Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Marmeládové koblihy

Jahodová marmeláda s limetkou

Jahodová marmeláda s limetkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

850 g jahod, 150 ml limetové šťávy, 500 g želírovacího cukru

Nakrájené jahody smícháme se šťávou z limety, želírovacím cukrem a 3 minuty prudce vaříme. Ještě teplou marmeládu naplníme do skleniček.

Malinová marmeláda

Malinová marmeláda

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg malin, 5 g kyseliny citronové, 1 balení Gelfix Super 3:1, 350 g cukru krystal

Cukr smícháme s želírovacím práškem, přidáme ovoce a kyselinu citrónovou. Na silném ohni, za stálého míchání přivedeme k varu. Necháme 3 minuty vařit a pak, ještě horké plníme do skleniček.

Mirabelková marmeláda

Mirabelková marmeláda

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g cukr krupice, 2 g kyselina citronová, 1 kg mirabelkového protlaku

Mirabelky zbavíme stopek, opereme, povaříme v malém množství vody a prepasíjujeme. Protlak prudce vaříme 20-30 minut. Potom vsypeme v několika dávkách odvážené množství cukru, tak aby se var nepřerušil. S poslední dávkou cukru přidáme kyselinu cit...

Rybízová marmeláda s vínem

Rybízová marmeláda s vínem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg červeného rybízu, 1 citrón, 1 balení želírovacího cukru, 200 ml růžového vína, 1 banán

Rybíz očistíme, přidáme šťávu a kůru z citronu (jen čistou kůru bez bílé dužiny), přilijeme 100 ml růžového vína a vaříme do rozvaření. Rozmixujeme, přecedíme, přidáme banán a vaříme 5 minut. Želírovací cukr pečlivé vmícháme, přilijeme zbytek vín...

Melounová marmeláda

Melounová marmeláda

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 l šťávy z melounu, 1 kg cukru krystal, 2 sáčky Želírfixu 2:1, 1 lžička kyseliny citronové

Dužinu melounu pomeleme na mlýnku na ovoce. Pecičky nemusíme vybírat. Nejlepší je vnitřek melounu vybírat lžící asi 1 cm od zeleného okraje. Získanou šťávu dáme vařit. V troše cukru si rozmícháme oba Želírfixy a povaříme asi 3 minuty. Potom po čás...

Angreštová marmeláda s rumem

Angreštová marmeláda s rumem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kg nezralého angreštu, 90 dkg cukru krystal, 5 - 10 sáčků vanilkového cukru ( vanilínový ), 50 ml rumu

Nezralý angrešt pomeleme na mlýnku na ovoce. Na marmeládu potřebujeme 1 litr vylisované šťávy. Získanou šťávu z angreštu zahřejeme k bodu varu. Po částech vsypeme cukr a snažíme se, abychom nepřerušili bod varu. Povaříme asi 5 minut, vmícháme vani...

Sádlové koláčky s marmeládou

Sádlové koláčky s marmeládou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

70 g sádla, 70 g cukru moučka, 100 g hladké mouky, 30 g kakaa, 2 lžíce ovocné marmelády

Sádlo, cukr, hladkou mouku a kakao zpracujeme v hladké těsto. Z těsta vyválíme kuličky, které na plechu promáčkneme tak, aby vznikl důlek. Do důlku dáme marmeládu a pečeme v troubě cca 20 minut.

Rychlá jahodová marmeláda

Rychlá jahodová marmeláda

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g jahod, 800 g cukru krupice, 0,5 lžičky kyseliny citronové, 1 balení Pektogelu

Jahody očistíme, opereme, rozmačkáme šťouchadlem na brambory. Jahodový protlak vaříme 10 minut od bodu varu. Přidáme ostatní přísady a dále vaříme 10 minut. Teplou marmeládu naplníme do suchých skleniček a zavíčkujeme.

Dýňová marmeláda Hokaido

Dýňová marmeláda Hokaido

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kg dýně hokkaidó, 1 kg želírovacího cukru, 2 pomeranče, 3 citróny, 1 lžička zázvoru, 1 l vody

Dýni, nakrájené citrony a pomeranče, nastrouhaný zázvor dáme vařit s vodou asi na 40 minut, rozmixujeme, dáme želírovací cukr a povaříme asi 15 minut. Poté vložíme do čistých sklenic, uzavřeme a otočíme dnem vzhůru asi na 5 hodin.

