Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Plátky z vepřového karé

Dušené hovězí plátky s cuketou

Dušené hovězí plátky s cuketou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky hovězí přední, 1 cibule, 3 lžíce slunečnicového oleje, 1 balení Ďábelského bujonu s chilli, 1 lžíce koření Drákulova smrt, 1 malá cuketa (cca 10 cm), 1 lžíce hladké mouky

Maso nakrájíme na plátky a oloupanou cibuli na drobno. Plátky masa naklepeme. Cibuli na oleji usmažíme do růžova, přidáme plátky masa, přiklopíme poklicí a dusíme ve vlastní šťávě. Po vydušení šťávy přidáme bujón, koření, podlijeme vodou a za obča...

Hlívové plátky s nivou v alobalu

Hlívové plátky s nivou v alobalu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 25 dkg sýru Niva, 1 lžička soli, 1 lžička pepře mletého barevného, 1 lžíce majoránky, 4-8 ks hlívy ústřičné - dle velikosti

Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka asi 1,5 cm silná. Dáme do mísy, osolíme, přidáme majoránku a zamícháme. Hlívu rozebereme na plátky, osolíme a opepříme. Z alobalu vytvoříme mističky, do každé dáme porci brambor, plátek hlívy a poklademe je...

Hovězí plátky na pivě

Hovězí plátky na pivě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 hovězí roštěnky, 2 cibule, sůl, pepř, hovězí vývar, sádlo, 5 kuliček nového koření, 1 lžíce hladké mouky, 3 dcl světlého piva, 2 párky

Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a společně s cibulí opečeme. Zalijeme vývarem, přidáme nové koření a dusíme doměkka. Plátky vyjmeme, šťávu vydusíme, zaprášíme moukou a osmahneme. Zalijeme pivem, povaříme, vložíme maso a prohřejeme. Druhou...

Hovězí plátky na pivu

Hovězí plátky na pivu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky hovězího zadního (nejlepší je falešná svíčková), sůl a pepř podle chuti, 2 list bobkové listy, trocha hladké mouky, 1 lžíce worcesterové omáčky, hovězí vývar podlr potřeby, asi 300 ml piva, 2 cibule, 2 nožky debrecinských párků, olej

Plátky masa naklepeme, na obvodu několkrát nařízneme, aby se při dušení nekroutily, osolíme, opepříme a lehce obalíme v hladké mouce. Jednu cibuli nakrájíme nadrobno a dáme ji opéct na rozehřátý olej. K cibuli přidáme plátky masa a oboje opečeme d...

Hovězí plátky na slanině

Hovězí plátky na slanině

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 hovězí roštěnky, 40 g slaniny, 1 cibule, sůl, 1 lžička polohrubé mouky, 200 g sterilované zeleniny, hořčice, horká voda

Roštěnky očistíme, opláchneme, naklepeme a na okrajích nařízneme. Drobně nakrájenou slaninu a cibuli zpěníme, vložíme roštěnky, osmahneme, osolíme, podlijeme horkou vodou a dusíme. Měkké roštěnky vyjmeme, šťávu vydusíme, zasypeme moukou, osmahneme...

Hovězí plátky po znojemsku

Hovězí plátky po znojemsku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky hovězího masa, sůl a pepř dle chuti, 1 lžíce hladké mouky, 1 větší cibule, 2 lžíce oleje, 300 ml masového vývaru, 3 sterilované okurky, 20 g másla

Plátky masa omyjeme a osušíme papírovou útěrkou. Osolíme je a opepříme a zaprášíme moukou. Necháme chvíli stranou. Cibuli si nasekáme nadrobno. V pánvi rozehřejeme olej a maso na něm zprudka opečeme, aby se zatáhlo. Poté maso vyjmeme a vhodíme c...

