Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Lokše

Lokše

Lokše

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg brambor, 150-200 dkg hladké mouky, špetka soli, 3 lžíce másla

Brambory uvaříme v osolené vodě, scedíme a po zchladnutí oloupeme. Oloupané brambory rozmačkáme, osolíme a podle potřeby přidáme hladkou mouku tak, aby vzniklo tužší těsto. Těsto pak rozválíme na placky o síle asi tak půl centimetru a nasucho je o...

Bramborové lokše s mákem

Bramborové lokše s mákem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 ks uvařených brambor, 500 g hladké mouky, 125 g másla, 1 sklenka švestkových povidel, 150 g namletého máku, 125 g moučkového cukru, 1 sklenka slunečnicového oleje na smažení

Uvařené brambory ve slupce oloupeme, propasírujeme, osolíme, přidáme mouku a vypracujeme těsto. Těsto si na pomoučeném vále vypracujeme do válečku, ze kterého nakrájíme stejně velké díly. Každý díl poté vyválíme na lokši a na rozpáleném oleji usma...

Husí játra s lokšemi

Husí játra s lokšemi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g brambor, 160 g hrubé mouky, 1 vejce, 350 g upečených husích jater, 60 g loupaných vlašských ořechů, 150 ml husího výpeku, špetka soli

Zemiaky uvaríme v šupke. Studené po ošupaní nastrúhame, pridáme vajce, múku, posolíme a vypracujeme na tuhe cesto. Rozdelíme ho na 8 kúskov, vyvaľkáme do tvaru placky a pečieme, ako sa pečú lokše, z oboch strán na suchej, mierne horúcej platni spo...

Lokše s povidly

Lokše s povidly

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 brambory, hrubá mouka, sůl, švestková povidla

Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a nastrouháme na jemno. Přidáme hrubou mouku a vypracujeme nelepivé těsto. Vyválíme placky velké jako palačinky a pečeme na rozehřáté pávni nasucho! Až se začnou tvořit černé flíčky. Pomaže...