Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Pečené zelné nudle

Pečené brambory

Pečené brambory

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kg ranných brambor, 2 lžíce soli, 2 lžíce vegety, 200 g másla

Na kousky nakrájemné a neoloupané rané brambory promícháme ještě mokré s kořením a naklademe na máslem vymazaný plech. Pečeme asi 20 minut při teplotě 200°C a pak brambory opět promícháme tak, aby se máslo dostalo všude a brambory nebyly suché. Pe...

Pečené kuře s jarní zeleninou

Pečené kuře s jarní zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 celé kuře, 200 g nízkotučného žervé, 5 lžic čerstvě nasekané petrželky, 5 lžic tmavé strouhanky, 5 lžic čerstvě nasekané pažitky, 1 lžíce slunečnicového oleje, 1 malá cuketa, 2 středně velké mrkve, 150 g hrášku, 150 g kukuřičných klásků, 1,3 dcl drůbežího bujónu, 2 lžíce škrobové moučky, 1,5 dcl suchého bílého vína, sůl, pepř

Smícháme strouhanku, 150 g žervé, po čtyřech lžících petrželky a pažitky. Osolíme a opepříme. Směs vpravíme do kuřete, které posolíme, opepříme a potřeme olejem. V předehřáté troubě asi na 220°C pečeme cca 30-40 minut. Mezitím si do zapékací mísy ...

Pečené brambory v troubě

Pečené brambory v troubě

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg brambor, 1 lžíce olivového oleje, troška pažitky, sůl

Brambory nakrájíme podélně na čtvrtiny a rozložíme na plech, nejlépe na pečící papír a pokapeme olivovým olejem. Vložíme do trouby rozpálené na 220 stupňů. Pečeme asi 45 minut. Brambory podáváme teplé, ozdobené nadrobno nasekanou pažitkou a osolen...

Topinky opečené nasucho

Topinky opečené nasucho

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 krajíců tmavého nebo bílého chleba

Čistý suchý plech necháme dobře nahřát v troubě. Vložíme na něho připravené krajíce chleba a v horké troubě opečeme po obou stranách dozlatova. Topinky můžeme připravovat i na teflonové pánvi nebo nejjednodušeji v elektrickém topinkovači.

Topinky opečené na tuku

Topinky opečené na tuku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 krajíců tmavého nebo bílého chleba, 4 lžíce olivového oleje

Topinky opečené na tuku můžeme připravovat dvojím způsobem: Plátky chleba po obou stranách pokapeme rozehřátým olejem a rozložíme na suchý a horký plech. Necháme péct v horké troubě a opečeme po obou stranách dozlatova. Nebo na pánev nalije...

Zapečené gnocchi misky

Zapečené gnocchi misky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g gnocchi, 1 menší pórek, 3 stroužky česneku, 150 ml sladké smetany, 100 g žampionů nebo malá plechovka, 150 g šunky nebo, 150 g anglické slaniny, 2 rajčata, troška čerstvé bazalky, 1 cibule, 1 lžička olivového oleje, 2 lžičky kremžské hořčice, sůl, pepř, 200 g eidamu nebo parmezánu

Gnocchi uvaříme podle návodu na obalu. Cibuli nasekáme najemno a dáme na olivový olej zesklovatět. Přidáme česnek nasekaný na tenké plátky, šunku nakrájenou na proužky či slaninu na kostičky a opečeme. Přidáme žampiony, pórek nakrájený na kolečka...

Dvakrát pečené brambory

Dvakrát pečené brambory

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 kg brambor, 250 ml mléka, 1 lžička sladké papriky, 1 lžička oregana, 200 g eidamu (Edam)

Brambory pečlivě omyjeme (nejlépe kartáčkem) a několikrát propíchneme vidličkou. Pečeme v troubě na 280 stupňů přibližně jednu hodinu. Poté brambory vyndáme z trouby, necháme je vychladnout, podélně je rozkrojíme napůl a vnitřek vydlabeme lžičkou....

Pečené brambory ve slupce

Pečené brambory ve slupce

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, sůl

Brambory pečlivě omyjeme, zabalíme do alobalu a pečeme v troubě na 200 stupňů asi jednu hodinu dokud nezměknou. Hotové brambory nařízneme a necháme ještě na 5 minut dopéct v troubě. Podle chuti osolíme.

Zapečené lilky

Zapečené lilky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 menší lilky, 300 g mletého masa, 2 rajčata, 2 papriky, 150 ml rajčatového protlaku, 1-2 lžičky soli, 1 lžička mletého pepře, 4 stroužky česneku, 1 cibule, 1 lžička worcesterské (Worcesterové) omáčky, 200 g eidamu (Edamu)

Lilky oškrábeme, vydlabeme měkkou dutinu, omyjeme a osušíme. Připravíme si náplň z mletého masa: cibuli nasekáme najemno, zpěníme na oleji, vložíme maso, okořeníme, přidáme lisovaný česnek, worcester, papriku nakrájenou na kostičky a dusíme cca 15...