Marmeládové koblihy

Marmeládové koblihy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg hladké mouky, 80 g cukru krupice, 100 g tuku, 6-8 žloutků, 4 lžíce rumu, 60 g droždí , 1/2 l mléka, 1 špetka citronové kůry, špetka soli, 1 hrnek oleje na smažení, 1 hrneček ovocné marmelády

V části mléka rozdrobíme droždí s trochou cukru a mouky na kvásek. Tuk utřeme s cukrem a se žloutky. Přidáme mouku, rum, kvásek, sůl, citr.kůru a mléko. Vypracujeme těsto. Po vykynutí těsto rozdělíme na dvě části a vyválíme. Na placku vyznačíme ko...

Tropic marmeláda

Tropic marmeláda

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

900 g broskví, 3 banány, 1 lžíce limetové šťávy, 2 lžíce pomerančové šťávy, 1 balení želírovacího cukru

Broskve a banány oloupeme a nakrájíme na kostičky. Přidáme šťávu z citrusů a promícháme. Vaříme do rozvaření cca 20 - 30 minut dle zralosti ovoce. Hotovou směs rozmixujeme a přidáme želírovací cukr (používám 500 g žel. cukru na 1 kg ovoce/šťávy). ...

Hrušková marmeláda

Hrušková marmeláda

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 kg hrušek, pár list máta peprná, 750 g cukru krupice, 20 g kyseliny citronové

Oloupané hrušky zbavené jadřinců umeleme na masovém strojku. Kaši vložíme do kastrolu s trochou vody a za stálého míchání vaříme. Poté směs zvážíme a přidáme na 1 kg směsi 500 g cukru. Za stálého míchání vaříme, dokud se cukr nerozvaří. Přidáme ky...

Marmeláda z rajčat

Marmeláda z rajčat

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg zralých rajčat, 1 kg jablek, 1 lžička kyseliny citrónové, cukr dle chuti

Jablka bez jádřinců a rajčata nakrájíme a vaříme asi 1 hodinu. Pak toto ponorným mixerem rozmělníme a přepasírujeme. Vzniklou směs uvedeme do varu, přidáme kyselinu citronovou a cukr dle vlastní chuti. Po dobu vaření zkoušíme, zda je marmeláda uva...

Marmeláda z kiwi

Marmeláda z kiwi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg kiwi, 5 jablek, 1 pomeranč, 1,5 kg cukru krystal, 1 lžíce kyseliny citronové, 100 g rozinek

Oloupeme kiwi a nakrájíme na kousky. Jablka nastrouháme na hrubém struhadle, pomeranč nakrájíme a vše dáme vařit. Při vaření mícháme a hlídáme. Vaříme až do rozpadu ovoce na kaši. Přidáme hrozinky, kyselinu citrónovou a cukr. Ještě teplé plníme do...

Malinová marmeláda s meruňkami

Malinová marmeláda s meruňkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg malin, 0.5 kg meruněk, troška pektinu, 1-2 lžíce citronové šťávy

Maliny protlačíme přes jemný cedník, meruňky nakrájíme na malé kousíčky a necháme 5 minut povařit. Poté přidáme cukr a vaříme ještě deset minut. Následně přidáme pektin, citrónovou šťávu a necháme projít varem. Plníme do skleniček a zavaříme.

Marmeláda z melounu

Marmeláda z melounu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kg vodního melounu, 2 kg želírovacího cukru, 6 citrónů

Nakrájený melou bez pecek dáme do hrnce spolu s želírovacím cukrem, kůrou a šťávou z citrónů a necháme uležet asi čtyři hodiny. Poté za stálého míchání převedeme k varu a vaříme 3-4 minuty. Ještě teplé plníme do sklenic.

Marmeláda z rebarbory

Marmeláda z rebarbory

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg rebarbory, 1-2 lžíce citronové šťávy, 500 g cukru krupice

Nakrájenou rebarboru uvaříme v trošce vody. Když je rozvařená přidáme cukr, citrónovou šťávu a vaříme do zhoustnutí. Lijeme do skleniček.

