Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Plněný vepřový řízek

Plněný chléb

Plněný chléb

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 malý bochník chleba , 80 g tyrolské slaniny, 300 g apetina (nebo jiný sýr balkánského typu), 2 vejce, 100 ml smetany, 1 trs cherry rajčátek, 30 g parmazánu

Troubu předehřejte na 180°C. Vrchní část chleba tence seřízněte, vnitřek pomocí lžíce vydlabejte a vyložte plátky slaniny. Sýr prošlehejte s vejci a smetanou. Směsí naplňte chleba, ozdobte rajčátky a posypte parmazánem. Plněný chléb pečte 35–45 mi...

Smažený plněný sýr

Smažený plněný sýr

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 plátků Eidamu, 200 g drůbeží paštiky, 2 vejce, sůl, 50 g hladké mouky, 100 g strouhanky, 200 ml slunečnicového oleje

Polovinu plátků namažeme paštikou a přikryjeme druhou polovinou plátků. Takto spojený sýr obalíme v trojobalu a na prudko usmažíme v horkém oleji. Podáváme na ubrousku horké, nejlépe s vařenými brambory a rajčatovým salátem.

Pstruh plněný libečkem

Pstruh plněný libečkem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 pstruh, hrst libečku, sůl, kmín, koření na ryby, grilovací koření, hladká mouka na obalení, 2 lžíce másla

Pstruha očistíme, osolíme z venku i z vnitřku, kořením na ryby posypeme pstruha z vnitřní strany a naplníme libečkem. Z vnější strany okořeníme grilovacím kořením a kmínem. Pstruha obalíme v hladké mouce a na mírném plameni smažíme na másle z obou...

Lilek plněný kuskusem

Lilek plněný kuskusem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 ks lilku, 150 g kuskusu, 1 cibule, 3 rajčata, 10 dkg anglické slaniny, 10 dkg strouhaného sýru

Lilek rozkrojíme na půl podélně a vydlabeme dužinu. Vzniklé lodičky posolíme a necháme vypotit. Cibuli nakrájíme na drobno a dáme osmahnut na pánev, k ní přidáme nakrájenou slaninu a dužinu. Mezitím připravíme kuskus podle návodu. Poté smícháme ku...

Plněný sýr

Plněný sýr

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 plátků plátkového sýru, 1/8 balení másla, 50 g trvanlivého salámu, 100 g šunky, 2 kousky taveného sýru, 2 slepičí vejce, 1 lžíce petrželové natě

Máslo se sýrem dobře utřeme, přidáme nadrobno pokrájenou šunku, salám (např. Poličan), vejce uvařená natvrdo, posekanou petrželku a řádně promícháme. Připravenou pomazánku natřeme mezi 2 plátky tvrdého sýra ve dvou vrstvách a na půl hodiny zatíží...

Kuřecí řízek plněný houbovou směsí

Kuřecí řízek plněný houbovou směsí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks kuřecích prsou, 150 g Hlívy ústřičné, 100 g hub- žampiónů, 2 ks jarní cibulky, 30 g trvanlivého salámu (Poličanu), 2-3 lžičky soli, 1 lžička pepře, 2 špetky mletého zázvoru, 1 hrneček hladké mouky, 2 ks vejce, 1 hrneček strouhanky, 1 hrneček rostlinného oleje

Nejdříve si připravíme nádivku: Hlívu i žampióny pokrájíme na plátky, cibulku také nakrájíme najemno. Na pánev dáme lžíci oleje a do rozpáleného vhodíme připravené houby, krátce osmahneme, přidáme cibulku, osolíme, opepříme, okořeníme špetkou záz...

Plněný vepřový řízek

Plněný vepřový řízek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cibule, 4 vepřové řízky, 100 g šunky, 100 g uzeného sýra, troška ostré mleté papriky , špetka soli, troška pepře, 150 g hladké mouky, 250 ml oleje

Vepřové řízky naklepeme. Na pánvi osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme na proužky nakrájenou šunku, na kostky nakrájený uzený sýr a trochu ostré papriky. Chvíli opékáme. Řízky osolíme, opepříme a potřeme připravenou nádivkou. V půlce je...

