Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Křenovo lososová pomazánka

Fazolový salát s křenovou majonézou a uzeným masem

Fazolový salát s křenovou majonézou a uzeným masem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g bílých fazolí, 150 g uzené krkovice, 110 g majonézy, 1 lžíce petrželové natě, 1 lžíce křenu, 2 lžíce husté smetany, troška pepře, špetka soli

Konzervované fazolky slijeme (můžeme použít lžičku láku), přidáme na kostičky pokrájené uzené, majonézu, smetanu a nastrouhaný křen. Dochutíme petrželkou, pepřem a solí.

Hovězí jazyk s křenovou omáčkou

Hovězí jazyk s křenovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

hovězí jazyk cca 1000 g, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 2 bobkové listy, 6 kuliček pepře, 4 kuličky nového koření, špetka soli, troška vegety, Na omáčku : 500 ml vývaru, 250 ml zakysané smetany, 2-3 lžíce hladké mouky, 50 g másla, 50 g strouhaného křenu, 50 g strouhaného celeru, 30 g nadrobno posekaných mandli, ocet podle potřeby, špetka soli, troška cukru krystal

Hovädzí jazyk uvaríme v osolenej vode do ktorej pridáme koreniny, cibuľu a bobkové listy. Uvarený jazyk vyberieme, na chvíľu ho namočíme do studenej vody a potom ho olúpeme. Z múky a masla urobíme zápražku, zriedime vývarom, pridáme strúhaný zeler...

Křenovo lososová pomazánka

Křenovo lososová pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g křenového pomazánkového másla, 125 g uzeného lososa v oleji (sklo), 1 limetka, 100 g majonézy, špetka pepře bílého, 1 lžíce pažitky sušené, 1 lžička cibule - sušená kořenící směs, 1/2 lžička olivového oleje

Křenové máslo spolu s lososem a majonézou vyšleháme. Přidáme pažitku, sušenou cibulku a šťávu z 1/2 z limetky. Zakápneme pár kapičkama olivového oleje. Dochutíme pepřem.

Pečený kapr s křenovou šlehačkou

Pečený kapr s křenovou šlehačkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks kapra, citrónová šťáva, olej, smetana ke šlehání (šlehačka), sůl, cukr dle chuti, 3 lžíce strouhaného křenu

Kapra očistíme, nakrájíme na jednotlivé porce, které osolíme, pokapeme citrónem a olejem. Pak je opečeme na grilu. Ušleháme smetanu a do ní zamícháme sůl, cukr a strouhaný křen. Kapra podáváme nejlépe s opečenými brambory a na každou porci dáme kř...

Štýrské vepřové maso s křenovo-houskovou kaší a zeleninou

Štýrské vepřové maso s křenovo-houskovou kaší a zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g vepřové, očištěné krkovice, 2 mrkve, 1/2 celeru, 2 bobkové listy, 1 petrželový kořen, lžička soli, 5 kuliček černého pepře, jarní cibulka na ozdobení, Křenová houska: 6 housek , 2 lžíce nastrouhaného křenu, lžička nasekané petrželky, 900 ml mléka, špetka soli, mletého muškátového oříšku a bílého mletého pepře, 2 lžíce smetany

Vepřové maso opláchneme a společně s očištěnou zeleninou a kořením vložíme do vroucí vody. Vaříme do měkka, asi 45 minut. Housky (nejlépe z předešlého dne) nakrájíme na kostičky o hraně asi 2 centimetry. Křen oloupeme a nastrouháme. Petrželku nase...

Zapečení pstruzi s křenovou omáčkou

Zapečení pstruzi s křenovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 čerství pstruzi, 200 ml sladké smetany, 4 lžíce olivového oleje, 2 lžíce strouhaného křenu, 2 stroužky česneku, 4 lžíce citronové šťávy, 1/2 lžíce cukru, sůl podle potřeby, špetka drceného kmínu

Čerstvé pstruhy očistíme a dôkladne umyjeme pod studenou vodou. Pokvapkáme dvoma polievkovými lyžicami citrónovej šťavy, posolíme, posypeme rascou a dáme na 15 minut odležať. Poukladáme do vymastenej zapekacej misy a zakryté vložíme do nevyhriate...