Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Myslivecké kotlety s borovičkou

Myslivecká polévka

Myslivecká polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g čerstvých hub, 50 g čočky, 150 g kořenové zeleniny, 1 cibule, 40 g sádla, 2 lžíce krupice, česnek, saturejka, petrželka, polévkové koření (Vegeta), sůl

Den předem namočíme čočku do studené vody. Na sádle osmažíme cibuli a nastrouhanou kořenovou zeleninu, přisypeme krupici a zalijeme asi 1 a 1/2 litrem vody. Přidáme vypranou namočenou čočku a vše zavaříme se saturejkou. Přidáme krájené houby a vař...

Myslivecké knoflíky

Myslivecké knoflíky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

35 dkg hladké mouky, 20 dkg másla, 23 dkg cukru moučka, 3 ks vajec, 20 dkg vlašských ořechů

Z hladké mouky, másla , 3 dkg moučkového cukru, 3 žloutků uděláme těsto, které rozválíme a vykrajujeme menší plná kolečka, na každé kolečko dáme ořechovou náplň. Náplň uděláme tak, že smícháme 3 bílky, 20 dkg moučkového cukru a nadrobno nasekané ...

Kuře po myslivecku

Kuře po myslivecku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 menší kuře, 2 lžíce hladké mouky, sůl, mletý pepř, 50 ml rostlinného oleje, 2 větší cibule, 2 lžíce rajčatového protlaku, mletá paprika, kousek bobkového listu, špetka majoránky, špetka tymiánu, 200 ml červeného vína, 150 g čerstvých hub (mohou být i žampiony), 1 červená paprika, 3 lžíce zmrazeného hrášku

Očištěné a omyté kuře osušíme a rozdělíme na 4 porce. Mouku smícháme se solí, pepřem a tuto směs vetřeme do porcí kuřete. Osmažíme je po obou stranách na oleji a vyjmeme. Na oleji zpěníme cibuli nakrájenou na půlkolečka, vmícháme protlak, mletou p...

Myslivecké roštěnky

Myslivecké roštěnky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 hrsti hub, 1 balení mražené zeleninové směsi pod svíčkovou, 1 šálek hladké mouky, 600 dkg hovězí roštěnky, 50 ml olivového oleje, 4 špetky kořenící směsi - staročeské koření, 2 bobkové listy, 3 kuličky jalovce, 3 kuličky nového koření, 4 šálky vývaru, 100 ml smetany ke šlehání

Roštěnou nakrájíme na 4 plátky, které naklepeme, okořeníme směsí staročeského koření (obsahuje i sůl, proto nemusíme samostatně solit) a potřeme olejem. Dáme je na 40 minut do chladničky odpočinout. Poté si rozpálíme olej a roštěnky, které jsme me...

Myslivecké kotlety s borovičkou

Myslivecké kotlety s borovičkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 libové vepřové kotlety bez kosti, sůl, pepř, 3 lžíce oleje, 200 g lišek, lžíce másla, 2 lžíce kečupu, 4 lžíce brusinkového kompotu, 100 ml suchého červeného vína, 2 lžíce worcesterské omáčky, 30 ml borovičky, 1-2 lžičky citronové šťávy

Kotlety naklepeme, na okrajích nařízneme, osolíme, opepříme a na rozehřátém oleji je po obou stranách opečeme doměkka. Na druhé pánvi zatím rozpustíme lžíci másla a podusíme na něm doměkka očištěné lišky. Měkké maso vyjmeme, do výpeku přidáme k...

Italský králík po myslivecku

Italský králík po myslivecku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

stehna a hřbet z králíka, sůl a pepř podle chuti, trochu hladké mouky, olivový olej, 2 stroužky česneku, několik listů šalvěje, snítka rozmarýnu, 120 ml bílého vína, hrst černých oliv, 100 lžíce rajčatového protlaku

Omyté porce králíka osolíme, opepříme a lehce obalíme v mouce. Rozehřejeme olej a králíka ze všech stran orestujeme. Pak do pánve přihodíme bylinky a zalijeme vínem. Rajčatový protlak zředíme asi 1,5 dl vody a také přilijeme do pánve. Oloupané st...

Myslivecké brambory

Myslivecké brambory

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g brambor, 1 menší hlávka zelí, 100 g slaniny, 500 ml zakysané smetany, 30 g hladké mouky, špetka soli, 1 lžíce jablečného octa

Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na nudličky. Přelijeme je vroucí vodou, osolíme a dáme vařit. Když voda začne znovu vařit, přidáme na nudličky nakrájené zelí, trochu soli a trochu octa. Vaříme až jsou brambory a zelí měkké. Mezitím si na pán...

Zelí po myslivecku

Zelí po myslivecku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hlávkového zelí, 500 g brambor, 100 g slaniny, 1 lžička soli, 1 lžička kmínu, 2-3 cibule, 1 sklenka vody

Hlávku zelí omyjeme, jemně nastrouháme a dusíme na pokrájené cibuli se slaninou. Po chvilce zelí podlijeme vodou a přidáme oloupané nakrájené brambory, sůl, kmín a trochu octa. Vaříme do změknutí brambor.