Švestková marmeláda

Švestková marmeláda

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg švestek, 800 g cukru krystal, 1/2 lžičky kyseliny citronové

Švestky zbavené pecek pomeleme v mlýnku na maso a pak podusíme pod pokličkou. Dále vaříme 15 minut bez pokličky. Přidáme cukr a kyselinu citrónovou. Poté ještě chvílí vaříme. Následně plníme horké do sklenic.

Višňová marmeláda

Višňová marmeláda

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g višní, 200 ml vody, 300 g cukru krupice, 5 lžic rumu, 1 balení Gelfix Super 3:1, 2 balení vanilkového cukru

Rozmixované višně smícháme s vodou, vanilkovým cukrem, cukrem a Gelfixem Super 3:1. Přivedeme k varu a necháme vařit 5 minutek. Po uvaření přidáme rum. Plníme do skleniček.

Jablečný tvarohový koláč s marmeládou

Jablečný tvarohový koláč s marmeládou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru krupice, 100 ml slunečnicového oleje, 2 vejce, 250 g jemného tvarohu, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1 sáček vanilkového cukru, 450 ml plnotučného mléka, 5 jablek, 1 sklenka ovocné marmelády

Všechny suroviny dáme do mísy a šlehačem dobře vyšleháme. Těsto vylijeme na vymazaný, vysypaný plech s vyšším okrajem a povrch trochu urovnáme. Hustě poklademe oloupanými a na tenké plátky nakrájenými jablky. Jablka pokapeme řidší marmeládou a pot...

Marmeláda z hrušek

Marmeláda z hrušek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kg hrušek, 900 ml vody, 60 g nastrouhaného zázvoru, 2 lžíce citrónové šťávy, 1,5 kg cukru , 2 lžičky hřebíčku

Hrušky oloupeme, odstraníme jádra a nakrájíme na kousky. Do vody přidáme nastrouhaný zázvor, citrónovou šťávu, hřebíčky a hrušky. Přivedeme k varu a vaříme, dokud hrušky nezměknou na kaši. Přidáme cukr, přivedeme k varu a vaříme 20 minut. Poté udě...

Housky s marmeládou v trojobalu

Housky s marmeládou v trojobalu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 housky, 1/2 sklenky ovocné marmelády, 100 g hladké mouky, 2 ks vajec, 100 ml mléka, 1 sklenka slunečnicového oleje na smažení, 1 hrneček strouhanky

Housky rozkrojíme podélně, potřeme marmeládou, slepíme k sobě, lehce namočíme v mléce, obalíme v mouce, v rozšlehaných vejcích, ve strouhance a dáme péct na rozpálený olej do pánve. Pečeme z obou stran do zlatova. Podáváme posypané moučkovým cukrem.

Rybízovo-banánová marmeláda

Rybízovo-banánová marmeláda

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3,5 kg červeného rybízu, 1,2 kg banánů, 2 kg želírovacího cukru

Rybíz očistíme a vaříme do rozvaření. Rozmixujeme a přecedíme přes cedník. Vznikne tak 3 l husté šťávy. Banány oloupeme a rozvaříme (vznikne 1 l banánové kaše). Rybízovou šťávu promícháme s banánovou hmotou přidáme 2 kg želírovacího cukru - (Labet...

Kakaová roláda s marmeládou

Kakaová roláda s marmeládou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 vajec, 5 lžic moučkového cukru, 2 lžíce hladké mouky, 1 sáček kakaového pudinkového prášku, 5 lžic plnotučného mléka, 2 lžíce kakaa, 2 lžíce vody, špetka soli, ovocná marmeláda

Plech vyložíme papírem na pečení. Kakao rozmícháme se studeným mlékem a oddělíme bílky od žloutků. Bílky vyšleháme s vodou a špetkou soli a potom zašleháme prosátý moučkový cukr. Přidáme žloutky, rozšleháme, poté mouku s pudinkovým práškem a nakon...

Rybízová marmeládová směs

Rybízová marmeládová směs

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 l šťávy z vylisovaného ovoce, 1 kg cukru krystal, 1 Želírfix 1:1

Rybíz a další ovoce opláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Potom ho pomeleme na mlýnku na odšťavnění ovoce i se stopkami. Získanou šťávu nalijeme do hrnce a přivedeme k varu. Odebereme asi 1 hrst cukru z celkového množství a promícháme s Ž...