Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Pikantní houbové řízky

Pikantní fazole s mletým masem, zeleninou a klobásou

Pikantní fazole s mletým masem, zeleninou a klobásou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg fazolí, 1-2 cibule, 80 g rajčatového protlaku, 4-5 stroužků česneku, 200 g mletého masa, 1 pikantní klobása, 1 menší cuketa, 1/2-1 ks papriky (kapie), 1/2 dcl slunečnicového oleje, 150 g kečupu, pepř, Vegeta, sójová omáčka, špetka oregana (sušeného), 1/2 lžičky mletého zázvoru, 1/2 kostky hovězího bujónu, 1 lžíce chilli omáčky (ostřejší), sůl

Den předem namočené fazole (nejlépe becoky) uvaříme do měkka. Na oleji orestujeme do zlatova nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, česnek nakrájený na plátečky, rajský protlak a zalijeme vodou. Přihodíme veškeré koření a za občasného promíchání d...

Pikantní jehněčí špízky s česnekem

Pikantní jehněčí špízky s česnekem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g jehněčí kýty, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 8-12 snítek rozmarýnu, 100 ml rostlinného oleje, 3 stroužky česneku, 1-2 ks chilli papričky, 2 ks citrónu

Budeme potřebovat 8-12 pevných rozmarýnových snítek. Jehněčí maso nakrájíme na kostky. Osolíme, opepříme. Připravíme si marinádu: smícháme olej, utřený česnek, nasekané chilli papričky a šťávu ze dvou citronů. Do této marinády naložíme jehněčí...

Zeleninový wrap s pikantní hovězí jehlou

Zeleninový wrap s pikantní hovězí jehlou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks cibule, 4 ks tortilly, 1 ks papriky (kapie), 2 ks rajčat, 1 ks chilli papričky, 2 lžíce majonézy, 1 lžička kečupu, 1 lžička kremžské hořčice, 1 špetka grilovacího koření, 200 g ledového salátu, 600 g hovězí zadní, 120 g sójové omáčky, 160 ml sladkokyselé omáčky, 40 g kukuřičného škrobu

Maso nakrájíme na kostky a napícháme na jehlu. Smícháme sójovou omáčku, chilli omáčku, nasekanou chilli papričku a škrob a v této marinádě vaříme jehly – ovšem při nižších teplotách: Při teplotě 85 °C asi 3,5 hodiny, a při teplotě 65 °C dalších ...

Zapečené pikantní ústřice

Zapečené pikantní ústřice

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g másla, 80 g parmezánu, 7 g pepře bílého, 2 stroužky česneku, 12 ks ústřic, 1 hrst petrželové natě, 1 lžička worcesterské omáčky (Worcesterová) omáčka, 1/2 lžičky chilli omáčky, 1/2 lžičky uzené papriky

Máslo rozpustíme a vmícháme do něj parmezán, utřený česnek, obě omáčky, sladkou papriku, pepř a nasekanou petrželku. Ústřice otevřeme, potřeme je připravenou směsí a pečeme 10 minut na 220 °C. Podáváme teplé.

Pikantní vepřové kostky se zeleninou

Pikantní vepřové kostky se zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 silnější plátky vepřové krkovice, 1 jarní cibulka, 1 stonek řapíkatého celeru, 2 lžíce oleje, 1/3 lžička česneková drť, 1/3 lžička pepř, sůl, 1 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce sladké chilli omáčky, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce worcesterové omáčky, 2 žampiony, 1/2 červené papriky, 2 lžíce sterilované kukuřice, 1 lžička solamylu

Namícháme si marinádu z oleje, česneku, pepře, sójové omáčky, citrónové šťávy, soli, chilli omáčky a worcesterové omáčky. Do marinády vložíme maso nakrájené na kostky. Promícháme a marinujeme nejméně 2 hodiny. Pak ho na rozpáleném oleji orestujeme...

Vepřové nudličky v pikantní šťávě

Vepřové nudličky v pikantní šťávě

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg vepřové kýty (pečeně), 2 cibule, 3 lžíce rostlinného oleje, 2 lžíce sójové omáčky, 1 lžička ústřicové omáčky, 1 lžíce sladké chilli omáčky, 1 lžička sambaly (Sambal oelek), 1 stroužek česneku, sůl, pepř

Libové vepřové (kuřecí) maso nakrájíme na delší nudličky. Osolíme, opepříme a promícháme. V misce si smícháme 3 lžíce oleje, sójovou omáčku, ústřicovou omáčku, sladkou chilli omáčku, Sambal Oelek a rozmačkaný stroužek česneku. Touto směsí přelijem...

Pikantní krkovička s kořením Kotányi

Pikantní krkovička s kořením Kotányi

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřové krkovice, 1 cibule, sůl, pepř, 1/2 balení Kotányi - lákavě delikátní směs, 1 lžička chilli koření, kousek másla, pár kapek sladké chilli omáčky

Plátky krkovičky (kýty) naklepeme a po obvodu nařízneme, aby se nám nekroutily. Z jedné strany je osolíme, opepříme a posypeme chilli kořením. Na pánvi rozpálíme olej a plátky masa zprudka z obou stran opečeme. Přeložíme na talíř a necháme trochu ...

