Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Paštika ze sóji

Houbová paštika se slaninou

Houbová paštika se slaninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cibule, 7 g soli, 7 g pepře, 200 g anglické slaniny, 300 g hlívy ústřičné, 80 g vlašských ořechů, 2 stroužky česneku, 2 lžíce másla, 3 lžíce zakysané smetany

Houby si namočíme hodinu předem ve vodě. Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno. Česnek utřeme. Vlašské ořechy pomeleme. Hlívu nakrájíme na hrubo. Na másle smažíme cibuli dozlatova. Poté přidáme slaninu a poté i hlívu a česnek. Dusíme 3-5...

Pečená zvěřinová paštika s marinovanou dýní v karamelu s hřebíčkem a skořicí s lehkým salátkem

Pečená zvěřinová paštika s marinovanou dýní v karamelu s hřebíčkem a skořicí s lehkým salátkem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g kančí plece, 75 g kachních jater, 2 cl portského vína, sůl, pepř, čerstvý tymián, 100 g cibule, 50 g vepřového sádla, 60 g sušených brusinek, 100 g muškátové dýně, hřebíček, skořice celá, 70 g cukru krupice, řeřicha na ozdobu

Kančí plec nakrájíme na menší kostky a dáme ji pomalu upéct do trouby s překrájenou cibulí a vepřovým sádlem. Pečeme při teplotě 140°C doměkka. Po upečení maso semeleme i s kachními játry. Do směsi přidáme čerstvý tymián, sůl, pepř a portské víno....

Kuřecí mandlová paštika

Kuřecí mandlová paštika

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kuřecích jater, 1/2 lžičky soli, 1 hřebíček, 40 g mandlových lupínků, 2 lžíce sádla

Kuřecí játra dobře omyjeme a očistíme. Překrojíme vždy na 4 kousky. Protkneme nasekaným hřebíčkem a mandlovými lupínky. V kastrolu rozpustíme sádlo a do něj přidáme neosolená játra, která krátce opečeme. Sundáme z plotny, osolíme a necháme vše ztu...

Výborná paštika - levná

Výborná paštika - levná

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg odblaněných drůbežích jater, 1/4 kg uzeného masa (nejlépe z kolene), 6 vajec, 1/4 l kvalitního suchého červeného vína, 2 cibule, sůl a pepř dle chuti, 1 lžíce cukru krystal, 1 lžíce sádla, 4 cl vodky (koňaku), 1 lžíce vinného octa, 1 lžíce proslazených brusinek

Brusinky naložíme do octa a necháme cca 1/2 hodiny marinovat. Sádlo rozehřejeme a krátce na něm restujeme bílý pepř a cukr. Přidáme pokrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Zalijeme červeným vínem a celý objem varem zredukujeme na méně než polo...

Paštika z celeru

Paštika z celeru

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg celeru, 2 ks cibule, 4 ks vajec, sklenka vody, trochu strouhanky, 4 lžíce olivového oleje, 2 kostky drůbežího bujónu, špetka pepře, špetka soli

Celer oloupeme, nastrouháme najemno. Olej si rozpálíme v hrnci, přidáme nadrobno nasekanou cibuli, orestujeme, poté přidáme nastrouhaný celer, podlijeme bujónem a necháme dusit, aby byl celer měkký. Poté, když je celer měkký, přidáme vejce, strouh...

Játrová paštika jako mozeček

Játrová paštika jako mozeček

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 balení játrové paštiky, 2 menší cibule, 2 vejce, 3 špetky soli, 2 špetky pepře, 2 lžíce sádla

Na rozehřátém sádle zpěníme dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme vyklopené paštiky, necháme je zřídnout a vmícháme rozšlehaná vejce. Dřív než vejce ztuhnou, osolíme a opepříme. Směs dosmažíme.

Bůčková paštika

Bůčková paštika

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g bůčku, 150 g brambor, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, troška majoránky, 2 vejce, troška petrželové natě

Nejprve si uvaříme brambory do měkka. Pak si umeleme bůček a smícháme v míse s prolisovanými bramborami, solí, pepřem, majoránkou a vejci. Směs vložíme do menší formy uzavřené víkem nebo pokličkou a zvolna vaříme v páře asi 1 hodinu. Uvařenou vych...

Paštika z drůbežích jater

Paštika z drůbežích jater

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g drůbežích jater, 4 šalotky nebo 1 střední cibule, 2 stroužky česneku, 200 g másla, 1 lžíce oleje, 3 lžíce (50 ml) suchého cherry, sůl a pepř

Játra očistěte od blanek a žilek a ponechejte je vcelku. Šalotku a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. V pánvi rozpusťte polovinu másla s olejem. Vsypte šalotku a restujte ji asi 1 minutu, jen aby změkla. Pak přidejte česnek a drůbeží játra a ...

