Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Marinovaný cuketový salát

Marinované papriky

Marinované papriky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

12 ks paprik (kapie), 6-8 stroužků česneku, 2-3 lžíce kaparů, 7 g soli, 7 g pepře, 120 ml olivového oleje

Papriky pečeme 30 minut na 180 °C, poté je dáme do sáčku, necháme zapařit a oloupeme je. Nakrájíme na plátky. Smícháme utřený česnek, kapary, sůl, pepř a olej a do této směsi naložíme papriky aspoň na 30 minut. Podáváme k pečeným či grilovaným...

Marinovaný lilek na salátu

Marinovaný lilek na salátu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks lilku, 3 lžíce olivového oleje, 2 lžíce aceta balsamica, 2 lžíce soli, 1 hrst rozinek, 50 g ledového salátu, 1 lžička pepře

Lilek nakrájíme na kostky o hraně 2 cm. Zakápneme je dvěma lžícemi oleje a osolíme a opepříme je. Opékáme v troubě 20 minut na 200 °C. Uvařené přelijeme octem a zbylým olejem. Posypeme rozinkami. Na talíř rozdělíme salát, na to přidáme lilkovo...

Feta marinovaná v tymiánovém oleji

Feta marinovaná v tymiánovém oleji

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 ml olivového oleje, 14 dkg sušených rajčat, 175 g artyčoků, 400 g fety, 85 g oliv, 2 lžíce tymiánu (Mateřídouška obecná), 4 stroužky česneku, 1/4 lžičky chilli koření, 1/2 lžičky pepře

Česnek nakrájíme na tenké plátky. Sušenou chilli papričku rozdrtíme. Tymiánové lístky nasypeme do oleje a rozmixujeme ručním mixérem. Poté vmícháme česnek, chilli a hodně čerstvě nadrceného černého pepře (nesolíme, feta je dost slaná). Můžeme ...

Marinovaný cuketový salát

Marinovaný cuketový salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks cukety, 1 citrón, 4 lžíce olivového oleje, 7 g soli, 7 g pepře

Cukety pomocí loupací škrabky nastrouháme na dlouhé plátky. Zastříkneme olivovým olejem a citrónovou šťávou, osolíme a opepříme. Necháme stát 15 minut před podáváním.

Marinovaný kuřecí špíz

Marinovaný kuřecí špíz

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks limety, 3 stroužky česneku, 4 ks kuřecích prs, 2 lžičky třtinového cukru, 2 lžičky rybí omáčky, 7 g soli, 7 g pepře, 3 lžíce olivového oleje

Smícháme kůru ze dvou limetek, šťávu ze dvou limetek, utřený česnek, sůl, pepř a dvě lžíce oleje. Přidáme třtinový cukr a rybí omáčku a mícháme až se cukr rozpustí. Do této marinády přes noc naložíme kuřecí prsa nakrájená na kostičky. Poté kuř...

Marinovaná vepřová pečeně s vůní šalvěje

Marinovaná vepřová pečeně s vůní šalvěje

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 plátky vepřové pečeně, sůl, 2 lžíce oleje, pepř, 2 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce worcesterové omáčky, 1 lžička garam masaly, 3 listy šalvěje, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 1 lžíce hořčice, 2 lžíce kečupu

Plátky vepřové pečeně naklepeme, osolíme a nařízneme okraje. Pak je naložíme do marinády, kterou si připravíme smícháním oleje, pepře, sójové omáčky, worcesterové omáčky, garam masaly a posekaných lístků šalvěje. Marinujeme alespoň 2 hodiny (lépe ...

Marinované Pangasové řízečky

Marinované Pangasové řízečky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

700 g pangasiuse, 1 slepičí vejce, 3 lžíce Řeckého jogurtu, 1 lžíce majonézy, 1 lžička pažitky, 1 lžička citronové šťávy, 1 lžička limetové šťávy 100%, 4 jehličky-lístečky rozmarýnu

Z bílého jogurtu, majonézy, pažitky, citronové a limetové šťávy si vytvoříme marinádu. Dochutíme solí a pepřem. Nakonec přidáme nasekané 4 tenké jehličky - lístečky rozmarýnu. Filety Pangase omyjeme a osušíme, osolíme. Nakrájíme na řízečky a vloží...