Pikantní tvarohová pomazánka

Pikantní tvarohová pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g jemného tvarohu, 60 g pomazánkového másla, 50 g rajčatového protlaku, 20 g plnotučné hořčice, 30 g cibule, 1/2 lžičky soli, špetka mleté pálivé papriky

Tvaroh utřeme s pomazánkovým máslem, přidáme rajčatový protlak, drobně pokrájenou cibuli, hořčici a osolíme. Podle chuti přidáme mletou pálivou papriku a našleháme.

Chalupářská pikantní pomazánka

Chalupářská pikantní pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g strouhaného Chalupářského sýru, 2 lžíce nakládaných paprik, 2 lžíce tatarské omáčky, 1 stroužek česneku, 2 lžíce chilli majonézy, špetka pepře, špetka mleté sladké papriky , 2 vejce

Chalupářský sýr a vejce natvrdo nastrouháme, přidáme domácí nakládané papriky (nebo kupované kapiové proužky ve skle). Vmícháme chilli majonézu, tatarku, papriku sladkou, pepř a prolisovaný česnek. Dobře promícháme.

Pikantní Wraps

Pikantní Wraps

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 tortilla, 2 balení zakysané smetany, troška chilli omáčky, troška oregana, 3 hrnky strouhaného sýru Eidam, Gouda, Ementál, 6 plátků šunky od kosti, 6 plátků Parmské šunky, 6 lžic curry kečupu, troška soli, troška pepře, 12 oliv

Zakysanou smetanu dochutíme chilli omáčkou, oregánem, solí a pepřem. Na rozprostřenou tortillu rozetřeme curry kečup, položíme plát šunky od kosti, potřeme ochucenou smetanou, posypeme vrstvou strouhaného sýra a nahoru vložíme ještě plátek Parms...

Pikantní mušle

Pikantní mušle

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 balení slávek v oleji, 1/2 cibule, 2 okurky - nakládačky, 2 lžička limetové šťávy, 1 lžíce pažitky, 2 lžíce majonézy, 1 lžička plnotučné hořčice, 2 ks limeta

Půlku cibule, pažitku a okurky nakrájíme na jemno, přidáme hořčici, majonézu, limetovou šťávu a dobře promícháme. Na závěr jemně vmícháme mušle i s olejem. Necháme vychladit.

Pikantní Gothajka

Pikantní Gothajka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g měkkého vepřového salámu Gothaj, 1 paprika (kapie), 2 lžíce majonézy, troška barevného pepře, troška grilovacího koření, 2 stroužky česneku

Všechny ingredience smícháme a rozmixujeme do hladké pěny. Dochutíme grilovacím kořením a barevným pepřem.

Řecké pikantní lodičky

Řecké pikantní lodičky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g vepřového mletého masa, 200 g hovězího mletého masa, 100 g strouhaného sýru, 2 lžičky koření Gyros, 1 lžička Steak koření , kousek chilli papričky, špetka mořské soli, špetka citronového pepře, 1 lžíce sušené petrželové natě, 3 cukety, 2 lžíce kečupu, 3 stroužky česneku, 2 papriky (kapie), 2 cibule, 50 g másla, 1 hrnek vody

Mletá masa smícháme se strouhaným sýrem, přidáme kousek chilli papričky, sušenou petrželovou nať, okořeníme a osolíme. Dobře promícháme. Cukety omyjeme, rozkrojíme na lodičky a vydlabeme. Osolíme a pomažeme kečupem. Plníme masovou směsí a nahoru...

Pikantní těstovinový salát

Pikantní těstovinový salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení těstovin, 1 konzerva fazolí, 1 cibule, 1 feferonka, 1 stroužek česneku, 2 papriky (kapie), 3 rajčata, 6 lžic slunečnicového oleje, 3 lžíce octu, špetka soli, špetka pepře

Nejprve si uvaříme těstoviny a necháme vychladit. Pak přidáme scezené červené fazole, nakrájenou cibuli a na jemno nakrájenou papriku a rajčata. V menším hrnci rozehřejeme olej, do kterého dáme očištěnou a semen zbavenou feferonku, necháme asi 3 m...

Rybí filé s pikantní šípkovou omáčkou

Rybí filé s pikantní šípkovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3/4 kg rybího filé, plátky, 2 středně velké cibule, 1 lžíce rajčatového protlaku , 1/4 l mléka, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce ostrého kečupu, 1 citrón, 1 lžička soli, 4 lžíce šípkového džemu či omáčky dle potřeby, 20 dkg másla na osmažení

Filé pokapeme citronem, osolíme a opečeme po obou stranách na másle či oleji asi 10 minut. V jiném kastrole zpěníme na másle pokrájenou cibuli, přidáme mouku a uděláme světlou cibulovou jíšku. Zalijeme ji po částech mlékem, vymícháme dohladka, při...

