Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Krůtí se sýrem a žampióny

Krůtí směs po uzenářsku

Krůtí směs po uzenářsku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g krůtích prsou, 200 g uzeného masa, 1 ks domácí klobásy, 200 g žampiónů, 1 velká cibule, 1 lžíce rostlinného oleje, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 1 lžička mleté papriky, 2 lžíce sojové omáčky, 2 lžičky včelího medu, 1 ks jarní cibulky

Krůtí prsa nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a dáme na chvilku do chladu. Zatím si nakrájíme uzené maso na nudličky, klobásku na půlkolečka, cibuli na proužky a žampióny na plátky. V pánvi rozehřejeme olej, vhodíme krůtí maso a restujeme...

Krůtí se sýrem a žampióny

Krůtí se sýrem a žampióny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g krůtího masa (prsou), 6 malých žampionů, 40 g uzeného sýra, 250 ml mléka, 1/4 lžičky soli, mletý černý pepř, 1 lžička kukuřičného škrobu, 2 - 3 stroužky česneku, 1 plátek másla

Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky, nebo na nudličky. Nakrájené maso dáme do misky, osolíme, opepříme a promícháme. Poprášíme kukuřičným škrobem a dobře promícháme. Sýr nakrájíme na kostičky, žampióny a česnek nasekáme na drobno. Na...

Krůtí soté s hlívou

Krůtí soté s hlívou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g krůtích prsou, 200 g libové anglické slaniny, 1 větší cibule, 250 g hlívy ústřičné, 1 stroužek česneku, sůl, pepř, 1 lžíce sojové omáčky, 1 sklenka leča, 1 lžička papriky , 1 lžíce oleje

Maso nakrájíme na nudličky. Na lžíci oleje zpěníme nakrájenou cibuli, přihodíme malé kostičky slaniny a orestujeme dozlatova. Cibuli zaprášíme lžičkou papriky, přidáme maso a hlívu nakrájenou na proužky a chvíli je necháme opékat. Opečené maso z...

Krůtí stehna s vinnou omáčkou

Krůtí stehna s vinnou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vykoštěných krůtích stehen, špetka soli, 1/2 lžičky kari koření, 2 cibule, 2 pálivé papričky, špetka mletého zázvoru, 250 ml rostlinného oleje, 50 ml bílého vína, 100 ml vody, 1/2 citrónu, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce Solamylu

Maso nakrájíme na kostičky nebo na nudličky, přidáme kari koření, zázvor, přisolíme, promícháme a osmahneme na rozpáleném oleji. Cibuli nakrájíme na tenčí kolečka, osmahneme na oleji, přidáme nakrájené papričky, osmažené maso a krátce podusíme. Ví...

Indická krůtí směs na kari s jablky

Indická krůtí směs na kari s jablky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 krůtí prsa, 2 dcl smetany ke šlehání (šlehačky), 2 jablka, 2 lžičky kari koření, špetka soli, špetka pepře, 1 cibule, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce hladká mouka

Krůtí prsa a jablka důkladně omyjeme. Maso nakrájíme na kostičky. Jablka oloupeme, odstraníme jadřinec a také nakrájíme na kostičky. Cibuli nakrájenou na drobno vložíme do hrnce s rozehřátým olejem a necháme zesklovatět. Poté přimícháme maso a...

Krůtí steak v mandlích

Krůtí steak v mandlích

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

špetka soli, špetka bílého pepře, trocha mleté červené papriky, 1 vejce, 3 lžíce strouhanky, 50 g mandlových lupínků, 3 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžíce kaparů, 250 ml smetany, 200 ml bílého vína, 200 ml vody, špetka mleté skořice, špetka mletého zázvoru, 2 hrušky, 600 g krůtího masa (ideálně vykoštěného stehna)

Krůtí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky, které po obou stranách lehce naklepeme. Osolíme je, okořeníme pepřem a posypeme mletou paprikou. V misce promícháme vejce se strouhankou a mandlovými lupínky. V pánvi rozpálíme olej a krůtí říz...

