Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Plněné husí krky

Tortilly plněné hummusem a mrkvemi

Tortilly plněné hummusem a mrkvemi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hummusu, 4 ks tortill, 4 ks mrkve, 1 hrst rukoly

Hummus rozdělíme a namažeme na čtyři tortilly. Mrkev nastrouháme a také rozdělíme mezi tortilly. Přidáme hrst rukoly a zarolujeme.

Cannoli plněné ricottovým krémem

Cannoli plněné ricottovým krémem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 30 g cukru moučky, 50 g sádla, 500 g sýru ricotta, 150 g cukru krupice, 100 g pistácií, 1 lžička skořice, 1 lžička kávy, 1 lžička soli, 2 lžičky pomerančové kůry, 1 ks vejce, 50 ml slunečnicového oleje, 2 lžíce bílého vína, 2 lžíce vinného octu, 1 lžíce pomerančové šťávy

Den předem si připravíme těsto: smícháme mouku, cukr moučku, skořici, kávu a sůl. Přidáme sádlo a vejce a postupně přiléváme smíchané víno s octem. Vypracujeme hladké nelepivé těsto. Smícháme ricottu s cukrem, pomerančovou kůrou a šťávou a nechá...

Kuře plněné ořechovou nádivkou s jablky

Kuře plněné ořechovou nádivkou s jablky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 2 rohlíky, 1 ks vejce, 1 ks jablka, 50 ml polotučného mléka, 50 g vlašských ořechů, 100 g anglické slaniny, 50 g másla, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 4 lžíce petrželové natě

Připravíme si nádivku: rohlíky a jablka nakrájíme na kostičky, ořechy nahrubo. Rohlíky namočíme v mléce, necháme je vypít co nejvíce mléka, poté je vyždímáme a smícháme s vejcem, ořechy, jablkem a petrželkou. Osolíme a opepříme. Kuře omyjeme zve...

Vegetariánské plněné papriky

Vegetariánské plněné papriky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

8 ks paprik, 4 ks jarní cibulky, 2 stroužky česneku, 1 ks vejce, 4 ks žampionů, 50 g kuskusu, 100 g balkánského sýru, 2 g petrželové natě, 2 lžíce pažitky, 2 lžíce olivového oleje, 1 hrst mandlí, 1 lžička soli, 1 lžička pepře

Kuskus dáme do misky, promícháme ho se lžící olivového oleje a zalijeme horkou vodou – asi půl centimetru nad kuskus. Přiklopíme a necháme 8 minut bobtnat. Paprikám odřežeme stonek a zbavíme je jadýrek. Na druhé lžíci olivového oleje orestujem...

Zapečené plněné papriky

Zapečené plněné papriky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks papriky (kapie), 1 hrnek kukuřice, 1 ks jarní cibulky, 1 hrnek dlouhozrnné rýže, 1 lžička soli, 7 g pepře, 2 ml olivového oleje, 300 g sýru kaškaval

Rýži uvaříme podle návodu a necháme vychladnout. Smícháme ji se strouhaným sýrem a slitou kukuřicí. Papriky přepůlíme a zbavíme semínek, osolíme a naplníme směsi. Shora ještě osolíme, opepříme a zakápeneme olejem. Pečeme 15 minut na 200 °C. ...

Plněné grilované papriky

Plněné grilované papriky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 paprika červené velké, 250 g fr. sýru Chevre nebo ital. mozarelly na pečení, 2 lžíce včelího nebo lučního medu

Papriku červenou masitou očistíme a rozkrojíme na lodičky. Sýr nakrájíme na kostky a naplníme. Pokapeme medem a vložíme do zapékací misky. Pečeme na rozehřátým grilu cca 5 - 8 minut.

