Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Plněná cuketová kolečka

Plněná rajčata na pekáčku

Plněná rajčata na pekáčku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

12 ks rajčat, 4 ks jarní cibulky, 2 stroužky česneku, 1-2 ks vejce, 100 g rýže natural (celozrnná), 100 g anglické slaniny, 80 g eidamu, 4 lžíce olivového oleje, 2 lžíce petrželové natě, 2 lžíce pažitky, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře

Rajčatům odřízneme vršky a vydlabeme je. Na pánvi osmažíme anglickou slaninu nakrájenou na kostičky, po chvíli přidáme utřený česnek a nasekanou jarní cibulku. Osmahneme dozlatova. Olivový olej promícháme s uvařenou rýží a strouhaným eidamem. ...

Vejce plněná ředkvičkovou pomazánkou

Vejce plněná ředkvičkovou pomazánkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 ks vejce, 1 svazek ředkviček, 4 ks jarní cibulky, 2 stroužky česneku, 200 g Lučiny, 1-2 lžíce pažitky, 1-2 lžíce petrželové naťě, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře

Vejce uvaříme natvrdo a necháme vychladnout. Oloupeme je a podélně je rozpůlíme. Vyjmeme žloutky a utřeme je s lučinou, najemno nakrájenými ředkvičkami a jarní cibulkou, nasekanou pažitkou a petrželkou a utřeným česnekem. Podle chuti osolíme a o...

Bageta plněná masem

Bageta plněná masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce slunečnicového oleje, 2 ks jarní cibulky, 7 g soli, 7 g pepře, 1 šalotka, 1 lžíce worcesterské omáčky, 7 g tymiánu (Mateřídouška obecná), 7 g mleté papriky, 500 g vepřového mletého masa, 1 lžíce petrželové natě, 1 lžíce pažitky, 8 ks sušených rajčat, 8 listů ledového salátu, 4 ks bagety

Jarní cibulku i šalotku nakrájíme na jemno. Smažíme je na oleji dozlatova. Přidáme maso, sůl, pepř, worcester, tymián a mletou papriku. Smažíme dohněda. Poté přidáme pokrájená sušená rajčata. Směs rozdělíme do čtyř baget, posypeme petrželkou...

Dušená jablka plněná ořechy

Dušená jablka plněná ořechy

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g rozinek, 50 ml rumu, 4 jablka, 200 g vlašských ořechů, 100 g mandlí, 2 lžíce včelího medu, 1 pomeranč, 100 g másla, 250 ml zakysané smetany

Rozinky na chvíli namočíme v horké vodě, poté slijeme a zalijeme rumem. Necháme je chvíli marinovat. Mezitím z jablek seřízneme vršky se stopkou a jablka vydlabeme tak, aby zůstala v celku. Ořechy nakrájíme nahrubo a smícháme je s plátky mandl...

Hovězí roláda plněná okurkou

Hovězí roláda plněná okurkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g hovězího zadního, 2 větší sterilované okurky, 1 vrchovatá lžička plnotučné hořčice, 1 kostka hovězího bujónu, 2 lžičky hladké mouky, 1 lžíce slunečnicového oleje

Na rozklepaný plát masa naklademe okurky. Plát zatočíme do rolády a zajistíme nití. Roládu ze všech stran opečeme na oleji a podlijeme horkou vodou. Přidáme bujon, hořčici a dusíme. Měkkou roládu vyjmeme a šťávu z dušení zahustíme moukou rozmíchan...

Rajčata plněná kuskusem

Rajčata plněná kuskusem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 rajčat, 100 g kuskusu, 2 lžíce bazalky, 50 g balkánského sýru, špetka soli, špetka pepře

Rajčatům odkrojíme vršek a vydlabeme je. Kuskus zalijeme teplou vodou a necháme nabobtnat. Poté smícháme kuskus s vydlabanou dužinou, přidáme pokrájenou bazalku, na kostičky nakrájený sýr a dochutíme solí a pepřem. Směsí naplníme rajčata, přikryje...

