Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Pečený úhoř ve víně

Pečený bok aneb krkovička plněná kyselým zelím

Pečený bok aneb krkovička plněná kyselým zelím

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg bůčku nebo krkovice, lžička soli, lžička pepře, 400 g kyselé kapusty, 2 cibule, 4 lžíce oleje, 4 stroužky česneku, troška kmínu

Bôčik umyjeme, osušíme a cez prostriedok rozrežeme tak aby vzniklo vrecko, ktoré naplníme pripravenou plnkou. Otvor zašijeme hrubou niťou alebo upevníme ihlicami tak , aby plnka počas pečenia nevytiekla. Mäso osolíme, okoreníme posypeme rascou, po...

Zapečený nákyp z cuket Rox

Zapečený nákyp z cuket Rox

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 střední cukety, 25 dkg vařeného uzeného masa, 15 dkg Nivy, 1 střední cibule, 2 lžíce sádla, 3 vejce, 4 stroužky česneku, 1 brambor , 1/2 lžičky kmínu, 1 lžíce soli, 1/2 lžičky pepře, 1,5 - 2 lžičky majoránky, 10 lžíc polohrubé mouky

Mladé cukety neloupeme a nastrouháme i se slupkou nahrubo, rovněž nahrubo nastrouháme oloupaný syrový brambor a cibuli. Maso pokrájíme na kostičky, přidáme nastrouhanou Nivu, mouku, rozpuštěné sádlo, vejce, prolisovaný česnek a podle chuti osolím...

Nepečený salámek

Nepečený salámek

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g dětských piškotů, 70 g kandovaného ovoce, 50 g kokosové moučky, 40 g cukru moučka, 50 g másla, 1 troška citronové šťávy

Smícháme 100 g mletých piškotů, 70 g kandovaného ovoce, 50 g kokosu a 40 g moučkového cukru. Přidáme 50 g másla a šťávu z půlky citronu. Směs rozdrobíme jako na žmolenku, zalijeme 50 g rozpuštěného tuku a uhněteme. Vytvarujeme salámek, pevně zabal...

Banán pečený s čokoládou

Banán pečený s čokoládou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks banánu, 64 g čokoládové rýže

Banány i se slupkou podélně nakrojíme – ale abychom nepřekrojili napůl. Dovnitř dáme kousky čokolády a celé to zabalíme do alobalu. Pečeme 25 minut na 200 °C. Slupka banánů se zbarví dočerna.

Domácí pečený chléb s překvapením

Domácí pečený chléb s překvapením

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hladké mouky, 300 ml vody, 25 g droždí (kvasnice), 60 g Vysočiny, 1 balení taveného sýra, 1 lžička soli, 1 lžička cukru krystal, 3 lžíce česneku - sušené kořenící směsi

Do plechové nádoby od domácí pekárny nalijeme 300 ml vody. Poté nasypeme 500 g hladké mouky. Doprostřed mouky uděláme důlek a vložíme do něj droždí (čerstvé, sušené). Do pravého kraje umístíme lžičku cukru, do levého lžičku soli. Do dalšího volnéh...

Pečený hlávkový salát

Pečený hlávkový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g listového salátu, troška pepře, špetka soli, 15 g tuku

Dobře opraný a okapaný salát v celku osolíme, okořeníme, zakapeme tukem a necháme cca 15 minut péci v troubě na 180 stupňů či pod grilem.

Opečený párek s lečem

Opečený párek s lečem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2-3 párky, 150 g cibule, 250 g leča, 100 g sterilované kapie, 150 g kečupu, sůl, pepř, sádlo

Drobně pokrájenou cibuli zpěníme na sádle. Přidáme na kolečka nakrájené párky a také se osmaží. Přidá se lečo, na kostičky nakrájenou kapii, kečup (ale nemusí být), sůl, pepř. Promíchá se a na mírném ohni se dusí až se část tekutiny vydusí.

Kapr zapečený s kyselou smetanou

Kapr zapečený s kyselou smetanou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kapr, 1 cibule, 1 balení kysané smetany, 1 lžička soli, 1 lžička tymiánu (Mateřídoušky obecné), 2 lžíce citronové šťávy

Nejdříve si připravíme filety z kapra. Do pekáče rozložíme na plátky pokrájenou cibuli a porce kapra, které osolíme, okořeníme a pokapeme citrónovou šťávou. Zalijeme částí smetany, vložíme do trouby a pečeme. Během pečení podléváme smetanou. Por...

