Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Plněná kuřecí prsa se žampionovou omáčkou

Plněná rajčata na pekáčku

Plněná rajčata na pekáčku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

12 ks rajčat, 4 ks jarní cibulky, 2 stroužky česneku, 1-2 ks vejce, 100 g rýže natural (celozrnná), 100 g anglické slaniny, 80 g eidamu, 4 lžíce olivového oleje, 2 lžíce petrželové natě, 2 lžíce pažitky, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře

Rajčatům odřízneme vršky a vydlabeme je. Na pánvi osmažíme anglickou slaninu nakrájenou na kostičky, po chvíli přidáme utřený česnek a nasekanou jarní cibulku. Osmahneme dozlatova. Olivový olej promícháme s uvařenou rýží a strouhaným eidamem. ...

Bageta plněná masem

Bageta plněná masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce slunečnicového oleje, 2 ks jarní cibulky, 7 g soli, 7 g pepře, 1 šalotka, 1 lžíce worcesterské omáčky, 7 g tymiánu (Mateřídouška obecná), 7 g mleté papriky, 500 g vepřového mletého masa, 1 lžíce petrželové natě, 1 lžíce pažitky, 8 ks sušených rajčat, 8 listů ledového salátu, 4 ks bagety

Jarní cibulku i šalotku nakrájíme na jemno. Smažíme je na oleji dozlatova. Přidáme maso, sůl, pepř, worcester, tymián a mletou papriku. Smažíme dohněda. Poté přidáme pokrájená sušená rajčata. Směs rozdělíme do čtyř baget, posypeme petrželkou...

Vejce plněná ředkvičkovou pomazánkou

Vejce plněná ředkvičkovou pomazánkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 ks vejce, 1 svazek ředkviček, 4 ks jarní cibulky, 2 stroužky česneku, 200 g Lučiny, 1-2 lžíce pažitky, 1-2 lžíce petrželové naťě, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře

Vejce uvaříme natvrdo a necháme vychladnout. Oloupeme je a podélně je rozpůlíme. Vyjmeme žloutky a utřeme je s lučinou, najemno nakrájenými ředkvičkami a jarní cibulkou, nasekanou pažitkou a petrželkou a utřeným česnekem. Podle chuti osolíme a o...

Rajčata plněná sýrovým krémem

Rajčata plněná sýrovým krémem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 rajčat, 100 g Lučiny, 50 g rostlinného tuku light, 100 g sýra Niva, 3 lžíce smetany, sůl, citrónová šťáva, petrželka, 1 hlávkový salát

Rajčata omyjeme, rozkrojíme a vydlabeme vnitřek. Prolisujeme tak, abychom odstranili semena. Půlky rajčat zakapeme citrónovou šťávou. Rostlinný tuk, lučinu a smetanu vyšleháme na jemný krém. Osolíme, smícháme se strouhaným sýrem a prolisovanou raj...

Plněná jablíčka s krémem

Plněná jablíčka s krémem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks jablek, 1 lžíce rozinek, 1 lžíce citrónové šťávy, 2 lžíce másla, 2 žloutky, 50 g mandlí bez slupek

Žloutky utřeme s cukrem a máslem, přidáme rozinky a nasekané mandle. Jablka oloupeme, odstraníme jádřinec a naplníme rozinkovou hmotou. Jablka uložíme do mísy, pokapeme calvadosem a pečeme cca 25 minut, při 200 °C.

Dušená jablka plněná ořechy

Dušená jablka plněná ořechy

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g rozinek, 50 ml rumu, 4 jablka, 200 g vlašských ořechů, 100 g mandlí, 2 lžíce včelího medu, 1 pomeranč, 100 g másla, 250 ml zakysané smetany

Rozinky na chvíli namočíme v horké vodě, poté slijeme a zalijeme rumem. Necháme je chvíli marinovat. Mezitím z jablek seřízneme vršky se stopkou a jablka vydlabeme tak, aby zůstala v celku. Ořechy nakrájíme nahrubo a smícháme je s plátky mandl...

