Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Liptovský sýr

Liptovská houbovka s bramborem

Liptovská houbovka s bramborem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g očištěných brambor, 250 g hřibů, 150 g párků, 50 g tuku, 500 ml mléka, 1,5 l vody, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce octa, 2 bobkové listy, troška polévkového koření , špetka soli, špetka pepře

Zápražku z múky a masti zalejeme mliekom a vodou, osolíme, rozmiešame a po zovretí pridáme nakrájané huby, kocky zemiakov a bobkový list. Do uvarenej polievky pridáme opečené kolieska párkov, polievkové korenie a ocot.

Liptovský sýr

Liptovský sýr

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g tučného tvarohu, 80 g másla, 1 menší cibule, 1 lžička plnotučné hořčice, 1 lžička rajčatového protlaku, 1/2 lžičky mleté papriky, 1 lžička kmínu, špetka soli

Povolené máslo dobře rozšleháme s tvarohem. Cibuli nakrájíme najemno nebo nastrouháme a přidáme ke směsi. Pak přisypeme papriku, kmín a sůl a dochutíme hořčicí a rajčatovým protlakem. Vše dobře zamícháme, přendáme do čisté misky a přikryjeme potra...

Vepřové žebírko z Liptovské koliby

Vepřové žebírko z Liptovské koliby

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vepřové žebírka (po 100g), 150 g domácí uzené klobásy, 100 g kapie, 1 větší cibule, 4 stroužky česneku, 4 větší plátky anglické slaniny, 100 ml olivového oleje, 1 lžíce mleté sladké papriky , sůl podle chuti, PŘÍLOHA: 500 g uvařených brambor, 200 g žampionů, 50 ml bílého vína, 50 ml sladké smetany, 2 rajčata, sůl podle chuti, 1 menší cibule

Posolené rebierka narežeme až po kosť a naplníme zmesou pokrájanej klobásy a cibule, podusenej na časti oleja, do ktorého sme pridali pokrájanu červenú papriku(kapiu). Naplnené rebierka potrieme cesnakom rozotretým so soľou, posypeme mletou červe...

Vánoční kysel z Liptovské Kokavy

Vánoční kysel z Liptovské Kokavy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřového masa z plece, 600 g kyselého zelí, hrst sušených hřibů, hrst sušených švestek, 4 větši brambory, 300 ml zakysané smetany, cca 3 l vody, 2-3 lžíce hladké mouky, cukr krystal podle potřeby, sůl podle potřeby

V hrnci s vodou varíme bravčové mäso pokrájané na kocky. Keď je mäkké, pridáme pokrájané zemiaky, povaríme zo 10 minút. Medzitým pokrájame kyslú kapustu, vložíme do polievky a po chvíľke sušené hríby namočené vo vode. Všetko povaríme, nakoniec pri...

Liptovské řízky  v bramboráku

Liptovské řízky v bramboráku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřové panenky, 4 stroužky česneku, špetka soli, 150 ml olivového oleje, 600 g brambor, 1 cibule , 1 lžička majoránky, troška pepře bílého, troška kmínu, 2 vejce, 30 g hladké mouky

Zemiaky zotrieme, pridáme múku, vajíčka, dobre pomiešame. Dochutíme korením, majoranom, rascou a osolíme nakoniec pridáme na jemno pokrájanú cibuľu. Na horúcom oleji vypražime 8 malých placiek ktoré odložíme na teple miesto. Bravčové mäso pokrájam...

Pravé liptovské halušky

Pravé liptovské halušky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

cca 1 kg brambor, cca 300 g hladké mouky, 300 g Brynzy, 150 g dobře vyuzené slaniny, lžíce posekané pažitky, sůl podle potřeby

Zemiaky očistíme, umyjeme, postrúhame a posolíme. Primiešame toľko hladkej múky, aby sme dostali polotuhé cesto. (Má sa oddeľovať od misky). Lopárik namočíme do vody, dáme naň časť cesta a nožom hádžeme do vriacej posolenej vody halušky. Uvarené h...