Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Námořnické ragú

Námořnický grog

Námořnický grog

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 dcl červeného vína, 0,5 dl rumu, 3 lžičky cukru, 1 malý ks skořice vcelku, kousek citrónové kůry, můžeme přidat i badyán

Svaříme červené víno s cukrem, citronovou kůrou a se skořicí. Pak vyndáme skořici i citronovou kůru a víno nalijeme do sklenice a přidáme rum. Podáváme horké.

Námořnické plátky

Námořnické plátky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky hovězího, sůl, hladká mouka na obalení, 4 lžíce oleje, 1 cibule, 100 g sušených hub, celý pepř, tymián, nové koření, jalovec, bobkový list

Plátky naklepeme a osolíme. Lehce je obalíme v mouce a zprudka opečeme na oleji. Přidáme nakrájenou cibuli, předem namočené pokrájené sušené houby a všechno koření. Podlijeme a dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme, šťávu vysmahneme, zaprášíme moukou...

Námořnické kotlety

Námořnické kotlety

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřových kotlet bez kostí , 2 cibule, 8 stroužků česneku, 8 sterilovaných okurek, balení sterilovaných žampionů, 50 ml olivového oleje, 5 lžic rajčatového protlaku, 1 balení šlehačky- lze nahradit kysanou smetanou , 3 lžíce jíšky Knorr, špetka pepře, špetka soli, 1 lžička Worcesterské (Worcesterové) omáčky

Na oleji zpěníme cibulku, přidáme osolené a opepřené maso, orestujeme, přidáme na kostičky pokrájený česnek i okurky a zalijeme dle potřeby vodou. Dusíme 10 až 15 minut do změknutí. Pak přidáme rajský protlak, sterilované žampiony a několik kape...

Námořnické ragú

Námořnické ragú

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hovězí roštěnky, 1 cibule, 1 dcl oleje, 4 lžíce kečupu, 3 lžíce červeného vína, petrželka dle chuti, sůl dle chuti, pepř dle chuti, 1 vejce uvařené natvrdo

Roštěnku mírně naklepeme a nakrájíme na nudličky. Promícháme jí s několika kapkami oleje a necháme chvíli v ledničce odpočinout. Vložíme do pánve s rozehřátým olejem a zprudka, za stálého míchání opečeme. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a smaží...

Námořnické rybí filé

Námořnické rybí filé

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g rybího filé, troška citronové šťávy, sůl, pepř, 1 pórek, 100 g strouhaného sýra, 200 ml zakysané smetany

Naporcované filé pokapeme citronovou šťávou, opepříme, osolíme. Rozložíme do vymazaného pekáče, poklademe kolečky pórku, nahrubo nastrouhaným sýrem a zalijeme kysanou smetanou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě. Podáváme s bramborovou kaší nebo bra...

Námořnické maso

Námořnické maso

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

60 dkg hovězího masa z kýty , 5 dkg slaniny, 2 lžíce hladké mouky, 3 lžíce sádla na opečení, 1 větší mrkev, 1 střední kořenová petržel, 1/2 kořene menšího celeru, 1 cibule, 6 listů bobkového listu, 1/2 lžičky tymiánu, 1 dcl zakysané smetany, sůl dle potřeby, pepř mletý dle potřeby

Hovězí maso protkneme slaninou, nakrájíme na plátky, obalíme v mouce a opečeme na sádle. Vyjmeme a na sádle osmažíme očištěnou a pokrájenou kořenovou zeleninu na kostičky. Přidáme pokrájenou cibuli, necháme zpěnit a přidáme koření. Vložíme o...