Plněná taška

Plněná taška

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Na těsto: 450 g polohrubé mouky, 2 lžičky instantního droždí, 1 lžička cukru moučka, 150 ml zeleninového vývaru, 150 ml rajčatového protlaku, 1 vejce, Na náplň: 300 g kuřecích prsou, 50 g špenátových listů, pokrájených, 1 cibuli, 1 stroužek česneku, 1 lžíce oleje, sůl a pepř dle chuti

Mouku nasypeme do mísy. Přidáme kvasnice, cukr, vývar a protlak a vypracujeme hladké těsto. Na pomoučeném válu jej zpracováváme asi 10 minut. Poté vrátíme do mísy a necháme na teplém místě asi 1 hodinu kynout. Na pánvi rozehřejeme olej a osmažíme ...

Kuřecí stehýnka plněná šunkou

Kuřecí stehýnka plněná šunkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks kuřecích stehýnek, sůl dle chuti, pepř dle chuti, 100 g šunky, 1 vejce, 20 g másla

Stehýnka vykostíme, upravíme na 2 plátky, mírně naklepeme a osolíme. Naplníme umletou šunkou podle potřeby osolenou, opepřenou a spojenou vajíčkem. Stočíme do závitků, propíchneme párátky nebo převážeme nití a upečeme na másle. Pečená stehýnka pod...

Plněná veka

Plněná veka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 veky, 2 uvařená vejce, 50 g taveného sýra, 2 lžíce másla, 1 lžička sardelové pasty, špetka soli, špetka pepře

Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme najemno. Smícháme se sýrem, máslem a sardelovou pastou, solí a pepřem. Veku příčně rozkrojíme a střídu odstraníme. Hmotou naplníme obě půlky veky, přitlačíme k sobě, zabalíme do fólie a dáme vychladit do...

Jehněčí kýta plněná vejci

Jehněčí kýta plněná vejci

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

1 kg jehněčí kýty, 50 g anglické slaniny, 50 g másla, 1 cibule, 2 sterilované sladkokyselé okurky, 2 vejce, 0,5 šálku hovězího bujónu, 0,5 lžičky hořčice, sůl, 2 - 3 lžíce kyselé smetany

Větší jehněčí kýtu vykostíme, odstraníme z ní tuk a protkneme ji slaninou. Vyhloubíme dutinu - kapsu, vsuneme do ní vařená vejce na tvrdo s odkrojenými špičkami a pevně zašijeme. Na pekáči rozškvaříme slaninu, zpěníme v ní nakrájenou cibuli, přidá...

Plněná dýně

Plněná dýně

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 středně velká tykev, 200 g vepřového mletého masa, 200 g hovězího mletého masa, 60 g rýže, 1 vejce, 30 g sádla, 1 cibule, troška mletého pepře, 50 g slaniny, 1 bobkový list, 4 kuličky nového koření, 4 kuličky pepře, 250 ml zakysané smetany, 30 g hladké mouky, sůl podle potřeby

Tekvicu olúpeme a pri stopke odrežeme vršok. Dlhou lyžicou vyberieme vnútro. Mäso pomelieme, ryžu udusíme. Na masti zapeníme cibuľu, pridáme zomleté mäso a spolu udusíme. Po vychladnutí pridáme vajce, soľ, mleté korenie, tekvicu naplníme, p...

Hovězí roláda plněná okurkou

Hovězí roláda plněná okurkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g hovězího zadního, 2 větší sterilované okurky, 1 vrchovatá lžička plnotučné hořčice, 1 kostka hovězího bujónu, 2 lžičky hladké mouky, 1 lžíce slunečnicového oleje

Na rozklepaný plát masa naklademe okurky. Plát zatočíme do rolády a zajistíme nití. Roládu ze všech stran opečeme na oleji a podlijeme horkou vodou. Přidáme bujon, hořčici a dusíme. Měkkou roládu vyjmeme a šťávu z dušení zahustíme moukou rozmíchan...

