Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Maso na cibuli a pórku

Hovězí maso na klacku

Hovězí maso na klacku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězího masa, 4 stroužky česneku, 2 ks cibule, 1 kousek feferonky, 3 lžíce vinného octa, 4 lžíce vody, 1 lžíce oregana, 1 lžíce Worcesterské (Worcesterové) omáčky, 4 lžíce olivového oleje

Rozmixujeme česnek s cibulí, feferonkou, vinným octem, oreganem, worcesterem, 4 lžícemi oleje a vody. Maso nakrájíme na kousky, zalijeme ho marinádou a necháme odležet. Poté maso napícháme na klacíky a upečeme zvolna na pánvi. Podáváme s brambory.

Hovězí maso na majoránce

Hovězí maso na majoránce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězího zadního masa, špetka soli, špetka pepře, 1 menší cibule, 60 g másla, troška majoránky, 250 ml hovězího vývaru

Cibuli nakrájíme na kolečka a zpěníme na másle. Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a přidáme k cibuli. Necháme osmahnout, okořeníme rozetřenou majoránkou, zalijeme vývarem a dusíme doměkka. Podáváme s opečenými škubánky.

Jehněčí maso na česneku s bramborem a dušeným špenátem

Jehněčí maso na česneku s bramborem a dušeným špenátem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

450 g libového jehněčího masa, 4 stroužky česneku, 100 g cibule, 500 g brambor, 1 kg čerstvého nebo zmraženého špenátu, 50 ml nízkotučného mléka, 1 vejce

Jehněčí maso dusíme ve vodě s polovinou jemně nakrájené cibule a dvěma stroužky česneku. Když je maso skoro měkké, přidáme brambory nakrájené na kostičky a dusíme doměkka. Ke konci dochutíme zbylým česnekem. Špenát spaříme, nasekáme a dáme dusit d...

Krůtí maso na víně s červenými fazolkami

Krůtí maso na víně s červenými fazolkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 krůtí prsa, 2 dcl červeného vína, 2 lžíce koriandru (nať), 2 lžíce nasekané bazalky, 1 balení sterilovaných loupaných rajčat, sůl, chilli koření nebo celé chilli papričky, 2 dcl drůbežího vývaru, 1 balení červených fazolí (konzerva), olivový olej

Krůtí prsa omyjeme a nakrájíme. Naložíme do červeného vína, nasekané nati koriandru a bazalky. necháme do druhého dne uležet. Pak maso vyndáme a osmahneme na olivovém oleji. Přidáme zbytek koření a fazolky s loupanými rajčaty. Chvíli restujeme a p...

Kuřecí maso na bylinkách a mandlích

Kuřecí maso na bylinkách a mandlích

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích prsou, 100 g másla, 1 ks cibule, 4 lžíce olivového oleje, 100 g oloupaných a spařených mandlí, špetka muškátového oříšku, špetka bazalky, špetka majoránky, špetka rozmarýnu, špetka libečku, špetka pepře, špetka soli, 1 sklenka vody

Kuřecí maso nakrájíme na kostičky, mandle nasekáme nadrobno. Máslo dáme do misky, přidáme postupně muškátový oříšek, bazalku, majoránku, rozmarýn, libeček, nasekané mandle, osolíme, opepříme a promícháme. Poté přidáme kousky kuřecího masa do másla...

Kuřecí maso na dijonské hořčici se smetanou

Kuřecí maso na dijonské hořčici se smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích prsou, 4 lžíce Dijonské hořčice, 4 lžíce olivového oleje, 1 ks cibule, 1 dcl smetany, špetka bazalky, špetka pepře, špetka soli

Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, orestujeme na olivovém oleji dozlatova. Poté přidáme na nudličky nakrájené kuřecí maso a osmahneme ze všech stran. Podlijeme smetanou a dusíme doměkka. Když je kuřecí maso měk...

Kuřecí maso na jogurtu

Kuřecí maso na jogurtu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks kuřete, 1 velký kelímek bílého jogurtu, 2 lžíce másla, 2 lžičky mleté sladké papriky, 4 lžíce olivového oleje, 2 lžičky kari koření, špetka pepře, špetka soli

Kuře rozdělíme na porce, omyjeme a dáme do olejem vymazaného pekáčku. Jogurt dáme do misky, přidáme máslo, mletou sladkou papriku, kari, osolíme, opepříme a touto směsí potřeme porce kuřete a dáme péct do trouby. Během pečení podléváme výpekem. Pe...

Kuřecí maso na kari s exotickým ovocem a smetanou

Kuřecí maso na kari s exotickým ovocem a smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 ml zakysané smetany, 1 konzerva mandarinek, 1 konzerva ananasu, 0,5 kg kuřecích prsou, 3 lžíce kari koření, 1 lžička soli, 0,5 lžičky pepře, 350 ml vody, 2 lžíce mleté papriky, 2-3 lžíce slunečnicového oleje

Kuřecí prsní řízky omyjeme a nakrájíme na menší kostičky nebo nudličky. Vložíme do misky a přidáme 3 polévkové lžíce kari koření a 2 lžíce červené sladké mleté papriky. Zamícháme a vložíme do lednice na 1 hodinu odležet. Na větší a vyšší pánvi si ...

Kuřecí maso na pivu

Kuřecí maso na pivu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecího masa, 0,5 l piva, 1 ks cibule, 1 bobkový list, špetka tymiánu, 2 plátky tvrdého chleba, 4 lžíce olivového oleje

Cibuli oloupeme, nadrobno nasekáme, dáme orestovat na rozpálený olivový olej. Když je cibulka orestovaná dozlatova, přidáme na kostičky nakrájené kuřecí maso a opečeme ze všech stran. Poté podlijeme pivem, přidáme bobkový list, tymián a nastrouhan...

