Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Makrela na grilu

Makrela na tymiánu a rozmarýnu

Makrela na tymiánu a rozmarýnu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 makrely, 2 špetky soli, 1 lžička mleté papriky , 1 lžička koření na ryby, 1 lžíce čerstvého tymiánu, 1 lžíce rozmarýnu, 2 lžíce oleje

Makrelu (čerstvou nebo mraženou) očistíme, omyjeme a odstraníme hlavu a ocas. Podélně nakrojíme tak, abychom získali větší plát (dáváme pozor, abychom nepřekrojili kůži). Stranu s kůží osolíme a posypeme paprikou, po druhé straně okořeníme kořením...

Makrela s citronovou omáčkou

Makrela s citronovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 makrely, špetka soli, troška pepře, 100 g hladké mouky, 4 lžíce tuku, 150 g másla, 100 ml citronové šťávy, 2 lžíce petrželové naťi

Makrely očistíme a vykucháme, poté je osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Dáme je na tukem vymazavý alobal a pečeme asi 15 minut v troubě. Omáčku připravíme z rozehřátého másla, do něhož vmícháme citronovou šťávu, nasekanou petrželku a trochu s...

Makrela na dijonské hořčici ma bílém víně

Makrela na dijonské hořčici ma bílém víně

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 střední makrely, 2 cibule, 4 lžíce dijonské hořčice, 200 ml suchého bílého vína, sůl, pepř, olej na vymazání pekáčku, 4 snítky petrželky

Pekáček vymažeme nebo vystříkáme olejem a na dno rozprostřeme cibuli nakrájenou na půlkolečka. Ryby očistíme, lehce osolíme, každé makrele vložíme do bříška snítku petrželky a rybky narovnáme do pekáčku na cibuli. Smícháme hořčici s vínem, přidá...

Makrela na řecký způsob

Makrela na řecký způsob

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g makrely, 100 ml olivového oleje, 100 g cibule, 4 lžíce oliv, 4 lžíce rajčatového protlaku, 100 ml červeného vína, 2 lžíce kečupu, 1 lžička cukru krystal, 1 lžička soli, špetka rozmarýnu

Očistené a vypitvané makrely posolíme a z oboch strán opečieme na rozohriatom oleji. Vyberieme z oleja a dáme doň na cca 20 minút dusíť cibuľu pokrájanú na kolieska, rajčiakový pretlak, olivy, cukor, víno a soľ. Do tejto omáčky vložíme opečené mak...

Makrela po řecku

Makrela po řecku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 makrely, 130 g černých oliv bez pecek, 100 ml olivového oleje, 1 lžíce tymiánu (Mateřídouška obecná)

Makrely důkladně očistíme, odstřihneme jim ploutve a dáme si je na lehce vymazaný pekáč. Přilijeme přes ryby olej a posypeme je tymiánem. Pečeme 30 minut v horké troubě a občas je potíráme olejem. Krátce před dopečením přidáme k rybám olivy. Podáv...

Makrela pečená na kmíně

Makrela pečená na kmíně

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 makrely (o váze asi 60g), 100 g másla, podle chuti kmín, podle chuti sůl, 1 cibule, 1 citrón, podle chuti petrželová nať

Do vymazaného pekáčku dáme očištěné, vykucháné, bez hlav makrely. Osolíme, posypeme drcením kmínem, sekanou petrželí a zakapeme citronem. Přidáme loupanou na kolečka krájenou cibuli. Ryby pečeme prudšeji v troubě, potíráme tukem během pečení.

Makrela po polsku

Makrela po polsku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 makrely, 2 vejce, 1 cibule, sůl, mletý pepř, máslo, zelená petrželka

Vejce uvaříme natvrdo a společně s cibulí nahrubo nasekáme. Ryby vykostíme, omyjeme, vysušíme, osolíme, opepříme a upečeme v troubě. Na másle osmahneme vejce se solí a dáme na ryby. Sypeme zelenou perželkou.

Makrela na grilu

Makrela na grilu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 střední makrely, 2 lžičky soli, 1-2 citróny, 150 ml slunečnicového či olivového oleje, 1-2 lžičky sladké mleté papriky, špetka drceného kmínu, 1/2 lžičky pepře

Ryby omyjeme, osušíme, řádně nasolíme, pokapeme šťávou z citrónů a dáme na chvíli odležet. Makrely si můžeme nasolit i den předem a nechat přes noc pěkně proležet. Připravíme si lák na potírání: v oleji rozmícháme mletý pepř, sůl, papriku a kmín. ...