Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Plněná cuketová kolečka

Rajčata plněná kuřecím salátem

Rajčata plněná kuřecím salátem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g pečeného nebo grilovaného kuřete, 1 vařená mladá mrkev, 1 jablko, 3 lžíce čerstvého nebo sterilovaného hrášku, majonéza, citronová šťáva, cukr, sůl, 8 rajčat

Studené kuřecí maso, mrkev a oloupané jablko nakrájíme na kostičky, přidáme okapaný hrášek, majonézu, citrónovou šťávu nebo ocet, cukr, sůl a lehce promícháme. Z omytých a osušených rajčat seřízneme vršky, vnitřky vydlabeme lžičkou, dužinu vmíchám...

Paprika plněná paštikou

Paprika plněná paštikou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

16 paprik (kapií), 4 balení játrové paštiky, 150 g másla

Z paprik odstraníme semínka. Paštiky smícháme s máslem. Směsí plníme papriky.

Rajčata plněná sýrovým krémem

Rajčata plněná sýrovým krémem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 rajčat, 100 g Lučiny, 50 g rostlinného tuku light, 100 g sýra Niva, 3 lžíce smetany, sůl, citrónová šťáva, petrželka, 1 hlávkový salát

Rajčata omyjeme, rozkrojíme a vydlabeme vnitřek. Prolisujeme tak, abychom odstranili semena. Půlky rajčat zakapeme citrónovou šťávou. Rostlinný tuk, lučinu a smetanu vyšleháme na jemný krém. Osolíme, smícháme se strouhaným sýrem a prolisovanou raj...

Plněná rajčata s celerem

Plněná rajčata s celerem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks rajčat, 1/2 bulvy celeru, 2 ks jablek, 100 g majonézy, 2 lžíce smetany, špetka soli, citrónová šťáva, 3 lžíce Worcesterské (Worcesterové) omáčky, 50 g vlašských ořechů

Tvrdá rajčata omyjeme, seřízneme vršky a vnitřky vydlabeme. Oloupaný celer uvaříme v osolené vodě doměkka. Prochladlý drobně nakrájíme, přidáme oloupaná nastrouhaná jablka, vnitřky z rajčat, zakapeme citrónovou šťávou, podle chuti osolíme, promích...

Plněná rajčátka

Plněná rajčátka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g malých kulatých rajčat, 120 g Lučiny, 1-2 lžíce husté zakysané smetany, 2-3 lžičky sušeného medvědího česneku , 1-2 lžíce nasekané čerstvé bazalky, špetka bílého pepře

Lučinu smícháme se zakysanou smetanou, přidáme medvědí česnek, bazalku a bílý pepř. Dobře vše promícháme. Malým rajčátkům seřízneme vršek, dužinu opatrně vydlabeme (dobře to jde vykrajovátkem na kuličky z brambor). Připraveným krémem lžičkou neb...

Plněná rajčata

Plněná rajčata

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 rajčata, 80 g Lučiny, 1 balení bílého jogurtu, 1 stroužek česneku, troška bazalky, špetka soli, troška pepře

Z rajčat odkrojíme špičky a vydlabeme vnitřek. Lučinu smícháme s vydlabaným zbytkem rajčat, česnekem, bazalkou, solí, pepřem a naředíme jogurtem. Směsí plníme rajská jablíčka a podáváme.

Plněná veka

Plněná veka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 veky, 2 uvařená vejce, 50 g taveného sýra, 2 lžíce másla, 1 lžička sardelové pasty, špetka soli, špetka pepře

Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme najemno. Smícháme se sýrem, máslem a sardelovou pastou, solí a pepřem. Veku příčně rozkrojíme a střídu odstraníme. Hmotou naplníme obě půlky veky, přitlačíme k sobě, zabalíme do fólie a dáme vychladit do...

