Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Pikantní chlebíčky se sýrem a pivem

Pikantní Gothajka

Pikantní Gothajka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g měkkého vepřového salámu Gothaj, 1 paprika (kapie), 2 lžíce majonézy, troška barevného pepře, troška grilovacího koření, 2 stroužky česneku

Všechny ingredience smícháme a rozmixujeme do hladké pěny. Dochutíme grilovacím kořením a barevným pepřem.

Pikantní uzeninová jehla

Pikantní uzeninová jehla

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

směs uzenin (párky, točený, slanina,...), 1 cibule, 2 papriky, 3 lžíce rostlinného oleje, 50 ml kečupu, 50 ml sojové omáčky, hořčice

Uzeniny a slaninu nakrájíme na kousky, cibuli nakrájíme na čtvrtky a papriky na plátky. Vše střídavě napichujeme na grilovací jehly. Potřeme omáčkou z oleje, kečupu, sojové omáčky a hořčice. Grilujeme a potíráme omáčkou.

Bramboráčky s pikantní směsí

Bramboráčky s pikantní směsí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g brambor, 120 g hladké mouky, 2 - 3 stroužky česneku, 1 hrst majoránky, 1 špetka soli, 2 ks slepičích vajec, 3 lžíce mléka, 3 kuřecí prsa, 1 konzerva fazolí ve šťávě, 1 ks cibule, 2 - 3 ks papriky (kapie), 1 špetka chilli koření, 1 špetka soli

Ze surovin vypracujeme těsto na bramboráky a upečeme je. Kuřecí prsa nakrájíme na kostičky. Osmahneme na pánvi, přidáme na větší kousky nakrájenou cibuli a papriku. Chvilku opékáme. Poté přidáme fazole i se šťávou. Nakonec dochutíme solí a chilli ...

Pikantní mušle

Pikantní mušle

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 balení slávek v oleji, 1/2 cibule, 2 okurky - nakládačky, 2 lžička limetové šťávy, 1 lžíce pažitky, 2 lžíce majonézy, 1 lžička plnotučné hořčice, 2 ks limeta

Půlku cibule, pažitku a okurky nakrájíme na jemno, přidáme hořčici, majonézu, limetovou šťávu a dobře promícháme. Na závěr jemně vmícháme mušle i s olejem. Necháme vychladit.

Pikantní kotlík s vepřovým masem

Pikantní kotlík s vepřovým masem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřové kýty, 200 g cibule, 1 lžíce sojové omáčky, 50 g sádla, 1 špetka černého mletého pepře, 1 špetka tymiánu (Mateřídouška obecná), 2 jablka, 300 g červené i zelené papriky, 250 ml bílého vína, 1 špetka soli, 1 lžička petrželové natě

Maso nakrájíme na kostky. Smícháme se sojovou omáčkou, pepřem a jemně nadrceným tymiánem. Necháme krátce odležet. Do dozlatova osmažené cibulky přidáme maso a asi 2 min opékáme. Přilijeme víno a dusíme. Oloupeme jablka, zbavíme jadřinců a nakrájím...

Pikantní Wraps

Pikantní Wraps

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 tortilla, 2 balení zakysané smetany, troška chilli omáčky, troška oregana, 3 hrnky strouhaného sýru Eidam, Gouda, Ementál, 6 plátků šunky od kosti, 6 plátků Parmské šunky, 6 lžic curry kečupu, troška soli, troška pepře, 12 oliv

Zakysanou smetanu dochutíme chilli omáčkou, oregánem, solí a pepřem. Na rozprostřenou tortillu rozetřeme curry kečup, položíme plát šunky od kosti, potřeme ochucenou smetanou, posypeme vrstvou strouhaného sýra a nahoru vložíme ještě plátek Parms...

Pikantní hermelínová pomazánka

Pikantní hermelínová pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g Hermelínu, 100 g tvrdého sýra, 1 ks cibule, 2 stroužky česneku, 3 lžíce majolky, 1 balení bílého jogurtu, špetka soli, špetka mletého pepře

Hermelín, tvrdý sýr a cibuli nastrouháme, přidáme utřený česnek, sůl, pepř. Vmícháme majolku a jogurt. Necháme v ledničce dobře rozležet

Pikantní masový salát

Pikantní masový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g uzeného vařeného jazyka, 200 g drůbežího pečeného masa, 2 ks rajčat, 100 g žampionů, 2 lžíce oleje, 2 lžíce strouhaného křenu, 200 g majonézy, 2 lžičky Worcesterské (Worcesterové) omáčky, 1 ks malého hlávkového salátu na dozdobení

Uvařený jazyk a upečené drůbeží maso nakrájíme na tenké plátky. Přidáme na plátky nakrájená rajčata, na oleji podušené jemně pokrájené žampióny, nastrouhaný křen a spojíme majonézou ochucenou worcesterovouomáčkou. Ozdobíme listy hlávkového salátu.