Hovězí plátky s celerem a jablkem

Hovězí plátky s celerem a jablkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 plátky předního nebo zadního hovězího masa, necelá lžička soli, mletý černý pepř, 1 malé jablko, 2 lžíce nastrouhaného celeru, 1 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžička plnotučné hořčice, 1 lžíce kukuřičného škrobu

Plátky hovězího masa dobře naklepeme, osolíme a opepříme. Do kastrolu dáme mírně zahřát olej, na který vložíme hovězí plátky a ihned je přiklopíme poklicí. Velmi zvolna dusíme asi 10 minut, než maso pustí šťávu a poté obrátíme. Dusíme do vydušení ...

Hovězí plátky s libečkem a anglickou

Hovězí plátky s libečkem a anglickou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 plátky hovězího zadního masa, 1 malá cibule, 2 lžíce slunečnicového oleje, 70 g libové anglické slaniny, 1 lžíce nakrájeného libečku, 2 stroužky česneku, 1 lžička plnotučné hořčice, 1/2 kostky hovězího bujónu, hladká mouka

Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno, slaninu a libeček na nudličky a oloupaný česnek na plátky. Cibuli usmažíme na oleji do zlatova, přidáme nakrájenou anglickou slaninu a krátce jí opečeme. Přidáme maso, přiklopíme poklicí a necháme maso pustit ...

Hovězí plátky se smetanou

Hovězí plátky se smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 hovězí plátky po 100 g, 1 plátek másla, 1/2 lžičky soli, 1/4 lžičky mletého černého pepře, 1 lžička sojové omáčky, 1/2 kostky bujónu, 1 - 2 lžíce hladké mouky, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 1 lžička worcesterské omáčky

Hovězí zadní maso nakrájíme na 3 plátky, které dobře naklepeme. V kastrolu rozpustíme máslo a plátky masa na něm z obou stran opečeme. Poté přidáme sůl, pepř, sojovou a worčestrovou omáčku. Maso přiklopíme a dusíme nejprve ve vlastní šťávě, poté p...

Hovězí plátky se zelím a žampiony

Hovězí plátky se zelím a žampiony

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 plátky hovězího masa, 3 lžíce slunečnicového oleje, 1 cibule, 2 hrsti nakrájeného pekingského zelí, 2 hrsti nakrájených žampionů, sůl, pepř, hladká mouka

Na oleji usmažíme dorůžova oloupanou a na drobno nakrájenou cibuli. Vložíme maso, osolíme, opepříme, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Poté přidáme zelí a žampiony a ještě asi 15 minut podusíme. Zahustíme moukou rozmíchanou v troše studené vody a ...

Hovězí plátky v pórku

Hovězí plátky v pórku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 hovězí plátky, sůl, mletý černý pepř, 2 lžíce slunečnicového oleje, 200 g pórku, 500 ml smetany na vaření, hladká mouka

Omyté hovězí plátky naklepeme. V pánvi na dušení rozehřejeme olej a plátky na něm z jedné strany opečeme. Obrátíme je, osolíme, opepříme a přiklopíme poklicí. Plátky pustí šťávu, ve které je dusíme do vydušení na tuk. Maso podlijeme a za občasného...

Hovězí plátky z tlakáče

Hovězí plátky z tlakáče

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky předního nebo zadního hovězího masa , sůl, mletý černý pepř, 4 lžíce slunečnicového oleje, hladká mouka na obalení, 1 lžička tmavé sójové omáčky

Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a dobře obalíme v hladké mouce. V tlakovém hrnci rozehřejeme olej a plátky masa na něm dozlatova opečeme. Potom je pokapeme sójovou omáčkou a zalijeme vodou tak, aby byly jen mírně potopené. Uvedeme do v...

Krůtí plátky na šalvěji s omáčkou

Krůtí plátky na šalvěji s omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

100 ml olivového oleje, 2 cibule, Po jednom kuse červené, zelené a žluté papriky, 4 stroužky na plátky pokrájeného česneku, 150 ml masového vývaru, 150 ml sladké smetany, 10-12 listu šalvěje, 3 vejce, 3 lžíce hladké mouky, 100 g strouhanky, 1 lžíce strouhaného sýru, 1 lžička cukru, troška mletého pepře, sůl podle potřeby, 300 g širokých nudlí, 800 g krůtích prsních řízků

Papriky očistíme, umyjeme a pokrájame na väčšie kúsky. Pokrájanú cibuľu orestujeme na 2 Pl oleja, pridáme papriku, soľ, korenie, cukor a dusíme cca 10 minút. Odložíme. Mäso umyjeme, osušíme a pokrájame na plátky ktoré zľahka naklepeme, osolíme a o...