Pečená zvěřinová paštika s marinovanou dýní v karamelu s hřebíčkem a skořicí s lehkým salátkem

Pečená zvěřinová paštika s marinovanou dýní v karamelu s hřebíčkem a skořicí s lehkým salátkem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g kančí plece, 75 g kachních jater, 2 cl portského vína, sůl, pepř, čerstvý tymián, 100 g cibule, 50 g vepřového sádla, 60 g sušených brusinek, 100 g muškátové dýně, hřebíček, skořice celá, 70 g cukru krupice, řeřicha na ozdobu

Kančí plec nakrájíme na menší kostky a dáme ji pomalu upéct do trouby s překrájenou cibulí a vepřovým sádlem. Pečeme při teplotě 140°C doměkka. Po upečení maso semeleme i s kachními játry. Do směsi přidáme čerstvý tymián, sůl, pepř a portské víno....

Marinovaná krůtí játra

Marinovaná krůtí játra

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g krůtích jater, 150 ml bílého jogurtu, 1/2 lžičky koření na kuře, 1/2 lžičky koření na krůtu, 1/2 lžičky koření na stejk, 2 špetky barevného pepře, 4 lžíce smetany ke šlehání (šlehačka), 2 lžíce másla, 1 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžička včelího medu, 2 špetka piri piri papričky

Krůtí játra necháme 1/2 hodiny ve vodě. Vodu několikrát vyměníme. Příprava marinády: 150 ml bílého jogurtu, 1 lžíce oleje,1 lžička medu, 1/2 lžičky koření na kuře, 1/2 lžičky koření na stejky, 1/2 lžičky na krůtí maso, 2 špetky barevného pepře. Do...

Domácí buchtičky s vanilkovým krémem a marinovanými švestkami v rumu

Domácí buchtičky s vanilkovým krémem a marinovanými švestkami v rumu

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hladké mouky, 0,12 l oleje, 16 g droždí, lžička cukru, 0,1 l mléka, špetka soli, Vanilkový krém: 1,6 l vanilkového pudinku, 0,08 l rumu, 200 g sušených švestek

Mouku, olej, droždí, cukr, mléko a sůl smícháme a vytvoříme těsto, které necháme pod utěrkou nakynout. Poté z těsta vytvarujeme malé kuličky, které vložíme do předem vymazaného pekáčku. Pečeme při 170°C dozlatova. Švestky podusíme v rumu, poté vmí...

Šašlík z telecího masa marinovaný v pivu

Šašlík z telecího masa marinovaný v pivu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg telecího masa, 200 g uzeného špeku, 3 ks cibule, 1/2 sklenky piva, 50 g octa, kořenící směs dle chuti, mletý černý pepř, sůl

Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na větší kostky. Vložíme je do hrnce, přidáme sůl, masové koření, pepř, pivo, ocet a promícháme. Přikryjeme a necháme hodinu ležet. Cibuli nakrájíme na silnější kolečka. Ze špeku odkrojíme 4 tenčí plátky a zbyt...

Marinované kuřecí prso Satay

Marinované kuřecí prso Satay

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200g kuřecích prsou s kostí, 100 kg brambor, plochá petržel, 5g másla, sůl a pepř dle chuti, 30g burských ořechů, 50 ml kokosového mléka, 1 česnek, 5 g zázvoru, 1 chilli paprička, 100 g okurky, 50 g bílého jogurtu, 5 g máty peprné

Očistíme kuřecí prsa s kostí, pak osolíme a opepříme. Na pánvi si rozehřejeme olivový olej a z obou stran orestujeme. Příprava marinády – připravíme si burské ořechy, kokosové mléko, česnek, zázvor, chilli papričky a vše společně rozmixujeme. Kuře...

Marinovaný zajíc  na smetaně

Marinovaný zajíc na smetaně

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

zadní část zajíce (stehna a hřbet) , 2 lžíce sádla, 2 cibule, 500 ml zakysané smetany, 2 lžíce hladké mouky, 3 lžíce polotučné hořčice, sůl podle potřeby, troška cukru krystal, Mořidlo: 300 g kořenové zeleniny, 2 bobkové listy, 6 kuliček pepře, 3 kuličky nového koření, cca 3 lžíce octa, 1 cibule, 6 kuliček jalovce, cca 1500 ml vody, 1 lžička soli, 2 plátky uzené slaniny

Očisteného a umytého zajaca rozdelíme tak, aby zadné stehná a chrbát zostali v jednom kuse. Prešpikujeme ich slaninkou. Vložíme ho do zapekacej misy a zalejeme uvareným a vychladnutým moridlom. Necháme na chladnom mieste 2-3 dni. MORIDLO:Do vri...

