Chybějící obrázek

Krocan s mandlovou náplní

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

20min
Čas vaření
2h 0min

Celkový čas

2h 20min

Porce


Nutriční hodnoty

7640 kalorií
3.0g cukrů
769.0g tuků
69.0g bílkovin


Příprava

Očisteného a vypitvaného moriaka umyjeme, odrežeme krk, posolíme zvonku i znútra a necháme odležať niekoľko hodín. Brušnú dutinu a hrvoľ naplníme pripravenou plnkou, otvor zašijeme. Celého moriaka potrieme maslom, zvyšok dáme na pekáč, naň položíme naplneného moriaka. Navrch položíme plátky slaniny a pri častom podlievaní vlastnou šťavou, prípadne horúcou vodou, upečieme na červenohnedo.
PLNKA: Pokrájané žemle pokvapkáme vínom a polejeme smotanou. Maslo, žltky, soľ, strúhanú citrónovú kôru a muškátový orech vymiešame do peny, pridáme mandle posekané nadrobno, rozmočené žemle a všetko spolu dobre premiešame. Z bielkov ušľaháme tuhy sneh a zľahka ho primiešame do plnky.

Tip k receptu

Upečeného moriaka i plnku pokrájame na porcie a podávame so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom.

přidejte na:
Jozef

06. 12. 2010

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
recept velmi chutný,plnka vyborná
katka16031 18. 12. 2016, 21:19
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
je to velmi dobre jedlo,plnka perfektná
majka 12. 02. 2017, 21:04
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
chutný dobrý recept
Svetlana 16. 03. 2017, 21:21
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
vynikajuci recept
palino 10. 12. 2017, 18:36