Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Pečený podzimní čaj

Zapečený květák

Zapečený květák

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks květáku, 4 ks vejce, 1 ks cibule, 1 ks pórku, 1 lžička soli, 2 lžíce slunečnicového oleje

Květák rozebereme na růžičky a připravíme ho do poloměkka na páře. Pórek a cibuli nakrájíme na kolečka a orestujeme na oleji. Dáme je na spodek pekáče. Na to dáme květák. Osolíme. Vejce vyšleháme s 80 ml vody z pařáku, na kterém jsme připrav...

Pečený mořský ďas s citronovou trávou

Pečený mořský ďas s citronovou trávou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks ďas mořský, 3 listy citronové trávy, 2 ks chilli papričky, 2 stroužky česneku, 2 ks limety, 1 troška zázvoru, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 1 lžička včelího medu, 2 lžíce olivového oleje

Rybu omyjeme, osolíme a opepříme z obou stran. Nařízneme a koření vetřeme i do řezů. Položíme ji na velký kus pečícího papíru (papír musí být tak velký, abychom do něj mohli zabalit celou rybu). Do mixéru naskládáme citronovou trávu nakrájenou ...

Banán pečený s čokoládou

Banán pečený s čokoládou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks banánu, 64 g čokoládové rýže

Banány i se slupkou podélně nakrojíme – ale abychom nepřekrojili napůl. Dovnitř dáme kousky čokolády a celé to zabalíme do alobalu. Pečeme 25 minut na 200 °C. Slupka banánů se zbarví dočerna.

Nepečený tvarohový koláč s ovocem

Nepečený tvarohový koláč s ovocem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g Bebe sušenek, 200 g másla, 100 g bílé čokolády, 250 g odtučněného tvarohu, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 4 lžíce cukru moučky, 250 g ovoce

Sušenky nameleme najemno, přidáme změknuté máslo a roztopenou bílou čokoládu a směs smícháme dohromady. Dno dortové formy vysteleme pečícím papírem a směs rovnoměrně do formy rozprostřeme a dáme ztuhnout do ledničky. Na krém si vyšleháme smetanu,...

Pečený česnek na tymiánu

Pečený česnek na tymiánu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 paličky česneku, 4 lžíce olivového oleje, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 2 svazky tymiánu (Mateřídouška obecná)

Z palic česneků odstraníme horní slupku. Poté česnek seřízneme tak, abychom nařízli všechny stroužky. Česnek v řezu osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem. Každou palici česneku omotáme tymiánem a zabalíme do alobalu. Pečeme 40 minut ...

Pečený podzimní čaj

Pečený podzimní čaj

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kg ovoce, 3 citróny, 750 g cukru krupice, 8 hřebíčků, 2 lžičky mleté skořice, 3 badyány, 2 dcl rumu

Připravíme si 2 kg ovoce (rybíz, ostružiny, jablka, hrušky, švestky, nektarinky apod.). Ovoce řádně umyjeme a nakrájíme na malé kousky. Loupat ho nemusíme (pouze pomeranče nebo mandarinky oloupeme). Dáme do větší mísy, přidáme oloupané a na kousky...

Nepečený malinový dort

Nepečený malinový dort

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g vlašských ořechů, 200 g kešu ořechů, 200 g datlí, 100 ml Sirupu z Agáve, 2 citróny, 1 lžička vanilkové esence, 400 g malin, 200 g kokosového tuku

Do mixéru dáme vlašské ořechy a rozmixujeme je na prášek. Poté k nim přidáme datle a 3 lžíce vody a zase mixujeme. Výsledné těsto by mělo lepit. Dortovou formu vyložíme potravinářskou fólií a na dno rozprostřeme ořechovou směs. Mixér pořádně umyje...

Nepečený cheesecake

Nepečený cheesecake

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení cukrářských piškotů, 1 sáček želatiny, 200 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 2 lžíce cukru moučky, 1 balení vanilkového lusku, 300 g sýru Lučina, 1 lžíce citrónové šťávy, 200 g ovocné marmelády

Menší dortovou formu vyložíme pečícím papírem a na dno a po obvodu naklademe piškoty. Namočíme plátky želatiny. Smetanu ušleháme s cukrem a vanilkou a vmícháme Lučinu. Namočenou želatinu se šťávou z 1 citrónu zahřejeme až do rozpuštění, vmícháme l...

Zapečený květák s mletým masem

Zapečený květák s mletým masem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 květák, 500 g mletého vepřového masa, špetka soli, špetka pepře, 1 vejce

Květák uvaříme a rozebereme na růžičky. Dáme ho do zapékací mísy. Maso osolíme, opepříme, smícháme s vajíčkem a dáme na květák. Dáme péct na cca 25 minut na 190°C.