Kabanos zapečený se zelím

Kabanos zapečený se zelím

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g Kabanosu, 1 balení kyselého zelí, 1 cibule, 20 ml olivového oleje, 100 ml sladké smetany, špetka mleté papriky

Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, vmícháme mletou papriku, přidáme pokrájené zelí, trochu vody nebo nálevu ze zelí a krátce podusíme. Polovinu zelí urovnáme do 4 zapékacích misek, na ně vložíme na kolečka nakrájený kabanos, na ně opět z...

Zapečený květák s mletým masem

Zapečený květák s mletým masem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 květák, 500 g mletého vepřového masa, špetka soli, špetka pepře, 1 vejce

Květák uvaříme a rozebereme na růžičky. Dáme ho do zapékací mísy. Maso osolíme, opepříme, smícháme s vajíčkem a dáme na květák. Dáme péct na cca 25 minut na 190°C.

Nepečený tvarohový dort

Nepečený tvarohový dort

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g tvarohu, 250 g másla, 120 g cukru moučky, kakao na posypání, 1 konzerva broskví, 2 balení dětských piškotů

Zcedíme broskve a necháme je okapat. Mezitím utřeme máslo s cukrem a přidáme tvaroh. Vše důkladně promícháme tak, abychom ve hmotě neměli kousky másla. Každý piškot namáčíme ve šťávě z broskví a postupně klademe na dno dortové formy. Posypeme 1/2 ...

Zapečený řízek se zakysanou smetanou

Zapečený řízek se zakysanou smetanou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí prsa, 2 balení zakysané smetany, 1 lžíce grilovacího koření, 2 stroužky česneku, 8 velkých brambor

Kuřecí prsa naklepeme, můžeme rozkrojit na tenčí plátky, rozložíme je po pekáči. Na ně položíme na plátky nakrájené brambory. Česnek prolisujeme a smícháme se zakysanou smetanou a grilovacím kořením. Vzniklou směs nalijemena brambory. Dáme péci na...

Nepečený cheesecake

Nepečený cheesecake

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení cukrářských piškotů, 1 sáček želatiny, 200 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 2 lžíce cukru moučky, 1 balení vanilkového lusku, 300 g sýru Lučina, 1 lžíce citrónové šťávy, 200 g ovocné marmelády

Menší dortovou formu vyložíme pečícím papírem a na dno a po obvodu naklademe piškoty. Namočíme plátky želatiny. Smetanu ušleháme s cukrem a vanilkou a vmícháme Lučinu. Namočenou želatinu se šťávou z 1 citrónu zahřejeme až do rozpuštění, vmícháme l...

Pečený bramborový salát

Pečený bramborový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g brambor, 50 g měkkého salámu, 50 g Eidamu, 2 rajčata, 1 paprika, 5 lžic másla, pepř, sůl

Brambory si oloupeme, nakrájíme na kostičky. Přidáme na kostičky nakrájený salám, sýr, papriku, rajčata, smícháme, osolíme, opepříme a dáme na máslem vymazaný alobal. Poklademe plátky másla, zabalíme a dáme péct na plech do předehřáté trouby. Peče...

Zapečený krůtí řízek s ananasem

Zapečený krůtí řízek s ananasem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 krůtí stehenní řízky, 1 konzerva ananasu, 2 šálky husté smetany, 4 lžíce kari kečupu, troška sůl, troška bílého pepře, 3 lžíce rostlinného oleje, 200 g strouhaného sýru, 1 lžíce másla

Krůtí řízky očistíme a nakrájíme na plátky. Osolíme a opepříme. Necháme po obou stranách "zatáhnout " na rozpáleném oleji s máslem na pánvi. Hustou smetanu smícháme s kari kečupem, solí a pepřem. Konzervu ananasu slijeme (kostičky). Řízky přendá...

Nepečený dort s broskvemi

Nepečený dort s broskvemi

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

240 g piškotů dětských, 4 lžíce rumu, 80 g másla, 250 g pomazánkového másla, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 250 ml zakysané smetany, 1 sklenka ovocného kompotu (broskve), 100 g cukru moučky, 1 balení vanilky, 15 g želatiny, 1 hrst čokoládové rýže

Rozdrcené piškoty zvlhčíme rumem nebo mlékem, přidáme máslo a vypracujeme. Natlačíme do formy. Pomazánkové máslo smícháme se zakysanou smetanou a cukrem. Želatinu za stálého míchání zahřejeme ve 100 ml smetany k bodu varu. Horkou ji vmícháme do ná...

Pečený kapr s křenovou šlehačkou

Pečený kapr s křenovou šlehačkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks kapra, citrónová šťáva, olej, smetana ke šlehání (šlehačka), sůl, cukr dle chuti, 3 lžíce strouhaného křenu

Kapra očistíme, nakrájíme na jednotlivé porce, které osolíme, pokapeme citrónem a olejem. Pak je opečeme na grilu. Ušleháme smetanu a do ní zamícháme sůl, cukr a strouhaný křen. Kapra podáváme nejlépe s opečenými brambory a na každou porci dáme kř...