Kedlubny plněné tvarohem

Kedlubny plněné tvarohem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g kedlubnů, 50 g jemného tvarohu, 1 lžička nízkotučné hořčice, 1 lžička slunečnicového oleje, 1/2 lžičky mleté papriky, špetka pepře, špetka soli, 25 ml kefíru, 1 l vody

Oloupané kedlubny vložíme do vroucí vody a vaříme téměř do měkka. Poté je zcedíme a necháme chvilku vychladnout, abychom se nespálili. Jakmile budeme schopni kedlubny držet v ruce, vydlabeme v nich jamku, kterou naplníme osoleným, okořeněným a hoř...

Kuře plněné rýžovo - arašídovou směsí

Kuře plněné rýžovo - arašídovou směsí

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře cca 1200g, 1 cibule, 750 g pórku, 125 g dlouhozrnné rýže, 100 g nasekaných arašídů, 250 ml smetany, 250 ml drůbežího vývaru, 1 chili paprička, 3 lžíce olivového oleje, 2 lžíce másla, 1 lžíce polohrubé mouky, 1 lžička kari koření, 1 lžička zelené petrželové nati na ozdobu, špetka koření na kuře, 1 lžička sušené kořenové zeleniny, sůl a pepř podle chuti

Do klasický pripravenej ryže pridáme pred koncom varenia nasekané arašidy a odstavíme. Vypitvané kurča naplníme ryžovou zmesou a otvor zašijeme. V oleji rozmiešame soľ s koreninami a vzniknutou marinádou, kura dôkladne potrieme a pečieme vo vyhri...

Bramborové lodičky plněné fazolkovou směsí

Bramborové lodičky plněné fazolkovou směsí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení fazolek (zelené fazolové lusky), 4 brambory, 6 plátků sýra, 4 lžíce plnotučného mléka, troška Bylinkové soli, 1 lžíce petrželové natě sušené, 1 lžíce másla, 1/2 lžičky směsi na grilovanou zeleninu, troška piri piri

Oloupané brambory si uvaříme v osolené vodě do měkka. Na pánvi si rozpustíme lžíci másla. Přidáme 4 plátky Cheddar toustového sýra, mléko a vytvoříme sýrovou omáčku. Vaříme přibližně 2 minuty. Dochutíme bylinkovou solí a pepřem Piri piri. Nakonec...

Plněné žampióny s tvarůžky

Plněné žampióny s tvarůžky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g žampiónů, máslo, 1 menší cibule, 50 g šunky, 3 vejce, 100 g tvarůžků, 50 g parmazánu, sůl, drcený kmín

Žampióny oloupeme a kloboučky oddělíme od nožiček. Na másle osmažíme cibuli nakrájenou na drobno, přidáme pokrájené nožičky žampiónů, pokrájenou šunku, sůl, kmín a podusíme do měkka. Zalijeme rozšlehanými vajíčky a necháme je ztuhnout. Směs vychla...

Maxi buchty plněné tvarohem

Maxi buchty plněné tvarohem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 125 ml plnotučného mléka, 1 vejce, 40 g cukru moučka (do těsta), 20 g droždí (kvasnic), špetka soli, 100 ml slunečnicového oleje (50 ml do těsta), 250 g jemného tvarohu ve fólii, 3 lžíce cukru moučka do tvarohu, 1 lžička bramborového škrobu, 1 hrnek zahradních borůvek

Z vykynutého kvásku, mouky, cukru, mléka, soli, žloutku a oleje vypracujeme těsto, které necháme asi hodinu kynout. Formičky na pečení buchet vymažeme olejem. Smícháme cukr se škrobem a bílkem, poté přidáme tvaroh a nakonec borůvky. Z vykyn...

Kedlubny plněné masem a houbami

Kedlubny plněné masem a houbami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g vepřového mletého dušeného masa, 8 středně velkých kedluben, 100 g másla, 50 g hladké mouky, 200 ml zakysané smetany, 1 cibule, 100 g čerstvých hřibů, troška mletého pepře, 1 citrón, 3 lžíce strouhanky, 80 g uzeného strouhaného sýra, sůl podle potřeby

Kaleráby olúpeme a krátko povaríme v mierne posolenej vode. Vŕšky z kalerábov zrežeme ešte pred varením. Potom z kalerábov vydlabeme vnútro, podlejeme ho vodou alebo vývarom a udusíme do mäkka. Z polovice masla a múky si pripravíme zápražku, ce...

