Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Pečené kuře na řecký způsob

Bramborové měsíčky pečené s rajčátky a hrozny

Bramborové měsíčky pečené s rajčátky a hrozny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 menších brambor, olivový olej, sůl a pepř podle chuti, 200 g kuliček hroznového vína, 200 g cherry rajčátek

Brambory dobře vydrhneme ve vodě, neoloupané nakrájíme na měsíčky, osolíme a opepříme. Na plech vymazaný olejem vsypeme bramborové měsíčky, postříkáme je olejem a ve vyhřáté troubě necháme asi 20 - 25 minut péct. Plech vyndáme, ke skoro pečeným ...

Bramborové placky pečené na sucho s nádivkou

Bramborové placky pečené na sucho s nádivkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Bramborové těsto: 500 g brambor, 2 vejce, troška mletého pepře, troška drceného kmínu, 1 lžička zelené majoránky, 3 stroužky česneku, 80-100 g hladké mouky, sůl podle potřeby, Náplň: 200 g kuřecích jater, 200 g čerstvých nebo mražených hříbků, 2 cibule, 2 vejce, 50 ml olivoveho oleje, sůl podle potřeby, 250 ml zakysané smetany, 1 lžíce zelené petrželové nati

Zemiaky ošúpeme, postrúhame, pridáme vajcia, múku, soľ, cesnak a koreniny. Vymiešame vláčne cesto z ktorého pečieme na suchej platni okrúhle placky o priemere asi 20cm. Hotové odložíme na teplé miesto. V panvici opečieme na oleji pokrájanu cibuľu....

Brambory pečené ve slupce plněné tvarohovo - zeleninovou směsí

Brambory pečené ve slupce plněné tvarohovo - zeleninovou směsí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 brambor, 1 balení jemného tvarohu, 3 rajčata, 8 plátků tvrdého sýra, 5 stroužků česneku, 10 listů bazalky, 1 lžíce mleté papriky, špetka pepře, 1-2 špetky soli, 2-3 lžíce olivového oleje

Brambory důkladně omyjeme, vložíme do hrnce se slanou vodou a asi 25 minut vaříme. Uvaříme je do poloměkka, slijeme vodu a necháme je vychladnout. Zchladlé brambory překrojíme nožem na dvě poloviny a vnitřky vydlabeme. Bramborovou hmotu vidličkou ...

Brambory pečené ve slupce se slaninou, cibulí a majoránkou

Brambory pečené ve slupce se slaninou, cibulí a majoránkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

12 ks brambor, 4 lžíce sádla, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 300 g slaniny, 2 ks cibule, 4 stroužky česneku, 4 lžíce majoránky, 100 ml podmáslí

Brambory ve slupce vaříme 10 minut ve vodě. Poté je dáme do pekáče, pomažeme sádlem a pečeme 30 minut na 180 °C. Slaninu, cibuli a česnek nakrájíme najemno a opečeme je na pánvi. Brambory nakrojíme a naplníme je slaninovou směsí. Posypeme ma...

Brambory zapečené s česnekem

Brambory zapečené s česnekem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 120 g másla, 1/2 l polotučného mléka, 1 hlávka česneku, špetka soli, špetka pepře

Brambory uvaříme, oloupeme a nakrájíme na kolečka. Zapékací misku vymažeme tukem, do ní naskládáme na kolečka brambory. Mezi ně dáme drobně nasekaný česnek, kousky másla, sůl, pepř. Zalijeme mlékem, dáme do trouby a zvolna pečeme asi 30 minut.

Brambory zapečené s hlívou ústřičnou

Brambory zapečené s hlívou ústřičnou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1500 g brambor, 500 g hlívy ústřičné, 150 g sádla, 6 vajec, 100 g strouhaného sýru, 2 cibule, sůl podle potřeby, troška mletého pepře, 200 ml sladké smetany

V šupke uvarené zemiaky nakrájame na plátky. Umyté hlivy pokrájame na menšie kúsky, urestujeme na cibuli, pridáme do nakrájaných zemiakov, posolíme, pokoreníme, zľahká premiešame a vložíme do vymasteného pekáča. V horúcej rúre nahrejeme, zalejeme ...

