Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Plněná jablíčka s krémem

Bageta plněná masem

Bageta plněná masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce slunečnicového oleje, 2 ks jarní cibulky, 7 g soli, 7 g pepře, 1 šalotka, 1 lžíce worcesterské omáčky, 7 g tymiánu (Mateřídouška obecná), 7 g mleté papriky, 500 g vepřového mletého masa, 1 lžíce petrželové natě, 1 lžíce pažitky, 8 ks sušených rajčat, 8 listů ledového salátu, 4 ks bagety

Jarní cibulku i šalotku nakrájíme na jemno. Smažíme je na oleji dozlatova. Přidáme maso, sůl, pepř, worcester, tymián a mletou papriku. Smažíme dohněda. Poté přidáme pokrájená sušená rajčata. Směs rozdělíme do čtyř baget, posypeme petrželkou...

Cibule plněná mletým masem

Cibule plněná mletým masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 velkých cibulí, 300 g mletého masa, 100 g rýže, 2 lžíce petrželové naťi, 1 konzerva rajčatového protlaku, 1/2 lžičky koriandru, 1 lžíce másla, špetka soli

Cibule oloupeme a opatrně vyjmeme vnitřek. Ten nakrájíme nadrobno a spolu s mletým masem ho osmažíme na másle, poté osolíme, opepříme a ochutíme koriandrem. Masovou směsí plníme cibule a naskládáme je do zapékací misky. Zalijeme protlakem,který js...

Dušená jablka plněná ořechy

Dušená jablka plněná ořechy

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g rozinek, 50 ml rumu, 4 jablka, 200 g vlašských ořechů, 100 g mandlí, 2 lžíce včelího medu, 1 pomeranč, 100 g másla, 250 ml zakysané smetany

Rozinky na chvíli namočíme v horké vodě, poté slijeme a zalijeme rumem. Necháme je chvíli marinovat. Mezitím z jablek seřízneme vršky se stopkou a jablka vydlabeme tak, aby zůstala v celku. Ořechy nakrájíme nahrubo a smícháme je s plátky mandl...

Grilovaná plněná rajčata

Grilovaná plněná rajčata

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 rajčat, 2 stroužky česneku, 1/2 chilli papričky, 150 g sýru Mozzarella, 2 lžíce bazalky, 2 lžíce petrželové natě, 3 lžíce olivového oleje, 2 jarní cibulky, troška bylinkové soli, troška barevného pepře , 10 oliv, 100 g sýru riccota

Rajčata si ve 3/4 rozřízneme a opatrně vydlabeme. Vydlabanou část nakrájíme na drobno, přidáme prolisovaný česnek, olivový olej, nasekanou bazalku, chilli papričku, petrželku, jarní cibulku, olivy, mozzarellu a riccotu. Dochutíme bylinkovou solí a...

Hovězí roláda plněná anglickou slaninou

Hovězí roláda plněná anglickou slaninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hovězí plece , 1 vrchovatá lžíce francouzské zrnité hořčice, 5 stroužků česneku, špetka soli , 1 vejce, 1 lžička sušené petrželky, 1 balení Ďábelského bujónu s chilli, 2 lžíce slunečnicového oleje, 100 g nakrájené anglické slaniny, 1 lžíce hladké mouky

Plát masa rozklepeme a potřeme hořčicí. Oloupané a na jemno nastrouhané stroužky česneku smícháme s rozšlehaným, jemně osoleným vejcem a sušenou petrželkou. Plátky anglické slaniny touto směsí protáhneme a poskládáme na plát masa. Plát masa zavine...

Hovězí roláda plněná masem s míchanými vejci

Hovězí roláda plněná masem s míchanými vejci

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g hovězího masa, 200 g uzeného masa, 3 ks vajec, 1 malá cibule, 100 g slaniny, 100 g sádla, 2 lžíce hladké mouky, troška petrželky, špetka soli, špetka pepře

Rozpálíme polovinu slaniny, zpěníme v ní cibuli a opečeme salám. Přimícháme vejce, okořeníme petrželkou, pepřem a osolíme. Na rozklepaný plát masa natřeme prochladlou míšeninu, stočíme, zavážeme nití, opečeme a dusíme za podlévání doměkka. Šťávu z...

