Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Oči

Mandlové oči

Mandlové oči

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g vlašských ořechů, 100 g másla, 150 g cukru moučka, 50 g mandlí, 2 lžíce kakaa

Cukr utřeme s máslem do pěny, přidáme umleté ořechy a kakao. Vyválíme kuličky, do každé vmáčkneme sloupnutou mandli a necháme oschnout.

Nepečené kokosové oči

Nepečené kokosové oči

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g cukru moučky, 120 g másla, 6 uvařených žloutků, 120 g kokosové moučky, 1 čokoládovou polevu

Žloutky nastrouháme, smícháme s cukrem, máslem a kokosovou moučkou. Tvarujeme kuličky, doprostřed uděláme důlek, do kterého nalijeme čokoládovou polevu.

Lasagne s vysočinou

Lasagne s vysočinou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

12 plátků lasagní, 300 g nakrájené vysočiny, 600 ml rajčatového protlaku, sůl, pepř, 2 lžíce rostlinného oleje, 2 cibule, 100 ml vody, 1 lžička sušeného tymiánu, 300 g nakrájeného eidamu (Edamu), 1 vejce

Lasagne uvaříme dle návodu na obalu a necháme okapat. Mezitím nakrájenou cibuli dozlatova osmažíme na oleji. Přidáme rajčatový protlak, vodu, tymián, pepř, sůl dle chuti a necháme projít varem. Do zapékací mísy dáme 1/3 rajčatové směsi, přikryjeme...

Oči

Oči

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 vařené žloutky, 60 g másla, 60 g kokosové moučky, 150 g cukru moučka, 1 lžíce čokoládové polevy na zdobení

Žloutky rozmačkáme, přidáme moučkový cukr, máslo a kokosovou moučku. Vypracujeme těsto, utvoříme kuličky, do kterých vmáčkneme malý důlek a do něho kápneme trochu rozpuštěné čokolády. Necháme ztuhnout a podáváme. Nepečeme.

Kočičí oči

Kočičí oči

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g Hery, 100 g cukru, 3 vejce, 3 lžíce kakaa, 150 g hrubé mouky, 1 lžíce rumu, 10 lžíc mléka, piškoty dětské, marmeláda - dle chuti, kokos - na posypání, čokoládová poleva

Heru, cukr, žloutky a kakao utřeme do pěny. Do ní přimícháme mouku, rum, mléko a tuhý sníh z bílků. Do vymazané a vysypané formy na srnčí hřbet nalijeme polovinu těsta. Na těsto naskládáme do dvou řad piškoty slepené po dvou marmeládou. Za...

Plněná kýta z Vysočiny

Plněná kýta z Vysočiny

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 silnější plátky vepřové kýty, 400 g vepřové plece, sůl, pepř, 1 lžička mleté sladké papriky , 1 lžička mletého kmínu, 1 balení zakysané smetany, olej nebo sádlo, vývar z bujónu

Plátky omyjeme, osušíme, pořádně naklepeme, osolíme, opepříme a dáme na stranu. Plecko umeleme, osolíme, opepříme, dáme papriku, mletý kmín a přilijeme zakysanou smetanu - řádně promícháme. Na naklepané plátky dáme z jedné i druhé strany lžíci sem...

Křehké kočičí jazýčky

Křehké kočičí jazýčky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

125 g másla, 125 g cukru moučky, 1 ks bílek, 125 g polohrubé mouky, 1 špetka soli, 1 sáček vanilkového cukru, 125 g čokoládová poleva

Z másla, moučkového cukru a bílku utřeme hladký krém. Přimícháme mouku, sůl a vanilkový cukr. Těstem naplníme cukrářský sáček a na plech nastříkáme asi 5 cm dlouhé proužky s trochu silnějšími konci (do tvaru čokoládových kočičích jazýčků). Pečeme ...

Fazole z Vysočiny

Fazole z Vysočiny

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 sáček jakýchkoliv fazolí, 3 - 4 cibule dle velikosti, 2 konzervy rajčatového protlaku - větší balení, 6 stroužků česneku, 50 dkg mletého masa, 2 ks paprikové klobásy (nebo jiné), 2 ks zelené čerstvé papriky, 1/4 balení těstovin vřeten, 1 lžíce zázvoru, 2 lžíce sojové omáčky, 2 kostky masoxu

Den předem si namočíme fazole. Druhý den je nesolené uvaříme a zároveň si uvaříme i těstoviny v jiném hrnci. Cibuli nakrájíme, dáme zpěnit, vložime na ni mleté maso a opečeme, ke konci přidáme pokrájenou klobásku a papriku - také opečené. Vše ...

Sýrová pizza s vysočinou

Sýrová pizza s vysočinou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 150 g másla, 1 vejce, 2 lžíce vody, 2 lžíce rostlinného oleje, sůl, 1 lžička sušeného oregana, 100 g nakrájené vysočiny, 100 g nakrájeného eidamu (Edamu), 100 g nakrájeného uzeného sýru, 6 lžic rajčatového protlaku, 100 g nakrájeného ementalu

Máslo nakrájíme na kostky, přidáme mouku, vejce, 1 lžíci vody, 1 lžíci oleje, sůl a vypracujeme hladké těsto, které necháme 1 hodinu odležet. Mezitím smícháme 1 lžíci oleje, 1 lžíci vody, rajčatový protlak a oregano. Těsto znovu zpracujeme, rozvál...

Houbová smaženice s vejci z Vysočiny

Houbová smaženice s vejci z Vysočiny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 dkg hříbků, 4 lžíce krupice, 6 vajec, 3 - 4 lžíce másla, 1 cibule, troška pepře, troška soli, celý kmín dle potřeby

K přípravě používám mladší hřiby, či jiné houby tuhé konzistence. Očištěné houby omyjeme, pokrájíme na menší kostky a dáme vařit spolu se solí a kmínem. Nadrobno pokrájenou cibuli osmažíme dozlatova na másle (sádle) a vmícháme do vařených hub. ...

