Krůta v kelímku

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

15min
Čas vaření
30min

Celkový čas

45min

Porce


Nutriční hodnoty

1152 kalorií
1.0g cukrů
58.0g tuků
138.0g bílkovin


Příprava

Maso nakrájíme na kostičky, lehce osolíme, opepříme a na rozehřátém oleji orestujeme skoro doměkka.
Opečené kostičky odložíme stranou.
V rendlíku rozpustíme máslo, přisypeme hladkou mouku a umícháme jíšku, kterou zředíme drůbežím vývyrem. Rozmícháme dohladka a chvíli povaříme, až vznikne hladká omáčka. Do omáčky přidáme špetku pepře, worcester a trošku citronové šťávy. Nakonec do omáčky přidáme orestované maso, promícháme a vypneme.
Zapékací mističky si vymažeme máslem a rozdělíme do nich omáčku s masem. Blaťácké zlato nakrájíme na malé kousíčky nebo nastrouháme na hrubší slzy. Sýr nasypeme na povrch každé mističky. Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a zapékáme, až se sýr rozpustí a lehce začne zlátnout.
Zapečený pokrm vyndáme z trouby a ozdobíme nasekanou petrželkou.

Tip k receptu

Můžeme podávat přímo v zapékacích mističkách.
Podáváme buď s bramborem a vařenou brokolicí dochucenou máslem nebo jen s čerstvou bagetkou.

přidejte na:
Angel 666

17. 01. 2012

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
vyskúšam
palino 21. 12. 2016, 14:38
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
chutný dobrý recept
katka16031 22. 06. 2017, 11:11
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
chutí velmi dobre
majka 08. 12. 2017, 22:03
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
recept chuťovo dobrý
hanka 24. 01. 2020, 21:56