Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Lišková omáčka s plátky roštěné

Krémová žampionovo- lišková omáčka

Krémová žampionovo- lišková omáčka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g žampionů, 100 g Lišek obecných, 1 lžíce sádla, troška římského drceného kmínu , 3 lžíce hladké mouky, 600 ml vody, 220 ml polotučného mléka, 200 ml 12% sladké smetany, 1 lžička tekutého polévkového koření, 2 lžičky soli, troška bílého pepře , 100 g zakysané smetany

Houby očistíme, nakrájíme, osolíme a přidáme kmín. Sádlo rozpustíme a houby restujeme do měkka 7 minut (sádlo dobu zkracuje). Přidáme mouku, zalijeme vodou a necháme vařit 10 minut. Okořeníme solí, pepřem a polévkovým kořením. Mléko a smetany prom...

Lišková omáčka s plátky roštěné

Lišková omáčka s plátky roštěné

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky hovězí roštěnky, 4 hrsti nakrájených čerstvých lišek, 2 lžíce hořčice z celých semen a l´ancienne nebo jiné dle vlastního výběru, hladká mouka, smetana na vaření, sůl, pepř, 2 lžíce sádla

Roštěnky si omyjeme a zbavíme tučných částí a blanek. Z obou stran je nasolíme a opepříme, namažeme hořčicí (já používám pikantnější hořčici, buď dijonskou nebo à l´ancienne značky Maille, ale klidně můžeme použít i obyčejnou) a obalíme v hladké m...