Kuřecí maso na švestkách

Kuřecí maso na švestkách

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích prsou, 250 g švestek, 1 sklenka vody, 1 ks cibule, 2 lžíce olivového oleje, špetka tymiánu, špetka pepře, špetka soli

Kuřecí maso nakrájíme na kostičky, cibuli oloupeme a nadrobno nasekáme, v hrnci si rozpálíme olivový olej, na něm zpěníme cibulku. Když je cibulka zpěněná, přidáme kuřecí maso, vypeckované rozpůlené švestky, špetku tymiánu, opepříme, osolíme, osma...

Maso na cibuli a pórku

Maso na cibuli a pórku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg vepřového masa, 1 pórek, 2 cibule, ostrý i jemný kečup, boloňská omáčka, troška smetany nebo mléka

Vepřové maso naklepeme, nasolíme a opepříme. Na dno pekáčku nasypeme směs pórku a cibule, na to položíme připravené plátky masa. Zakapeme ostrým kečupem a opět zasypeme pórkem s cibulí. Nahoru dáme opět kečup, ostrý i sladký, a přidáváme taky bolo...

Maso na paprice a cuketách

Maso na paprice a cuketách

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 cibule, 1 šálek slunečnicového oleje, 4 papriky, 1 cuketa, 500 g hovězího mletého masa, 1 konzerva rajčatového protlaku, 2 lžíce kečupu, špetka soli, špetka Vegety, 100 g tvrdého sýra

Na oleji zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme nudličky paprik, osolené mleté maso a rajský protlak, podlijeme vodou a dusíme. Po 20 minutách přidáme plátky cukety a ještě dusíme asi 10 minut. Ochutíme vegetou, kečupem a promícháme. Na talíři posypem...

Mleté maso na mrkvi

Mleté maso na mrkvi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřového mletého masa, 250 g mrkve, 5 lžíce olivového oleje, 1 balení těstovin, trochu vody, špetka pepře, špetka soli

Na rozpáleném olivovém oleji orestujeme mleté maso, osolíme, opepříme, poté vložíme nakrájenou mrkev na kolečka a necháme restovat. Poté zalijeme vodou a dusíme. Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu, hotové těstoviny scedíme.

Mleté maso na sladko

Mleté maso na sladko

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g mletého masa, 1-2 cibule, 5 stroužků česneku, 3-4 lžíce rostlinného oleje, 1-2 balení kečupu, hrneček vody, balení nudlí, 100 g tvrdého sýra

Dáme olej do hrnce, přidáme cibuli nakrájenou najemno, trochu osmahneme a přidáme česnek nakrájený najemno, chvilku asi 5 min. vaříme a poté přidáme mleté maso, drolíme ho a osmahneme, až je skoro hotové. Poté zalijeme vodou a podusíme asi 5 min....

Nakládané maso na pánev

Nakládané maso na pánev

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích prsou, 1 lžíce majoránky, 1 lžička pepře, 1 lžička kmínu, sůl, 8 lžic plnotučné hořčice, 100 ml slunečnicového oleje

Maso nakrájíme na kousky velikosti sousta. Mletý pepř, drcený kmín a ostatní ingredience smícháme a nalijeme na maso. Ručně promícháme, omáčku do masa jakoby vtlačujeme. Uložíme na 12h (lépe na 24 hodin) do lednice. Poté jen osmažíme a podáváme s ...

Srnčí maso na víně

Srnčí maso na víně

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g srnčí kýty, 150 ml červeného vína, pepř, sůl, 4 lžíce rostlinného oleje, 1 cibule, 2 bobkové listy, 1 lžička cukru moučky, 1 citrón, 1 lžíce octu

Maso opláchneme, osolíme, opepříme a potřeme citrónovou kůrou. Smícháme víno, ocet, 2 lžíce oleje, cukr, citrónovou šťávu, bobkové listy a nakrájenou cibuli. Maso položíme do této směsi a necháme 12 hodin odležet za občasného otočení. Na zbývající...

Vepřové maso na jalovci

Vepřové maso na jalovci

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřového masa, 1 ks cibule, 200 g slaniny, 10 ks jalovčinek, 50 g hladké mouky, 70 g másla, 1 l vývaru z kostí, 2 lžíce olivového oleje, špetka pepře, špetka soli

Slaninu nakrájíme na nudličky a dáme ji do hrnce rozškvařit, přidáme olej, cibuli očistíme a nasekáme nadrobno, vložíme na rozpálený olej se slaninou a dozlatova orestujeme. Když je cibule orestovaná dozlatova, vložíme maso a opečeme ho ze všech s...

Vepřové maso na medu s jablky

Vepřové maso na medu s jablky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřového masa, 4 lžíce včelího medu, 4 ks jablek, 1 ks cibule, 1 sklenka vody, špetka pepře, špetka soli

Vepřové maso nakrájíme na kostičky, cibuli oloupeme a nadrobno nasekáme, v hrnci si rozpálíme olivový olej, na něm zpěníme cibulku. Když je cibulka zpěněná, přidáme na kostičky nakrájené vepřové maso, orestujeme, přidáme med, nastrouhaná jablka na...

Vepřové maso na smetaně s celerem

Vepřové maso na smetaně s celerem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřového masa, 1 ks cibule, 1 ks celeru, 250 ml zakysané smetany, 1 sklenka vody, 1 lžíce hrubé mouky, 2 lžíce sádla, špetka soli

Cibuli očistíme, nakrájíme nadrobno, sádlo si rozpustíme v hrnci a dáme na něj zpěnit cibulku. Když je cibulka zpěněná, vložíme na kostičky nakrájené maso, na nudličky nakrájený celer a osmahneme. Poté osolíme, podlijeme sklenkou vody a dusíme dom...