Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Plátky kachních prsou plněné foie gras se zázvorovým želé a zázvorovým sorbetem

Vepřové plátky s kapií

Vepřové plátky s kapií

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 střední cibule, 2 lžíce slunečnicového oleje, 2-4 stroužky česneku, 4 plátky vepřové krkovice, 2 lžíce zelené části z cukety, 2 lžíce sterilované kapie, instantní tmavou jíšku dle potřeby, 1 kostka zeleninového bujónu, 1 lžička sojové omáčky, sůl dle potřeby, pepř dle chuti, 1 lžička kremžské hořčice

Vepřovou krkovici naklepeme, mírně osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a na oleji usmažíme do růžova. Na ní dáme naklepané plátky masa, česnek nakrájený na plátky a bez opékání ihned přiklopíme poklicí. Maso pustí šťávu, ve kt...

Transylvánské vepřové plátky

Transylvánské vepřové plátky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg vepřového masa (i hovězí nebo drůbež), 10 stroužků česneku, 1 větší svazek posekané zelené petrželky, sůl, pepř, olej na rošt

Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, vydatně potřeme česnekem a proložené petrželkou v několika vrstvách necháme několik hodin uležet. Potom maso osolíme, opepříme a pečeme na roštu. Podáváme s hořčicí. Použijeme-li jiné maso než vepřové, potřeme ...

Vepřové plátky v tlakáči

Vepřové plátky v tlakáči

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 plátky libové vepřové plece, 1 cibule, 3 lžíce slunečnicového oleje, 2 lžičky koření Maďarský guláš, 1 lžíce kremžské hořčice, špetka soli, 3 lžičky polohrubé mouky

V tlakovém hrnci na oleji usmažíme do růžova nadrobno nakrájenou cibuli. Na ní krátce orestujeme plátky masa, přidáme sůl, hořčici, koření a podlijeme horkou vodou. Dusíme do měkka, tedy asi 30 minut. Vše zahustíme moukou rozmíchanou v trošce stud...

Vepřové plátky na česneku

Vepřové plátky na česneku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky libového vepřového masa, sůl, pepř, grilovací koření (případně jiné dle chuti), 4-8 stroužků česneku, voda na podlití, olej, sádlo

Připravíme si maso(do pekáčku dáváme vždy jako plátky, chuť česneku a koření je lepší a maso se rychleji peče), okořeníme, česnek rozdrtíme se solí a potřeme tím maso. Plátky dáme do pekáčku s troškou oleje a sádla a zalijeme asi sklenkou vody(aby...

Lososové plátky s anglickou slaninou

Lososové plátky s anglickou slaninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky lososa, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžička mletého fenyklu, 1 lžička mletého koriandru, plátky anglické slaniny při podávání, pepř, sůl

Plátky lososa omyjeme, usušíme. Smícháme olej, citrónovou šťávu, fenykl a koriandr. Touto směsí potřeme plátky z obou stran, osolíme a opepříme dle chuti. Dáme smažit na rozpálenou pánev. Plátky na pánvi přitlačíme, aby se maso rychle zavřelo a ne...

Hovězí plátky s celerem a jablkem

Hovězí plátky s celerem a jablkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 plátky předního nebo zadního hovězího masa, necelá lžička soli, mletý černý pepř, 1 malé jablko, 2 lžíce nastrouhaného celeru, 1 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžička plnotučné hořčice, 1 lžíce kukuřičného škrobu

Plátky hovězího masa dobře naklepeme, osolíme a opepříme. Do kastrolu dáme mírně zahřát olej, na který vložíme hovězí plátky a ihned je přiklopíme poklicí. Velmi zvolna dusíme asi 10 minut, než maso pustí šťávu a poté obrátíme. Dusíme do vydušení ...

Hovězí plátky se zelím a žampiony

Hovězí plátky se zelím a žampiony

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 plátky hovězího masa, 3 lžíce slunečnicového oleje, 1 cibule, 2 hrsti nakrájeného pekingského zelí, 2 hrsti nakrájených žampionů, sůl, pepř, hladká mouka

Na oleji usmažíme dorůžova oloupanou a na drobno nakrájenou cibuli. Vložíme maso, osolíme, opepříme, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Poté přidáme zelí a žampiony a ještě asi 15 minut podusíme. Zahustíme moukou rozmíchanou v troše studené vody a ...

Krůtí plátky s jarní zeleninou

Krůtí plátky s jarní zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g krůtích prsou, 2 lžíce másla, 1 lžička grilovacího koření, špetka soli, špetka pepře, trochu hladké mouky na posypání, 200 g brokolice, 200 g zeleného hrášku, 200 g baby karotky, 1/2 svazku ředkviček, 2 lžíce rostlinného oleje

Maso z vrchní strany nařežeme na malé kostičky a poprášíme moukou. Opepříme, osolíme a dochutíme grilovacím kořením. Brokolici opláchneme a horní část oddělíme od košťálu. Růžičky rozkrájíme na malé kousky. Uvaříme ji doměkka v osolené vodě spolu ...