Kapr pečený po třeboňsku

Kapr pečený po třeboňsku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kapr, 6 stroužků česneku, 1/2 lžičky soli, 1 lžička drceného kmínu, 80 g másla, 1/2 sklenka rybího vývaru nebo vody

Připravíme si filety z kapra, porce pečlivě osušíme papírovou utěrkou, potřeme je solí utřenou s česnekem, posypeme kmínem a v pekáči na rozehřátém másle pečeme v troubě cca 15 minut při 190°C. V průběhu pečení rybu občas přeléváme vypečenou šťá...

Kapr pečený v alobalu

Kapr pečený v alobalu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g kapra, troška soli, 3 g hladké mouky, 1/4 vejce, 3 g strouhanky, 10 g másla

Porci kapra osolíme, obalíme v hladké mouce, vejci a strouhance. Pevně zabalíme do vymazaného alobalu a upečeme na plechu v troubě. Před podáváním zdobíme hlávkovým salátem a citronem.

Zapečený řízek se zakysanou smetanou

Zapečený řízek se zakysanou smetanou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí prsa, 2 balení zakysané smetany, 1 lžíce grilovacího koření, 2 stroužky česneku, 8 velkých brambor

Kuřecí prsa naklepeme, můžeme rozkrojit na tenčí plátky, rozložíme je po pekáči. Na ně položíme na plátky nakrájené brambory. Česnek prolisujeme a smícháme se zakysanou smetanou a grilovacím kořením. Vzniklou směs nalijemena brambory. Dáme péci na...

Kapr zapečený s kyselou smetanou

Kapr zapečený s kyselou smetanou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kapr, 1 cibule, 1 balení kysané smetany, 1 lžička soli, 1 lžička tymiánu (Mateřídoušky obecné), 2 lžíce citronové šťávy

Nejdříve si připravíme filety z kapra. Do pekáče rozložíme na plátky pokrájenou cibuli a porce kapra, které osolíme, okořeníme a pokapeme citrónovou šťávou. Zalijeme částí smetany, vložíme do trouby a pečeme. Během pečení podléváme smetanou. Por...

Zapečený krůtí řízek s ananasem

Zapečený krůtí řízek s ananasem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 krůtí stehenní řízky, 1 konzerva ananasu, 2 šálky husté smetany, 4 lžíce kari kečupu, troška sůl, troška bílého pepře, 3 lžíce rostlinného oleje, 200 g strouhaného sýru, 1 lžíce másla

Krůtí řízky očistíme a nakrájíme na plátky. Osolíme a opepříme. Necháme po obou stranách "zatáhnout " na rozpáleném oleji s máslem na pánvi. Hustou smetanu smícháme s kari kečupem, solí a pepřem. Konzervu ananasu slijeme (kostičky). Řízky přendá...

Pečený hlávkový salát

Pečený hlávkový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g listového salátu, troška pepře, špetka soli, 15 g tuku

Dobře opraný a okapaný salát v celku osolíme, okořeníme, zakapeme tukem a necháme cca 15 minut péci v troubě na 180 stupňů či pod grilem.

Zapečený nákyp z cuket Rox

Zapečený nákyp z cuket Rox

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 střední cukety, 25 dkg vařeného uzeného masa, 15 dkg Nivy, 1 střední cibule, 2 lžíce sádla, 3 vejce, 4 stroužky česneku, 1 brambor , 1/2 lžičky kmínu, 1 lžíce soli, 1/2 lžičky pepře, 1,5 - 2 lžičky majoránky, 10 lžíc polohrubé mouky

Mladé cukety neloupeme a nastrouháme i se slupkou nahrubo, rovněž nahrubo nastrouháme oloupaný syrový brambor a cibuli. Maso pokrájíme na kostičky, přidáme nastrouhanou Nivu, mouku, rozpuštěné sádlo, vejce, prolisovaný česnek a podle chuti osolím...

Opilý nepečený cheesecake

Opilý nepečený cheesecake

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

130 g Bebe dobré ráno čokoládových sušenek, 125 g piškotů cukrářských, 110 g másla, 15 ml Baileys likéru, 2-3 lžíce cukru moučka, 250 dkg Mascarpone, 200 g pomazánkového másla, 240 g žervé v kelímku 2 x 120 xxl, 4-6 lžíce vaječného likéru, 1 slepičí vejce

Bebe sušenky Dobré ráno čokoládové a cukrářské piškoty rozdrtíme a zalijeme rozpuštěným (vychladlým) máslem a 25 ml likéru Baileys. Dobře promícháme, aby se máslo a likér rovnoměrně vsákl do nadrcených drobků. Dáme do folií vyložené dortové nebo p...