Hovězí roláda plněná anglickou slaninou

Hovězí roláda plněná anglickou slaninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hovězí plece , 1 vrchovatá lžíce francouzské zrnité hořčice, 5 stroužků česneku, špetka soli , 1 vejce, 1 lžička sušené petrželky, 1 balení Ďábelského bujónu s chilli, 2 lžíce slunečnicového oleje, 100 g nakrájené anglické slaniny, 1 lžíce hladké mouky

Plát masa rozklepeme a potřeme hořčicí. Oloupané a na jemno nastrouhané stroužky česneku smícháme s rozšlehaným, jemně osoleným vejcem a sušenou petrželkou. Plátky anglické slaniny touto směsí protáhneme a poskládáme na plát masa. Plát masa zavine...

Grilovaná plněná rajčata

Grilovaná plněná rajčata

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 rajčat, 2 stroužky česneku, 1/2 chilli papričky, 150 g sýru Mozzarella, 2 lžíce bazalky, 2 lžíce petrželové natě, 3 lžíce olivového oleje, 2 jarní cibulky, troška bylinkové soli, troška barevného pepře , 10 oliv, 100 g sýru riccota

Rajčata si ve 3/4 rozřízneme a opatrně vydlabeme. Vydlabanou část nakrájíme na drobno, přidáme prolisovaný česnek, olivový olej, nasekanou bazalku, chilli papričku, petrželku, jarní cibulku, olivy, mozzarellu a riccotu. Dochutíme bylinkovou solí a...

Plněná zapečená cuketa Rox

Plněná zapečená cuketa Rox

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 dkg mletého vepřového masa, 2-3 vejce, špetka mletého barevného pepře, špetka soli, 6 stroužků česneku, troška Solamylu, 1-2 cibule , 2 cukety, troška kečupu (jemného či ostrého)

Cibuli osmažíme dozlatova na sádle, přidáme mleté maso, pepř, lisovaný či jemně pokrájený česnek, a vejce, dle potřeby zahustíme Solamylem. Mladé cukety neloupeme, vydlabeme jádra, mírně osolíme, naplníme přichystanou směsí a zakapeme kečupem....

Krůtí roláda plněná špenátem, anglickou a vejci

Krůtí roláda plněná špenátem, anglickou a vejci

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

30 g špenátu, 100 g plátkové anglické slaniny, 8 stroužků česneku, špetka pepře, 2 vejce, 350 g krůtích prsou, 1 balení kuřecího bujónu Na pánev, 1 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžíce másla, 1 balení smetany ke šlehání (šlehačky), 1-2 lžíce hladké mouky

Česnek oloupeme, nastrouháme na jemno, anglickou slaninu a špenát nakrájíme na nudličky. Na pánvi na sucho prohřejeme anglickou slaninu, přidáme česnek (5 stroužků), pepř a vejce. Směs mícháme do ztuhnutí vajec. Plát masa naklepeme z obou stran...

Smažená plněná vejce

Smažená plněná vejce

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

11 slepičích vajec, 1 lžíce majonézy, 1 lžíce másla, 1 lžíce taveného sýru, troška barevného pepře , 1 lžička pažitky, 1/2 lžička sardelové pasty, rostlinný olej , 1 lžíce hladké mouky, strouhanka

10 ks vajec si uvaříme natvrdo, necháme vychladnout a oloupeme. Rozkrojíme na 1/2. Žloutky vydlabeme a vyšleháme s máslem, sýrem, majonézou do pěny. Dochutíme sardelovou pastou, pažitkou a pepřem. Vejce touto směsí naplníme a obalíme v klasickém t...

Rajčata plněná sýrovým krémem

Rajčata plněná sýrovým krémem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 rajčat, 100 g Lučiny, 50 g rostlinného tuku light, 100 g sýra Niva, 3 lžíce smetany, sůl, citrónová šťáva, petrželka, 1 hlávkový salát

Rajčata omyjeme, rozkrojíme a vydlabeme vnitřek. Prolisujeme tak, abychom odstranili semena. Půlky rajčat zakapeme citrónovou šťávou. Rostlinný tuk, lučinu a smetanu vyšleháme na jemný krém. Osolíme, smícháme se strouhaným sýrem a prolisovanou raj...

Vejce plněná tuňákem

Vejce plněná tuňákem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4-6 vejcí, 1 citrón, 1/2 cibule, 30 g másla, 4 rajčata, 2 papriky (kapie), špetka soli, 1 konzerva tuňáka

Uvařená vejce rozkrojíme, žloutky vyjmeme, utřeme s máslem a jemně nastrouhanou cibulí. Přidáme nadrobno nasekané maso z tuňáka a vše zakapeme citronem a podle chuti osolíme. Směsí naplníme bílkové misky, dáme na mísu a okolo dáme plátky rajčat, n...