Vepřové plátky na celeru

Vepřové plátky na celeru

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřového masa, 200 g celeru, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce másla

Naklepané plátky opečeme nasucho, pak podlijeme a dusíme. Přidáme na nudličky nakrájený celer. Štávu zahustíme moukou a máslem.

Vepřové plátky s nádivkou

Vepřové plátky s nádivkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g vepřového masa, 200 g staršího bílého pečiva, 2 vejce, 1 dcl mléka, 1 lžíce rozsekané petrželové natě, pepř, sůl, muškátový květ, 80 g másla

Rohlíky rozkrájíme na menší kousky, zalijeme mlékem a necháme změknout. Máslo utřeme se žloutky, solí, kořením a petrželkou, přidáme namočené rohlíky a utřeme dohladka. Nakonec vmícháme do nádivky, tuhý sníh z bílků. Maso nakrájené na malé plátky ...

Hlívové plátky s nivou v alobalu

Hlívové plátky s nivou v alobalu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 25 dkg sýru Niva, 1 lžička soli, 1 lžička pepře mletého barevného, 1 lžíce majoránky, 4-8 ks hlívy ústřičné - dle velikosti

Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka asi 1,5 cm silná. Dáme do mísy, osolíme, přidáme majoránku a zamícháme. Hlívu rozebereme na plátky, osolíme a opepříme. Z alobalu vytvoříme mističky, do každé dáme porci brambor, plátek hlívy a poklademe je...

Hovězí plátky se smetanou

Hovězí plátky se smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 hovězí plátky po 100 g, 1 plátek másla, 1/2 lžičky soli, 1/4 lžičky mletého černého pepře, 1 lžička sojové omáčky, 1/2 kostky bujónu, 1 - 2 lžíce hladké mouky, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 1 lžička worcesterské omáčky

Hovězí zadní maso nakrájíme na 3 plátky, které dobře naklepeme. V kastrolu rozpustíme máslo a plátky masa na něm z obou stran opečeme. Poté přidáme sůl, pepř, sojovou a worčestrovou omáčku. Maso přiklopíme a dusíme nejprve ve vlastní šťávě, poté p...

Zapečené vepřové plátky s hlívou

Zapečené vepřové plátky s hlívou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení hlívy ústřičné, 4 plátky uzeného sýra, 250 ml smetany ke šlehání, 4 lžičky sušené či čerstvě nasekané bazalky, 1 lžička soli, 1 lžička mletého pepře, sádlo, 1 kg topinambur, 4 plátky vepřové kotlety

Plátky vepřového masa osolíme, opepříme a lehce naklepeme. Vložíme na pekáček s trochou sádla či oleje a poklademe plátky uzeného či jiného tvrdého sýra. Na něj položíme na plátky pokrájenou hlívu ústřičnou a posypeme hustě bazalkou. Dáme do před...

Hovězí plátky na pivě

Hovězí plátky na pivě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 hovězí roštěnky, 2 cibule, sůl, pepř, hovězí vývar, sádlo, 5 kuliček nového koření, 1 lžíce hladké mouky, 3 dcl světlého piva, 2 párky

Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a společně s cibulí opečeme. Zalijeme vývarem, přidáme nové koření a dusíme doměkka. Plátky vyjmeme, šťávu vydusíme, zaprášíme moukou a osmahneme. Zalijeme pivem, povaříme, vložíme maso a prohřejeme. Druhou...

Oplatky s nugátovým krémem

Oplatky s nugátovým krémem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 dortových oplatků, 400 g nugátového krému, 1 čokoláda na vaření, 1 lžíce 100% tuku IVA, 2 hrsti kokosové moučky

Podlouhlé (můžeme použít i kulaté) dortové oplatky natřeme velmi tenkou vrstvou nugátového krému. Oplatky natíráme po jednom a jednotlivé díly dáváme na sebe. Natřené oplatky zakryjeme potravinářskou fólií, hodně zatížíme a dáme do druhého dne do ...

Hovězí plátky v pórku

Hovězí plátky v pórku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 hovězí plátky, sůl, mletý černý pepř, 2 lžíce slunečnicového oleje, 200 g pórku, 500 ml smetany na vaření, hladká mouka

Omyté hovězí plátky naklepeme. V pánvi na dušení rozehřejeme olej a plátky na něm z jedné strany opečeme. Obrátíme je, osolíme, opepříme a přiklopíme poklicí. Plátky pustí šťávu, ve které je dusíme do vydušení na tuk. Maso podlijeme a za občasného...

Hovězí plátky po znojemsku

Hovězí plátky po znojemsku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky hovězího masa, sůl a pepř dle chuti, 1 lžíce hladké mouky, 1 větší cibule, 2 lžíce oleje, 300 ml masového vývaru, 3 sterilované okurky, 20 g másla

Plátky masa omyjeme a osušíme papírovou útěrkou. Osolíme je a opepříme a zaprášíme moukou. Necháme chvíli stranou. Cibuli si nasekáme nadrobno. V pánvi rozehřejeme olej a maso na něm zprudka opečeme, aby se zatáhlo. Poté maso vyjmeme a vhodíme c...