Krůtí plátky na žampionech s brokolicí

Krůtí plátky na žampionech s brokolicí

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

3/4 kg krůtích prsou, 100 g žampionů, 150 g brokolice, 2 lžičky soli, 1 lžička mletého pepře, 1 špetka drceného kmínu, 1 lžička mleté sladké papriky, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce oleje, 300 ml drůbežího bujónu

Prsa omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky. Jemně naklepeme nebo promneme prsty. Nasolíme, opepříme, okmínujeme a zprudka z obou stran opečeme na oleji. Poprášíme mletou paprikou. Žampiony si očistíme a nakrájíme na plátky. Přidáme je k masu, podl...

Krůtí plátky s jarní zeleninou

Krůtí plátky s jarní zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g krůtích prsou, 2 lžíce másla, 1 lžička grilovacího koření, špetka soli, špetka pepře, trochu hladké mouky na posypání, 200 g brokolice, 200 g zeleného hrášku, 200 g baby karotky, 1/2 svazku ředkviček, 2 lžíce rostlinného oleje

Maso z vrchní strany nařežeme na malé kostičky a poprášíme moukou. Opepříme, osolíme a dochutíme grilovacím kořením. Brokolici opláchneme a horní část oddělíme od košťálu. Růžičky rozkrájíme na malé kousky. Uvaříme ji doměkka v osolené vodě spolu ...

Krůtí plátky s kari a česnekem

Krůtí plátky s kari a česnekem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g krůtích prsou, sůl, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžička hladké mouky, 1/2 lžičky kari koření, 2 stroužky česneku, 4 lžíce plnotučného mléka, 100 ml vody, 1/4 kostky bujónu

Maso nakrájíme na plátky, naklepeme a osolíme. Můžeme dle chuti i opepřit. Česnek oloupeme a nastrouháme na jemno. Připravené plátky masa opečeme na rozehřátém oleji z obou stran a přendáme na předehřáté talíře. Do výpeku dáme mouku, zamícháme a z...

Lišková omáčka s plátky roštěné

Lišková omáčka s plátky roštěné

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky hovězí roštěnky, 4 hrsti nakrájených čerstvých lišek, 2 lžíce hořčice z celých semen a l´ancienne nebo jiné dle vlastního výběru, hladká mouka, smetana na vaření, sůl, pepř, 2 lžíce sádla

Roštěnky si omyjeme a zbavíme tučných částí a blanek. Z obou stran je nasolíme a opepříme, namažeme hořčicí (já používám pikantnější hořčici, buď dijonskou nebo à l´ancienne značky Maille, ale klidně můžeme použít i obyčejnou) a obalíme v hladké m...

Lososové plátky s anglickou slaninou

Lososové plátky s anglickou slaninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky lososa, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžička mletého fenyklu, 1 lžička mletého koriandru, plátky anglické slaniny při podávání, pepř, sůl

Plátky lososa omyjeme, usušíme. Smícháme olej, citrónovou šťávu, fenykl a koriandr. Touto směsí potřeme plátky z obou stran, osolíme a opepříme dle chuti. Dáme smažit na rozpálenou pánev. Plátky na pánvi přitlačíme, aby se maso rychle zavřelo a ne...

Oplatky s karamelovou náplní

Oplatky s karamelovou náplní

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g cukru krupice, 250 g másla, 1 konzerva kondenzovaného mléka, 250 g mletých vlašských ořechů, 1 balení obdélníkových oplatek

Cukr necháme v hluboké pánvi zkaramelizovat, poté přidáme máslo a necháme ho rozpustit. Když je máslo rozpuštěné, přilijeme kondenzované mléko a mleté ořechy. Krátce povaříme za stálého míchání, vaříme, dokud se všechny suroviny nespojí. Tuto směs...