Zabíjačková játrová paštika s jablečno-křenovým chutney

Zabíjačková játrová paštika s jablečno-křenovým chutney

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g vepřových jater, 200 g vepřového boku, 0,15 l smetany, Kořenící směs na domácí paštiky, Jablko-křenové chutney: 120 g jablek, 80 g křenu, 80 g marmelády, 10 g želatiny, špetka soli

Vepřová játra, bok, smetanu a koření cca 15 minut podusíme, najemno umeleme a vyšleháme. Očištěná jablka nakrájíme na plátky a podusíme. Ke konci dušení přidáme marmeládu a želatinu, kterou předem rozmícháme ve vodě. Necháme chvilku vychladnout a...

Paštika smažená v těstíčku

Paštika smažená v těstíčku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 balení játrové paštiky, 1 vejce, 3 lžíce mléka, 2 lžíce hrášku, 20 g másla, špetka soli, 1 lžíce ztuženého pokrmového tuku, 1 lžíce hladké mouky

Vychlazenou paštiku vytlačíme z konzervy na prkénko a z každé nakrájíme 4 kolečka. Vejce, mléko, mouku, sůl a rozehřáté máslo rozšleháme na středně husté těstíčko a vmícháme okapaný hrášek. Kolečka paštiky namáčíme do těstíčka, vkládáme do rozehřá...

Zveřinová paštika

Zveřinová paštika

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

200 g srnčího plecka, 300 g jater ze zvěřiny, 200 g prorostlé slaniny, 4 dcl červeného vína, 2 cibule, 3 stroužky česneku, 50 g sušených švestek, 50 g pistácií, 5 vajec, 1 dcl smetany ke šlehání , nové koření, celý pepř, mletý pepř, muškátový ořech, bobkový list, sůl

Nadrobno pokrájanú cibuľu osmažíme na tuku do zlatistva až hneda. Pridáme na kocky pokrájané mäso a dusíme. Počas dusenia podlievame červeným vínom. Potom pridáme bobkový list, celé čierne korenie, celé nové korenie, osolíme a okoreníme. Dusíme as...

Bramborová paštika

Bramborová paštika

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g vařených brambor, 300 g vepřových jater, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 2 vejce, 3 lžíce sádla, troška mletého pepře, troška majoránky, 1 lžička soli, špetka muškátového ořechu, 150 g slaniny

Bravčovú pečeň dvakrát zomelieme na mlynčeku aj so slaninou, cibuľou, cesnakom a zemiakmi. Pridáme soľ, korenie, majorán, muškátový oriešik, vajce a všetko dobre premiešame. Masu dáme do vymastenej formy a varíme 90 minút pri teplote 85-90 stupňov...

Paštika ze sóji

Paštika ze sóji

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení sóji, 2 stroužky česneku, 1 ks cibule, 4 lžíce solamylu, špetka majoránky, špetka mleté sladké papriky, trochu strouhanky, špetka pepře, špetka soli

Sójové boby si namočíme den předem do vody. Druhý den dáme boby vařit, do vody, ve které vaříme boby přidáme stroužky česneku, osolíme ji. Když jsou boby měkké, necháme je vychladnout a poté je umeleme. Dále umeleme cibuli a přidáme ji k umletým b...

Houbová paštika - terina

Houbová paštika - terina

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g čerstvých žampionů, 150 g čerstvých hřibů, 150 g uvařených kuřecích prsou, 1 větší cibule, 70 g uvařené rýže, 80 g uzené slaniny, 2 vejce, troška pepře a soli, špetka sušeného tymiánu, lístky čerstvého tymiánu a polníčku na ozdobu , 4 plátky anglické slaniny, 2 lžíce olivového oleje

Na mäsovom mlynčeku pomelieme 160g šampiňónov, hríby a vychladnuté kuracie prsia. Zvyšnú časť šampiňónov pokrájame na plátky, ktoré orestujeme v panvici na oleji. Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na oleji spolu s nakrájanou slaninkou.Po vychladn...

Slávnostní paštika z husích jater

Slávnostní paštika z husích jater

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g telecího masa z plecka, 250 g vepřového plecka , 100 g telecích jater, 500 g husích jater, 120 g slaniny, 1 houska namočená do bíleho vína, 100 g uzeného jazyka, 50 g šunky, 1 vejce, 1 žloutek, 1 špetka koření na mleté maso, sůl a pepř podle chuti

Mäso, teľaciu pečeň, polovicu slaniny a husacej pečene zomelieme. Po nich zomelieme žemľu. Všetko vymiešame s vajcom a žĺtkom do penista. Posolíme a okoreníme. Zvyšok pečene, slaniny, udený jazyk a šunku pokrájame na kocky, primiešame do zmesi a n...

Zeleninová paštika tří chutí

Zeleninová paštika tří chutí

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g červené řepy, 600 g pórku, 600 g mrkve, 1 cibule, 2 lžíce oleje, 2 stroužky česneku, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 6 vajec, 6 lžic polohrubé mouky, 50 g parmazánu, 3 lžíce másla, 1 lžička citrónové kůry, muškátový ořech, máslo na vymazání formy, pepř, sůl, zázvor

Uvaříme zvlášť očištěný pórek, řepu a mrkev. Cibuli jemně nakrájíme, osmažíme na oleji dozlatova, přidáme jemně posekaný česnek a osmažíme. Vejce promícháme s moukou, smetanou, rozpuštěným máslem, parmazánem a cibulí s česnekem. Hmotu rozdělíme...

