Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Losos ve vermutové omáčce

Losos ve vermutové omáčce

Losos ve vermutové omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 podkovy z lososa (150 g), sůl a bílý pepř dle chuti, 1 citrón, Na omáčku: 2 dl rybího vývaru, 2 dl suchého vermutu, 2 žloutky, 2 lžíce husté smetany, sůl a bílý pepř dle chuti, 1 lžíce jemně nasekaného kerblíku

Podkovy z lososa okořeníme solí, pepřem, pokapeme citronovou šťávou, vložíme do perforované misky a vaříme 10-15 minut (v parní troubě v páře). Uvolněnou šťávu (rybí vývar) dáme spolu se 2 dl vermutu do hrnce a necháme 2-3 minuty projít varem. Při...

Losos v citrónové krustě s bylinkovými bramborami

Losos v citrónové krustě s bylinkovými bramborami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 houska, 1 citrón, 50 g oliv, 1 vejce, 700 g lososa, 340 g Tzatzik, 800 g brambor, 2 lžíce petrželové natě, 2 lžíce tymiánu (Mateřídouška obecná), 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře

Housku (ciabattu) nastrouháme a smícháme ji se strouhanou citrónovou kůrou. Rybu osolíme, opepříme a obalíme ve vejci a poté v citrónové strouhance. Pečeme 10-12 minut na 220 °C. Smícháme tzatziki a nakrájené olivy. Rybí filety servírujeme...