Vejce plněná tuňákem

Vejce plněná tuňákem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4-6 vejcí, 1 citrón, 1/2 cibule, 30 g másla, 4 rajčata, 2 papriky (kapie), špetka soli, 1 konzerva tuňáka

Uvařená vejce rozkrojíme, žloutky vyjmeme, utřeme s máslem a jemně nastrouhanou cibulí. Přidáme nadrobno nasekané maso z tuňáka a vše zakapeme citronem a podle chuti osolíme. Směsí naplníme bílkové misky, dáme na mísu a okolo dáme plátky rajčat, n...

Smažená plněná vejce

Smažená plněná vejce

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

11 slepičích vajec, 1 lžíce majonézy, 1 lžíce másla, 1 lžíce taveného sýru, troška barevného pepře , 1 lžička pažitky, 1/2 lžička sardelové pasty, rostlinný olej , 1 lžíce hladké mouky, strouhanka

10 ks vajec si uvaříme natvrdo, necháme vychladnout a oloupeme. Rozkrojíme na 1/2. Žloutky vydlabeme a vyšleháme s máslem, sýrem, majonézou do pěny. Dochutíme sardelovou pastou, pažitkou a pepřem. Vejce touto směsí naplníme a obalíme v klasickém t...

Plněná vejce

Plněná vejce

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 ks vajec, špetka soli, špetka pepře, 160 g másla, mléko nebo smetana podle potřeby, 2 lžíce sekané petrželky

Natvrdo uvařená vejce v polovině podélně rozřízneme. Žloutky vyjmeme, prolisujeme, osolíme a opepříme. Přidáme máslo, podle potřeby mléko nebo smetanu a utřeme do pěny. Ochutíme sekanou petrželkou a naplníme do připravených bílků. Můžeme ozdobit l...

Plněná vejce s olivami

Plněná vejce s olivami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 ks vajec, 100 g taveného sýra, 1 lžička plnotučné hořčice, 1/2 malé cibule, sůl podle chuti, 3 kuličky oliv, petrželka za ozdobení

Vejce uvaříme, oloupeme, přepůlíme a zbavíme žloutků. Žloutky utřeme se sýrem, hořčicí a cibulí rozdrcenou na kaši. Dobře promícháme a směsí naplníme bílky. Ozdobíme plátky oliv a kousky petrželky.

Vejce plněná hermelínovou pěnou

Vejce plněná hermelínovou pěnou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 1 paprika (kapie), 20 ml vodky, 200 g Hermelínu, 60 ml smetany, 1/2 lžíce mleté papriky , pepř, pažitka na ozdobu

Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme a podélně rozkrojíme na dvě poloviny. Z hermelínu odkrojíme kůrčičku. Vnitřek dáme do mixéru, zalijeme vodkou, smetanou, ochutíme mletou paprikou a pepřem. Vše rozmixujeme na hladkou hmotu. He...

Plněná rajčata po maďarsku

Plněná rajčata po maďarsku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 ks rajčat, 100 g oliv, 2 sáčky rýže, 4 lžíce olivového oleje, 1 lžíce tymiánu, 1 lžíce bazalky, 2 lžíce strouhanky, 1 stroužek česneku, špetka pepře, špetka soli

Rajčata si z vrchu seřízneme, vydlabeme obsah. Olivy nakrájíme na kostičky a dáme do mísy, přidáme uvařenou rýži, olivový olej, tymián, bazalku, strouhanku, najemno nastrouhaný česnek, opepříme, osolíme a promícháme. Touto směsí poté plníme rajčat...

Zelená paprika plněná houbami s klobásou

Zelená paprika plněná houbami s klobásou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

8 zelených paprik , 150 g domácí klobásy, 300 g suchohřibů, 100 ml sladké smetany, 40 g másla, 1 cibule, troška mleté pálivé papriky, troška mletého pepře, lžička zelené petrželové ňati, sůl podle potřeby

Pokrájané suchohríby udusíme na masle s mletou pálivou červenou paprikou, odstavíme, primiešame smotanu, posekanú cibuľu, pokrájanú klobásu a mleté čierne korenie, osolíme a premiešame. Papriky porozkrajujeme po dĺžke a po skrojení pálivých žil ic...

