Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Marináda na bílé maso

Kotlety v ananasovo-pomerančové marinádě

Kotlety v ananasovo-pomerančové marinádě

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřových kotlet, Marináda: šťáva z 1 pomeranče, 100 ml ananasového džusu, 4 lžíce olivového oleje, 1 ks chilli papričky nasekané najemno, špetka soli, nahrubo mletý pepř barevný, 1 malá hrst nasekaného tymiánu

Všechny ingredience na marinádu smícháme v míse. Musíme dobře promíchat! Kotlety omyjeme, osušíme a lehce je naklepeme klouby prstů a ponoříme je do vzniklé marinády. Necháme je v chladu asi hodinu marinovat. Pak je grilujeme asi 6 minut po každé ...

Marináda z nivy

Marináda z nivy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g Nivy, 1 selský jogurt, 4 stroužky česneku, 100 g tatarské omáčky, 1 červená cibulka, 1 lžička cukru krupice

Do mísy nastrouháme nivu najemno,přidáme tatarskou omáčku,jogurt,najemno nakrájenou cibulku,prolisovaný česnek a lžičku cukru.Pořádně promícháme ,můžeme přisolit.Marináda by měla být tužší,aby držela na zelenině-pokud není,přidáme bílý tavený sýr ...

Medová marináda

Medová marináda

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 stroužků česneku, 1 lžička včelího medu, 1 lžíce petrželové natě, 1 lžíce pažitky, sůl, pepř, 5 lžic olivového oleje

Nasekáme petrželovou nať a pažitku na drobno. Přidáme rozetřený česnek, olej a med. Vše důkladně promícháme a dochutíme solí a pepřem.

Mirkova marináda

Mirkova marináda

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce Worcesterské omáčky, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce Solamylu, 1 lžička soli, 2 lžičky grilovacího koření, 1/2 lžičky pepře, 1/2 lžičky drceného kmínu, 150 ml oleje , 4 stroužky česneku

Všechny ingredience smícháme, vložíme kuřecí čtvrtky nebo jiné maso a necháme 48 hodin v chladnu uležet. Grilujeme nebo opékáme a potíráme směsí, která zůstane na dně. Směs stačí na 12 čtvrtek.

Marináda na bílé maso

Marináda na bílé maso

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

30 ml vody, 3 lžíce včelího medu, 6 lžic sojové omáčky, 2 lžíce griotky, 6-8 stroužků česneku, 1 lžička vegety, 1 lžička worcesterské (Worcesterové) omáčky, špetka chilli koření, 2 lžíce citrónové šťávy

V troše vody rozmícháme do rozpuštění med. Přidáme sojovou omáčku, griotku, česnek, cibuli nasekanou najemno, koření a citrónovou šťávu. Vše řádné spojíme. Nakládáme nejlépe bílé maso (kuřecí, krůtí).

Uzený losos s marinádou z petržele

Uzený losos s marinádou z petržele

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky lososa, 7 g soli, 7 g pepře, 3 ks jarní cibulky, 2 hrsti petrželové natě, 100 ml olivového oleje, 2 stroužky česneku, 60 g parmezánu

Lososa osolíme a opepříme, potřeme ho kořením Rub uzený. Jarní cibulku a jednu hrst petrželky nasekáme a smícháme s olivovým olejem a utřeným česnekem. Touto směsí potřeme lososa. Grilujeme 3 minuty z každé strany za občasného potírání. Podáv...

Ovocný salát s karamelovou marinádou

Ovocný salát s karamelovou marinádou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 jablka, 2 banány, 2 pomeranče, 2 kiwi, 50 g rozinek, 100 g vlašských ořechů, 100 g cukru krystal, 2 dcl bílého vína

Ovoce nakrájíme na kostičky a smícháme s rozinkami. Marinádu připravíme následujícím způsobem: ořechy posekáme a vložíme na teflonovou pánev spolu s cukrem. Zlehka pražíme, až se cukr začne rozpouštět. Jakmile je tekutý a voňavý, vlijeme na pánev...

Medová marináda se zázvorem

Medová marináda se zázvorem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 lžic včelího medu, 4 stroužky česneku, 1 lžíce barevného pepře, špetka koriandru, špetka mletého zázvoru, 1 lžíce sójové omáčky, 1 dcl kečupu, 1 dcl slunečnicového oleje, 1 lžička grilovacího koření

Česnek oloupeme a utřeme, pak smícháme všechny suroviny a dobře promícháme. Marinádu používáme na všechny druhy masa.

