Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Pařížský pudink

Pařížské řezy s jablky

Pařížské řezy s jablky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g cukru krupice, 250 g Hery, 4 vejce, 1/4 l mléka, 250 g polohrubé mouky, 5 lžíc kakaa, 1 lžíce citronové šťávy, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1 sáček vanilkového cukru, 150 g cukru moučka, 3 jablka

Cukr krupici, 130g Hery a 3 celé vejce utřeme do pěny. Poté do směsi zašleháme mléko, mouku, 2 lžíce kakaa, citronovou šťávu, vanilkový cukr a kypřící prášek do pečiva. Do vymazaného a vysypaného plechu tuto smeš nalijeme a pečeme ve středně vyhřá...

Pařížský pudink

Pařížský pudink

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g másla, 125 g hrubé mouky, 200 ml mléka, 100 g špenátu, 50 g mrkve, 2 vejce, kousek másla na vymazaní formiček, troška krupice na vymazaní formiček, špetka soli

Máslo a hrubú múku dáme do hrnca a za stáleho miešania zohrievame, kým sa maslo nerozpustí. Zalejeme vlažným mliekom a za stáleho miešania varíme, kým navznikné hustá kaša. Potom ju odstavíme a necháme vychladnúť. Z bielkov si spravíme tuhý sneh. ...

Pařížský žampionový salát

Pařížský žampionový salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g mladých žampionů, 150 g šunky, šťáva z jednoho citrónu, 50 ml olivového oleje, 4 lžíce majonézy, 1 lžíce polévkového koření , 1 lžíce cukru moučky, troška pepře bílého, 2 vejce uvařene na tvrdo, 2 lžičky petrželove ňati, sůl podle potřeby

Umyté a olúpané šampiňóny nakrájame na menšie kúsky alebo štvrtky a podusíme na oleji. Šunku pokrájame na kocky a pridáme k šampiňónom. Majonézu premiešame s cukrom, soľou, citrónovou šťavou a tekutým polievkovým korením a všetko spojíme. Necháme ...

Pařížská bramborová polévka

Pařížská bramborová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g brambor, 100 g vařené šunky, 3 lžíce rajčatového protlaku, 1 malý celer, 100 ml bílého vína, 2 žloutky, 2 cibule, 5 lžíc olivového oleje, 2 bobkového listy, troška tymiánu (Mateřídouška obecná), troška muškátového ořechu, 1500 ml masového vývaru, 1 lžička soli

Cibuľu očistíme, pokrájame, zapeníme na oleji, pridáme postrúhaný zeler a rajčiakový pretlak, na rezance pokrájanú šunku, bobkový list, očistené zemiaky pokrájané na kocky, zalejeme vývarom a na miernom ohni varíme. Hotové odstavíme, vlejeme žĺtky...

Pařížské jahodové řezy

Pařížské jahodové řezy

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

8 vajec, 250 g cukru moučky, 150 g hrubé mouky, 1 konzerva slazeného kondenzovaného mléka, 250 g másla, 1500 g jahod, 500 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 150 g čokolády na vaření

Deň pred pečením si uvaríme salko v dostatočnom množstve vody, varíme ho asi 2 hodiny. Necháme vychladnúť. Tiež si pripravíme čokoládovú šľahačku. Šľahačkové smotany dáme menšieho kastróla, pridáme 100 g nalámanej čokolády a necháme prejsť varom. ...

Roláda s pařížským krémem

Roláda s pařížským krémem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

6 vajec, 6 lžic cukru moučka, 6 lžic hladké mouky, 2 lžíce kakaa, 500 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 1 lžíce cukru krystal, 100 g čokolády na vaření, 3 lžíce rumu

Šľahačky zohrejeme, pridáme cukor a nalámanú čokoládu a za stáleho miešania na miernom ohni necháme prevrieť. Stiahneme z ohňa, vychladíme a odložíme do chladničky. Toto si pripravíme deň vopred. Bielky oddelíme a vyšľaháme s práškovým cukrom na ...

Pařížská šlehačka

Pařížská šlehačka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 lžíce kakaa, 4 lžíce moučkového cukru, 2 kelímky smetany ke šlehání (šlehačka)

Smetanu rozmícháme s kakaem a moučkovým cukrem, dáme povařit na 2 minuty a poté dáme do ledničky, kde ji necháme do druhého dne odležet. Druhý den takto připravenou smetanu ušleháme.

Pařížské rohlíčky

Pařížské rohlíčky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

15,5 dkg mletých ořechů, 12.5 dkg přesáté strouhanky, 25 dkg cukru moučka, 2 vejce, 20 dkg másla, rum, 5-6 dkg cukru krupice, 1/4 l mléka, 3,5 lžíce Solamylu, 3 lžíce hladké mouky, 4 dkg 100% tuku, 1 lžíce kakaa

Suroviny na těsto (12,5 dkg mletých ořechů, 12,5 dkg přesáté strouhanky, 25 dkg moučkového cukru,1 vejce a 1 bílek) zpracujeme. Tvoříme z něj malé rohlíčky, které dáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme na 180°C. Dále si utřeme suroviny (2...