Pikantní rajčatová polévka

Pikantní rajčatová polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 rajčat, 1 kostka drůbežího bujónu, špetka soli, špetka bazalky, špetka pepře, špetka chilli, 50 g parmezánu, 0,5 l vody

Rajčata spaříme, oloupeme a rozmixujeme. Směs rajčat přelijeme do hrnce, zalijeme trochou vody. Přidáme sůl, pepř a kostku bujónu. Necháme povařit 10 minut. Dochutíme špetkou chilli a bazalky. Hotovou polévku posypeme strouhaným sýrem.

Čočka pikantní

Čočka pikantní

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g čočky, 1 cibule, 1 lžíce kapary, 2 sterilované okurky, podle chuti špetka soli, podle chuti ks pepř, 2 lžíce sádla, 1-2 lžíce pažitky

Čočku přes noc namočíme do vody nebo aspoň 1 hodinu. Uvařenou čočku scedíme. Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme čočku, kapary, nakrájené okurky, pažitku, sůl, pepř, promícháme a chvilku prohříváme.

Pikantní pečené kešu

Pikantní pečené kešu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g kešu, 150 g mandlí, 1 chilli paprička, 2 lžíce včelí medu, 1 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžička mleté papriky, špetka soli, špetka citronového pepře

Ořechy a mandle nasypeme do misky, přidáme rozdrcenou chilli papričku, med, olej. Vše důkladně promícháme. Směs dochutíme solí, pepřem a mletou pálivou paprikou. Plech vyložíme pečícím papírem a poskládáme ořechovou směsí. Pečeme ve vyhřáté troubě...

Pikantní omáčka

Pikantní omáčka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 g majonézy, 10 g nakládaných cibulek, 5 g feferonek, 10 g kečupu, 0,05 dcl červeného vína

Majonézu utřeme s kečupem a vínem a vmícháme jemně nastrouhanou cibulku s jemně posekanými feferonkami.

Trhaný salát s avokádem a pikantním medovým dresingem

Trhaný salát s avokádem a pikantním medovým dresingem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

70 g avokáda, 50 g trhaných salátů (lolo rosso, lolo biondo, ledový salát), 40 g medu, hořčice Aĺ Ancien, 1 citrón, sůl, pepř

Natrhané saláty a na menší kousky nakrájené avokádo si naklademe na talíř. Přelijeme dresinkem, který připravíme následovně: med a hořčici pečlivě vyšleháme se solí, pepřem a kapkou citronu.

Pikantní cibulové kroužky

Pikantní cibulové kroužky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 cibule, 1 lžíce bílého jogurtu, 2 lžičky slunečnicového oleje, 1 lžička včelího medu, 1/2 lžičky piri piri papriček, 2 lžíce hladké mouky, 1/2 lžičky grilovacího koření

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Do misky dáme 2 lžičky oleje + lžičku medu, lžíci jogurtu a koření. Vyšleháme a cibuli necháme 15 minut marinovat. Takto připravené cibulové kolečka obalujeme v hladké mouce a smažíme na oleji.

Pikantní krevety

Pikantní krevety

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení krevet, 100 g másla, 2 lžíce olivového oleje, 1 limeta, 2 lžíce medu, 2 špetky chilli koření, 4 stroužky česneku, špetka soli, špetka pepře, špetka mletého zázvoru, špetka citronové kůry

Rozpustíme máslo, smícháme s olivovým olejem, šťávou z limetky, medem, chilli, prolisovaným česnekem, solí, pepřem, zázvorem a citronovou kůrou. Do této marinády dáme krevety a necháme cca 2 hodiny odležet. Nakonec zprudka opečeme na pánvi.

Pikantní hovězí guláš

Pikantní hovězí guláš

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg hovězího zadního masa, 3 střední cibule, 3 - 4 lžíce slunečnicového oleje, 2 lžičky gulášového koření, 1 lžička mleté papriky , 2 lžičky Mexického koření, 2 lžičky Drákulova smrt, 1/2 kostky hovězího bujónu, 2 hlávky česneku, polohrubá mouka

Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno, maso nakrájíme na kostky (kousky) a česnek nasekáme. Na oleji usmažíme cibuli dorůžova, vložíme nakrájené maso a orestujeme ze všech stran. Přidáme koření, česnek, promícháme a podlijeme horkou vodou. V tlakov...

Pikantní pstruh na pivu

Pikantní pstruh na pivu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 pstruzi, 100 ml světlého piva, 60 g másla, 4 stroužky česneku, 2 lžíce plnotučné hořčice, špetka soli, troška pepře

Pstruhy vykucháme a omyjeme. Poté je osušíme ubrouskem. Pak pstruhy osolíme, opepříme a potřeme utřeným česnekem. Vevnitř je potřeme hořčicí. Bříška pstruhů rozevřeme a ryby postavíme na bříška do horkého másla a asi 3 minuty pečeme. Potom je podl...

Pikantní pomazánka z lososa

Pikantní pomazánka z lososa

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

30 dkg lososa, 2-3 lžíce crème fraîche, 1-2 lžičky citronové šťávy, 1 hrst kaparů, 1-2 špetky soli

Lososa nakrájíme na drobné kousky a s ostatními ingrediencemi rozmixujeme do hladka. Mažeme na topinky - velmi dobře chutná k vínu, pivu.