Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Marokánky

Marokánky podle Verči

Marokánky podle Verči

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/4 l mléka, 1 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky, 1 hrst vlašských ořechů, 1 sklenka kandovaného ovoce, 1 hrst mandlí, 1 hrst datlí, troška cukru moučka

Dle chuti nakrájíme ořechy, datle, mandle, kandované ovoce, ..., přidáme mléko, máslo, mouku a dle chuti cukr a všechno důkladně promícháme. Hmota by měla být hustší. Je-li řídká, přidáme solamyl (nebo pudink). Pečeme hromádky nebo placičky, kte...

Babiččiny marokánky

Babiččiny marokánky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 ml šlehačky, 12 dkg cukru moučka, 16 dkg kandovaného ovoce, 16 dkg sekaných loupaných mandlí, 1 balení vanilkového cukru, 3 dkg hladké mouky

Do kastrůlku vlijeme šlehačku, přidáme moučkový cukr, vanilkový cukr a mouku a půl minuty za stálého míchání povaříme. Necháme trochu vychladnout a vmícháme kandované ovoce a mandle. Na vymaštěný a vysypaný plech či na pečicí papír děláme lžičko...

Smetanové marokánky od Jany

Smetanové marokánky od Jany

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g hladké mouky, 100 ml smetany, 100 g másla, 250 g kandovaného ovoce, 300 g cukru krupice, 250 g mandlí, 100 g čokolády na polevu

Plech vyložíme pečícím papírem a potřeme jej máslem. Mandle a kandované ovoce nasekáme. Mouku prosejeme. Troubu předehřejeme na 160 °C. V hrnci přivedeme za občasného míchání k varu smetanu, cukr a med. Do vroucí směsi přidáme mandle s kandovaným ...

Marokánky

Marokánky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 balení smetany ke šlehání, 8 lžiček hladké mouky, 10 lžic cukru krystal, 100 g másla, 400 g směsi mandlí, ořechů, rozinek a kandovaného ovoce

Šlehačku, mouku a cukr zahříváme ve vodní lázni do zhoustnutí. Přidáme máslo a vmícháme směs oříšků a kandovaného ovoce. Na dobře vymazaný a vysypaný plech klademe malé hromádky, které roztíráme na placičky. Sušíme ve velmi mírně vyhřáté troubě.