Brambory zapečené s kopřivami a dvěma sýry

Brambory zapečené s kopřivami a dvěma sýry

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 větších brambor uvařených ve slupce, velká mísa mladých kopřiv, sůl a pepř dle chuti, 3 stroužky česneku, 250 g goudy, 120 g Mozzarelly, 200 ml smetany, olej na vymazáví pekáčku

Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Kopřivy dáme do cedníku, dobře propláchneme studenou vodou a poté přes cedník spaříme horkou vodou, aby přestaly pálit. Necháme je vychladnout, dobře z nich vymačkáme přebytečnou vodu a nasekáme je na menší...

Brambory zapečené s mletým masem

Brambory zapečené s mletým masem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kg brambor, 500 g vepřového mletého masa, 4 sterilované okurky, 1 míchaná sterilovaná zelenina, 1 cibule, 4 vejce, sůl, pepř, trošička mléka

Brambory předvaříme, nakrájíme na kolečka, dáváme do pekáčku vrstvu brambor, poklademe mletým masem, osolíme, opepříme a posypeme nakrájenou cibulí na měsíčky, okurkami (případně můžeme použít i kapie) a zeleninovou směsí. Opět klademe brambory a ...

Brambory zapečené se solenými sleďmi

Brambory zapečené se solenými sleďmi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1000 g brambor, 2 sleďi cca 500gr, 300 ml sladké smetany nebo mléka, 3 vejce, 100 g másla, 1 velká cibule, troška rozmarýnu a oregána, sádlo na vymazáni a strouhanka na vysypáni pekáče , sůl, pepř a majoránka podle chuti

Uvarené, olúpané a ochladené zemiaky pokrájame na plátky a navrstvíme do pekáča, ktorý sme vymastili a posypali strúhankou. Olúpané a vymočené slede vo vode pokrájame nadrobno a rozložíme na zemiaky, dáme vrstvu sleďov, ktoré posypeme koreninam...

Brambory zapečené se špenátem

Brambory zapečené se špenátem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 450 g listového špenátu, 1 cibule, 200 g krabích tyčinek, 150 g tvrdého sýra, 250 ml smetany na vaření, olej, sůl, mletý pepř, 3-4 stroužky česneku

Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout (lépe den předem). Na trošce oleje necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, přidáme rozmražený špenát a chvíli podusíme. Osolíme a ochutíme pepřem a rozmačkaným česnekem. Brambory oloupeme a nakrájím...

Brambory zapečené se sýrem

Brambory zapečené se sýrem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

700 g brambor, 400 g uzeného sýra, 80 g másla, 2 dcl sladké smetany, troška soli, troška pepře

Omyté brambory uvaříme ve slupce a po vychladnutí je oloupeme a nakrájíme na plátky. Skleněnou varnou mísu vytřeme máslem a vložíme část pokrájených brambor, které posolíme, opepříme a poklademe kousky uzeného sýra, takto vrstvy střídáme, až do s...

Brambory zapečené se žampiony

Brambory zapečené se žampiony

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 300 g hub (žampionů), 80 g másla, 2 vejce, 100 g strouhaného sýra, špetka soli, 1 špetka pepř, 2 lžíce slunečnicového oleje

Oškrábané brambory překrájíme na půlky, středy vyhloubíme a brambory v troubě upečeme. Na plátky nakrájené houby-nejlépe žampiony- osolíme, opepříme a na másle podusíme doměkka. Po vychladnutí je smícháme s rozšlehanými vejci a strouhaným sýrem, s...

Brambory zapečené se zelím

Brambory zapečené se zelím

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 brambor, 1 sklenka sterilovaného zelí, 400 g uzeného masa, 3 vejce, špetka soli, špetka pepře

Brambory uvaříme ve slupce. Vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Do vymazaného pekáče dáme vrstvu brambor, osolíme opepříme a navršíme na kostičky nakrájené uzené maso a zelí. Postup opakujeme a končíme vrstvou brambor. Zalijeme rozš...