Hovězí roláda plněná okurkou

Hovězí roláda plněná okurkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g hovězího zadního, 2 větší sterilované okurky, 1 vrchovatá lžička plnotučné hořčice, 1 kostka hovězího bujónu, 2 lžičky hladké mouky, 1 lžíce slunečnicového oleje

Na rozklepaný plát masa naklademe okurky. Plát zatočíme do rolády a zajistíme nití. Roládu ze všech stran opečeme na oleji a podlijeme horkou vodou. Přidáme bujon, hořčici a dusíme. Měkkou roládu vyjmeme a šťávu z dušení zahustíme moukou rozmíchan...

Jehněčí kýta plněná vejci

Jehněčí kýta plněná vejci

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

1 kg jehněčí kýty, 50 g anglické slaniny, 50 g másla, 1 cibule, 2 sterilované sladkokyselé okurky, 2 vejce, 0,5 šálku hovězího bujónu, 0,5 lžičky hořčice, sůl, 2 - 3 lžíce kyselé smetany

Větší jehněčí kýtu vykostíme, odstraníme z ní tuk a protkneme ji slaninou. Vyhloubíme dutinu - kapsu, vsuneme do ní vařená vejce na tvrdo s odkrojenými špičkami a pevně zašijeme. Na pekáči rozškvaříme slaninu, zpěníme v ní nakrájenou cibuli, přidá...

Krůtí prsíčka plněná kyselým zelím

Krůtí prsíčka plněná kyselým zelím

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g krůtích prsíček, 600 g kyselého zelí, 150 g čerstvých žampionů, 150 g dobře vyuzené slaniny, 3 lžíce olivového oleje, 2 lžíce másla, 2 jablka, 150 ml jablkového džusu, špetka kari koření a mletého pepře, 1 lžíce cukru krystal, sůl podle potřeby

Maso umyjeme, osušíme a nakrojíme tak, aby sme dostali čo najväčší plát. Mierne naklepeme, osolíme a okoreníme. Slaninu pokrájame na kocky a opečieme na suchej panvici, pridáme očistené pokrájané šampiňóny a dusíme asi 10 minut. Polovicu vychladnu...

Krůtí roláda plněná rýží se šunkou

Krůtí roláda plněná rýží se šunkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g krůtích prsou, 2 lžíce grilovacího koření, 100 g plátků parmské šunky, 3 lžíce oleje, 1 červená cibule, 1 lžička medu, šťáva z jednoho pomeranče, 200 ml smetany ke šlehání , 150 g rýže, sůl, 1 bílek, 80 g dušené šunky, 1 lžíce rozinek, 1 lžíce mandlových lupínků, bílý pepř , 2 lžíce nasekaných bylinek

Rýži uvaříme a necháme zchladnout. V misce ji promícháme s bílkem, na nudličky nakrájenou šunkou, rozinkami, mandlemi a bylinkami, osolíme a opepříme. Krůtí prsa podélně rozřízneme na plát a lehce naklepeme. Rozprostřeme na ně nádivku a svineme je...

Krůtí roláda plněná špenátem, anglickou a vejci

Krůtí roláda plněná špenátem, anglickou a vejci

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

30 g špenátu, 100 g plátkové anglické slaniny, 8 stroužků česneku, špetka pepře, 2 vejce, 350 g krůtích prsou, 1 balení kuřecího bujónu Na pánev, 1 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžíce másla, 1 balení smetany ke šlehání (šlehačky), 1-2 lžíce hladké mouky

Česnek oloupeme, nastrouháme na jemno, anglickou slaninu a špenát nakrájíme na nudličky. Na pánvi na sucho prohřejeme anglickou slaninu, přidáme česnek (5 stroužků), pepř a vejce. Směs mícháme do ztuhnutí vajec. Plát masa naklepeme z obou stran...

Kuřecí kapsa plněná nivou

Kuřecí kapsa plněná nivou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

4 kuřecí prsa, 200 g nivy, sůl, pepř, 100 ml vody, 1 lžíce sojové omáčky

Vykostěná kuřecí prsa podélně nakrojíme a uvnitř podélně rozřežeme, aby vznikla kapsa. Dáváme pozor, aby nám nůž neprořízl stěnu kapsy, jinak by niva vytekla. Do kapsy vložíme nivu a kapsu důkladně uzavřeme pomocí párátek nebo špejlí. Maso osolíme...

