Chybějící obrázek

Pascha - ruský sváteční recept

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

30min
Čas vaření
0min

Celkový čas

30min

Porce


Nutriční hodnoty

5340 kalorií
0.0g cukrů
328.0g tuků
100.0g bílkovin


Příprava

Čerstvý tvaroh rozetrěme s cukrem a máslem. Druhou část cukru utřeme se žloutky a přidáme rovněž k tvarohu. Důkladně promísíme. Pak přidáme citrónovou kůru a vanilkový cukr. Ušleháme smetanu a zamícháme do tvarohové hmoty, naposledy vsypeme kandované ovoce. Použijeme dortovou formu. Vyložíme ji čistým plátnem, napěchujeme do ní tvarohovou směs, rohy plátna přehneme, paschu zatížime, aby se dobře slisovala, a uložíme ji na 2 - 3 dny na chladné místo, nejlépe do lednice. Před podáváním ji ozdobíme kandovaným ovocem nebo slabounkou vrstvou barvené želatiny.

přidejte na:
Zuzana Jašková

12. 12. 2010

Další recepty


Přidat recenzi