Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Olomoucké řízky

Salát z olomouckých syrečků

Salát z olomouckých syrečků

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 balení olomouckých syrečků (tvarůžků), 1 cibule, 1 sklenka majonézy, mletý pepř

Syrečky nastrouháme, cibuli nakrájíme nadrobno, ochutíme pepřem a promícháme s majonézou. Mažeme na světlé pečivo, ozdobíme nakrájenými rajčaty.

Pivní pomazánka s olomouckými syrečky

Pivní pomazánka s olomouckými syrečky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 balení tvarůžků (tyčinek), 1 ks Smetanového sýru, kousek másla, trocha světlého piva 10°, sůl, pepř, mletá paprika

Syrečky nakrájíme na malé kousíčky, sýr rozetřeme s pivem a promícháme se syrečky. Osolíme, opepříme, ochutíme mletou paprikou a hlavně necháme v přikryté misce odležet.

Olomoucké harule

Olomoucké harule

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 velkých brambor, sůl dle chuti, 6 stroužků česneku, 1 lžička majoránky, 1 vejce, 1 balení tvarůžků, 1 dcl světlého piva, 50 g anglické slaniny, 1 hrneček hrubé mouky, sádlo na osmažení

Brambory oloupeme a nastrouháme - 3/4najemno a 1/4nahrubo, česnek oloupeme a prolisujeme, anglickou slaninu nadrobno nasekáme, syrečky nastrouháme. Vodu z brambor slijeme a necháme stát, aby zůstal na misce škrob. Do nastrouhaných brambor přidáme ...

Olomoucká cibulačka

Olomoucká cibulačka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g tvarůžků, 4 velké cibule, 4 lžíce sádla, hladká mouka, toastový chléb, 2 kostky hovězího bujónu, sůl, pepř

Cibuli nakrájíme na kolečka, zpěníme na sádle, zasypeme moukou. Orestujeme dozlatova a zalijeme 1l studené vody, přivedeme k varu, dáme bujony, osolíme, opepříme a vaříme 20 min. Před podáváním nastrouháme do talíře syreček, zalijeme horkou polévk...

Olomoucké řízky

Olomoucké řízky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřových řízků, 4 plátky anglické slaniny, 4 ks tvarůžků, 10 lžic hladké mouky, 2 vejce, 1 hrneček strouhanky, troška pepře, špetka soli, 250 ml slunečnicového oleje

Vepřové řízky lehce poklepeme, osolíme s opepříme z obou stran. Na každý řízek na jednu polovinu položíme plátek anglické slaniny a jeden tvarůžek. Řízek přehneme a sepneme párátkem. Poté obalíme v klasickém trojobalu a usmažíme na oleji.

Placičky z olomouckých tvarůžků

Placičky z olomouckých tvarůžků

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení tvarůžků, 1 kostka tvarohu, 3 velké uvařené brambory, 3 lžíce krupice, 2 vejce, sůl, pepř, kmín

Brambory nastrouháme, přidáme tvaroh, strouhané tvarůžky, krupici a vejce. Dobře propracujeme, osolíme, opepříme, přidáme kmín. Tvarujeme malé placičky, které smažíme na rozpáleném tuku, po obou stranách do zlatova.

Koláč z olomouckých tvarůžků

Koláč z olomouckých tvarůžků

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g polohrubé mouky, 125 g olmouckých tvarůžků, 300 g bílého jogurtu, 1 vejce, 100 g anglické slaniny, 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva, špetka soli, špetka kmínu, špetka oregana

Mouku promícháme s kypřícím práškem, do mísy dáme vejce a jogurt, promícháme a přisypáváme mouku, promíchanou s kypřícím práškem a vypracujeme těsto. Formu vymažeme olejem a navlhčenou rukou do ní rovnoměrně rozložíme vypracované těsto, po celé pl...