Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Pažitková pomazánka

Tavená pažitková pomazánka

Tavená pažitková pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení taveného sýra, 1 balení Pomazánkového másla, 10 ml kravského mléka, 2 lžíce pažitky

Pažitku omyjeme, osušíme a najemno nakrájíme. V misce smícháme tavený sýr, pomazánkové máslo a mléko. Mícháním spojíme v homogenní hmotu. Lehce vmícháme pažitku a mažeme na čerstvé pečivo.

Pažitková pomazánka

Pažitková pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g odtučněného tvarohu, 1 lžíce másla, 2 lžíce nasekané pažitky, sůl, 1 cibule, 4 lžíce smetany

Máslo utřeme do pěny a vyšleháme s tvarohem, smetanou a solí. Do vyšlehaného tvarohu zamícháme nadrobno nasekanou pažitku a cibuli.

Variace s roquefortem a pažitkou

Variace s roquefortem a pažitkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g tmavého toastového chleba, 100 g sýru typu roquefort, svazek čerstvé pažitky

V jednoduchosti je síla! Z toastového chleba vykrajovátky tvořte hvězdičky a poskládejte je vedle sebe na plech potažený pečicím papírem. Na každou hvězdičku položte kousek sýru a celý plech následně nasměrujte do trouby rozpálené na 180°C. Nechte...

Ředkvičková pomazánka s pažitkou a taveným sýrem

Ředkvičková pomazánka s pažitkou a taveným sýrem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g másla, 100 g taveného sýra, 2 vejce uvařené natvrdo, 1/2 červené papriky (kapie), 1 svazek ředkvičky, 2 lžíce nasekané pažitky, špetka soli, špetka pepře

Máslo, tavený sýr a uvařené, vychlazené žloutky vyšleháme, přidáme na drobné kostičky nakrájené bílky, červenou papriku, ředkvičky, promícháme a dochutíme. Namažeme na čerstvé pečivo, ozdobíme pažitkou a ředkvičkou.

Pečená rajčata s pažitkou

Pečená rajčata s pažitkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 rajčata, 2 lžíce pažitky, špetka soli

Rajčata rozpůlená napříč dáme řeznou plochou nahoru do zapékací formy. Trošku posolíme a posypeme pažitkou, mírně podlijeme vodou a upečeme v troubě. Brzy jsou měkká. Podáváme k masu.

Šátečky se sýrovou náplní a pažitkou

Šátečky se sýrovou náplní a pažitkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení tavených sýrů, 5 lžic nasekané pažitky, špetka pepře, špetka soli, 1 balení listového těsta, 2 ks vajec

Sýry dáme do misky, přidáme nasekanou pažitku, opepříme, osolíme, promícháme. Těsto si rozválíme na válu, skleničkou vykrajujeme kolečka, ta potřeme sýrovou směsí, potřeme rošlehaným vejcem a klademe na vymazaný plech, dáme péct, pečeme při 200 °C...

Pažitková polévka s vůní česneku

Pažitková polévka s vůní česneku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 malá mrkev, 3 lžíce nakrájeného pekingského zelí, 1 střední cibule, 1 velký brambor, 1 lžíce sádla, kmín, 1250 ml vody, 1 zeleninový bujón, sůl, 3 lžíce instantní světlé jíšky, 2 lžíce česnekové pažitky, 1 vejce

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Brambor a mrkev oškrábeme, brambor nakrájíme na menší kostičky a mrkev nastrouháme na slzičkovém struhadle. Pekingské zelí (lepší jsou tuhé části) nakrájíme na nudličky, nebo na drobno. Na sádle usmažíme cibu...

Sýrové koule s pažitkou

Sýrové koule s pažitkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g másla, 1 ks Hermelínu, 1 lžička mleté papriky, 4 lžíce pažitky

Máslo a hermelín za stálého míchání rozpustíme na mírném ohni. Přidáme k němu papriku a vložíme do chladničky ztuhnout. Ze ztuhlé směsi tvoříme kuličky, které obalujeme v jemně nasekané pažitce. Podáváme s chlebem nebo jen tak.

