Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Pečený hřbet ze selátka s bylinkami

Nepečený tvarohový dort

Nepečený tvarohový dort

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g tvarohu, 250 g másla, 120 g cukru moučky, kakao na posypání, 1 konzerva broskví, 2 balení dětských piškotů

Zcedíme broskve a necháme je okapat. Mezitím utřeme máslo s cukrem a přidáme tvaroh. Vše důkladně promícháme tak, abychom ve hmotě neměli kousky másla. Každý piškot namáčíme ve šťávě z broskví a postupně klademe na dno dortové formy. Posypeme 1/2 ...

Pečený bažant na víně

Pečený bažant na víně

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

1 bažant, sůl, pepř, 1 cibule, 1 červená paprika, 50 g másla, 300 ml bílého vína, 400 ml drůbežího bujónu

Oškubaného, zbaveného drápků, vykuchaného, očištěného bažanta osušíme a rozčtvrtíme. Posolíme a opepříme dle chuti. Roztopené máslo vlijeme do zapékací mísy společně s nakrájenou cibulí a paprikou. Vložíme kousky bažanta, zalijeme vínem a bujónem....

Pečený zajíc na cibuli a česneku

Pečený zajíc na cibuli a česneku

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 zajíc, 100 g másla, 6 cibulí, 10 stroužků česneku, pepř, sůl, 250 ml bylinkového bujónu, 1 lžíce grilovacího koření

Důkladně očištěného zajíce, odblaníme a naporcujeme. Osolíme a opepříme dle chuti. Máslo vložíme do zapékací mísy, přidáme nakrájenou cibuli a nakrájené stroužky česneku na kolečka. Vložíme kousky zajíce a vše posypeme grilovacím kořením. Podlijem...

Pečený losos s černými olivami

Pečený losos s černými olivami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g plátků lososa, 2 balení černých oliv, 2 lžíce olivového oleje, 5 stroužků česneku, 2 lžíce rajčatového protlaku, 150 ml zeleninového bujónu, sůl, pepř, 4 lžíce nasekané petržele, 4 jarní cibulky, 1 cibule, 1 lžička mletého koriandru

Lososa zbavíme kůže, opláchneme pod studenou tekoucí vodou a vysušíme. Na oleji dozlatova osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme rozetřený česnek, vypeckované a nadrobno nakrájené olivy. Vše smažíme do měkka. Přidáme rajčatový protlak, koria...

Pečený pangasius s chřestem a vejcem

Pečený pangasius s chřestem a vejcem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 plátky pangasia, 100 g másla, sůl, 2 stroužky česneku, 100 g chřestu, 1 lžíce sojové omáčky, pepř, 100 ml zeleninového bujónu, 3 vejce, 1 lžička mletého kmínu, 1 lžička mleté pálivé papriky, 1 lžíce citrónové šťávy, 2 lžíce olivového oleje

Plátky omyjeme pod tekoucí studenou vodou a osušíme. Dáme do zapékací mísy, posypeme z obou stran kmínem, mletou pálivou paprikou, opepříme a osolíme dle chuti. Přidáme na kousky nakrájené máslo, podlijeme bujónem a pečeme 30 minut v předehřáté tr...

Nepečený smetanový dort s borůvkami

Nepečený smetanový dort s borůvkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 ml zakysané smetany, 1-2 balení dětských piškotů, 500 g borůvek, 200 g cukru moučky, 100 ml rumu, 200 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 2 sáčky želatiny

Piškoty uložíme do dortové formy o průměru 23 cm tak, aby pokryly dno formy, a pokapeme rumem. Smetanu ke šlehání dáme do kastrůlku, přidáme 3 lžíce cukru, želatinu a přivedeme k varu. Vlijeme do zakysané smetany, přidáme zbytek cukru a vše důklad...

Pečený úhoř ve víně

Pečený úhoř ve víně

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 kg úhoře, 2 lžíce citrónové šťávy, sůl, 200 ml bílého vína, 50 g másla, 1 lžíce sojové omáčky, 1/2 lžičky sušeného oregana

Vykuchaného, vykostěného úhoře stáhneme z kůže a podélně rozřízneme. Maso osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a vložíme do pekáče. Přidáme nakrájené máslo a podlijeme vínem. Pečeme 20-30 minut v předehřáté troubě na 200 °C. Při pečení maso obracím...

Kapr pečený na zelenině

Kapr pečený na zelenině

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky kapra, 2 mrkve, 3 listy celeru, 1 kořen petržele, 2 cibule, 4 lžíce másla, pepř, 1 lžička nového koření, 1 bobkový list, sůl

Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kolečka nakrájené mrkve, celer, petržel a vše osmahneme. Přidáme nové koření, bobkový list a opepříme. Vložíme osolené porce kapra a pečeme 40-50 minut do měkka v předehřáté troubě. Během peč...