Koláč plněný jablky

Koláč plněný jablky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g rostlinného tuku, 350 g polohrubé mouky, 1 vejce, špetka soli, 700 g jablek, 150 g cukru krystalu, 1 lžička mleté skořice, 1 lžička mletého zázvoru, 7 lžic vody

Smícháme mouku, sůl, rostlinný tuk, vodu a vypracujeme hladké těsto, které necháme 30 minut odležet v lednici. Mezitím jablka oloupeme, nakrájíme a zbavíme jadřinců. Několik kousků jablek si odložíme na ozdobu a zbytek smícháme s cukrem, skořicí a...

Kynutý jahodový knedlík plněný marcipánem

Kynutý jahodový knedlík plněný marcipánem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

780 g hrubé mouky, 350 ml mléka, 2 vejce, 1 droždí (kvasnice), 40 g cukru, špetka soli, marcipán, jahody, máslo

Do vlažného mléka rozdrolíme droždí, přidáme špetku cukru a poprášíme moukou. Kvásek dáme na teplé místo a necháme vzejít. Poté smícháme s prosátou moukou, přidáme špetku soli a vajíčko. Těsto důkladně propracujeme a necháme kynout. Cca za hodinu ...

Pstruh plněný sýrem a pórkem

Pstruh plněný sýrem a pórkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 pórku, 1 pstruh, 2 plátky sýra Ementál, sůl dle chuti, trocha pepře, koření na ryby podle chuti, trocha slunečnicového oleje na smažení

Vykuchaného a omytého pstruha osolíme a posypeme kořením na ryby. Dovnitř klademe plátky sýra a pórku nakrájeného na kolečka. Poté dáme naplněnou rybu na vymazaný plech a pečeme asi 20 minut v předehřáté troubě na 200°C, dokud kůžička není jemně ...

Plněný husí krk

Plněný husí krk

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

kůže z husího krku, 200 g vepřového masa, 1/2 housky, trocha mléka, 1 žloutek, sůl, pepř, česnek dle chuti, zázvor dle chuti, 200 g sádla

Kůži očistíme, osolíme a jeden konec zašijeme. Očištěné vepřové maso umeleme společně s houskou zvlhčenou mlékem. Přidáme žloutek, okořeníme česnekem utřeným se solí, pepřem a zázvorem. Dobře promícháme a naplníme do připravené kůže. Zašijeme i dr...

Plněný perník

Plněný perník

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 hrnky hladké mouky, 1 hrnek cukru krystal, 2 hrnky mléka, 1 vejce, 1 lžíce včelího medu, 2 lžíce másla, 2 lžíce kakaa, 1 sáček kypřícího prášku do perníku, 2 balení ovocné marmelády

Sypké suroviny smíchejte. Mléko ohřejte a až bude vlažné, rozmíchejte v něm máslo, med a vejce. Poté přidejte k sypké směsi a dobře promíchejte. Polovinu těsta nalijte do vymazaného a vysypaného plechu, potřete ji zavařeninou. Zavařenina nesmí být...

Plněný hermelín

Plněný hermelín

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 Hermelíny, 3 stroužky česneku, 35 g mletých vlašských ořechů, 5 g másla, 3/4 lžíce nasekaného kopru, 3/4 lžíce nasekané pažitky, 1/2 lžíce nasekané petrželové nati, 2 lžíce olivového oleje, sůl

Hermelíny podélně rozpůlíme a vydlabeme vnitřky. Vydlabaný sýr utřeme s prolisovaným česnekem, ořechy a se změklým máslem. Vzniklou hmotu naplníme Hermelíny, spojíme a zabalíme do alobalu. Necháme v lednici den nebo dva dny uležet. Před podávání...

