Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Noky s brynzou a špenátem

Tvarohové noky s medem

Tvarohové noky s medem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 balení jemného tvarohu, 2 vejce, 1 hrnek hrubé mouky, špetka soli, 8 lžic strouhanky, 1 hrst vlašských ořechů, 4 lžíce včelího medu

Tvaroh utřeme s vejci, přidáme osolenou mouku a vypracujeme tuhé těsto. Lžící namočenou ve vodě vykrajujeme noky a vaříme v osolené vodě 5 minut. Na talíři je posypeme nasucho opraženou strouhankou promíchanou s ořechy a polijeme medem.

Noky s brynzou a špenátem

Noky s brynzou a špenátem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení špenátových listů, 1 vejce, 1 kg brambor, 50 g másla, 300 g hladké mouky, sůl, 250 g brynzy

Oloupané a na kostičky nakrájené brambory uvaříme v osolené vodě, dokud nezměknou. Mezitím ve vodě uvaříme špenátové listy, dokud nejsou dostatečně měkké. Brambory necháme okapat a pomačkáme. Přidáme sůl, máslo, vejce, mouku a vypracujeme vláčné t...

Bramborové noky s houskou

Bramborové noky s houskou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení směsi na bramborové knedlíky/špalíčky, 1 středně velká cibule, 1 starší houska, 100 g syrových brambor , 100 g vařených brambor ve slupce, 4 lžíce slunečnicového oleje

Nejprve si na 4 lžících oleje osmažíme nakrájenou cibuli a starší housku. Než nám to vychladne, tak si připravíme sypké bramborové těsto v prášku podle návodu na obalu. Nastrouháme syrové i vařené brambory a vmícháme do těsta, potom ještě zapracu...

Tvarohové noky s kompotem

Tvarohové noky s kompotem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g nízkotučného tvarohu, 2 lžíce krupice, 2 lžíce hladké mouky, 2 vejce (malá), 90 g cukru krupice, špetka soli, 500 g jahod, 1/8 l bílého vína (suchého)

Tvaroh necháme okapat a smícháme s krupicí, moukou, vejci, 40 g cukru a solí a necháme 30 minut kynout. Mezitím omyjeme jahody, nakrájíme je na plátky a spolu se zbylými 50 g cukru a vínem uvedeme do varu, 5 minut vaříme a potom necháme vystydnout...

Bramborové noky s rajčaty a bazalkou

Bramborové noky s rajčaty a bazalkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g brambor, 270 g hladké mouky, 70 g cherry rajčátek, 50 g másla, 50 ml olivového oleje, 75 g parmezánu, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 2 ks vejce, 3 lžíce bazalky, 3 lžíce petrželové natě

Brambory uvaříme ve slupce den předem. Druhý den je nastrouháme, smícháme s moukou, trochou soli, vejci a připravíme hladké těsto. Z těsta lžící vykrajujeme nočky, které vaříme v osolené vodě. V pánvi rozpustíme máslo s olejem a přidáme rajčata ...

Petrželové noky s citrónovým máslem

Petrželové noky s citrónovým máslem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

180 g másla, 1 ks citrónu, 7 g soli, 7 g pepře, 3 ks brambor, 1 ks pastiňáku, 250 g hrubé mouky, 1 hrst petrželové natě, 1 ks vejce, 2 lžíce strouhanky

Brambory i pastiňák vaříme doměkka. Změklé máslo smícháme se šťávou a kůrou z citrónu do pěny, osolíme a opepříme. Dáme odpočinout do lednice. Brambory i pastiňák oloupeme a nastrouháme nahrubo. Přidáme vejce, mouku a polovinu nasekané petržel...