Vejce plněná ředkvičkovou pomazánkou

Vejce plněná ředkvičkovou pomazánkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 ks vejce, 1 svazek ředkviček, 4 ks jarní cibulky, 2 stroužky česneku, 200 g Lučiny, 1-2 lžíce pažitky, 1-2 lžíce petrželové naťě, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře

Vejce uvaříme natvrdo a necháme vychladnout. Oloupeme je a podélně je rozpůlíme. Vyjmeme žloutky a utřeme je s lučinou, najemno nakrájenými ředkvičkami a jarní cibulkou, nasekanou pažitkou a petrželkou a utřeným česnekem. Podle chuti osolíme a o...

Grilovaná plněná rajčata

Grilovaná plněná rajčata

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 rajčat, 2 stroužky česneku, 1/2 chilli papričky, 150 g sýru Mozzarella, 2 lžíce bazalky, 2 lžíce petrželové natě, 3 lžíce olivového oleje, 2 jarní cibulky, troška bylinkové soli, troška barevného pepře , 10 oliv, 100 g sýru riccota

Rajčata si ve 3/4 rozřízneme a opatrně vydlabeme. Vydlabanou část nakrájíme na drobno, přidáme prolisovaný česnek, olivový olej, nasekanou bazalku, chilli papričku, petrželku, jarní cibulku, olivy, mozzarellu a riccotu. Dochutíme bylinkovou solí a...

Plněná rajská jablíčka

Plněná rajská jablíčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 velká nepřezrálá rajčata, 1 svazek bazalky, 150 g měkkého tvarohu, 3 lžíce strouhaného parmazánu, 2 vejce, 1 stroužek česneku, sůl, čerstvě mletý pepř, tuk na vymazání

Nejprve si předehřejeme troubu na 200 °C. Poté z omytých rajčat odkrojíme horní část a čepičky spolu s vydlabanou dužninou nakrájíme na kostičky. Nasekáme si najemno bazalkové lístky a zamícháme je do tvarohu, do kterého přidáme ještě 2 lžíce parm...

Vepřová panenka plněná marinovanými švestkami s ostrou švestkovou omáčkou

Vepřová panenka plněná marinovanými švestkami s ostrou švestkovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřové panenky, 150 g sušených švestek, 150 ml portského vína, 100 g anglické slaniny, 1 pomeranč, 150 g švestkových povidel, 0,5 dcl rostlinného oleje, 1 hrst pražených rozdrcených mandlí, 30 g soli, 10 g pepře, 1 lžička chilli koření, 1 dcl masového vývaru, 50 g másla, 1 lžíce cukru krystal

Švestky naložíme na hodinu do části portského (lepší je přes noc - doba naložení švestek není započítána v době přípravy). Protáhneme jimi panenku (50 g odložíme), ochutíme solí a pepřem, pokapeme olejem a dáme odležet 5-10 min. Maso zprudka ope...

Plněná cuketová kolečka

Plněná cuketová kolečka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 větší, ale ještě nepřerostlá cuketa, sůl a pepř podle chuti, Náplň: 50 g anglické slaniny, 50 g strouhaného sýra, 1 vejce, 1/2 lžičky česneku - sušené kořenící směsi, hladká mouka, vejce a strouhanka na trojobal, olej

Cuketu nakrájíme na kolečka silná asi 1/2 cm. Osolíme je a opepříme. Necháme je chvilku stát a zatím si připravíme náplň: v misce smícháme strouhaný sýr, anglickou slaninu nakrájenou na malinké kostičky, vejce a sušený česnek. Na polovinu připrave...