Pikantní omáčka

Pikantní omáčka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 g majonézy, 10 g nakládaných cibulek, 5 g feferonek, 10 g kečupu, 0,05 dcl červeného vína

Majonézu utřeme s kečupem a vínem a vmícháme jemně nastrouhanou cibulku s jemně posekanými feferonkami.

Pikantní krkovička s kořením Kotányi

Pikantní krkovička s kořením Kotányi

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřové krkovice, 1 cibule, sůl, pepř, 1/2 balení Kotányi - lákavě delikátní směs, 1 lžička chilli koření, kousek másla, pár kapek sladké chilli omáčky

Plátky krkovičky (kýty) naklepeme a po obvodu nařízneme, aby se nám nekroutily. Z jedné strany je osolíme, opepříme a posypeme chilli kořením. Na pánvi rozpálíme olej a plátky masa zprudka z obou stran opečeme. Přeložíme na talíř a necháme trochu ...

Pikantní okurky

Pikantní okurky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 l vody, 1 l octu, 1 balení Deko, 15 ks nízkoenergetického sladidla, 400 g cukru krupice, 1 lžička nového koření, 1 lžička celého pepře, 4 bobkové listy

Všechny ingredience povaříme asi 5 minut a ještě teplým nálevem zaléváme sklenice s okurkami, kam jsme na dno sklenice dali mrkev, cibuli, kopr a horčičné semínka. Sklenice pak steriluje 20 minut při teplotě 80 stupňů.

Vepřové nudličky v pikantní šťávě

Vepřové nudličky v pikantní šťávě

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg vepřové kýty (pečeně), 2 cibule, 3 lžíce rostlinného oleje, 2 lžíce sójové omáčky, 1 lžička ústřicové omáčky, 1 lžíce sladké chilli omáčky, 1 lžička sambaly (Sambal oelek), 1 stroužek česneku, sůl, pepř

Libové vepřové (kuřecí) maso nakrájíme na delší nudličky. Osolíme, opepříme a promícháme. V misce si smícháme 3 lžíce oleje, sójovou omáčku, ústřicovou omáčku, sladkou chilli omáčku, Sambal Oelek a rozmačkaný stroužek česneku. Touto směsí přelijem...

Pikantní sýrové spirály

Pikantní sýrové spirály

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení listového těsta, 150 g strouhaného Eidamu, sladká mletá paprika, 1 lžíce máku, 1 ks vejce

Troubu předehřejeme na 200°C (180°C). Polovinu plátků listového těsta posypeme strouhaným sýrem, sladkou mletou paprikou a mákem a druhou polovinou plátků opatrně zakrajeme. Každý z plátků nařežeme rádýlkem na pruhy, které stočíme do spirál. Nako...

Pikantní řízečky

Pikantní řízečky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3/4 kg vepřové kýty nebo, 3/4 kg vepřové plece, 1 vejce, 1 hrneček hladké mouky, 2 hrnečky strouhanky, 2 lžíce grilovacího koření, 1 dcl olivového oleje, 1 lžička sojové omáčky, 2 jarní cibulky, 3 stroužky česneku

Maso na krájíme na menší řízečky (můžeme také na nudličky). Připravíme si marinádu z olivového oleje, grilovacího koření, utřeného česneku a sojové omáčky. Maso v ní necháme uležet ideálně přes noc, nemáme-li čas, alespoň na 2 hodiny. Obalujeme kl...

Pikantní rajčatová polévka

Pikantní rajčatová polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 rajčat, 1 kostka drůbežího bujónu, špetka soli, špetka bazalky, špetka pepře, špetka chilli, 50 g parmezánu, 0,5 l vody

Rajčata spaříme, oloupeme a rozmixujeme. Směs rajčat přelijeme do hrnce, zalijeme trochou vody. Přidáme sůl, pepř a kostku bujónu. Necháme povařit 10 minut. Dochutíme špetkou chilli a bazalky. Hotovou polévku posypeme strouhaným sýrem.

Chalupářská pikantní pomazánka

Chalupářská pikantní pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g strouhaného Chalupářského sýru, 2 lžíce nakládaných paprik, 2 lžíce tatarské omáčky, 1 stroužek česneku, 2 lžíce chilli majonézy, špetka pepře, špetka mleté sladké papriky , 2 vejce

Chalupářský sýr a vejce natvrdo nastrouháme, přidáme domácí nakládané papriky (nebo kupované kapiové proužky ve skle). Vmícháme chilli majonézu, tatarku, papriku sladkou, pepř a prolisovaný česnek. Dobře promícháme.

Pikantní utopenci

Pikantní utopenci

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

11 špekáčků, 2 papriky, 5-6 cibulí, 300 ml octa, 500 ml vody, 3 rozlámané feferonky, 1 lžíce hořčičného semínka, 1 lžička soli, pár kuliček jalovce, pár kuliček nového koření, pepř celý, pár kusů bobkového listu

Špekáčky oloupeme, rozkrojíme a propícháme vidličkou nebo jehlou na ražniči. Papriky nakrájíme na proužky a cibuli na kolečka. Dáme vařit nálev z octa, vody, koření a feferonek a po 8 minutách přidáme proužky papriky. Uvedeme opět do varu a po 2 ...