Plněná cuketová kolečka

Plněná cuketová kolečka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 větší, ale ještě nepřerostlá cuketa, sůl a pepř podle chuti, Náplň: 50 g anglické slaniny, 50 g strouhaného sýra, 1 vejce, 1/2 lžičky česneku - sušené kořenící směsi, hladká mouka, vejce a strouhanka na trojobal, olej

Cuketu nakrájíme na kolečka silná asi 1/2 cm. Osolíme je a opepříme. Necháme je chvilku stát a zatím si připravíme náplň: v misce smícháme strouhaný sýr, anglickou slaninu nakrájenou na malinké kostičky, vejce a sušený česnek. Na polovinu připrave...

Telecí roláda plněná uzeným masem a vejci

Telecí roláda plněná uzeným masem a vejci

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g telecího masa z plecka (upraveného na plát), 50 g sádla, 50 g uzené slaniny, 1-2 lžíce hladké mouky, Náplň: 200 g vařeneho uzeného masa ( nadrobno posekaného), 200 g vepřového masa ( nadrobno posekaného), sůl , pepř a sladká mletá paprika podle potřeby, 1 vejce, 1-2 postrouhané housky, 5-6 vajec uvařených natvrdo, 100 g strouhaného uzeného sýra, 1 červená paprika nadrobno posekaná

Mäso na plnku spojíme vajcom, postrúhanou žemľou a koreninami. Teľací plat osolíme, posýpeme struhaným syrom a natrieme zmesou posekaneho mäsa. Posýpeme pokrájanou červenou paprikou. Doprostred plátu pokladieme natvrdo uvarené vajcia, ktorým sme ...

Rajčata plněná kuřecím salátem

Rajčata plněná kuřecím salátem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g pečeného nebo grilovaného kuřete, 1 vařená mladá mrkev, 1 jablko, 3 lžíce čerstvého nebo sterilovaného hrášku, majonéza, citronová šťáva, cukr, sůl, 8 rajčat

Studené kuřecí maso, mrkev a oloupané jablko nakrájíme na kostičky, přidáme okapaný hrášek, majonézu, citrónovou šťávu nebo ocet, cukr, sůl a lehce promícháme. Z omytých a osušených rajčat seřízneme vršky, vnitřky vydlabeme lžičkou, dužinu vmíchám...

Plněná rajčata v mletém mase

Plněná rajčata v mletém mase

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4-6 rajčat, 100 g rozdrobené Nivy, 2 kousky taveného sýra, 500 g mletého masa, sůl, špetka oregana, špetka majoránky, špetka muškátového květu, špetka kari koření, špetka zázvoru, 2 hrsti strouhanky, 1 vejce, troška nasekané petrželky, strouhaný sýr na posypání

Rajčatům odkrojíme spodek a vyndáme zrníčka s dužinou. 15 dkg mletého smícháme s nivou, smetanovými sýry, kari, zázvorem, a přidáme vyndané vnitřky z rajčat. Naplníme touto směsí rajčata. Mleté maso smícháme se strouhankou, vejcem, majoránkou, ore...

Vejce plněná hermelínovou pěnou

Vejce plněná hermelínovou pěnou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 1 paprika (kapie), 20 ml vodky, 200 g Hermelínu, 60 ml smetany, 1/2 lžíce mleté papriky , pepř, pažitka na ozdobu

Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme a podélně rozkrojíme na dvě poloviny. Z hermelínu odkrojíme kůrčičku. Vnitřek dáme do mixéru, zalijeme vodkou, smetanou, ochutíme mletou paprikou a pepřem. Vše rozmixujeme na hladkou hmotu. He...

Rajčata plněná drcenou pšenicí

Rajčata plněná drcenou pšenicí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 velkých rajčat, sůl, pepř, 250 g drcené pšenice, 1 červená paprika, 1 cibule, 2 lžíce rostlinného oleje, 1 lžička kmínu, 2 lžíce citrónové šťávy, 50 ml vody, mozzarella na ozdobu, špenátové listy na ozdobu

Drcenou pšenici namočíme dle návodu na obalu. Mezitím si připravíme rajčata k plnění tak, že uřízneme vršky a opatrně lžičkou vydlabeme dužinu, kterou posekáme na kousky. Uříznuté vršky zbavíme stopek a také nasekáme na kousky. Na oleji osmažíme d...