Kapr zapečený se sýrem

Kapr zapečený se sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky kapra, 5 lžic olivového oleje, 4 vejce, 150 g Eidamu (Edamu), sůl

Plátky kapra osolíme, opečeme z obou stran na rozpáleném olivovém oleji. Vložíme do zapékací misky a zalijeme vejci rozšlehanými s nastrouhaným sýrem. Zapékáme v předehřáté troubě 40-50 minut dokud maso nezměkne.

Kapr pečený se sýrem

Kapr pečený se sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kapra, 40 g slaniny, 40 g másla, 100 g Eidamu (Edamu), 1/2 lžičky mleté papriky, 1 lžíce nasekané petrželové natě, sůl

Kapra zbavíme šupin, vykucháme, omyjeme pod tekoucí studenou vodou, vysušíme, naporcujeme a osolíme. Na pánev poklademe postupně plátky slaniny, osolené porce kapra, plátky másla a pečeme v troubě asi 15 minut. Posypeme strouhaným sýrem, necháme z...

Nepečený jogurtový řez s rybízem

Nepečený jogurtový řez s rybízem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g bílého jogurtu, 1 smetanu ke šlehání (šlehačku), 2 vanilkové cukry, 3 lžíce cukru moučky, 1 velké balení piškotů dětských, 300 g rybízu, 1 čirou želatinu

Na dno nádoby položíme pečicí papír nebo fólii a formu vyložíme piškoty. Teprve poté připravíme krém. Krém: Smetanu ušleháme s cukrem, přidáme jogurt a krátce šleháme. Poté připravíme podle návodu želatinu, vmícháme do něj lžíci krému, důkladně ...

Květák zapečený s paprikami, slaninou a smetanou

Květák zapečený s paprikami, slaninou a smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 velký květák, 6 plátků anglické slaniny, 200 g červených naložených paprik v oleji, 200 ml zakysané smetany, 180 g strouhaného Čedaru (cheddaru), pepř, sůl

Květák rozdělíme na růžice a vaříme sedm minut ve větším hrnci v osolené vodě, aby zkřehl, ale nerozvařil se. Pak růžice scedíme a rozložíme do zapékací formy. Ještě jemně osolíme a opepříme. Rozpálíme gril v troubě. Slaninu nakrájíme na proužky,...

Zapečený houskový knedlík

Zapečený houskový knedlík

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 houskového knedlíku, 10-15 dkg měkkého salámu, 1 paprika, 2 rajčata, 100-150 g strouhaného sýra, 200 ml mléka, 2 vejce, máslo na vymazání pekáče

Do máslem vymazaného pekáče dáme na plátky nakrájený houskový knedlík, na něj poklademe nakrájený salám, poté na kostičky nakrájenou papriku a rajčata, posypeme sýrem a zalijeme rozkvedlanými vejci s mlékem. Vše dáme zapéct do trouby při 2OO°C zhr...

Lančmít zapečený s eidamem

Lančmít zapečený s eidamem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky Luncheon Meatu, 4 plátky Eidamu (Edam), 5 lžic másla, 50 g slaniny, 2 lžičky mleté sladké papriky, 1 lžíce nadrobno nasekané petrželové natě

Pekáček vymažeme máslem, poklademe plátky slaniny, na ni urovnáme vedle sebe plátky lančmítu. Na každý plátek lančmítu položíme plátek sýra a dáme zapéct. Podáváme s pečivem, při podávání posypeme mletou sladkou paprikou a petrželovou natí.

Pečený bramborový salát

Pečený bramborový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g brambor, 50 g měkkého salámu, 50 g Eidamu, 2 rajčata, 1 paprika, 5 lžic másla, pepř, sůl

Brambory si oloupeme, nakrájíme na kostičky. Přidáme na kostičky nakrájený salám, sýr, papriku, rajčata, smícháme, osolíme, opepříme a dáme na máslem vymazaný alobal. Poklademe plátky másla, zabalíme a dáme péct na plech do předehřáté trouby. Peče...

Mořský kapr pečený se šunkou

Mořský kapr pečený se šunkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 g másla, 1 cibule, 100 g celeru, sůl, 600 g kapra, 100 g šunky, 60 g tvrdého sýru, 1/2 dcl smetany, 1 žloutek

Na másle zpěníme nadrobno nasekanou cibuli, přidáme nastrouhaný celer a opražíme. Přidáme osolené porce kapra a pod pokličkou dusíme doměkka. Potom porce kapra rozložíme i se zeleninou do zapékací mísy, pokryjeme plátky šunky. Strouhaný sýr, smeta...

Tuňák pečený v mořské řase

Tuňák pečený v mořské řase

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

550 g tuňáku, 4 plátky mořských řas, 4 plátky jarního těsta, 50 g čerstvého zázvoru, 100 g tenkých těstovin, 200 g mražené zeleninové směsi, 2 tortily, 50 g limety, 50 g pomeranče, 50 g citrónu, 4 žloutky, bílý pepř, sůl, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíci včelího medu, 1 lžíci másla

Nejdříve si připravíme limetkovou omáčku: svaříme pomerančovou šťávu s trochou medu a necháme zredukovat. Přidáme citronovou a limetkovou kůru a na závěr přimícháme čerstvé ztuhlé máslo. Porce tuňáka zabalíme do jarního těsta a řas. Těsto osolíme,...