Vepřové plátky ve fazolkové omáčce

Vepřové plátky ve fazolkové omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g vepřové kýty, olej, sůl a pepř podle chuti, 1 cibule, 400 g fazolek (zelených fazolových lusků), 2-3 lžíce hladké mouky, 150 ml smetany, 2 stroužky česneku, 2 natvrdo uvařená vejce

Maso nakrájíme na větší kousky, osolíme, opepříme a na rozehřátém oleji osmahneme. Přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli a ještě chvíli restujeme, až je cibule sklovitá. Zalijeme horkou vodou nebo vývarem a pod pokličkou dusíme, až je maso poloměkk...

Vepřové plátky po znojemsku - klasika

Vepřové plátky po znojemsku - klasika

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřového masa, sůl, pepř, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce hořčice, olej, 1 větší cibule, 1/2 l hovězího vývaru, 2 ks sterilovaných okurek, 2 vařené vejce, 2 dietní párky, 2 sáčky rýže

Plátky masa naklepeme, na okrajích nařízneme, aby se nám nekroutily, osolíme a opepříme. Obalíme v mouce a po jedné straně potřeme hořčicí (může být i dijónská). Na oleji je zprudka po obou stranách opečeme, vytáhneme a na zbylém tuku osmažíme cib...

Plátky z vepřového karé

Plátky z vepřového karé

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřového karé, 2 papriky (kapie), 2 rajčata, papriková 1 ks klobásy, 1 cibule, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 kalíšek zeleninového bujónu

Vepřové karé nakrájíme na plátky a naklepeme, zeleninu nakrájíme na kousky a paprikovou klobásu na kolečka. Na pánvi začneme opékat masové plátky dozlatova, přidáme cibuli a ostatní zeleninu i rajčata. Přilijeme trochu vody a pomalu dusíme, dokud ...

Telecí plátky s omáčkou Mornay

Telecí plátky s omáčkou Mornay

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g telecího masa z kýty, 150 g čerstvých žampiónů, 4 oloupaná rajčata, 50 g másla, 200 ml zakysané smetany, 50 ml olivového oleje, troška mletého pepře a soli, 1 lžíce petrželové nati, Na omáčku Mornay: 3 žloutky, 50 g másla, 4 lžíce bešamelové omáčky, 50 g postrouhaného ementálu, 1-2 lžičky citronové šťávy, 1 lžička worcesterske omáčky, špetka soli

Teľacie plátky naklepeme, posolíme, okoreníme a z oboch strán prudko opečieme na oleji. Na panvici podusíme na masle šampiňóny a nakrájané a olúpané rajčiaky. Zalejeme smotanou a prelejeme cez opečené rezne. OMÁČKA MORNAY: Do kotlika dáme žĺtk...

Hovězí plátky z tlakáče

Hovězí plátky z tlakáče

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky předního nebo zadního hovězího masa , sůl, mletý černý pepř, 4 lžíce slunečnicového oleje, hladká mouka na obalení, 1 lžička tmavé sójové omáčky

Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a dobře obalíme v hladké mouce. V tlakovém hrnci rozehřejeme olej a plátky masa na něm dozlatova opečeme. Potom je pokapeme sójovou omáčkou a zalijeme vodou tak, aby byly jen mírně potopené. Uvedeme do v...

Dušené hovězí plátky s cuketou

Dušené hovězí plátky s cuketou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky hovězí přední, 1 cibule, 3 lžíce slunečnicového oleje, 1 balení Ďábelského bujonu s chilli, 1 lžíce koření Drákulova smrt, 1 malá cuketa (cca 10 cm), 1 lžíce hladké mouky

Maso nakrájíme na plátky a oloupanou cibuli na drobno. Plátky masa naklepeme. Cibuli na oleji usmažíme do růžova, přidáme plátky masa, přiklopíme poklicí a dusíme ve vlastní šťávě. Po vydušení šťávy přidáme bujón, koření, podlijeme vodou a za obča...

Vepřové pikantní plátky

Vepřové pikantní plátky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřového masa, 2 lžíce másla, 2 cibule, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce kaparů, 8 kostiček sterilovaných okurek, 0,5 l vývaru, troška cibulové natě, 5 lžic olivového oleje, špetka soli, špetka pepře

Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme olejem a necháme v chladu několik hodin odležet. V pánvi si rozehřejeme 3 lžíce oleje, plátky masa na něm z obou stran opečeme, vyjmeme, odložíme a do pánve přidáme máslo, zpěníme na něm nadrobno n...

Krůtí plátky s kari a česnekem

Krůtí plátky s kari a česnekem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g krůtích prsou, sůl, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžička hladké mouky, 1/2 lžičky kari koření, 2 stroužky česneku, 4 lžíce plnotučného mléka, 100 ml vody, 1/4 kostky bujónu

Maso nakrájíme na plátky, naklepeme a osolíme. Můžeme dle chuti i opepřit. Česnek oloupeme a nastrouháme na jemno. Připravené plátky masa opečeme na rozehřátém oleji z obou stran a přendáme na předehřáté talíře. Do výpeku dáme mouku, zamícháme a z...