Plněná vejce

Plněná vejce

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 ks vajec, špetka soli, špetka pepře, 160 g másla, mléko nebo smetana podle potřeby, 2 lžíce sekané petrželky

Natvrdo uvařená vejce v polovině podélně rozřízneme. Žloutky vyjmeme, prolisujeme, osolíme a opepříme. Přidáme máslo, podle potřeby mléko nebo smetanu a utřeme do pěny. Ochutíme sekanou petrželkou a naplníme do připravených bílků. Můžeme ozdobit l...

Hovězí roláda plněná anglickou slaninou

Hovězí roláda plněná anglickou slaninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hovězí plece , 1 vrchovatá lžíce francouzské zrnité hořčice, 5 stroužků česneku, špetka soli , 1 vejce, 1 lžička sušené petrželky, 1 balení Ďábelského bujónu s chilli, 2 lžíce slunečnicového oleje, 100 g nakrájené anglické slaniny, 1 lžíce hladké mouky

Plát masa rozklepeme a potřeme hořčicí. Oloupané a na jemno nastrouhané stroužky česneku smícháme s rozšlehaným, jemně osoleným vejcem a sušenou petrželkou. Plátky anglické slaniny touto směsí protáhneme a poskládáme na plát masa. Plát masa zavine...

Cibule plněná mletým masem

Cibule plněná mletým masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 velkých cibulí, 300 g mletého masa, 100 g rýže, 2 lžíce petrželové naťi, 1 konzerva rajčatového protlaku, 1/2 lžičky koriandru, 1 lžíce másla, špetka soli

Cibule oloupeme a opatrně vyjmeme vnitřek. Ten nakrájíme nadrobno a spolu s mletým masem ho osmažíme na másle, poté osolíme, opepříme a ochutíme koriandrem. Masovou směsí plníme cibule a naskládáme je do zapékací misky. Zalijeme protlakem,který js...

Rajčata plněná kuskusem

Rajčata plněná kuskusem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 rajčat, 100 g kuskusu, 2 lžíce bazalky, 50 g balkánského sýru, špetka soli, špetka pepře

Rajčatům odkrojíme vršek a vydlabeme je. Kuskus zalijeme teplou vodou a necháme nabobtnat. Poté smícháme kuskus s vydlabanou dužinou, přidáme pokrájenou bazalku, na kostičky nakrájený sýr a dochutíme solí a pepřem. Směsí naplníme rajčata, přikryje...

Plněná rajčata s celerem

Plněná rajčata s celerem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks rajčat, 1/2 bulvy celeru, 2 ks jablek, 100 g majonézy, 2 lžíce smetany, špetka soli, citrónová šťáva, 3 lžíce Worcesterské (Worcesterové) omáčky, 50 g vlašských ořechů

Tvrdá rajčata omyjeme, seřízneme vršky a vnitřky vydlabeme. Oloupaný celer uvaříme v osolené vodě doměkka. Prochladlý drobně nakrájíme, přidáme oloupaná nastrouhaná jablka, vnitřky z rajčat, zakapeme citrónovou šťávou, podle chuti osolíme, promích...

Plněná telecí hruď

Plněná telecí hruď

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g telecí hrudi, 50 g másla, 2 žloutky, snih ze dvou bílků, 2 housky, 50 ml mléka, 2 lžíce sádla, 30 g hladké mouky, troška mletého pepře, 1 lžíce zelené petrželové natě, 1 lžička majoránky, sůl podle potřeby

Z umytej teľacej hrude odstránime kosti, na boku ju nakrojíme, urobíme otvor a posolíme. Žĺtok vymiešame s maslom. Pridáme k nemu pokrájané žemle namočené v mlieku, soľ, mleté čierne korenie, nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať a tuhý sneh. Dobre ...

Svíčková plněná klobásou

Svíčková plněná klobásou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 ks vepřové svíčkové, 3 domácí klobásy, 3 špetky soli, 3 špetky pepře, 3 špetky kmínu

Maso omyjeme, nařežeme, jemně naklepeme, do středu uložíme klobásu, zavineme, upevníme nití, posypeme solí, pepřem a kmínem. Uložíme do tukem vymazaného pekáče, podlijeme vodou, přikryjeme a ve vyhřáté troubě upečeme. Během pečení podléváme vodou....