Oplatky s nugátovým krémem

Oplatky s nugátovým krémem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 dortových oplatků, 400 g nugátového krému, 1 čokoláda na vaření, 1 lžíce 100% tuku IVA, 2 hrsti kokosové moučky

Podlouhlé (můžeme použít i kulaté) dortové oplatky natřeme velmi tenkou vrstvou nugátového krému. Oplatky natíráme po jednom a jednotlivé díly dáváme na sebe. Natřené oplatky zakryjeme potravinářskou fólií, hodně zatížíme a dáme do druhého dne do ...

Plátky kachních prsou plněné foie gras se zázvorovým želé a zázvorovým sorbetem

Plátky kachních prsou plněné foie gras se zázvorovým želé a zázvorovým sorbetem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

0,01 l olivového oleje, 0,09 kg kachny, 0,001 kg soli, 1 g pepře, 5 g zázvoru, 2 g želatiny, 0,025 l jablkového džusu, 0,025 g kostkového cukru, 0,005 g listového salátu, 0,015 g kachních jater

Kachní prsa osolíme, opepříme a jemně nařežeme kůži, poté přidáme nasekaný tymián. Na rozpálené pánvičce opečeme z obou stran do zlatavé barvy. Poté v troubě dopečeme na 180°C cca 7 minut. Poté kachní prso necháme v ledničce vychladnout a pomocí ú...

Plátky z vepřového karé

Plátky z vepřového karé

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřového karé, 2 papriky (kapie), 2 rajčata, papriková 1 ks klobásy, 1 cibule, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 kalíšek zeleninového bujónu

Vepřové karé nakrájíme na plátky a naklepeme, zeleninu nakrájíme na kousky a paprikovou klobásu na kolečka. Na pánvi začneme opékat masové plátky dozlatova, přidáme cibuli a ostatní zeleninu i rajčata. Přilijeme trochu vody a pomalu dusíme, dokud ...

Skopové plátky na grilu

Skopové plátky na grilu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g skopového masa, 200 ml sojové omáčky, 200 ml bílého vína, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 3 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžička mletého zázvoru

Vezmeme plátky skopového masa - nejlépe krkovičku nebo kotletu a omyjeme a dobře osušíme ubrouskem. Cibuli pokrájíme na kostičky a poté přidáme do misky. K cibuli přidáme všechny ostatní přísady - sojovou omáčku, bílé víno, česnek olej a zázvor. ...

Sojové plátky na smetanové zelenině

Sojové plátky na smetanové zelenině

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g sojových plátků, 1 kostka masoxu, sůl, pepř a sojová omáčka podle chuti, 1 sáček mražené čínské zeleninové směsi, lžička kari koření, 200 ml smetany, 3 lžíce olivového oleje

Do hrnce nalijeme přiměřeně vody, vhodíme kostku masoxu, dost osolíme, opepříme a přidáme několik střiků sojové omáčky. Když se voda začne vařit, přidáme sojové plátky a 10 minut povaříme. Po 10 minutách vypneme, plátky scedíme a necháme vychladn...

Telecí plátky na víně

Telecí plátky na víně

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

12 plátků telecí roštěné asi po 100 g, 250 ml dezertního vína, 50 ml olivového oleje, 2 lžíce másla, 2 cibule, 4 stroužky česneku, 350 g bílé sterilizované fazole, 750 g menších rajčat, 200 ml zeleninového vývaru, troška mletého pepře, 1 lžička mleté sladké papriky, sůl podle potřeby, 4 lžíce citronové šťávy, 1 citrón na ozdobu, 4 větvičky šalvěje

Cibuľu nadrobno posekáme, cesnak prelisujeme a na 2 PL horúceho oleja krátko opečieme. Pridáme odkvapkanú fazuľu, očistené umyté rajčiaky a 10 min dusíme. Zalejeme vývarom a dusíme ďalších 10 min. Dochutíme soľou, korením a paprikou. Odložíme, udr...