Marinovaná vepřová kýta

Marinovaná vepřová kýta

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 řízky z kýty, sůl, 1 lžička pepře, 1 lžíce Solamylu, 1 lžíce worcesterové omáčky, 2 stroužky česneku, 1 lžička majoránky, 1/2 lžičky mleté pálivé papriky , 1/2 lžičky sladké papriky , 2 vejce, 3 lžičky kečupu, 1 lžička chilli omáčky, olej

Maso nakrájíme na plátky a naklepeme. Vejce rozšleháme, přidáme do něj všechny přísady a důkladně promícháme. Do marinády vložíme řízky a necháme v chladu odležet nejméně 24 hodin (čím déle je maso naloženo, tím je křehčí). Naložené maso osmahneme...

Marinovaný grilovaný ananas se smetanovou zálivkou

Marinovaný grilovaný ananas se smetanovou zálivkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ananas, 5-6 lžic bílého rumu, 1 limeta, 1/2 hrnečku třtinového cukru, 1 balení zakysané smetany, 1 lžička skořice, ovoce a máta na ozdobu

Ananas oloupeme, nakrájíme na plátky, silné 1 cm a kulatým vykrajovátkem vykrojíme tuhé středy. V širší misce smícháme bílý rum se šťávou z limetky a do této směsi naložíme kolečka ananasu. Necháme odležet v chladu, nejlépe do druhého dne. Druh...

Marinované kuřecí nugety

Marinované kuřecí nugety

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích prsou, 1 vejce, 1/2 lžičky soli, 1/4 lžičky pepře, 1/2 lžičky Worcesterské (Worcesterová) omáčky, 1 lžíce Dijonské hořčice, 200 ml sladké smetany, 2-3 lžíce kečupu, 1 lžíce škrobové moučky, 1-2 stroužky česneku

Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na menší kousky. Vejce, sůl, pepř, worcesterskou omáčku, hořčici, škrobovou moučku a prolisovaný česnek smícháme a kuřecí kousky namarinujeme. Maso necháme odležet minimálně 12 hodin. Poté maso na oleji prudce ...

Marinovaná štika se slaninkou

Marinovaná štika se slaninkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 vykuchaná štika, 5 dkg anglické slaniny nakrájené na plátky, 10 dkg kvalitního másla, 2 cibule, 1 lžíce sádla, 2 lžíce hladké mouky, špetka oregana, špetka koření na ryby

Štiku omyjeme, osušíme a ze změklého másla a koření vytvoříme polotuhou marinádu, kterou štiku potřeme ze všech stran (štiku neporcujeme, jen nařízneme!). Necháme v lednici odležet cca 2 h. Poté na pánvi osmahneme anglickou slaninu, kterou vyplním...

Marinované vepřové kousky

Marinované vepřové kousky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg vepřových žeber nebo 4 ks vepřové krkovičky, kýty nebo pečeně, 100 ml olivového oleje, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky barevného mletého pepře, 6 stroužků česneku, 2 lžičky včelího medu, 1 lžíce vody, 1 lžíce rumu, 1 pomeranč, troška chilli koření

Připravíme si marinádu: do olivového oleje přidáme všechny přísady, tedy lisovaný česnek, sůl, pepř (ideálně směs barveného černého, zeleného a červeného), chilli koření, vodu, rum, vymačkanou šťávu z pomeranče a nakonec rozmícháme ve směsi med. M...

Marinovaný pangasius s fazolkami

Marinovaný pangasius s fazolkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 plátky pangasia, 80 g fazolek (zelených fazolových lusků), 4 lžíce olivového oleje, sůl, pepř, 1/2 lžíce cukru moučky, 5 stroužků česneku, 2 lžičky kari koření, 1 lžíce citrónové šťávy

Plátky omyjeme pod tekoucí studenou vodou, osušíme, opepříme a osolíme dle chuti. Smícháme olej, rozetřený česnek, citrónovou šťávu, cukr a kari koření. Takto připravenou směsí potřeme plátky pangasia a dáme na 1 hodinu odležet do lednice. Mezití...