Nepečený kakaový dort

Nepečený kakaový dort

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g cukru moučka, 250 g másla, 4 žloutky, 100 g kakaa, 4 dcl vody, 2 balení piškotů dětských

Cukr utřeme s máslem a žloutky do pěny. Kakao se 4 dcl vody uvaříme na kaši. Necháme vychladnout a smícháme dohromady. Piškoty si můžeme popřelamovat na kousky a smícháme s hmotou. Mísu vysteleme alobalem a nalejeme vše dovnitř. Necháme v chladu a...

Kapr pečený v alobalu

Kapr pečený v alobalu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g kapra, troška soli, 3 g hladké mouky, 1/4 vejce, 3 g strouhanky, 10 g másla

Porci kapra osolíme, obalíme v hladké mouce, vejci a strouhance. Pevně zabalíme do vymazaného alobalu a upečeme na plechu v troubě. Před podáváním zdobíme hlávkovým salátem a citronem.

Zapečený celer s těstovinami

Zapečený celer s těstovinami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 dkg celeru, 10 dkg eidamu (Edam), 100 g těstovin, 150 g zakysané smetany, 1 stroužek česneku, troška pažitky, 1 lžíce strouhanky

Celer omyjeme a uvaříme v osolené vodě. Buďto před vařením nebo potom sloupneme takové ty vlákna a nakrájíme na kousky. Těstoviny uvaříme také v osolené vodě. Smícháme s celerem, zakysanou smetanou, pažitkou a osolíme. Nandáme do vymazaných misek ...

Kapr pečený po třeboňsku

Kapr pečený po třeboňsku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kapr, 6 stroužků česneku, 1/2 lžičky soli, 1 lžička drceného kmínu, 80 g másla, 1/2 sklenka rybího vývaru nebo vody

Připravíme si filety z kapra, porce pečlivě osušíme papírovou utěrkou, potřeme je solí utřenou s česnekem, posypeme kmínem a v pekáči na rozehřátém másle pečeme v troubě cca 15 minut při 190°C. V průběhu pečení rybu občas přeléváme vypečenou šťá...

Nepečený Cheesecake s jahodovou polevou

Nepečený Cheesecake s jahodovou polevou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150-200 g BEBE sušenek, 100 g másla, 70 g cukru moučky, sáček vanilkového cukru, 500 g tvarohu, 200 g Lučiny, 250 ml smetany ke šlehání, 300 g jahod(klidně i mražených), lžíce cukru krystal

Sušenky vložíme do sáčku a pomocí válečku/paličky je rozdrtíme. Vysypeme je do mísy a přilijeme rozehřáté máslo. Směs smícháme dohromady a přemístíme do máslem vymazané dortové formy a rozprostřeme pomocí lžíce, snažíme se sušenky upěchovat, pro l...

Zapečený houskový špíz

Zapečený houskový špíz

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks housek, 120 g plátek sendvičové šunky, 40 g strouhaného sýra, 1 ks cibule, 40 ml kečupu, 3 lžíce ztuženého pokrmového tuku

Housky nakrájíme na tenké plátky a z obou stran je potřeme tukem a kečupem. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka a plátky salámu přeložíme na čtvrtky. Pak vše střídavě napichujeme na špízovou jehlu. Špíz musí houskou začínat i končit. Posypeme...

Zapečený pórek

Zapečený pórek

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 menších pórků (jen bílá část), 8 plátků šunky, 100 g strouhaného sýra, 2 lžíce Dijonské hořčice, 6 lžic zakysané smetany

Rozpalte troubu na 180°C. Pórek povařte asi čtyři až pět minut v osolené vodě, až zkřehne; nesmí se ale rozvařit. Slijte a hned zchlaďte ve studené vodě, aby dál neměkl, a nechte okapat. Každý pórek obalte v plátku šunky a vzniklé balíčky naskláde...

Hermelín pečený s kapiemi

Hermelín pečený s kapiemi

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 Hermelíny, 100 ml olivového oleje, 3 stroužky česneku, grilovací koření, tymián (Mateřídouška obecná), sklenička nakládaných kapií nakrájených na proužky

Olej nalijeme do misky, přidáme rozetřený česnek, grilovací koření a tymián. Hermelín podélně rozřízneme, vyskládáme plátky kápií, potřeme marinádou, přiklopíme a sýry z obou stran potřeme marinádou. Zabalíme do peřícího papíru, poté do alobalu a ...