Marinovaná hlíva v těstíčku s pažitkovým dipem

Marinovaná hlíva v těstíčku s pažitkovým dipem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení Hlívy ústřičné, 3 lžíce olivového oleje, 2-3 lžičky citronové šťávy, 2-3 lžičky soli, 1 lžička pepře, 2 lžičky tymiánu, 1 lžička česneku - sušeného, 2 ks vajec, 50-100 ml bílého vína, 2-3 lžíce hladké mouky, 1 lžíce Solamylu, 100 ml bílého jogurtu, 1 lžíce zakysané smetany, 2-3 lžíce pažitky, 1 hrneček rostlinného oleje

Trs hlívy rozkrájíme na jednotlivé plodnice a očistíme je. Připravíme si marinádu: Olivový olej smícháme s citrónovou šťávou, 1/2 lžičkou pepře, 1 lžičkou soli, tymiánem a sušeným česnekem. Směs dobře prošleháme. Kloboučky hlívy promícháme s ma...

Pečené tymiánové brambory s pažitkovým tvarohem

Pečené tymiánové brambory s pažitkovým tvarohem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 brambor, 500 g odtučněného tvarohu, 2 lžíce pažitky, lžička soli, lžíce tymiánu, mléko dle potřeby, 2 stroužky česneku

Omyté brambory nakrájíme na plátky o tlošťce asi 0,3 mm, osolíme, poklademe na pečicím papírem vyložený plech, posypeme tymiánem a dáme péct do předehřáté trouby asi na 200°C. Pečeme 25 min., poté všechny plátky obrátíme a posypeme tymiánem i z dr...

Hovězí s pažitkovou omáčkou

Hovězí s pažitkovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězího , 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce másla, špetka soli, špetka pepře, lžička cukru krupice, 150 ml sladké smetany, větší svazek pažitky

Maso vložíme do studené osolené vody a uvaříme doměkka. Měkké maso nakrájíme na plátky a dáme stranou, vývar použijeme na omáčku. Z másla a mouky umícháme světlou jíšku, zalijeme vývarem a chvíli povaříme. Do omáčky přidáme pepř, sůl, smetanu, do...

Vepřové maso s pažitkovou omáčkou

Vepřové maso s pažitkovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřového masa, 1 ks cibule, 2 kuličky nového koření, 5 lžic nasekané pažitky, 150 ml zakysané smetany, 2 lžíce másla, 4 lžíce hladké mouky, špetka pepře, špetka soli

Maso dáme do 1 l horké vody, přidáme očištěnou a na půlku překrojenou cibuli, dvě kuličky nového koření a uvaříme doměkka. Z másla a hladké mouky si vytvoříme jíšku, kterou zalijeme 0,5 l vývaru, rozšleháme, osolíme a povaříme. Poté přilijeme smet...

Jehněčí kýta ve šťouchaných pažitkových bramborech, přelitá omáčkou z kořenové zeleniny

Jehněčí kýta ve šťouchaných pažitkových bramborech, přelitá omáčkou z kořenové zeleniny

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g jehněčí kýty , 3 stroužky česneku, 2 g rozmarýnu , 10 g mrkve, 10 g celeru, 5 g cibule žluté , 1,5 dl červeného vína, 20 g brusinek , 150 g šťouchaných brambor, 5 g pažitky, sůl, pepř, 5 cl olivového oleje

Jehněčí kýtu osolíme a opepříme a naložíme do olivového oleje. Přidáme rozmarýn a česnek, celé přikryjeme a pečeme do rozpadnutí při cca 110°C (3 až 4 hodiny). Uvaříme brambory do měkka ve vroucí osolené vodě a rozmixujeme s pažitkou. Podusíme koř...