Kuřecí roláda plněná bylinkovou nádivkou a bramborovým pyré

Kuřecí roláda plněná bylinkovou nádivkou a bramborovým pyré

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Kuřecí roláda: 1,3 kg vykostěného jarního kuřete, 10 g českého čerstvého másla, mořská sůl, pepř, Jarní nádivka: 500 g předvařeného kuřecího prsa, 250 g uzeného vařeného masa, 250 ml čerstvého plnotučného mléka, 7 vejcí, 7 rohlíků, 250g – 400 g nasekaných kopřiv , Podle chutě bylinky např.: čerstvou mátu, bazalku, sůl, čerstvě umletý pepř

JARNÍ NÁDIVKA: Rohlíky nakrájíme na kostičky. Oddělíme vaječné žloutky od bílků. Žloutky rozšleháme s mlékem a zalijeme pečivo. Necháme vsáknout. Uvařené maso pokrájíme nadrobno, všechny bylinky nasekáme. Kopřivy je třeba před použitím nejprve...

Pečená brambora plněná brokolicí

Pečená brambora plněná brokolicí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 brambory, 1/2 hlávky brokolice, 2 jarní cibulky, 4 plátky anglické slaniny, 3 lžíce parmazán/parmezán, 100 ml zakysané smetany, špetka soli, špetka pepře

Brambory zabalíme po omytí do alobalu a předpečeme si je do poloměkka. Parmazán nastrouháme. Brokolici nasekáme najemno a krátce povaříme. Mezitím si nakrájíme jarní cibulku nadrobno a slaninu na kostičky. Nakrájenou slaninu nasucho orestujeme, př...

Vepřová panenka plněná špenátem

Vepřová panenka plněná špenátem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg vepřové panenky, 0,5 kg špenátu, špetka soli, špetka pepře bílého

Vezmeme si špenát, opláchneme ho a dáme si vařit vodu, až se bude voda vařit, vložíme asi na 15 vteřin špenát spařit. Poté si vezmeme sítko, scedíme špenát a vložíme do nádoby plné studené vody a ledu, aby se nám neztratila barva. Poté si vezmeme ...

Cibule plněná mletým masem

Cibule plněná mletým masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 velkých cibulí, 300 g mletého masa, 100 g rýže, 2 lžíce petrželové naťi, 1 konzerva rajčatového protlaku, 1/2 lžičky koriandru, 1 lžíce másla, špetka soli

Cibule oloupeme a opatrně vyjmeme vnitřek. Ten nakrájíme nadrobno a spolu s mletým masem ho osmažíme na másle, poté osolíme, opepříme a ochutíme koriandrem. Masovou směsí plníme cibule a naskládáme je do zapékací misky. Zalijeme protlakem,který js...

Plněná cuketová kolečka

Plněná cuketová kolečka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 větší, ale ještě nepřerostlá cuketa, sůl a pepř podle chuti, Náplň: 50 g anglické slaniny, 50 g strouhaného sýra, 1 vejce, 1/2 lžičky česneku - sušené kořenící směsi, hladká mouka, vejce a strouhanka na trojobal, olej

Cuketu nakrájíme na kolečka silná asi 1/2 cm. Osolíme je a opepříme. Necháme je chvilku stát a zatím si připravíme náplň: v misce smícháme strouhaný sýr, anglickou slaninu nakrájenou na malinké kostičky, vejce a sušený česnek. Na polovinu připrave...

Plněná taška

Plněná taška

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Na těsto: 450 g polohrubé mouky, 2 lžičky instantního droždí, 1 lžička cukru moučka, 150 ml zeleninového vývaru, 150 ml rajčatového protlaku, 1 vejce, Na náplň: 300 g kuřecích prsou, 50 g špenátových listů, pokrájených, 1 cibuli, 1 stroužek česneku, 1 lžíce oleje, sůl a pepř dle chuti

Mouku nasypeme do mísy. Přidáme kvasnice, cukr, vývar a protlak a vypracujeme hladké těsto. Na pomoučeném válu jej zpracováváme asi 10 minut. Poté vrátíme do mísy a necháme na teplém místě asi 1 hodinu kynout. Na pánvi rozehřejeme olej a osmažíme ...

