Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Oravské kuřátko

Jihomoravské amolety

Jihomoravské amolety

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 l mléka, 450 g polohrubé mouky, 4 vejce, 1 lžíce cukru moučka, špetka soli, olej na smažení

Do vhodné nádoby nalijeme mléko, osolíme, přidáme žloutky, cukr a mouku a rozšleháme na řídké tekuté těsto (vhodná je ruční metla na šlehání). Přidáme ušlehaný sníh z bílků a dobře promícháme. Pánvičku potřeme olejem a amolety smažíme z chvilku ka...

Oravské kuřátko

Oravské kuřátko

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 8-10 plátků slaniny, špetka soli, špetka pepře, špetka grilovacího koření

Kuře rozčtvrtíme, opepříme, osolíme a posypeme grilovacím kořením. Dáme do zapékací mísy, podlijeme trochou vody nebo vývaru, přikryjeme alobalem a dáme péct do vyhřáté trouby. V polovině kuře otočíme, vrátíme bez alobalu do trouby a pečeme 10 min...

Pikantní moravské medailonky

Pikantní moravské medailonky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks vepřových medailonků, směs Staročeské koření, 1 sklenka sterilované zeleniny Moravanka, 1 sklenka sterilované zeleniny mrkev s hráškem ve slaném nálevu, olej, hladká mouka, 1 lžíce Worcesterské (Worcesterové) omáčky, 1 lžíce sojové omáčky

Vepřové maso nakrájíme na medailonky, okořeníme staročeským kořením (pozor - ne kořením staročeská vepřová) a obalíme v mouce. Pak zprudka opečeme na rozpáleném oleji z obou stran. Přidáme Moravanku (bez okurek a cibulek, případně i bez feferonky)...

Moravské koláče

Moravské koláče

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g droždí (kvasnice), 4 lžíce cukru krystal, 600 ml mléka, 1 kg polohrubé mouky, 4 žloutky, špetka soli, 200 ml rostlinného oleje, 1 sklenka švestkových povidel, 500 g jemného tvarohu, 2 vejce, 2 sáčky vanilkového cukru, 3 lžíce cukru moučky, 1 lžička mleté skořice

Z kvasníc, trošky cukru a 2 dl mlieka pripravíme kvások. Múku preosejeme, pridáme kvások, žĺtky, štipku soli, zvyšný cukor, vlažné mlieko a olej. Vypracujeme vláčne cesto, ktoré prikryté necháme nakysnúť. Na pomúčenej doske cesto vyvaľkáme, vykroj...