Pečené srnčí steaky

Pečené srnčí steaky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky srnčích steaků, sůl, pepř, 2 lžíce slunečnicového oleje, 150 ml vody, 6 stroužků česneku

Maso naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme rozetřeným česnekem. Olej a vodu dáme do zapékací mísy, přidáme maso, přikryjeme víkem a pečeme 60-70 minut za občasného podlévání a otáčení do měkka, v předehřáté troubě na 150 °C. Když je maso měkké, s...

Pečené kuře

Pečené kuře

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 200 ml vody, 100 g másla, 1 lžíce grilovacího koření, sůl

Kuře omyjeme pod tekoucí vodou a usušíme. Dáme do zapékací mísy, posypeme grilovacím kořením a osolíme. Podlijeme vodou a na kuře dáme máslo. Pečeme 20 minut v předehřáté troubě na 200 °C. Potom teplotu snížíme na 150 °C a pečeme dalších 40 minut....

Pečené hovězí na whisky

Pečené hovězí na whisky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g hovězí svíčkové, pepř, sůl, 100 g másla, 200 ml whisky, 1 lžíce pálivé papriky, 1 lžička suchého estragonu

Maso omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a posypeme pálivou paprikou. Dáme do zapékací mísy, přidáme nakrájené máslo na kousky, zalijeme whisky a pečeme 45 minut v předehřáté troubě na 200 °C. Během pečení co 10 minut poléváme vypečenou šťávou. Po...

Pečené kuřecí kousky na jalovci

Pečené kuřecí kousky na jalovci

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 100 g másla, 1 cibule, 2 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce včelího medu, sůl, 10 kuliček jalovce, 100 ml bílého vína, 1/2 lžičky mletého pepře

Kuře opláchneme pod studenou tekoucí vodou, vysušíme, naporcujeme a osolíme. Cibuli nakrájíme a dáme do pekáče. Kuličky jalovce rozdrtíme a smícháme s medem, citrónovou šťávou a pepřem. Touto směsí kuřecí kousky potřeme a dáme do pekáče na cibuli....

Pečené banány s kakaem a jahodovým džemem

Pečené banány s kakaem a jahodovým džemem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 listového těsta, 8 banánů, 1 kg jahod, 750 g želírovacího cukru, 750 ml vody, 4 lžíce kakaa

Z jahod, želírovacího cukru a vody si připravíme jahodový džem (viz související recepty) nebo můžeme použít i kupovaný. Listové těsto zpracujeme a rozválíme na tenkou placku, kterou namažeme jahodovým džemem a posypeme kakaem. Těsto nakrájíme na 8...

Pečené masové kuličky

Pečené masové kuličky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení hovězího mletého masa, 2 cibule, 3 stroužky česneku, 1 lžička majoránky, 1-2 lžičky soli, 0,5 lžičky pepře, 5 lžic strouhanky, 2 vejce, 1 lžička adžiky, troška Vegety

Načistíme si cibuli a česnek a vše nadrobno nasekáme a vložíme do větší mísy. Přidáme rozšlehaná vejce, a koření (kromě Vegety). Vše řádně promícháme a přidáme mleté maso. Rukou pak směs promícháme, aby se koření dostalo rovnoměrně do masa. Poté z...

Scaloppina bolognese (zapečené telecí maso s parmazánem)

Scaloppina bolognese (zapečené telecí maso s parmazánem)

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

sůl, pepř, 50 g másla, 100 g parmazánu, 2 větší plátky telecích řízků, 1 kostka hovězího bujónu, 1 boloňská omáčka dle vlastního výběru, olivový olej, 1 smetana na vaření, 2 rajčata, 1 cibule

Telecí maso opláchneme pod studenou tekoucí vodou, důkladně vysušíme a rozklepeme na tenké plátky. Plátky opepříme a osolíme dle chuti. Osmahneme je na roztopeném másle z obou stran, aby se maso pěkně zatáhlo. Připravíme si omáčku: Na pánvi si zah...

Pečené nudle

Pečené nudle

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 balení čínských nudlí, 1 lžička soli, 2-3 lžíce sojové omáčky, olej

Nudle si uvaříme dle návodu v osolené vodě a necháme odkapat a trošičku vychladnout. Připravíme si velkou pánev (nejlépe wok), na které zahřejeme olej a nudle zprudka opékáme a zakápneme sem tam sojovkou. Musíme je převracet velmi rychle, ať se ne...