Kotlety plněné celerem

Kotlety plněné celerem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřové kotlety, 1 bulvový celer, 2 lžíce strouhanky, 2 vejce, 1 lžíce petrželové naťi, špetka muškátového květu, 250 ml rostlinného oleje

Vezmeme 4 větší vepřové kotlety a opatrně je nařízneme, aby vznikla kapsa a osolíme je. Vytvoříme si v míse směs z nahrubo nastrouhaného celeru, strouhanky, vajec, petrželové natě a muškátového květu. Důkladně promícháme. Kapsy touto směsí naplním...

Plněné cibulové mističky

Plněné cibulové mističky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cibule, 200 g debrecinských párků, 250 g anglické slaniny, 1 balení zakysané smetany, 150 g srouhaného Eidamu

Oloupanou cibuli podélně překrojíme. Oddělujeme jednotlivé cibulové mističky. Když jsou malé, zbytky nadrobno nasekáme. Párky a slaninu si nasekáme nadrobno. Cibuli, slaninu a párky vložíme na pánev a lehce osmažíme. Cibulové mističky osolíme, o...

Plněné citronové lodičky s krémem a ovocem

Plněné citronové lodičky s krémem a ovocem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g tučného tvarohu, 150 g Řeckého jogurtu, 1 lžíce vaječného likéru, kůra z 1 citronu, 1 lžička citronové šťávy, 1 balení vanilkového cukru, 5 citrónů, 4 lžíce malin, 4 třešně

Tvaroh vymícháme s jogurtem a vaječným likérem. Přidáme citronovou šťávu a kůru z 1 citronu. Dochutíme vanilkovým cukrem. Necháme vychladit. Z omytých citronů si vytvoříme lodičky, které vydlabeme. Pocukrujeme a plníme krémem. Zdobíme malinami a t...

Pečené plněné pomeranče

Pečené plněné pomeranče

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 stejně velkých pomerančů, 40 g hladké mouky, 40 g másla, 50 g cukru krupice, 3 bílky, cukr moučka na posypání, hrst mandlí na ozdobu

Troubu předehřejeme na 200°C. Jeden pomeranč důkladně omyjeme a okartáčujeme, osušíme, ostrouháme z něj kůru a nakonec vymačkáme šťávu. Z ostatních čtyř pomerančů seřízneme vršky a vydlabeme z nich dužinu. Vydlabané pomeranče zabalíme po jednom do...

Kedlubny plněné drůbežím masem

Kedlubny plněné drůbežím masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 ks kedlubnů, 50 g másla, 1 cibule, 300 g pečeného drůbežího masa, strouhaný muškátový ořech, 2 vejce, 2 lžíce strouhanky, 1 lžíce sekané petrželky, 1 lžíce hladké mouky, 50 g anglické slaniny, 150 g dušených hub, 1 šálek vývaru, sůl, pepř

Maso nakrájíme na kostičky, přidáme kostičky anglické slaniny, podušené houby, osolíme, opepříme a na másla opečeme. Pak zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vývarem, opepříme, osolíme, okořeníme muškátovým květem a povaříme. Do zahoustlé směsi ...

Plněné závitky s lososem

Plněné závitky s lososem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

12 kousků - plátků uzeného lososa, 1 - 2 lžíce hladké mouky, 2 vejce, 120 ml mléka, 1 špetka kypřícího prášku do pečiva, 1 hlávkový salát, 2 dkg křenu, 10 dkg zakysané smetany, 1 hrst kopru či jakékoliv bylinky, 1 citron

Vajíčka ušleháme s mlékem, přidáme mouku, prášek do pečiva, osolíme či i opepříme dle chuti, a necháme uležet asi 1/2 hodiny. Mezitím smetanu smícháme s nastrouhaným křenem a osolíme. Na rozehřátém tuku usmažíme 4 palačinky a necháme vychladnou...

