Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Marcipánové hvězdičky

Falešný marcipán

Falešný marcipán

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g cukru moučky, 150 g sušeného mléka, 1 lžička olivového oleje, 1/2 lžičky mandlové esence, 2-5 lžic vody

Cukr, sušené mléko prosejeme, přidáme olej, esenci a vodu dle potřeby. Vše důkladně zpracujeme do hladké vláčné hmoty, která se nelepí. Poté tvoříme požadované tvary.

Potahová hmota na dorty (marcipánová)

Potahová hmota na dorty (marcipánová)

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g cukru moučka, 150 g sušeného mléka, 25 g tuku (např. Omega), 1 bílek, 1 lžíce medu, 1 lžička mandlové esence, potravinářská barviva dle vlastního vkusu

Všechny ingredience na vále smícháme a propracujeme, průběžně myjeme ruce. Přidáme mandlové aroma. Potom rozdělíme hmotu na díly a obarvíme a to tak, že do těsta si uděláme prohlubeň, nasypeme barvu (množství podle intenzity odstínu, zhruba 1/2 lž...

Modelovací medový marcipán

Modelovací medový marcipán

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g cukru moučka, 250 g sušeného mléka, 70 g tekutého medu, troška vody

Všechny ingredience v míse smícháme a podle potřeby přidáváme po kapkách vodu. Hmota musí být vláčná, ale dostatečně tuhá. Podle potřeby obarvíme, nejlepší jsou tekuté barvy a hned zpracujeme.

Vařený marcipán k potahování i modelaci

Vařený marcipán k potahování i modelaci

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 hrnečky cukru moučka, 1 hrneček vody, 4 hrnečky jemně pomletých mandlí

Svaříme vodu s cukrem a mícháme v hrnci tak dlouho, až se cukr úplně rozpustí. Přisypeme mandle a mícháme tak dlouho, až se hmota skoro přestane lepit. Odstavíme z tepla. Hmotu dál promícháváme dřevěnou vařečkou a když dostatečně zchladne, tak i ...

Marcipánové hvězdičky

Marcipánové hvězdičky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

125 g cukru krupice, 250 g jemně mletých loupaných mandlí, 1 lžička citronové šťávy, troška bílku

Cukr, mandle, citronovou šťávu a bílek zpracujeme na hladkou, měkkou hmotu, kterou odložíme do chladna. Vál poprášíme cukrem, hmotu vyválíme na plát 4-5-mm silný a vykrajujeme hvězdičky nebo srdíčka. Pečeme při 180°C 5-10 minut. Po upečení necháme...

Kakaové ducánky plněné marcipánem

Kakaové ducánky plněné marcipánem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hladké mouky, 120 g cukru moučka, 40 g kakaa, 120 g másla, 1 žloutek, 100 g marcipánu, lžíce Amareta, bílá čokoládová poleva

Mouku smícháme s moučkovým cukrem, kakaem, přidáme žloutek a máslo nasekané na kousky a vypracujeme hladké těsto. Necháme ho v chladu asi 30 minut odpočinout. Odleželé těsto přepůlíme a z každé půlky vyválíme obdélník. Marcipán propracujeme s A...

Sladké marcipánové brambory

Sladké marcipánové brambory

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Marcipán: 250 g dětské krupice, 15 ml mandlové esence, 4 lžíce vody, 120 g másla, 230 g cukru moučka, Náplň: 1 sáček dětských piškotů, 100 g jakéhokoliv krému co zbyde od pečení cukroví, 1 hrneček uvařeného černého čaje, 2 lžíce rumu, Obalení: 5 lžíc kakaa, 2 lžíce cukru moučka

Piškoty slepíme krémem a necháme stranou. Do uvařeného černého čaje si nalijeme rum a necháme vychladnout. Mezitím si připravíme marcipán, tak že všechny suroviny na něj vypracujeme na hladké těsto. Poté odkrajujeme kousíčky a v rukou vytvoříme pl...

Kynutý jahodový knedlík plněný marcipánem

Kynutý jahodový knedlík plněný marcipánem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

780 g hrubé mouky, 350 ml mléka, 2 vejce, 1 droždí (kvasnice), 40 g cukru, špetka soli, marcipán, jahody, máslo

Do vlažného mléka rozdrolíme droždí, přidáme špetku cukru a poprášíme moukou. Kvásek dáme na teplé místo a necháme vzejít. Poté smícháme s prosátou moukou, přidáme špetku soli a vajíčko. Těsto důkladně propracujeme a necháme kynout. Cca za hodinu ...

Meruňkové knedlíky s marcipánem

Meruňkové knedlíky s marcipánem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

75 g másla, 1 ks vejce, 250 g jemného tvarohu, 100 ml plnotučného mléka, 350 g polohrubé mouky, 10 ks meruněk, 50 g marcipánu

Připravíme si těsto: máslo utřeme s vejcem, přidáme tvaroh, mléko a mouku. Vzniklé těsto je pevné, ale vláčné. Meruňky omyjeme a rozpůlíme. Zbavíme pecky a na její místo dáme kousek marcipánu. Ovoce opět složíme dohromady (obě půlky k sobě), obal...