Zapečené těstoviny se sýrovou směsí

Zapečené těstoviny se sýrovou směsí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g vaječných těstovin, 400 g uzeného libovějšího boku, 3 vejce, 2 lžíce olivového oleje, pepř, sůl, 250 ml mléka, 2 lžíce koření Na sýry a tvaroh

Ve velkém hrnci přivedeme vodu k varu, mírně osolíme a vhodíme těstoviny. Vaříme 10-12 minut, dokud nezměknou. Mezitím uzený bok vhodíme do druhého hrnce, zalijeme vodou, osolíme a uvaříme do měkka. Scezené a okapané těstoviny mírně omastíme oleje...

Těstoviny zapečené se smetanou

Těstoviny zapečené se smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g másla, 4 žloutky, 4 bílky, 2 dcl sladké smetany, 80 g cukru moučka, nastrouhaná citrónová kůra, tuk a mouka do zapékací mísy

Máslo utřeme se žloutky, přidáme smetanu, moučkový cukr a citrónovou kůru. Vmícháme uvařené a scezené těstoviny, nejlépe široké nudle. Nakonec přidáme tuhý sníh z bílků. Hmotou naplníme vymaštěnou a moukou vysypanou zapékací mísu. Povrch zakapeme ...

Vepřová pečeně na zelenině

Vepřová pečeně na zelenině

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g vepřového masa (kýta, kotlety), 350 g mražené zeleninové směsi, 250 g másla, sůl, pepř, mletý kmín

Maso rozkrájíme na větší bloky, vložíme do pekáče, osolíme, opepříme, přidáme mletý kmín a posypeme zeleninou. Na vrch naklademe máslo, mírně podlijeme vodou a dáme péci do trouby (cca 180 stupňů Celsia). Během pečení občas maso poléváme a dle pot...

Nepečené jahodové řezy

Nepečené jahodové řezy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

dětské piškoty, cukrářské piškoty, 250 g tvarohu, 1 zakysaná smetana, 5 lžic cukru krupice, 1 smetana ke šlehání (šlehačka), 1 želatinový ztužovač, 1 konzerva kompotovaných jahod, 1 sáček dortového želé

Čtvercovou formu na pečení vyložíme fólií, dno poklademe dětskými piškoty a boky cukrářskými piškoty. Tvaroh ušleháme se zakysanou smetanou, poté zlehka vmícháme ušlehanou šlehačku a dle návodu spojíme s želatinovým ztužovačem. Na piškoty nalejem...

Zapečené špalíčky s gorgonzolou

Zapečené špalíčky s gorgonzolou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 svazek jarní cibulky, 150 g anglické slaniny, 1 lžíce rostlinného oleje, 1 konzerva oloupaných rajčat, 2 lžíce másla, sůl, pepř, 400 g hotovývh bramborových špalíčků, 150 g Gorgonzoly

Jarní cibulku očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Anglickou slaninu pokrájíme na nudličky. Na pánvi rozehřejeme olej a slaninu na něm asi 5 minut opékáme, pak přidáme ci­buli a zpěníme. Okapaná rajčata trochu rozmačkáme vidličkou, přid...

Kotlety zapečené se šlehačkou

Kotlety zapečené se šlehačkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vepřové kotlety, 1 pórek, 1 smetanu ke šlehání (šlehačku), 1 kg brambor, 100 g másla, 4 lžičky grilovacího koření, sůl

Brambory očistíme a nakrájíme na asi 1cm silné plátky. Zapékací plech vymažeme máslem, poklademe plátky brambor a rozprostřeme na kolečka nakrájený pór, osolíme. Kotlety nařízneme na okraji, naklepeme, osolíme, okořeníme a položíme na brambory a p...

Pečené zelí

Pečené zelí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hrubé mouky, 500 ml mléka, 1/2 droždí (kvasnic), 2 vejce, sůl, 500 g bílého hlávkového zelí, 50 ml rostlinného oleje

Ze všech surovin kromě zelí zaděláme na hladké těsto, které necháme v teple asi půl hodiny vykynout. Mezitím nakrájíme opláchnuté zelí na nudličky. Plech s vyšším okrajem vymažeme olejem. Těsto smícháme se zelím, rozetřeme na plech a necháme ještě...

Zapečené brambory se šlehačkou

Zapečené brambory se šlehačkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva Luncheon Meat (lančmítu), 1 kg vařených brambor, 400 ml smetany do omáčky, 3 lžičky grilovacího koření, 3 lžičky kmínu, 1 lžička sádla

Uvařené a oloupané brambory krájíme na plátky a naskládáme na dno menšího pekáčku, který vymažeme sádlem. Tuto vrstvu brambor posypeme kmínem a na ni naskládáme plátky lančmítu (1/2 konzervy) a ty posypeme grilovacím kořením. Vrstvy ještě jednou v...