Kuřecí roláda plněná bylinkovou nádivkou a bramborovým pyré

Kuřecí roláda plněná bylinkovou nádivkou a bramborovým pyré

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Kuřecí roláda: 1,3 kg vykostěného jarního kuřete, 10 g českého čerstvého másla, mořská sůl, pepř, Jarní nádivka: 500 g předvařeného kuřecího prsa, 250 g uzeného vařeného masa, 250 ml čerstvého plnotučného mléka, 7 vejcí, 7 rohlíků, 250g – 400 g nasekaných kopřiv , Podle chutě bylinky např.: čerstvou mátu, bazalku, sůl, čerstvě umletý pepř

JARNÍ NÁDIVKA: Rohlíky nakrájíme na kostičky. Oddělíme vaječné žloutky od bílků. Žloutky rozšleháme s mlékem a zalijeme pečivo. Necháme vsáknout. Uvařené maso pokrájíme nadrobno, všechny bylinky nasekáme. Kopřivy je třeba před použitím nejprve...

Kuřecí stehýnka plněná šunkou

Kuřecí stehýnka plněná šunkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks kuřecích stehýnek, sůl dle chuti, pepř dle chuti, 100 g šunky, 1 vejce, 20 g másla

Stehýnka vykostíme, upravíme na 2 plátky, mírně naklepeme a osolíme. Naplníme umletou šunkou podle potřeby osolenou, opepřenou a spojenou vajíčkem. Stočíme do závitků, propíchneme párátky nebo převážeme nití a upečeme na másle. Pečená stehýnka pod...

Paprika plněná paštikou

Paprika plněná paštikou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

16 paprik (kapií), 4 balení játrové paštiky, 150 g másla

Z paprik odstraníme semínka. Paštiky smícháme s máslem. Směsí plníme papriky.

Pečená brambora plněná brokolicí

Pečená brambora plněná brokolicí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 brambory, 1/2 hlávky brokolice, 2 jarní cibulky, 4 plátky anglické slaniny, 3 lžíce parmazán/parmezán, 100 ml zakysané smetany, špetka soli, špetka pepře

Brambory zabalíme po omytí do alobalu a předpečeme si je do poloměkka. Parmazán nastrouháme. Brokolici nasekáme najemno a krátce povaříme. Mezitím si nakrájíme jarní cibulku nadrobno a slaninu na kostičky. Nakrájenou slaninu nasucho orestujeme, př...

Pečený bok aneb krkovička plněná kyselým zelím

Pečený bok aneb krkovička plněná kyselým zelím

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg bůčku nebo krkovice, lžička soli, lžička pepře, 400 g kyselé kapusty, 2 cibule, 4 lžíce oleje, 4 stroužky česneku, troška kmínu

Bôčik umyjeme, osušíme a cez prostriedok rozrežeme tak aby vzniklo vrecko, ktoré naplníme pripravenou plnkou. Otvor zašijeme hrubou niťou alebo upevníme ihlicami tak , aby plnka počas pečenia nevytiekla. Mäso osolíme, okoreníme posypeme rascou, po...

Plněná červená řepa

Plněná červená řepa

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10-12 ks červené řepy střední velikost, 1 cibule, 1 vejce natvrdo vařené, 4 lžíce sádla, 250 g vepřového mletého masa, pepř mletý, 1 lžička soli

Červenou řepu uvaříme.Po vychladnutí oloupeme,seřízneme vršek a vydlabeme.Cibuli nakrájíme na drobno.Mleté maso,vnitřek červené řepy a cibuli osmažíme na 2 lžících sádla.Přidáme nasekané vařené vajíčko a dochutíme solí a mletým pepřem. Naplníme vy...

Plněná cuketa v sekané

Plněná cuketa v sekané

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

1 cuketa, 500 g mletého masa, 10 dkg měkkého salámu v celku, 10 dkg nastrouhaného Ementalu, 1 vejce, 1 cibule, 1 houska, citrónová kůra, citrónová šťáva, strouhanka, česnek, majoránka, sůl, pepř, rostlinný olej, 2 papriky, 50 g slaniny v celku, máslo, 1 bílek

Neoloupanou cuketu vydlabeme dlouhou lžičkou. Na oleji osmažíme nakrájený salám a smícháme jej s na proužky nakrájenými paprikami, sýrem a části vydlabané dužiny. Cuketu touto směsí naplníme. K mletému masu přidáme vodou namočenou housku, na másl...

