Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Krutony Rossk

Krutony Rossk

Krutony Rossk

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hovězího mletého masa, Domácí sekaná Rossk - koření, 1 vejce, trocha strouhanky, olej

Mleté maso smícháme s kořením a s vejcem, podle potřeby zahustíme strouhankou. Vytvarujeme dva krutony a necháme je 15 minut odležet, aby se chuť koření "vsákla" do masa. Necháme rozehřát olej a krutony na něm opečeme. Podáváme s čímkoliv - nejlép...

Dýňová polévka s krutony

Dýňová polévka s krutony

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 dýně hokkaidó, 1 cibule, 2 lžíce másla, sůl, pepř, 1 kostka slepičího bujónu, muškátový oříšek, 200 ml sladké smetany, 3 rohlíky

Dýni omyjeme, rozkrojíme a vydlabeme vnitřek s jádry. Nakrájíme ji na kostky i se slupkou (mohou být klidně větší). V hrnci si rozpustíme máslo a orestujeme do sklovita cibuli nakrájenou na drobno. Pak přidáme dýni a zalijeme vodou (asi 1,5 litru)...

Rajčatová polévka s krutony

Rajčatová polévka s krutony

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g keříčkových cherry rajčat, 250 g žlutých cherry rajčat, 2 ks rajčat, 1 ks červené cibule, 1 svazek bazalky, 3 stroužky česneku, 1 svazek provensálského koření, 1 lžíce aceta balsamica

Rozehřejeme si troubu na maximum. Do zapékací mísy dáme všechna rajčata, keříčková necháme i se zkrácenými zelenými stonky. Přidáme bazalku a provensálské koření. Oloupeme česnek, promáčkneme nožem a nakrájíme. Přidáme k rajčatům a zakápneme kvali...

Krutony po tatarsku

Krutony po tatarsku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g mletého masa (nejlépe míchané půl na půl), sůl, pepř, kmín, majoránka, 3-4 stroužky česneku - nakrájené, 1 větší cibule nadrobno nakrájená (část si odložíme na posypání), 2 vejce, 1-2 lžíce strouhanky (je třeba odhadnout podle konzistence), strouhanka na obalení, 1-2 rohlíky nakrájené na kolečka (1 rohlík stačí pro 2 osoby), trocha tatarské omáčky, trocha hořčice

Osmažíme rohlíky nakrájené na kolečka a dáme stranou. Maso smícháme se všemi ingrediencemi a necháme chvíli odležet. Pak si vlhčíme dlaně studenou vodou a ze směsi tvarujeme malé kuličky, které ve finále zploštíme na placičky. Ty pak obalíme ve st...