Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Pagáčky z listového těsta

Bryndzové pagáčky

Bryndzové pagáčky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g polohrubé mouky, 100 g pomletých škvarků, 250 g Brynzy, 200 ml zakysané smetany, 2 žloutky do těsta, 250 g Hery, 30 g droždí , trochu mléka na kvásek, 1 lžička soli, 1 lžička kmínu, 2 žloutky na potření

Kvások nechajme dobre vykysnúť. Nasekanú Héru rozmiesime s múkou, bryndzou, škvarkami, pridáme kvások, žĺtky, smotanu, rascu a nakoniec soľ. Dobré vymiesime a asi 60 minút necháme na teplom mieste kysnuť. Na pomúčenej doske vyvaľkáme na hrúbku 2 c...

Jarní pagáčky

Jarní pagáčky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g škvarků, 2 žloutky, 250 g polohrubé mouky, 20 g droždí (kvasnic), 250 ml mléka, 1 lžička soli, 1 jarní cibulka

Škvarky rozemeleme na strojku nebo v mixéru. Vložíme je do misky a přilijeme vaječné žloutky a sůl. Přidáme na kolečka nakrájenou jarní cibulku a mléko. Dobře promícháme. Rozdrobíme droždí a po částech vmícháme mouku. Ručně zpracujeme v hladké těs...

Křehké škvarkové pagáčky

Křehké škvarkové pagáčky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hladké mouky, 180 g polohrubé mouky, 250 g škvarků, 20 g droždí , 100 ml sladkého mléka, 2 žloutky, 2 lžíce smetany, špetka soli, 1 vejce na potření

Do múky dáme zomleté škvarky, v mlieku nakysnuté droždie, žĺtky, smotanu, soľ a dobre vypracujeme. cesto rozvaľkáme na obdĺžnik, poskladáme na štvoro a necháme stať 30 minút. Potom cesto rozvaľkáme, znovu poskladáme a necháme odpočívať. Nakoniec c...

Křupavé škvarkové pagáčky

Křupavé škvarkové pagáčky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hladké mouky, 500 g škvarků, 250 ml zakysané smetany, 50 g droždí (kvasnice), 3 vejce, špetka soli

Droždí rozmrvíme do smetany a necháme napučet. Škvarky posekáme a smícháme s 1/3 mouky. Zbylou mouku smícháme se smetanou, se solí, 2 vejci a vypracujeme těsto, které na pomoučené pracovní desce vyválíme. Těsto potřeme škvarkami a přeložíme jako o...

Netradiční pagáčky

Netradiční pagáčky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g krupice, 250 g mletých škvarků, 3 žloutky, 50 ml zakysané smetany, 5 lžic rumu, 15 g droždí, 1 lžíce cukru krystal, 125 ml mléka, 1 vejce na potřeni, sůl podle potřeby, špetka drceného kmínu

Na dosku dáme krupicu, posolíme a premiešame s pomletými škvarkami. Pridáme ostatne súčasti spolu s droždím , ktoré sme predtým rozdrobili v mlieku s cukrom a nechali vykysnúť. Cesto dobre vypracujeme a vyvaľkáme, zložíme ako šatku, prikryjeme hrn...

Pagáčky z listového těsta

Pagáčky z listového těsta

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 plátek listového těsta, 100 g škvarků, 6 lžic bílého vína, 1 vejce, 2 lžíce hrubozrnné soli

Škvarky umeleme na masovém strojku. Listové těsto rozválíme na tenký plát. Posypeme škvarky a dobře zakápneme bílým vínem. Poté těsto přeložíme a znovu vyválíme. Zopakujeme asi třikrát. Vyválený silnější plát poté zakryjeme utěrkou a necháme chvíl...

Výborné slané pagáčky mojej krstnej

Výborné slané pagáčky mojej krstnej

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hladké mouky, 250 g margarinu na vaření, 250 g zakysané smetany, 1 vejce, 1 lžička cukru krystal, 2 lžička soli

Všetky prísady zmiesime na doske, trochu sa to lepi, tak podsypte hladkou mukou, nechame stat cca 30 minut, vyválkame, vykrajujeme pagačiky, potrieme rozšlahanym vajičkom so solou, ja navrch eště trochu posolim a posypem makom, sezamom, lanovymi s...