Marinovaný králik

Marinovaný králik

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks divokého králíka, 200 ml rostlinného oleje, 200 ml vody, 2 lžíce kečupu, 5 stroužků česneku, 1 lžíce Dijonské hořčice, 1/4 lžička mleté pálivé papriky , 1/2 lžíce soli, 1/4 lžičky pepře

Králika stiahnutého z kože poriadne umyjeme a rozporciujeme. Pripravíme si marinádu. Olej vymiešame s vodou, horčicou, soľou, čiernym korením, prelisovaným cesnakom, pálivou paprikou a kečupom. Mäso vložíme do pripravenej marinády a necháme v chla...

Krkovička namarinovaná v česneku a citrónové šťávě

Krkovička namarinovaná v česneku a citrónové šťávě

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 stroužky česneku (větší), 4 plátky vepřové krkovice, rostlinný olej, 1 lžíce citronové šťávy, citronový nebo normální pepř, sůl

Česnek očistíme a prolisujeme. Rozmícháme ho v trošce oleje smíchaném s citrónovou šťávou. Touto marinádou potřeme omyté a osušené kotlety a necháme uležet v chladu do druhého dne. Pak maso vyjmeme, nasolíme a opepříme a zprudka orestujeme na pánv...

Marinovaná hlíva v těstíčku s pažitkovým dipem

Marinovaná hlíva v těstíčku s pažitkovým dipem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení Hlívy ústřičné, 3 lžíce olivového oleje, 2-3 lžičky citronové šťávy, 2-3 lžičky soli, 1 lžička pepře, 2 lžičky tymiánu, 1 lžička česneku - sušeného, 2 ks vajec, 50-100 ml bílého vína, 2-3 lžíce hladké mouky, 1 lžíce Solamylu, 100 ml bílého jogurtu, 1 lžíce zakysané smetany, 2-3 lžíce pažitky, 1 hrneček rostlinného oleje

Trs hlívy rozkrájíme na jednotlivé plodnice a očistíme je. Připravíme si marinádu: Olivový olej smícháme s citrónovou šťávou, 1/2 lžičkou pepře, 1 lžičkou soli, tymiánem a sušeným česnekem. Směs dobře prošleháme. Kloboučky hlívy promícháme s ma...

Marinovaný steak

Marinovaný steak

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks hovězího bifteku, 5 lžic červeného vína, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce dijonské hořčice, 1 lžička cukru krupice, 2 lžíce olivového oleje, 1 barevná paprika, 1 hrst fazolek (mladých zelených fazolových lusků)

Připravíme si marinádu: červené víno smícháme se sójovou omáčkou, hořčicí a cukrem. Vložíme maso a necháme marinovat (min. 2 hodiny). Barevnou papriku nakrájíme na tenké proužky. Spolu s mladými zelenými fazolkami ji prudce osmahneme na tuku. Vy...

Marinované steaky ve whisky

Marinované steaky ve whisky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky hovězí zadní, 5 stroužků česneku, 4 lžíce olivového oleje, sůl, 1/2 lžičky mletého pepře, 4 lžíce whisky, 1/2 lžičky chilli koření, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce worcesterské (Worcesterové) omáčky

Maso omyjeme, osušíme a osolíme dle chuti. Smícháme olej, whisky, citrónovou šťávu, worcesterskou omáčku, chilli koření, pepř, rozetřený česnek a důkladně promícháme. Osolené maso vložíme do připravené marinády a dáme odležet do ledničky minimálně...

Pečené krůtí stehno na šalvěji marinované v medu a ragů z růžičkové kapusty

Pečené krůtí stehno na šalvěji marinované v medu a ragů z růžičkové kapusty

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g krůtího horního stehna bez kosti, sůl a pepř, 1 lžíce šalvěje, 4 lžíce včelího medu, 1 lžíce sojové omáčky, 1 dcl bílého vína, 1 lžička Dijonské hořčice, 1 lžíce másla, 0,5 kg růžičkové kapusty, 100 g másla, 1/2 menší cibule, 2 dcl smetany, 2 g pepře bílého a soli dle chuti

Krůtí stehno osolíme a opepříme. Dáme do misky. Smícháme med, sojovou omáčku, bílé víno, a hořčici. Směsí potřeme maso a necháme marinovat. Marinované maso přendáme na pekáč polijeme zbytkem marinády a posypeme šalvějí. Pečeme za občastného polévá...