Domácí játrová paštika

Domácí játrová paštika

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

1 kg játry, 0,5 kg bůčku, 1 lžička soli, 4 špetky pepře, 1 dcl smetany ke šlehání (šlehačka), 2 stroužky česneku, 1 lžička provensálského koření, 1 cibule

Játra i bůček pokrájíme nadrobno, okořeníme a dáme přes noc do lednice. Druhý den vyndáme, promícháme, a dáme péct na 200°C asi hodinku, dokud nebude maso měkké. Vyndáme, a rozmixujeme dohladka. Pak přidáme nadrobno pokrájenou osmahnutou cibulku, ...

Paštika z kuřecího masa se zeleninou

Paštika z kuřecího masa se zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 300 g vepřové plece, 300 g telecího masa z plecka, 30 hub, 200 ml smetany, 2 vejce, 200 g slaniny, 1 cibule, 2 lžíce másla, 0,5 dcl koňaku, 2 lžíce nasekané zelené petržele, pažitka, kopr, špetka pepře, špetka soli

Hřiby uvaříme ve vodě. Scezené hřiby jemně nasekáme, vývar odpaříme na 0,5 dcl. Kuře vykostíme, kuřecí prsa odložíme. Zbytek kuřecího masa, vepřovou a telecí plec jemně nasekáme na robotu. Přidáme vejce, koňak, smetanu, hřiby, vývar, osolíme, opep...

Paštika z kachních jater

Paštika z kachních jater

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g kachních jater, 1 cibule, 60 g másla, 1 houska, 50 ml kravského mléka, 1 lžička pepře bílého, 2 stroužky česneku, 1 lžička soli, 1 lžíce francouzské hořčice, 1 slepičí vejce

Kačaciu pečeň umyjeme a vložíme na hodinu do mlieka. Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na masle, pridáme pokrájanú pečeň a podusíme do mäkka. Potom pridáme v mlieku namočenú a vytlačenú žemľu, trocha mletého korenia, soľ, rozotretý cesnak, horčicu...

Kuřecí paštika z jater

Kuřecí paštika z jater

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg kuřecích jater, sůl, pepř, 1 cibule, 200 g másla, 2 lžíce rostlinného oleje, 5 stroužků česneku, 1 lžíce polotučné hořčice

Játra odblaníme, omyjeme a dáme vařit na 20 minut do vroucí vody. Poté je scedíme, necháme okapat a vychladnout. Mezitím na oleji dozlatova osmažíme nakrájenou cibuli a rozetřený česnek. Vychladlá játra vhodíme do mixeru, přidáme osmaženou cibuli ...

Domácí kachní paštika

Domácí kachní paštika

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg játry, 200 g másla, 0,4 cl Brandy, 0,6 cl Marsala, 2 špetky soli, špetka pepře bílého

Játra necháme na den namočit do mléka. Poté játra vyndáme, vycévkujeme a přemeleme. Necháme si rozpustit máslo a potom všechno tyčovým robotem rozmixujeme dohladka. Vezmeme formu na pečení a vyložíme jí potravinářskou fólií. Poté vše vylijeme do n...

Selská paštika z vepřového masa

Selská paštika z vepřového masa

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g vepřových jater, 800 g vepřové krkovice, 1 dcl suchého bílého vína, 2 vejce, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 2 dcl mléka, 1 lžíce bramborového škrobu, 1 svazek zelené petržele, 200 g slaniny, muškátový ořech, pepř, sůl

Maso a játra pomeleme na mlýnku, přidáme víno, opepříme, osolíme, přidáme muškátový oříšek. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek a petrželku nasekáme a smícháme s masovou hmotou. Přidáme vajíčka, bramborový škrob, mléko, důkladně vypracujeme. Formu n...

Kuřecí játrová paštika se šalvějí

Kuřecí játrová paštika se šalvějí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g másla (200g na paštiku+50 g na zalití), 500 g kuřecích jater, 1 červená cibule nakrájená nadrobno, 200 ml drůbežího vývaru, 1-2 lžičky provensálského koření, 1 lžička soli a špetka pepře dle chuti, 100 ml smetany ke šlehání, 12 listů šalvěje

Játra důkladně očistíme a pokrájíme na kousky. V pánvi na 2 lžících másla zpěníme cibuli, přidáme játra, poté co se zatáhnou podlijeme vývarem a případně trochou bílého vína. Osolíme, opepříme, přidáme bylinky, přiklopíme a vaříme 10-15 minut domě...

Husí játrová paštika

Husí játrová paštika

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg husích jater, 200 g másla, 5 stroužků česneku, 2 cibule, 2 lžíce rostlinného oleje, sůl, pepř, 1/2 lžičky chilli koření

Játra odblaníme, umyjeme a dáme je vařit na 20 minut do vroucí vody. Pak je scedíme, necháme okapat a vychladnout. Mezitím si na oleji dozlatova osmažíme nakrájené cibule a rozetřený česnek. Vychladlá játra rozmixujeme s máslem, rajčatovým protlak...