Dietní brambory zapečené s pórkem a žampiony

Dietní brambory zapečené s pórkem a žampiony

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g brambor vařených ve slupce, 400 g pórku, 200 g žampionů, 200 g mražené zeleninové směsi s paprikou, 200 ml nízkotučného mléka, 4 bílky, 60 g cibule, 20 ml rostlinného oleje, špetka soli, špetka pepře

Na dno olejem vymazaného pekáče naskládáme vrstvu brambor, nakrájených na kolečka, přidáme na kolečka nakrájený pórek a cibuli. Mraženou zeleninu a očištěné, na plátky nakrájené žampiony krátce povaříme, slijeme a přidáme do pekáče. Osolíme, opep...

Domácí pečené buchty

Domácí pečené buchty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hladké mouky, 30 g droždí (kvasnice), 2 lžíce cukru krystal, 250 ml mléka, 50 g másla + trochu na potírání buchet, 2 žloutky, špetka soli

Ve 100 ml vlažného mléka rozmícháme droždí se lžící cukru, lžící mouky a necháme vykynout. Mouku prosejeme, přidáme kvásek, žloutky, zbylé mléko, cukr a rozpuštěné máslo. Vypracujeme vláčné, ne příliš tuhé těsto /dle potřeby přidáme ještě trochu m...

Dvakrát pečené brambory

Dvakrát pečené brambory

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 kg brambor, 250 ml mléka, 1 lžička sladké papriky, 1 lžička oregana, 200 g eidamu (Edam)

Brambory pečlivě omyjeme (nejlépe kartáčkem) a několikrát propíchneme vidličkou. Pečeme v troubě na 280 stupňů přibližně jednu hodinu. Poté brambory vyndáme z trouby, necháme je vychladnout, podélně je rozkrojíme napůl a vnitřek vydlabeme lžičkou....

Farfalle zapečené se sýrem rajčaty

Farfalle zapečené se sýrem rajčaty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

160 g těstovin farfalle, 5 rajčat, 100 g Nivy, 70 g Eidamu, špetka soli

Dáme si vařit vodu na těstoviny a mezitím si nastrouháme sýry a nakrájíme rajčata na kostičky. Po uvaření a zcezení těstovin si zapneme troubu, aby se nám stihla předehřát a začneme plnit zapékací misky. Jako spodní vrstvu nasypeme do misek těstov...

Fazolky zapečené se šlehačkou

Fazolky zapečené se šlehačkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

700 g zelených fazolových lusků, 150 g strouhanky, 1 smetana ke šlehání , sůl, 5 lžic másla

Na másle osmahneme nakrájené fazolky, podlijeme je vodou a dusíme do měkka. Polovinu vložíme do máslem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáče, posypeme opraženou strouhankou, pokračujeme další vrstvou fazolek a opět posypeme strouhankou. Vše z...

Filety zapečené s bešamelem

Filety zapečené s bešamelem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4-5 plátků pangasia, 200 g žampionů, 50 g másla, 400 ml mléka, 100 g taveného sýra, 2 lžíce hladké mouky, 1-2 ks cibule, špetka soli, špetka Vegety, špetka pepře

Rozmrazené filety z oboch strán nasolíme a môžeme aj pokvapkať citrónovou šťavou. Osmahneme cibuľu a na nej podusíme šampiňóny, posolíme a okoreníme /opepříme :-)/. V druhom hrnci si pripravíme bešamel: roztopíme maslo, na ňom jemne osmahneme m...

