Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Pastiňáková polévka

Pastiňákové bramboráčky

Pastiňákové bramboráčky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g brambor, 500 g pastiňáku, 150 g uzeného boku, 2 vejce, 3 lžíce hladké mouky, 1 lžičku sušené majoránky, pepř, sůl, rostlinný olej na smažení

Brambory oloupeme, omyjeme a nahrubo nastrouháme na jemném struhadle. Obojí vložíme do větší mísy a přidáme vejce, na kostičky nakrájený uzený bok, rozetřené stroužky česneku, lžičku majoránky, mletý černý pepř, sůl a vše důkladně promícháme. Na...

Chřestové ragout s pastiňákem, fazolemi, omáčkou Beurre Blanc a lanýži

Chřestové ragout s pastiňákem, fazolemi, omáčkou Beurre Blanc a lanýži

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

75 g chřestu, 75 g fazolek (zelené fazolové lusky), 25 g pastiňáku, 50 g másla, 100 ml bílého vína, 45 g šalotky, 1 g lanýžů

Chřest, fazolky a pastiňák očistíme. Pastiňák nakrájíme na malé kostičky, chřest na kolečka a fazole necháme v celku. Na másle orestujeme nejdříve pastiňák, po chvilce přidáme chřest a nakonec zelené fazolky. Cca minutu restujeme, osolíme, opepřím...

Zdravá pastiňáková polévka

Zdravá pastiňáková polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce másla, 1 lžíce slunečnicového oleje, 1 cibule, 1 l zeleninového vývaru, 1 lžíce octu, 2 pastiňáky, 2 pórky, 2 ks hřebíčku, 200 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 4 brambory, 4 vejce, 7 g soli, 7 g pepře, 1 svazek tymián (Mateřídouška obecná)

Cibuli a pastiňák nakrájíme na malé kostičky. Pórek nakrájíme na kolečka. Brambory nakrájíme na kostky. V hrnci necháme rozpustit máslo s olejem. Osmažíme na něm cibuli, pastiňák a brambory. Poté přidáme pórek a pár minut podusíme. Přidám...

Pastiňáková polévka

Pastiňáková polévka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g pastiňáku, 50 g másla, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 1 ks cibule, 2 stroužky česneku, 2 plátky chleba, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce slunečnicového oleje, 1/4 svazku pažitky, 1 l zeleninového vývaru, 1 lžička soli, 7 g bílého pepře

Pastiňák oloupeme a nakrájíme na kolečka, cibuli nakrájíme na jemno. Máslo rozpustíme v hrnci a opečeme na něm cibuli a když už je opečená do sklovita přidáme pastiňák a orestujeme ho. Zasypeme moukou a opražíme ji a zalijeme vývarem. Vaříme 45...