Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Medová roláda s kávovým krémem

Medová stehýnka

Medová stehýnka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 kuřecích stehýnek, 100 ml medu, 3 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce jablečného octa, 1 lžíce cukru

V menším hrnci smícháme med, sojovou omáčku, jablečný ocet, cukr a za stálého míchání asi 5 minut vaříme. Necháme vychladnout a do omáčky naložíme omytá a osušená kuřecí stehýnka aspoň na 2 hodiny. Poté upečeme na grilu. Na grilu je pečeme 15 mi...

Medová grilovací směs

Medová grilovací směs

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 malou sklenku jahodového džemu, 3 lžíce včelího medu, 1 lžíci rostlinného oleje, 1 lžíci vinného octa, 1 lžičku soli, 1/2 lžičky mleté skořice

Vše důkladně promícháme. Připravujeme za studena.

Medová krkovička se šalotkami dle Apetitu

Medová krkovička se šalotkami dle Apetitu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg vepřové krkovice, 300 g šalotky, 2-4 lžíce medu, 500 ml světlého piva, 2 lžičky soli, 1 lžička pepře barevného

Krkovičku necháme vcelku a omyjeme ji a osušíme. Vložíme do malého pekáčku. V hrníčku smícháme 2 lžíce medu a 6 lžíc piva a přidáme sůl. Pořádně zamícháme a touto směsí krkovičku přelijeme. Marinádu do masa pořádně vetřeme. Zbytek piva nalijeme ok...

Medová zálivka s oříšky

Medová zálivka s oříšky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce medu, 2 lžíce octa, 2 lžíce plnotučné hořčice, 4 lžíce olivového oleje, špetka pepře, špetka soli

Med smícháme s octem, hořčicí, olejem, opepříme, osolíme, promícháme. Podáváme k zeleninovým salátům.

Medová roláda s kávovým krémem

Medová roláda s kávovým krémem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 vajec, 100 g cukru moučka, 100 g včelího medu, 160 g hladké mouky, 1 lžička sody bikarbóny, 400 ml mléka, 1 sáček pudinkového prášku, 5 lžíc cukru krupice, 2 lžíce instantní kávy, 250 g másla, troška meruňkové marmelády

4 žloutky a 1 celé vejce vyšleháme s cukrem a medem do pěny. Do husté pěny zvolna vmícháme mouku se sodou a tuhý bílkový sníh. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a plát upečeme do zlatova. Ještě horký srolujeme a necháme vychladnout...

Medová marináda se zázvorem

Medová marináda se zázvorem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 lžic včelího medu, 4 stroužky česneku, 1 lžíce barevného pepře, špetka koriandru, špetka mletého zázvoru, 1 lžíce sójové omáčky, 1 dcl kečupu, 1 dcl slunečnicového oleje, 1 lžička grilovacího koření

Česnek oloupeme a utřeme, pak smícháme všechny suroviny a dobře promícháme. Marinádu používáme na všechny druhy masa.

Výborná medová roláda

Výborná medová roláda

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 vajec, 20 dkg cukru moučka, 4 lžíce včelího medu, 25 dkg polohrubé mouky, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva

Z 8 bílků ušleháme sníh, žloutky ušleháme s cukrem, přidáme tekutý med, jemně přimísíme mouku a kypřicí prášek (popř. sodu bicarbonu), lehce smícháme a dáme na plech na pečicí papír asi 15 - 20 minut péci v předtopené troubě na 150°C. Na plechu n...

Teplá medová pomazánka

Teplá medová pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 lžiček včelího medu, 1 lžička másla, malá špetka skořice, 2 lžičky mandlových lupínků

Nejprve si dáme rozehřát med. Pokud je tekutý, jen ho lehce prohřejeme, aby zavoněl. Pokud je tuhý, musíme ho rozehřát víc. Já k tomu používám mikrovlnou troubu nastavenou na 800 wattů. Med dám do malé mističky. V prvním případě ohřívám asi 10 sec...

Medová pomazánka

Medová pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g žervé, 50 g zakysané smetany, 2 lžíce medu, 1 ks pomeranče

Všechny suroviny necháme chvíli venku z lednice, aby měly pokojovou teplotu. Žervé umícháme se zakysanou smetanou dohladka. Potom přidáme vymačkanou šťávu z pomeranče a med. Důkladně promícháme a necháme odpočinout.

Medová marináda

Medová marináda

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 stroužků česneku, 1 lžička včelího medu, 1 lžíce petrželové natě, 1 lžíce pažitky, sůl, pepř, 5 lžic olivového oleje

Nasekáme petrželovou nať a pažitku na drobno. Přidáme rozetřený česnek, olej a med. Vše důkladně promícháme a dochutíme solí a pepřem.

Ostrá medová krkovička dle Pohlreicha

Ostrá medová krkovička dle Pohlreicha

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřové krkovičky, 60 g medu, 90 ml olivového oleje, 150 ml jablkového džusu, 200 ml světlého piva, 15 ml sojové omáčky, 2 špetky mletého chilli, špetku kurkumy

Všechny ingredience, kromě masa, důkladně smícháme v misce. Přidáme plátky masa a necháme v chladu několik hodin uležet, nejlépe přes noc. Poté grilujeme na grilovací pánvi nebo na venkovním grilu. Podáváme se salátem, nebo teplou anglickou zeleni...