Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Mořský vlk s ravioli

Mořský kapr pečený se šunkou

Mořský kapr pečený se šunkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 g másla, 1 cibule, 100 g celeru, sůl, 600 g kapra, 100 g šunky, 60 g tvrdého sýru, 1/2 dcl smetany, 1 žloutek

Na másle zpěníme nadrobno nasekanou cibuli, přidáme nastrouhaný celer a opražíme. Přidáme osolené porce kapra a pod pokličkou dusíme doměkka. Potom porce kapra rozložíme i se zeleninou do zapékací mísy, pokryjeme plátky šunky. Strouhaný sýr, smeta...

Středomořský pangasius

Středomořský pangasius

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 plátky pangasiuse, 2 lžičky másla, 2 lžíce hladké mouky, špetka soli, špetka pepře, hrst černých oliv, hrst kapar, 10 cherry rajčátek, 1 dcl bujónu pro ryby a dary moře, 1-2 stroužky česneku

Filety osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Prudce osmahneme na oleji z obou stran. Mezitím na másle orestujeme prolisovaný česnek, přidáme olivy a kapary, po chvilce osmahnuté filety. Podlijeme rybím bujónem a chvíli dusíme. Krátce před koncem př...

Černomořský salát

Černomořský salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g uvařeného celeru, 200 g papriky (kapie), 100 g žampionů udušených na oleji, 1 cibule, 100 g tvrdého sýru, citronová šťáva, 1 lžíce plnotučné hořčice, 20 g kapary, 100 g oliv, 150 ml zakysané smetany, troška mletého pepře, 4 listy hlávkového salátu, bylinkový ocet podle chuti, sůl podle potřeby

Uvarený zeler pokrájaný na tenke obdĺžniky, udusené šampiňóny, kápiu, cibuľu pokrájanú na tenke plátky, nakrájaný syr, šťavu z citróna, mleté čierne korenie, horčicu, kapary, olivy, kyslu smotanu spojíme a necháme dlhšie odstať. Možno ozdobiť hláv...

Ryba se zeleninou na středomořský způsob

Ryba se zeleninou na středomořský způsob

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g mrkve, 400 g brambor, 500 g cukety, 500 g pórku, 1/2 citrónu, 3/4 l zeleninového vývaru, 400 g sterilovaných rajčat, troška šafránu, 600 g rybího filé, 2 lžíce olivového oleje, troška pepře (česnekového), špetka soli, 2 lžíce petrželové natě (petrželky), 2 lžíce Eidamu (nastrouhaného)

Omyjeme a oloupeme mrkev a brambory a nakrájíme je na drobné hranolky. Omyjeme cukety a nakrájíme je na 1 cm silné plátky. Očistíme pórek, omyjeme ho a nakrájíme na jemné proužky. Zeleninu spolu s 2 plátky citronu, vývarem, rajčaty a šafránem uved...

Mořský ďas ve slaninovém kabátku s šalvějovým rizotem

Mořský ďas ve slaninovém kabátku s šalvějovým rizotem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

12 medailónků z očištěného filé z mořského ďasa, 200 g na jemné plátky nakrájené anglické slaniny, pepř z mlýnku dle chuti, Rizoto: 1 šalotka , 50 ml olivového oleje, 250 g rýže arborio (neproprané), 100 ml bílého vína, 1 bobkový list, 500–600 ml zeleninového vývaru, 100 g strouhaného parmazánu, 1 stonek čerstvé šalvěje, 50 g másla, sůl, pepř z mlýnku na dochucení, 1 pomeranč, 12 cherry rajčátek, 1 lžička olivového oleje

Medailónky opepříme a zabalíme do anglické slaniny. Vložíme do pekáčku a v troubě předehřáté na 160°C pečeme cca 15 minut. Šalotku oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Zpěníme ji na oleji, přidáme rýži a krátce orestujeme. Poté zalijeme bílým...

Pečený mořský ďas s citronovou trávou

Pečený mořský ďas s citronovou trávou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks ďas mořský, 3 listy citronové trávy, 2 ks chilli papričky, 2 stroužky česneku, 2 ks limety, 1 troška zázvoru, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 1 lžička včelího medu, 2 lžíce olivového oleje

Rybu omyjeme, osolíme a opepříme z obou stran. Nařízneme a koření vetřeme i do řezů. Položíme ji na velký kus pečícího papíru (papír musí být tak velký, abychom do něj mohli zabalit celou rybu). Do mixéru naskládáme citronovou trávu nakrájenou ...

Mořský vlk s ravioli

Mořský vlk s ravioli

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hladké mouky, 150 g špenátu, 100 g sýru ricotta, 50 g másla, 3 ks žloutků, 1 ks vejce, 4 ks mořského ďasu, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře

Hladkou mouku smícháme se třemi žloutky a lžící olivového oleje. Připravíme tuhé těsto, které rozdělíme na dvě části. Podle potřeby ho necháme vychladit. Těsto rozválíme na dva pláty. Ricottu smícháme se spařeným nasekaným špenátem, solí a pepřem...