Plněná cuketová kolečka

Plněná cuketová kolečka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 větší, ale ještě nepřerostlá cuketa, sůl a pepř podle chuti, Náplň: 50 g anglické slaniny, 50 g strouhaného sýra, 1 vejce, 1/2 lžičky česneku - sušené kořenící směsi, hladká mouka, vejce a strouhanka na trojobal, olej

Cuketu nakrájíme na kolečka silná asi 1/2 cm. Osolíme je a opepříme. Necháme je chvilku stát a zatím si připravíme náplň: v misce smícháme strouhaný sýr, anglickou slaninu nakrájenou na malinké kostičky, vejce a sušený česnek. Na polovinu připrave...

Plněná dýně

Plněná dýně

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 středně velká tykev, 200 g vepřového mletého masa, 200 g hovězího mletého masa, 60 g rýže, 1 vejce, 30 g sádla, 1 cibule, troška mletého pepře, 50 g slaniny, 1 bobkový list, 4 kuličky nového koření, 4 kuličky pepře, 250 ml zakysané smetany, 30 g hladké mouky, sůl podle potřeby

Tekvicu olúpeme a pri stopke odrežeme vršok. Dlhou lyžicou vyberieme vnútro. Mäso pomelieme, ryžu udusíme. Na masti zapeníme cibuľu, pridáme zomleté mäso a spolu udusíme. Po vychladnutí pridáme vajce, soľ, mleté korenie, tekvicu naplníme, p...

Plněná jablíčka s krémem

Plněná jablíčka s krémem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks jablek, 1 lžíce rozinek, 1 lžíce citrónové šťávy, 2 lžíce másla, 2 žloutky, 50 g mandlí bez slupek

Žloutky utřeme s cukrem a máslem, přidáme rozinky a nasekané mandle. Jablka oloupeme, odstraníme jádřinec a naplníme rozinkovou hmotou. Jablka uložíme do mísy, pokapeme calvadosem a pečeme cca 25 minut, při 200 °C.

Plněná kuřecí kapsa se sýrovou omáčkou

Plněná kuřecí kapsa se sýrovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí prsa, 4 plátky šunky, 4 plátky Eidamu, 2 lžíce mleté papriky, 1 lžička másla, 50 g strouhaného sýra, 50 ml smetany

Kuřecí prsní řízky omyjeme a naklepeme. Mírně osolíme. Na každý plátek kuřecího masa vložíme plátek šunky a sýra (může být i tavený). Prsní řízek přehneme a na okrajích „zašijeme“ pomocí párátek. Vložíme do vyššího pekáčku, který jsme si předem vy...

Plněná kuřecí křidélka

Plněná kuřecí křidélka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

12 ks kuřecích křídel, 130 g nivy, 2 kousky bílého pečiva, 3/4 dcl mléka, 1 vejce, lžička másla, 1 jarní cibulka, 1/2 hrnečku drůbežího bujónu, troška mletého pepře, špetka soli

Křídla si připravíme pro plnění – odřízneme konce, omyjeme, osušíme. Nastrouháme si nivu, pečivo nakrájíme na malé kostičky, které namočíme v mléce. Vymačkáme je, promícháme s nivou, vejcem a najemno nasekanou cibulkou, opepříme a mírně osolíme (p...

Plněná kuřecí prsa se žampionovou omáčkou

Plněná kuřecí prsa se žampionovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

8 kuřecích prsou, 16 plátků sendvičové šunky, 16 plátků tvrdého sýra, troška soli, troška pepře, 300 g žampionů, 50 g taveného sýra, pár kapek citronové šťávy, 1/4 kostky zeleninového bujónu, 1/4 kostky drůbežího bujónu, 4 lžíce rostlinného oleje, 2 lžíce másla, trochu hladké mouky na zahuštění

Maso opláchneme, osušíme, naklepeme na tenký plát, osolíme a opepříme. Na plátky masa uložíme po 2 kolečkách šunky a sýra a zavineme. Na troše oleje maso prudce ze všech stran opražíme, přeložíme do zapékací mísy a polijeme výpekem a vodou nebo vý...