Krůtí stehna na divoko se smetanovou omáčkou

Krůtí stehna na divoko se smetanovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 krůtí stehna (cca po 250-300 gr), 80 g slaniny, 1 větší cibule, 1 kořen mrkve, 1 kořenová petržel, 100 g bulvového celeru, 4 kuličky pepře, 4 kuličky nového koření, 1/2 lžičky tymiánu, 2 bobkové listy, 250 ml sladké smetany, 1-2 lžíce hladké mouky, cca 250 ml drůbežího vývaru na podléváni, troška octa nebo citrónové šťávy

Morčacie stehná prešpikujeme slaninou, až potom ich posolíme. Zvyšok slaniny pokrájame nadrobno, vyškvaríme a opražíme na nej ošúpanú a na kolieska pokrájanú cibuľu. Ihneď pridáme aj postrúhanú zeleninu a krátko popražíme. Vložíme mäso, podlejem...

Guláš krůtí s cuketami

Guláš krůtí s cuketami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g rajčat, 500 g krůtích prsou, 400 g cukety, 2 lžíce oleje, 200 g šalotky, 250 ml bílého vína, 300 g čerstvých nebo sušených hub, 200 g zakysané smetany, 2 lžičky provensálského koření, sůl, mletý černý pepř

Rajčata křížem nařízneme,spaříme,prudce ochladíme,oloupeme,rozpůlíme,zbavíme jader a dužinu nakrájíme na menší kostky.Maso nařežeme na větší kostky a cuketu na silnější plátky.V kastrolu rozehřejeme olej a osmahneme na něm půlky šalotek.Pak přidám...

Krůtí srdce na špeku

Krůtí srdce na špeku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg krůtích srdcí, 1 větší cibule, 20 dkg uzeného špeku, 4 stonky řapíkatého celeru, 1 kostka masoxu, 2 lžíce hladké mouky, pepř, sůl, petrželová nať

Na kostičky nakrájený uzený špek vyškvaříme v hrnci a přidáme najemno nakrájenou cibuli. Krůtí srdce zbavíme vrchní tučné nevzhledné části, přepůlíme a nakrájíme podélně na nudličky. Srdce propláchneme. Poté přidáme do hrnce k opražené cibuli se š...

Krůtí stehna se zeleninou

Krůtí stehna se zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 krůtí stehna, 300 g růžičkové kapusty, 500 g brambor, špetka soli, troška pepře, troška sladké mleté papriky, 2 lžíce másla, 150 ml bílého vína, 50 ml vývaru, 1 lžíce bylinkového octa, 2 bobkové listy, troška kmínu

Krůtí stehna omyjeme a pokud jsou hodně velká tak je rozřízneme jakoby na půl. Potřeme je solí, pepřem, paprikou a rychle je opečeme ze všech stran na másle. Přilijeme vývar a dusíme v troubě asi 30 minut. Pak přidáme očištěné růžičky kapusty, olo...

Pečené krůtí stehno na šalvěji marinované v medu a ragů z růžičkové kapusty

Pečené krůtí stehno na šalvěji marinované v medu a ragů z růžičkové kapusty

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g krůtího horního stehna bez kosti, sůl a pepř, 1 lžíce šalvěje, 4 lžíce včelího medu, 1 lžíce sojové omáčky, 1 dcl bílého vína, 1 lžička Dijonské hořčice, 1 lžíce másla, 0,5 kg růžičkové kapusty, 100 g másla, 1/2 menší cibule, 2 dcl smetany, 2 g pepře bílého a soli dle chuti

Krůtí stehno osolíme a opepříme. Dáme do misky. Smícháme med, sojovou omáčku, bílé víno, a hořčici. Směsí potřeme maso a necháme marinovat. Marinované maso přendáme na pekáč polijeme zbytkem marinády a posypeme šalvějí. Pečeme za občastného polévá...

Krůtí stehno - pečené

Krůtí stehno - pečené

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1200 g krůtí stehno, 300 g cibule, 1,5 lžičky soli, 50 g másla, 1 lžička koření Zlatavé kuře, 100 ml vody

Pekáček vymažeme máslem a nasypeme do něj cibuli nakrájenou na nudličky. Vložíme maso nasolené ze všech stran kůží nahoru. Potřeme částí rozpuštěného másla, podlijeme vodou a přikryté pečeme do měkka (asi hodinu) při 170°C. Poté potřeme zbylým má...