Zapečená plněná ačokča

Zapečená plněná ačokča

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

16 ačokči, 400 g hovězího mletého masa, 1/2 lžičky tymiánu, 1/2 lžičky oregana, 1 lžíce plnotučné hořčice, 150 g uvařené rýže, špetka soli, špetka pepře

Maso a rýži (lepší je lehce rozvařená) smícháme a důkladně spojíme. Přidáme mezi dlaněmi promnuté oregano a tymián, hořčici a dochutíme solí a pepřem. Touto směsí plníme vydlabané ačokči, poklademe na pekáček, podlijeme vodou, přiklopíme a pečeme ...

Telecí roláda plněná uzeným masem a vejci

Telecí roláda plněná uzeným masem a vejci

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g telecího masa z plecka (upraveného na plát), 50 g sádla, 50 g uzené slaniny, 1-2 lžíce hladké mouky, Náplň: 200 g vařeneho uzeného masa ( nadrobno posekaného), 200 g vepřového masa ( nadrobno posekaného), sůl , pepř a sladká mletá paprika podle potřeby, 1 vejce, 1-2 postrouhané housky, 5-6 vajec uvařených natvrdo, 100 g strouhaného uzeného sýra, 1 červená paprika nadrobno posekaná

Mäso na plnku spojíme vajcom, postrúhanou žemľou a koreninami. Teľací plat osolíme, posýpeme struhaným syrom a natrieme zmesou posekaneho mäsa. Posýpeme pokrájanou červenou paprikou. Doprostred plátu pokladieme natvrdo uvarené vajcia, ktorým sme ...

Plněná kuřecí stehna

Plněná kuřecí stehna

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 kuřecích stehen, sůl, pepř, Vegeta, 400 g kuřecích jater, 1 větší cibule, několik stroužků česneku, vývar, 1-2 lžičky plnotučné hořčice, petrželová nať, 1-2 vejce, 4-5 rohlíků

Kuřecí stehna opláchneme, osušíme a opatrně vykostíme. Maso jemně naklepeme, osolíme, opepříme a připravíme si náplň. Cibuli oloupeme a jemně nakrájíme, zpěníme na oleji, přidáme omytá, osušená a nakrájená játra, krátce je orestujeme, podlijeme vý...

Plněná kýta z Vysočiny

Plněná kýta z Vysočiny

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 silnější plátky vepřové kýty, 400 g vepřové plece, sůl, pepř, 1 lžička mleté sladké papriky , 1 lžička mletého kmínu, 1 balení zakysané smetany, olej nebo sádlo, vývar z bujónu

Plátky omyjeme, osušíme, pořádně naklepeme, osolíme, opepříme a dáme na stranu. Plecko umeleme, osolíme, opepříme, dáme papriku, mletý kmín a přilijeme zakysanou smetanu - řádně promícháme. Na naklepané plátky dáme z jedné i druhé strany lžíci sem...

Vepřová panenka plněná marinovanými švestkami s ostrou švestkovou omáčkou

Vepřová panenka plněná marinovanými švestkami s ostrou švestkovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřové panenky, 150 g sušených švestek, 150 ml portského vína, 100 g anglické slaniny, 1 pomeranč, 150 g švestkových povidel, 0,5 dcl rostlinného oleje, 1 hrst pražených rozdrcených mandlí, 30 g soli, 10 g pepře, 1 lžička chilli koření, 1 dcl masového vývaru, 50 g másla, 1 lžíce cukru krystal

Švestky naložíme na hodinu do části portského (lepší je přes noc - doba naložení švestek není započítána v době přípravy). Protáhneme jimi panenku (50 g odložíme), ochutíme solí a pepřem, pokapeme olejem a dáme odležet 5-10 min. Maso zprudka ope...

Plněná veka

Plněná veka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 veky, 2 uvařená vejce, 50 g taveného sýra, 2 lžíce másla, 1 lžička sardelové pasty, špetka soli, špetka pepře

Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme najemno. Smícháme se sýrem, máslem a sardelovou pastou, solí a pepřem. Veku příčně rozkrojíme a střídu odstraníme. Hmotou naplníme obě půlky veky, přitlačíme k sobě, zabalíme do fólie a dáme vychladit do...