Žampiony plněné provensálskou zeleninou

Žampiony plněné provensálskou zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g žampiónů, 15 g cukety, 15 g papriky, 15 g cibule, 15 g Gorgonzoly, 5 g kapary, 1 lžíce majonézy a bílého jogurtu, sůl, pepř, rozmarýn

Žampiony očistíme a zbavíme nožiček. Necháme si předehřát troubu na 180°C, mezitím na drobno nakrájíme provensálskou zeleninu, orestujeme na olivovém oleji cca 3 min a nakonec přidáme na jemno nakrájený rozmarýn a dochutíme solí a pepřem. Orestova...

Plněné kapsy z vepřové panenky

Plněné kapsy z vepřové panenky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g vepřové panenky, 250 g kuřecích jater, 100 g anglické slaniny, 1 menší cibule, kousek másla, 3 vejce, 1 lžička pažitky, sůl, pepř, olej, lžička hladké mouky

Cibuli, anglickou slaninu a kuřecí játra si nakrájíme nadrobno. Na pánev s kouskem másla dáme zpěnit cibuli, pak přidáme anglickou slaninu a játra. Chvíli opékáme, pak osolíme a zalijeme rozšlehanými vejci, do kterých jsme přidali pokrájenou pažit...

Brambory plněné masem

Brambory plněné masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g velkých brambor, 150 g vepřového masa, 150 g uzeného masa, 1 houska, 1 vejce, 1 cibule, 40 g hladké mouky, 40 g másla, 200 ml mléka, 10 g cukru krystal, 1 bobkový list, 1 lžička soli, troška mletého pepře

Očistené zemiaky umyjeme a v strede vydlabeme. Mäso zomelieme, pridáme namočenú a vytlačenú žemlu, vajce, soľ, mleté čierne korenie, postrúhanú cibuľu a pomiešame. Pripravené zemiaky naplníme plnkou, dáme na kastról, podlejeme troškou vody a prikr...

Brambory plněné mletým hovězím

Brambory plněné mletým hovězím

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

10 velkých brambor, 500 ml smetany, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce másla, 500 ml vývaru, 125 ml rajčatového protlaku, nasekaná zelená petrželka, 400 g hovězího masa na pomletí nebo hotového mletého masa, 1 cibule, 1 lžíce sádla

Brambory omyjeme a vaříme asi dvacet minut. Scedíme, oloupeme a vydlabeme tak, aby stěna byla přibližně jeden centimetr široká. Hovězí umeleme a smícháme s osmaženou nakrájenou cibulkou. Dochutíme solí a pepřem. Brambory naplníme a uložíme v pekáč...

Plněné uzené maso

Plněné uzené maso

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 silnější plátky uzeného masa, 1 plátek balkánského sýra, petrželová nať, 2 vařená vejce, 1 cibule, pepř, kmín

Do masa ostrým nožem prořízneme kapsu, naplníme ji rozdrobeným sýrem, nasekanými vejci a nasekanou petrželkou. Maso spíchneme jehlou nebo ho sešijeme. Opepříme, okmínujeme, narovnáme do pekáčku, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, mírně podlijem...

Plněné bramborové šišky

Plněné bramborové šišky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 300 g polohrubé mouky, 1/2 lžičky soli, 100 g uzeného masa

Omyté brambory oloupeme, zalijeme vařící vodou, přidáme sůl a uvaříme do měkka. Část vody slijeme, brambory rozšťoucháme, uděláme do nich několik otvorů a zasypeme polohrubou moukou. Necháme propařit na teple. Teplé těsto hned formujeme. Do ka...

Plněné krevetové sendviče

Plněné krevetové sendviče

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení krevet, 2 uvařená vejce, 200 g tvarohového sýra, 50 g másla, 2 jarní cibulky, 1 okurka, 1 balení toastového chleba, 1 citrón

Chleby namažeme sýrem, který smícháme s máslem a cibulkou. Poklademe krevetami a vařeným vejcem. Ozdobíme okurkou a citronem.