Pečený květák se smetanou

Pečený květák se smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g květáku, troška muškátového květu, troška pepře, troška petrželové natě, 0,3 dcl smetany, špetka soli, 5 g tuku

Na růžičky rozebraný květák přelijeme vařící smetanou s tukem a kořením a necháme péci v troubě do měkka. Může péct i v alobalu.

Zapečený nákyp z rýže a ovoce

Zapečený nákyp z rýže a ovoce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g rýže, smetana či mléko dle potřeby, 1 vejce, 1 - 2 lžíce cukru krupice, voda dle potřeby, 2 - 3 balení skořicového cukru na posypání, 1/2 lžičky soli, švestky na povrch dle potřeby, 5 - 6 jablek

Rýži uvaříme téměř doměkka v osolené vodě. Ke skoro dovařené vlijeme smetanu či mléko a 2 lžíce másla, trochu přisladíme. Směs musí mít hustotu hustší kaše. Raději lehce mícháme, aby se rýže nepřipálila. Mezitím rozkrájíme neloupaná jablka na čtvr...

Nepečený čokoládový chlebíček ze sucharů

Nepečený čokoládový chlebíček ze sucharů

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g sucharů, 500 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 60 g cukru krupice, 5 kapek vanilkové esence, 100 g kakaa, 150 g hořké čokolády, 80 g pistácií, 80 g mandlových lupínků

Smetanu svaříme s cukrem a kakaem. Odstavíme a nalámeme kvalitní čokoládu. Směs mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí. Po vychladnutí dáme náplň do chladničky ztuhnout. Po té z ní vyšleháme hladký krém. Na pracovní plochu pokrytou alobalem položím...

Zapečený špenát

Zapečený špenát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g dušeného špenátu, 1 vejce, 0,3 dcl smetany, špetka soli, špetka pepře, troška zeleninové natě

Dušený špenát osolíme, okořeníme, vmícháme polovinu zelené natě, zalijeme vejcem rozšlehaným se smetanou a zapečeme. Podáváme sypané druhou polovinou zelené natě.

Zapečený celer s vejci a slaninou

Zapečený celer s vejci a slaninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g celeru, 1 vejce, 0,3 dcl smetany, 10 g slaniny, troška celerové natě

Uvařený celer nastrouháme na hrubším struhadle, osolíme, promícháme se zelenou natí, po zahřátí v troubě zalijeme vejcem rozmíchaným se smetanou a upečeme do žluta. Kdo má chuť může celer před přípravou osmahnout na slanině.

Zapečený špenát s brambory

Zapečený špenát s brambory

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g špenátu, 500 g brambor, 200 g uzeného masa, 50 g másla, 100 g strouhaného sýra, špetka soli, troška pepře, 30 g másla, 30 g hladké mouky, 200 ml mléka, špetka muškátového ořechu

Špenát omyjeme a krátce povaříme v osolené vodě. Potom ho scedíme a nakrájíme na nudličky. Brambory uvaříme a oloupeme a nakrájíme na tenčí kolečka. Uzené maso nakrájíme na kostičky nebo kratší nudličky. Připravíme si bešamel - v kastrole rozpus...

Kozí sýr pečený v paprikách a listovém těstě

Kozí sýr pečený v paprikách a listovém těstě

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

0,6 kg přírodního kozího sýra, 4 barevné papriky, balíček listového těsta, 2 fenykly, 100 g másla, 1 vejce, 100 g jedlých kaštanů, 1 brambor, sůl, pepř, cukr, hrst sezamu, ořechový olej, čerstvé bylinky

Kozí sýr rozmačkáme a přidáme nasekané bylinky. Papriky zprudka opečeme při vysoké teplotě v troubě, poté dáme do misky a překryjeme fresh folií. Po chvíli se nám zapaří a jdou snáze loupat. Rozválíme si listové těsto, které poklademe na pečící pa...

Pečený ananas s mátou a malinovým coulis

Pečený ananas s mátou a malinovým coulis

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kolečka cca 100g čerstvého ananasu, 4 listy čerstvé máty, 50 g malin, 30 g cukru krystal

2-3 plátky ananasu vložíme do předehřáté trouby a pečeme cca 5 minut. Na pánvi smícháme maliny s cukrem a troškou vody. Vařením necháme zredukovat, poté vše přepasírujeme, abychom se zbavili jader. Nakonec vyndáme ananas z trouby a přelijeme ho šť...