Ryba v marinádě od mé tchýně-výborná

Ryba v marinádě od mé tchýně-výborná

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky kapra, 4 kuličky nového koření, 5 kuliček pepře, 1 bobkový list, 50 g celeru, 100 g mrkve, 20 g petržele, 1 dcl vinného octa, 1 cibule

Do 1 dcl vody dáme ocet a špetku soli a dáme vařit - vložíme porce kapra, necháme přejít varem a vyndáme. Zeleninu nakrájenou na kolečka nasypeme do vody a uvaříme do poloměka. Přidáme cibuli, povaříme a hned vyndáme. Do sklenice vložíme porce ry...

Pečeně v pomerančové marinádě

Pečeně v pomerančové marinádě

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg vepřová pečeně, 5 pomerančů, 2 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce aceta balsamica, 2 lžíce zázvoru, 1 lžíce rozmarýnu

Smícháme šťávu ze čtyř pomerančů, sójovou omáčku, ocet, strouhaný zázvor a nasekaný rozmarýn. Vepřovou pečeni nařízneme shora do kříže a nalijeme na ni marinádu. Necháme přes noc marinovat. Poté pečeme přiklopené 90 minut na 200°C a pak hodinu na ...

Makrely v exotické marinádě

Makrely v exotické marinádě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 makrely, 150 g ananasu, 1 chilli paprička, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžíce kečupu, 4 stroužky česneku, 1 citrón, špetka soli, 150 ml olivového oleje

Makrely očistíme, odstřihneme ploutve, omyjeme a osušíme. Ananas rozmixujeme do misky, přidáme k němu hořčici, kečup, prolisovaný česnek a nasekanou chilli papričku. Dobře promícháme a osolíme. Marinádou potřeme ryby a necháme v chladu odležet do ...

Kuřecí paličky v pomerančové marinádě

Kuřecí paličky v pomerančové marinádě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 kuřecích dolních stehen (paliček), 20 ml Worcesterské (Worcesterové) omáčky, 20 ml pomerančové šťávy, 2 lžíce plnotučné hořčice, 2 lžíce včelího medu

Troubu předehřejeme na 180 °C. Smícháme worchesterskou omáčku, pomerančovou šťávu, hořčici a med a ve vzniklé marinádě důkladně obalíme paličky. Přesuneme na pekáč pokrytý alobalem a pečeme 35 minut. Během pečení je několikrát obrátíme a potíráme ...

Pečené kuře v jogurtové marinádě

Pečené kuře v jogurtové marinádě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 200 ml bílého plnotučného jogurtu, 1 lžíce rajčatového protlaku, máslo, sůl

Kuře uvaříme v osolené vodě.Vyjmeme a necháme okapat.Rozmícháme bílý jogurt,rajčatový protlak a rozpuštěné máslo.Touto směsí polijeme uvařené kuře a pečeme v troubě do zlatova.

Marináda na pečený bůček

Marináda na pečený bůček

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,7 kg vepřového boku s kostí, 1 cibule (nasekaná najemno nebo umletá), 3 stroužky česneku, 3 lžíce slunečnicového oleje, špetka chilli, 2 lžíce worcesterské omáčky, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce medu, citronová šťáva dle chuti, pepř, sůl

Všechny ingredience smícháme dohromady (včetně česneku utřeného se solí) a potřeme tím vepřový bok. Necháme den uležet v lednici a pak pečeme v troubě na 180°C cca 2 h.

Kořeněná marináda na vepřové kotlety

Kořeněná marináda na vepřové kotlety

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 dcl rostlinného oleje, 8 plátků vepřové kotlety, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžička worcesterské omáčky, 1 lžička drceného kmínu, 1 lžička majoránky, špetka chilli koření, 1 lžíce Dijonské hořčice, 1 lžíce kečupu, 1 lžička sladké mleté papriky, 2-3 vejce, sůl

Kotlety omyjeme, naklepeme a nasolíme. Všechny ingredience umixujeme v mixéru a kotlety naložíme do vzniklé marinády nejméně na 24 hodin. Pak je zprudka opečeme po obou stranách cca 3 minuty. Podáváme s pečivem nebo hranolkami a tatarkou.

Grilovaná panenka v paprikovo - česnekové  marinádě

Grilovaná panenka v paprikovo - česnekové marinádě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g vepřové panenky, 3 stroužky česneku, 4 lžíce bylinkového oleje, 1 lžička nasekaného tymiánu, 1 lžička nasekaného oregana, 1 lžička nasekaného rozmarýnu, 2 bobkové listy, 1 lžíce uzené papriky, pepř, sůl

Suroviny na marinádu smícháme dohromady a namočíme do ní panenku na 24 hodin. Grilujeme zvolna na grilovacím tácku nebo pánvi.