Nepečený kakaový dort

Nepečený kakaový dort

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g cukru moučka, 250 g másla, 4 žloutky, 100 g kakaa, 4 dcl vody, 2 balení piškotů dětských

Cukr utřeme s máslem a žloutky do pěny. Kakao se 4 dcl vody uvaříme na kaši. Necháme vychladnout a smícháme dohromady. Piškoty si můžeme popřelamovat na kousky a smícháme s hmotou. Mísu vysteleme alobalem a nalejeme vše dovnitř. Necháme v chladu a...

Nepečený dort s piškoty

Nepečený dort s piškoty

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 500 ml zakysané smetany, 1 sáček dětských piškotů, 1 sáček vanilkového cukru

Ušleháme šlehačku a do ní lehce vmícháme zakysanou smetanu, piškoty a balíček vanilkového cukru. Naplníme do dortové formy, přikryjeme poklicí či alobalem a nejlépe přes noc necháme uležet, aby piškoty změkly. Ještě lepší je tak 24 hodin, ale to ...

Opečený párek s lečem

Opečený párek s lečem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2-3 párky, 150 g cibule, 250 g leča, 100 g sterilované kapie, 150 g kečupu, sůl, pepř, sádlo

Drobně pokrájenou cibuli zpěníme na sádle. Přidáme na kolečka nakrájené párky a také se osmaží. Přidá se lečo, na kostičky nakrájenou kapii, kečup (ale nemusí být), sůl, pepř. Promíchá se a na mírném ohni se dusí až se část tekutiny vydusí.

Artyčok zapečený s celerem

Artyčok zapečený s celerem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks artyčoku, 2 ks celeru, 500 g mletého masa, 1 kelímek smetany, 4 lžíce olivového oleje, 2 ks cibule, 2 stroužky česneku, špetka pepře, špetka soli

Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a orestujeme ji na rozpáleném oleji. Když je cibule orestovaná, přidáme mleté maso, na kostičky nakrájené artyčoky, na kostičky nakrájené celery, utřený česnek se solí, opepříme, osolíme a dusíme. Dle potřeby po...

Zapečený pangasius

Zapečený pangasius

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky pangasia, 4 stroužky česneku, 4 lžíce másla, 2 lžíce citrónové šťávy, špetka pepře, špetka soli

Rybu opláchneme, osolíme, opepříme, pokapeme citrónovou šťávou. Ryby si vyskládáme na tukem vymazaný pekáček. Máslo smícháme s najemno nastrouhaným česnekem a touto směsí potřeme každou porci ryby. Poté dáme do trouby zapéct. Zapékáme při 200 °C, ...

Zapečený artyčok s omáčkou

Zapečený artyčok s omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g artyčoků, 100 g Eidamu, 100 g šunky, 2 lžíce másla, 1 sklenka vody, 50 g másla, 50 g hladké mouky, 1,5 sklenky mléka, špetka muškátového oříšku, špetka pepře, špetka soli

Artyčoky nakrájíme na kostičky, v hrnci si rozpustíme máslo, na něm osmahneme na kostičky nakrájené artyčoky, podlijeme sklenkou vody a dusíme cca 10 minut. Šunku nakrájíme na nudličky a přidáme k artyčokům. V dalším hrnci si rozpustíme máslo, při...

Květák zapečený se sýrem a smetanou

Květák zapečený se sýrem a smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks květáku, 150 g Eidamu, 1 sklenka smetany, 2 ks vajec, 2 dl mléka, 5 lžic hladké mouky, špetka pepře, špetka soli

Květák rozebereme na menší kousky a dáme uvařit do mírně osolené vody a vaříme doměkka. Když je květák měkký, tak ho vyjmeme, dáme do tukem vymazané zapékací misky, opepříme a osolíme. Máslo si rozpustíme v hrnci, přidáme mouku a uděláme jíšku, kt...

Nepečený Cheesecake s jahodovou polevou

Nepečený Cheesecake s jahodovou polevou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150-200 g BEBE sušenek, 100 g másla, 70 g cukru moučky, sáček vanilkového cukru, 500 g tvarohu, 200 g Lučiny, 250 ml smetany ke šlehání, 300 g jahod(klidně i mražených), lžíce cukru krystal

Sušenky vložíme do sáčku a pomocí válečku/paličky je rozdrtíme. Vysypeme je do mísy a přilijeme rozehřáté máslo. Směs smícháme dohromady a přemístíme do máslem vymazané dortové formy a rozprostřeme pomocí lžíce, snažíme se sušenky upěchovat, pro l...