Plněná rajčata na pekáčku

Plněná rajčata na pekáčku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

12 ks rajčat, 4 ks jarní cibulky, 2 stroužky česneku, 1-2 ks vejce, 100 g rýže natural (celozrnná), 100 g anglické slaniny, 80 g eidamu, 4 lžíce olivového oleje, 2 lžíce petrželové natě, 2 lžíce pažitky, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře

Rajčatům odřízneme vršky a vydlabeme je. Na pánvi osmažíme anglickou slaninu nakrájenou na kostičky, po chvíli přidáme utřený česnek a nasekanou jarní cibulku. Osmahneme dozlatova. Olivový olej promícháme s uvařenou rýží a strouhaným eidamem. ...

Plněná vejce na neděli

Plněná vejce na neděli

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 natvrdo uvařených vajec, 1 syrové vejce, 1 rohlík, sůl, pepř, 1 lžíce oleje, hladká mouka, strouhanka, petrželová nať

Uvařená vejce podélně rozkrojíme a žloutky vydlabeme. Žloutky dobře smícháme se sekanou natí, namočeným a vymačkaným rohlíkem, olejem, osolíme a opepříme. Hmotou naplníme poloviny bílků tak, že je "doplníme" na celé vejce. Obalíme v mouce, vejci a...

Bageta plněná masem

Bageta plněná masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce slunečnicového oleje, 2 ks jarní cibulky, 7 g soli, 7 g pepře, 1 šalotka, 1 lžíce worcesterské omáčky, 7 g tymiánu (Mateřídouška obecná), 7 g mleté papriky, 500 g vepřového mletého masa, 1 lžíce petrželové natě, 1 lžíce pažitky, 8 ks sušených rajčat, 8 listů ledového salátu, 4 ks bagety

Jarní cibulku i šalotku nakrájíme na jemno. Smažíme je na oleji dozlatova. Přidáme maso, sůl, pepř, worcester, tymián a mletou papriku. Smažíme dohněda. Poté přidáme pokrájená sušená rajčata. Směs rozdělíme do čtyř baget, posypeme petrželkou...

Plněná kuřecí prsa v sýrovo - smetanové omáčce

Plněná kuřecí prsa v sýrovo - smetanové omáčce

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí prsa , hrst fazolek (zelených fazolových lusků), 100 g Mozzarelly, špetka soli, špetka pepře, 4 lžíce rostlinného oleje, 100 g ovčího sýra, 250 ml sladké smetany (10-12%)

Očištěné maso rozřežeme a vyklepeme na tenký plátek. Konce fazolek odřežeme, sýr nakrájíme na obdélničky a dáme doprostřed plátku. Maso přeložíme, osolíme, opepříme a posypeme troškou mouky. Olej rozpálíme a maso prudko opražíme, snížíme oheň a pr...

Plněná rajčata gervais

Plněná rajčata gervais

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 větší rajčata, troška oregana, troška bazalky, lžíce olivového oleje na potření pekáčku, 2-3 balení žervé

Připravíme si pekáček, který jemně potřeme olivovým olejem a troubu si rozehřejeme na 180°C. Rajčata omyjeme a seřízneme jim dno, aby v pekáčku dobře stála. Stejně tak rajčata seřízneme z vrchu, odříznutou část se stopkou uschováme. Rajčata vydl...

Vejce plněná rybí pomazánkou

Vejce plněná rybí pomazánkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 vejcí, 20 kuliček pepře, 2 menší cibule, 2 konzervy sardelek (ančoviček) v oleji, 1 lžíce polotučné hořčice, 1 lžíce másla, pepř, sůl

Vejce zalijeme vodou, přivedeme k varu a vaříme 15 minut na tvrdo. Mezitím si z cibulí, sardelek (ančoviček), hořčice, másla, pepře a soli připravíme rybí pomazánku (viz související recepty). Uvařená vejce prudce zchladíme a necháme vychladnout. V...