Flíčky zapečené s masem

Flíčky zapečené s masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g vepřového jazyku, 150 g vepřového mletého masa, 150 g vepřových jater, 1 cibule, sůl a pepř dle chuti, špetka kmínu, špetka sladké mleté papriky, 100 g másla, 100 ml hovězího vývaru, 350 g těstovinových flíčků, 100 g zakysané smetany, 2 vejce, 1 hrneček strouhanky, špetka muškátového květu

Vařený vepřový jazyk nadrobno posekáme. Vepřová játra odblaníme, nakrájíme na hranolky, opepříme, opaprikujeme a pokmínujeme. Cibuli oloupeme, najemno posekáme a zesklovatíme na třetině rozehřátého másla. Poté přidáme játra a opečeme ze všech stra...

Houby zapečené s brambory

Houby zapečené s brambory

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g másla, 1 cibule, 300 g hub, 1 lžička kmínu, 100 g uzeného boku, troška pepře, 4 brambory, 1 lžička soli, 2-3 slepičí vejce, 5 lžic polotučného mléka

Na polovině másla zpěníme na hluboké pánvi oloupanou, nakrájenou cibuli, přidáme omyté, pokrájené houby, koření dle potřeby a vše promícháme a podusíme. Do podušených hub přidáme na kostičky nakrájený uzený bůček, na silné plátky pokrájené vařen...

Houby zapečené s rajčaty

Houby zapečené s rajčaty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g čerstvých hub, 5 rajčat, 1 cibule, 5 lžic másla, 3 vejce, 125 ml sladké smetany, 1 lžíce hladké mouky, 50 g strouhaného Eidamu (Edam), špetka soli, špetka pepře

Na máslem osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájené houby a dusíme doměkka. Poté osolíme, opepříme, vložíme do máslem vymazané zapékací misky, poklademe plátky oloupaných rajčat a zalijeme žloutky rozmíchanými se smetanou, ...

Hovězí maso zapečené se žampiony

Hovězí maso zapečené se žampiony

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g zadního hovězího masa , 30 g přepuštěného másla, 1/2 lžičky mleté sladké papriky , 250 ml masového vývaru, 500 g žampionů, 2 lžíce citronové šťávy, 40 g másla, 75 g slaniny, 1 větší cibule, 1 stroužek česneku, špetka pepře, špetka soli, 0,2 l bílého vína, 4 lžíce smetany ke šlehání (šlehačka), 125 g strouhaného ementalu, 2 lžíce pažitky

Maso omyjeme a nakrájíme na jemné plátky a opečeme ze všech stran na přepuštěném másle. Okořeníme a zalijeme masovým vývarem. Dusíme na mírném ohni asi 20 minut. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky a pokapeme citronovou šťávou. Na pánvi zahřej...

Hovězí pečeně na víně s karlovarským knedlíkem

Hovězí pečeně na víně s karlovarským knedlíkem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g hovězího zadního nebo falešné svíčkové, 40 g obyčejné bílé slaniny na proužky, 2 lžíce másla, 2 mrkve, 1 petržel, 1 kousek celeru, 1 cibule, 1 bobkový list, 5 kuliček pepře, 5 kuliček nového koření, 2 lžičky cukru, 2 lžíce rajčatového protlaku, 0,5 citrónu, 1 lžíce červeného vinného octa, 3 lžíce hladké mouky, 2 lžíce brusinkového kopotu, 200 ml suchého červeného vína¨, karlovarský knedlík, sůl

Hovězí maso osolíme a prošpikujeme kousky slaniny, což uděláme tak, že nakrojíme nožem otvory do masa, které zvětšíme prsty a vložíme do nich proužky slaniny. Nakrájené proužky mrkve, petržele, celeru opékáme zvolna na másle a cibulce spolu s pepř...

Hovězí pečeně s omáčkou z červeného vína

Hovězí pečeně s omáčkou z červeného vína

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg libové hovězí kýty, 2 lžíce Nahrin marinády na pečené maso, 3 lžíce olivového oleje, 5 lžic vody, 2 dcl červeného vína

Z olivového oleje, vody a marinády vytvoříme směs, kterou potřeme hovězí maso. Dáme do lednice odležet cca na 24h (může být i více), přičemž občas otočíme. Další den dáme maso i s marinádou do zapékací mísy, překryjeme alobalem nebo poklicí a peče...