Vepřový bok v barbecue marinádě

Vepřový bok v barbecue marinádě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 kg vepřového nebo selecího boku, 2-3 lžíce olivového oleje, hrubá mořská sůl a čerstvě umletý pepř, Na marinádu: 4 lžíce dijonské hořčice, 3 lžíce octa balsamico, 2 lžíce hnědého cukru, 2 lžíce změklého másla, 2 lžíce worcesterské omáčky, 1 lžíce citronové šťávy, 1 lžička chilli koření

Kůži masa nařízněte po povrchu mírně nožem, aby se marináda dostala co nejhlouběji. Bok pořádně osolte, opepřete a trochu potřete olejem. V míse nebo skleničce promíchejte všechny suroviny na marinádu a maso v ní obalte tak, aby se marináda dostal...

Kuřecí prsa v jogurtové marinádě

Kuřecí prsa v jogurtové marinádě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kuřecích prs, 650 g bílého jogurtu, 1 lžička soli, 1 lžička pepře, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce mletého zázvoru, 1 lžíce máty peprné, 1 ks okurky, 3 stroužky česneku, 1 ks chilli papričky, 1 lžička citrónové šťávy

Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky a naložíme je do marinády, kterou připravíme tak, že smícháme 500 g bílého jogurtu, 2 utřené stroužky česneku, lžíci zázvoru a na jemno nakrájenou chilli papričku. Necháme marinovat aspoň dvě hodiny, nejlépe vša...

Rybí kousky v báječné marinádě

Rybí kousky v báječné marinádě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kapr nebo amur, 100 ml tatarské omáčky, 1 vrchovatá lžíce plnotučné hořčice, 80 ml piva, 2 lžíce bramborového škrobu, 3 stroužky utřeného česneku, šťáva z 1/2 citrónu, lžička mleté papriky (podle chuti sladké nebo pálivé), lžička drceného kmínu, lžička pepře, lžička soli, 2 lžíce nasekané petrželky, 1 šálek polohrubé mouky, 2 lžičky grilovacího koření, olej

Nejdříve si připravíme marinádu: smícháme tatarku, hořčici, pivo, škrob, přidáme prolisovaný česnek, citronovou šťávu, po lžičce papriky, kmínu, pepře a soli a nakonec sekanou petrželku. Rybu naporcujeme na menší kousky, je lépe, stáhneme-li kůž...

Hlíva v česnekové marinádě

Hlíva v česnekové marinádě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hlívy ústřičné, olivový olej, 3-4 stroužky česneku, sůl a pepř podle chuti, 2 lžíce nasekané pažitky, 1,5 lžíce vinného octa

Z hlívy odřízneme tuhé stonky a trs rozkájíme na jednotlivé kloboučky. Na pánvi rozehřejeme olej a hlívu na něm opražíme dozlatova. Přesypeme ji do misky a do ještě horké vmícháme stroužky česneku nasekané nadrobno, sůl, pepř, pažitku a vinný ...

Kuřecí kousky v sýrové marinádě

Kuřecí kousky v sýrové marinádě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí prsa, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce hořčice, 1 lžíce kečupu, 2 lžíce sojové omáčky, 100 ml bílého vína, špetka pepře, 1 lžička koření na kuře, 50 g strouhaného eidamu, 50 g nastrouhané Nivy, pár lístků čerstvého oregana

Připravíme si marinádu: smícháme olej, kečup, hořčici, sojovou omáčku, koření, přilijeme víno, zamícháme a nakonec přidáme oba sýry. Kuřecí prsíčka nakrájíme na menší slabé plátky (medailonky) a maso vložíme do marinády. Vše dobře promícháme a dá...

Vepřový bůček se sójovo-jablkovou marinádou

Vepřový bůček se sójovo-jablkovou marinádou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g bůčku, 60 ml jablkového džusu, 60 ml sójové omáčky, 30 g třtinového cukru, 1 ks cibule

Vepřový bůček podle chuti buď nakrájíme na plátky nebo necháme vcelku. Smícháme džus, sójovou omáčku a třtinový cukr. Mícháme dokud se cukr nerozpustí. Cibuli nakrájíme na jemno a přidáme ji do marinády. Nakonec přidáme maso (musí být ponořené) a ...

Marináda na grilované vepřové

Marináda na grilované vepřové

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

5 kg vepřové krkovice nebo krčku, 1 celá sojová omáčka od Vitany, 2 dcl mléka, 1 lžička cukru, 0,5-0,75 l oleje, 7 lžiček soli, 75 g česneku, drcený kmín, 1 balení drceného pepře tří barev

Ze všech ingrediencí zpracujeme marinádu a vložíme do ní omyté maso. Necháme uležet v lednici 1-2 dny a dáváme na gril.