Pikantní krevety

Pikantní krevety

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení krevet, 100 g másla, 2 lžíce olivového oleje, 1 limeta, 2 lžíce medu, 2 špetky chilli koření, 4 stroužky česneku, špetka soli, špetka pepře, špetka mletého zázvoru, špetka citronové kůry

Rozpustíme máslo, smícháme s olivovým olejem, šťávou z limetky, medem, chilli, prolisovaným česnekem, solí, pepřem, zázvorem a citronovou kůrou. Do této marinády dáme krevety a necháme cca 2 hodiny odležet. Nakonec zprudka opečeme na pánvi.

Trhaný salát s avokádem a pikantním medovým dresingem

Trhaný salát s avokádem a pikantním medovým dresingem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

70 g avokáda, 50 g trhaných salátů (lolo rosso, lolo biondo, ledový salát), 40 g medu, hořčice Aĺ Ancien, 1 citrón, sůl, pepř

Natrhané saláty a na menší kousky nakrájené avokádo si naklademe na talíř. Přelijeme dresinkem, který připravíme následovně: med a hořčici pečlivě vyšleháme se solí, pepřem a kapkou citronu.

Pikantní domácí baharat

Pikantní domácí baharat

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 polévková lžíce nastrouhaného muškátového oříšku, 1 polévková lžíce kardamomu, 3 polévkové lžíce kmínu římského (cuminu), 2 polévkové lžíce skořice, 2 polévkové lžíce koriandru, 2 polévkové lžíce hřebíčku, 4 lžíce černého pepře, 4 lžíce sladké papriky

Koření semeleme nebo použijeme jeho mletou podobu a smícháme dohromady. Jeho trvanlivost je až 6 měsíců, pokud ho uchováváme na chladném a tmavém místě.

Pikantní fazolový salát

Pikantní fazolový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 konzervy fazolí, 10 lžic kečupu, 10 sterilovaných okurek, 1 cibule, špetka chilli koření, 1-2 špetky soli, 1-2 špetky pepře, 1-2 balení paprikáše

Fazolky z konzervy scedíme, omyjeme vodou a vložíme do mísy. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, sterilované okurky, paprikáš. Osolíme, opepříme, přidáme chilli a pikantní kečup. Smícháme a necháme v chladu chvíli odležet. Rychlý recept na kaž...

Pikantní chlebíčky se sýrem a pivem

Pikantní chlebíčky se sýrem a pivem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g másla, 300 g strouhaného sýra, 1 sklenka piva, troška pepře, 1 balení veky, 150 g sekaných mandlí

Na pánvi rozehřejeme máslo a přidáme strouhaný sýr (nejlepší je čedar nebo gouda). Poté přidáme sklenku piva a na mírném ohni umícháme hustou kaši. Opepříme ji. Chlebíčkovou veku nakrájíme na plátky a potřeme pomazánkou a posypeme sekanými mandl...

Pikantní polévka s romadůrem

Pikantní polévka s romadůrem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 sýr romadůr, 3 dcl mléka, kmín, sůl, 100 g másla, 3 rohlíka nebo 1/2 veky, pažitka, 1 vejce

Do vařící vody (asi 3/4 litru) s kmínem dáme nadrobno nakrájený romadůr,zalijeme částí mléka, rozšleháme a povaříme.Přidáme vejce rozšlehané ve zbytku mléka,necháme jen chviličku projít varem, odstavíme,dochutíme dle potřeby solí a zjemníme máslem...

Pikantní cibulové kroužky

Pikantní cibulové kroužky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 cibule, 1 lžíce bílého jogurtu, 2 lžičky slunečnicového oleje, 1 lžička včelího medu, 1/2 lžičky piri piri papriček, 2 lžíce hladké mouky, 1/2 lžičky grilovacího koření

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Do misky dáme 2 lžičky oleje + lžičku medu, lžíci jogurtu a koření. Vyšleháme a cibuli necháme 15 minut marinovat. Takto připravené cibulové kolečka obalujeme v hladké mouce a smažíme na oleji.

Pikantní pečené kešu

Pikantní pečené kešu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g kešu, 150 g mandlí, 1 chilli paprička, 2 lžíce včelí medu, 1 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžička mleté papriky, špetka soli, špetka citronového pepře

Ořechy a mandle nasypeme do misky, přidáme rozdrcenou chilli papričku, med, olej. Vše důkladně promícháme. Směs dochutíme solí, pepřem a mletou pálivou paprikou. Plech vyložíme pečícím papírem a poskládáme ořechovou směsí. Pečeme ve vyhřáté troubě...