Kočičí sezdání

Kočičí sezdání

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g krup, 200 g hrachu, 3 stroužky česneku, 1 ks cibule, 100 g sádla, špetka soli

Hrách den předem namočíme do vody spolu s kroupama a druhý den dáme společně vařit doměkka. Když jsou kroupy a hrách měkké, přidáme utřený česnek se solí, opepříme, osolíme. Sádlo rozpustíme, orestujeme na něm nadrobno nasekanou cibuli a přidáme k...

Kočičí tanec

Kočičí tanec

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g čočky, 200 g krup, 1 ks cibule, 4 lžíce olivového oleje, špetka soli

Kroupy den předem namočíme do vody a druhý den je v téže vodě uvaříme doměkka. Čočku si namočíme do vody a necháme ji asi dvě hodiny namočenou, poté ji povaříme. Po cca 15-ti minutách vaření vodu slijeme, čočku propláchneme a zalijeme vodou, aby b...

Zapékané těstoviny s vysočinou

Zapékané těstoviny s vysočinou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 lžíce rostlinného oleje, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce solamylu, 100 ml bílého vína, 200 g vysočiny, 150 g nakrájeného eidamu (Edamu), 500 g vaječných těstovin, 200 ml smetany, sůl

Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě a necháme okapat. Mezitím na oleji dozlatova osmažíme nakrájené cibule. Přidáme rozetřený česnek, vysočinu a asi 1 minutu smažíme. Přidáme víno, sojovou omáčku a smetanu smíchanou se solamylem. Vše důkladně...

Žraločí polévka

Žraločí polévka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg žraločího masa, 2 mrkve, 1 hrst petrželové natě, 3 cibule, 1 lžíce citrónové šťávy, 50 g másla, 2 lžíce hladké mouky, 3 bobkové listy, 1 lžička celého pepře, sůl, 2 kostky masoxu, 8 l vody, 5 stroužků česneku, 150 ml mléka

Do vody dáme žraločí maso, rozpůlené cibule, rozpůlené mrkve, bobkové listy, česnek, masox, citrónovou šťávu, petržel, pepř a sůl. Přivedeme k varu a vaříme 2,5 hodiny. Poté vyndáme maso a polévku přecedíme. Rozpustíme máslo, přidáme mouku a za st...

Sandokanovy oči

Sandokanovy oči

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce kokosu, 250 g tuku Omega, 3-5 lžic sušeného mléka, 130 g cukru moučka, 100 g strouhaných ořechů, rum, 3 lžíce kakaa, barevná cukrová rýže nebo lentilky

Připravíme si krabičku od bonboniéry (osvědčily se mi mořské plody) a do každé jamky dáme po jedné lentilce. Připravíme náplň. Do menšího kastrůlku dáme 125 g tuku Omegy, 2 lžíce kokosu, 3-5 lžic sušeného mlék a 40 g cukr moučka. Nad párou vše za ...

Polévka ze žraločích ploutví

Polévka ze žraločích ploutví

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g vařeného masa ze žraločích ploutví, 100 g bambusových výhonků, 1 lžíce citrónové šťávy, sůl, 1 lžička cukru krystalu, 1,4 l zeleninového bujónu, 1 cibule, 2 lžíce rostlinného oleje, 50 g hub, 1 kostka masoxu, 1 lžíce solamylu

Na oleji dozlatova osmažíme nakrájenou cibuli. Přidáme 1 l zeleninového bujónu, masox, nakrájené houby, nakrájené bambusové výhonky, žraločí maso z ploutví, cukr, citrónovou šťávu a sůl dle chuti. Ve zbylém zeleninovém bujónu důkladně rozmícháme s...

Žraločí plátek na citrónu, limetce a tymiánu

Žraločí plátek na citrónu, limetce a tymiánu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 citrón, 1 limetka, 1 lžíce tymiánu, lžička olivového oleje, 350 g žraloka

Plátky ze žraloka si 2h před přípravou omyté vložíme do misky, do které jsme dali kousky citronové kůry a limetky(pečlivě umyté), čímž maso získá zajímavou chuť a zároveň tím trochu potlačíme chuť rybiny. Před samotným pečením si plátky masa dů...

Pampeliškový očistný čaj

Pampeliškový očistný čaj

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrsti kořene pampelišky lékařské, 500 ml vody

Dvě vrchovaté čajové lžičky usušeného, na kousky nařezaného, kořene pampelišky, nebo-li smetánky lékařské, povaříme v půl litru vody a necháme vyluhovat - minimálně 15 minut, maximálně 30 minut.

Žraločí steak vodníka Česílka

Žraločí steak vodníka Česílka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kousky žraloka, 1 citrón, špetka citronového pepře, špetka soli, 1 jarní cibulka, trocha sezamu

Žraločí maso si necháme rozmrazit a poté dáme do misky citronové šťávy na chvíli odležet, aby maso získalo delikátní citronovou chuť. Steaky popepříme a dáme péci na rozpálenou pánev. Pečeme, dokud steak není zlatavý za občasného polévání citronov...

Žraločí steaky na másle

Žraločí steaky na másle

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 žraločí steaky, 80 g másla, sůl, 1 lžička grilovacího koření, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce citrónové šťávy

Žraločí steaky důkladně vysušíme a osolíme. Zlehka posypeme grilovacím kořením a pokapeme citrónovou šťávou. Na pánvi roztopíme máslo, přidáme olej a žraločí steaky smažíme z obou stran 15-20 minut do měkka.