Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Musaka

Květáková musaka s těstíčkem

Květáková musaka s těstíčkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 g cibule, 60 g květáku (uvařený do poloměkka), 10 g másla, 0,15 dcl mléka, 30 g mletého masa, 20 g hladké mouky, troška pepře, špetka soli, 10 g tuku, 1,5 vejce, 0,15 dcl zakysané smetany

Menší růžice květáku a košťál rozkrájený na kolečka obalujeme v těstíčku z 1/2 vejce, mouky a mléka. Smažíme dozlatova na rozpáleném tuku. V tomtéž oleji osmahneme dobře pokrájenou cibulku, přidáme mleté maso, osmažíme je a do mírně prochladlé smě...

Nákyp z mletého masa a baklažánu (Balkánská musaka)

Nákyp z mletého masa a baklažánu (Balkánská musaka)

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 větší lilky, 2 vejce, cca 250 ml mléka, polohrubé mouky podle potřeby, 100 ml olivového oleje na smažení, sůl a pepř podle chuti, 3 stroužky česneku, 500 g jehněčího mletého masa , troška rozmarýnu, 2 velké cibule, 500 g rajčat, 2 lžíce sádla

Dva väčšie baklažány ošúpeme, pokrájame po dĺžke na pol centimetrové plátky, posolíme a necháme asi 20 minut odstáť. Medzitým si pripravíme cestíčko z 2 vajec, 250ml mlieka, soli a polohrubej múky, ktoré by malo byť hustejšie ako na palacinky. Pl...

Cuketová musaka

Cuketová musaka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cuketa, 0,5 kg mletého masa, 5 brambor, 2 vejce, 10 dkg strouhaného sýra, česnek, cibule, pepř, sůl, majoránka

Brambory nakrájíme na tenčí plátky a vyplníme jimi dno vymazaného pekáče. Okořeníme (pepř, sůl), druhou vrstvu vytvoříme z plátků cukety. Mleté maso promícháme s vejcem, nakrájenou cibulí, majoránkou, solí, pepřem a část rovnoměrmě rozprostřeme na...

Řecká musaka s jehněčím masem

Řecká musaka s jehněčím masem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g jehněčích kotlet, 80 ml olivového oleje, 100 g ostrého kečupu, 1 hrst sušených rajčat, 100 g čerstvých hřibů, 400 g brambor, 200 g dlouhozrnné rýže, 1 lžička soli, 1 lžička strouhaného křenu, 2 stroužky česneku

Jahňacie mäso umyjeme, pokrájame na malé kúsky, opražíme na rozpálenom oleji, posolíme a na miernom ohni opečieme. Opečené mäso zalejeme kečupom, pridáme opečené, na plátky pokrájané zemiaky, uvarenú ryžu, rajčiaky, na kocky pokrájané udusené hríb...

 Řecká musaka

Řecká musaka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lilky, 1 cibule, lžíce soli, 2 stroužky česneku, 4 lžíce olivového oleje, 750 g mletého masa, 1 nasekaný svazek petrželky, 2 lžíce rajčatového protlaku, 800 g sterilovaných rajčat, špetka pepře, 450 g brambor, 50 g hladká mouka, 50 g másla, 600 ml mléka, 200 g bílého jogurtu, 2 vejce, 4 lžíce parmazánu/parmezánu, 3 lžíce strouhanky

Lilky očistíme, podélně nakrájíme na plátky a osolíme. Dáme na 30 min. odležet. Nasekanou cibuli a česnek zpěníme na 2 lžících oleje. Přidáme maso a opečeme je. Přimícháme petrželku, rajčata a protlak. Osolíme a opepříme. Dusíme 15 min. Oloupan...

Musaka

Musaka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g mletého masa, 400 g brambor vařených ve slupce, 200 g paprik, 200 g rajčat, 1 cibule, 5 lžic olivového oleje, 2 dcl smetany, 2 vejce, špetka soli, špetka pepře

Cibulku nakrájíme nadrobno, orestujeme na oleji, poté dáme mleté maso, osolíme, opepříme a necháme dusit asi 15 minut. Do vymazaného pekáče naskládáme vrstvu na plátky nakrájených vařených brambor, podušeného masa, nakrájené zeleniny a poté dáme z...