Plněný arabský chléb

Plněný arabský chléb

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g nakrájené šunky, 4 rajčata, 150 g Mozzarelly, troška bazalky, 2 stroužky česneku, lžíce olivového oleje, špetka soli, troška pepře, 4 placky arabského chleba

Šunku nakrájíme na tenké proužky, mozzarellu a rajčata na kostky. Ze stonků bazalky otrháme lístky a nasekáme je. Vše promícháme a osolíme. Okořeníme, přidáme olej a prolisovaný česnek. Na každý kus arabského chleba dáme na půlku náplň, přeložíme ...

Bůček plněný kysaným zelím

Bůček plněný kysaným zelím

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 kg bůčku, 500 g kyselého zelí, 150 g slaniny, 2 lžičky kmínu, 2 lžičky anýzu, 1-2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 6 stroužků česneku

Bůček omyjeme, osolíme a opepříme ze všech stran. Do kůže uděláme několik zářezů – osolíme maso i v nich. Slaninu nasekáme na kostičky, zelí necháme okapat a pak ho překrájíme. Obojí smícháme se lžickou anýzu, dvěmi utřenými stroužky česneku a l...

Hermelín plněný houbami

Hermelín plněný houbami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks Hermelínu, houby nebo žampióny, 4 lžičky másla, špetka soli, špetka kmínu, chilli koření dle chuti, olej na smažení, hladká mouka, 1 vejce, strouhanka na trojobal

Hermelíny si rozkrojíme, vydlabeme a naplníme směsí hub, které předem podusíme na másle s kmínem, solí a chilli kořením. Obě části sýru spojíme a podle potřeby zajistíme párátky. Obalíme v trojobalu a smažíme na oleji.

Plněný celer se žampióny

Plněný celer se žampióny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 větší bulvy celeru, citrónová šťáva z půlky citrónu, 2 lžíce olej, 1/2 cibule, 150 g anglické slaniny, 150 g žampionů, 1 vejce, 100 ml bílého vína, špetka soli, špetka pepře, petrželka na ozdobu

Celer okrájíme, omyjeme a vložíme do studené osolené vody s citrónovou šťávou. Povaříme zhruba 20 minut. Celer pak vyjmeme a necháme vychladnout. Zatím na oleji zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme na malé kostičky nakrájenou slaninu a na tenké plát...

Plněný lososový plátek

Plněný lososový plátek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g uzeného lososa (plátky), 60 g špenátu, 2 citróny, 1 lžíce Solamylu, 1 lžíce másla, 100 ml bílého vína, 1 snítka kopru, sůl a pepř dle chuti, 100 g plátků matjesa

Čerstvý špenát opereme a krátce ho spaříme ve vroucí vodě. Poté ho scedíme, rychle propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Plátky uzeného lososa rozložíme na potravinovou fólii tak, aby vznikl souvislý obdélníkový plát. Na lososa poklademe...

Plněný celer

Plněný celer

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 ks celerů, 500 g vepřového masa, 100 g tuku, 1 ks cibule, 4 ks rohlíků, 1 sklenka mléka, 4 ks vajec, špetka pepře, špetka soli

Celer omyjeme a oloupeme, poté ho dáme do vroucí osolené vody a uvaříme ho do poloměkka. Když je celer poloměkký, vyjmeme ho, necháme vychladnout a poté vydlabeme vnitřek. Maso nakrájíme na kostičky a umeleme na mlýnku na maso. Cibuli oloupeme, na...

Řízek plněný celerem

Řízek plněný celerem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g vepřové pečeně, 100 g celeru, 60 g strouhanky, 2 lžičky slunečnicového oleje, 3 dcl vývaru

Z uvedeného množství vepřové pečeně uděláme dva silnější řízky, do kterých uděláme kapsu pro naplnění. Náplň se skládá z jemně nastrouhaného celeru který je smíchán se strouhankou a pro zlešení chutě je přidán slunečnicový olej. Toto vše dobře pro...

Plněný zelný list Rox

Plněný zelný list Rox

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hlávka bílého zelí, 0,5 kg vepřového mletého masa, 1 vejce, 3 lžíce hladké mouky, špetka soli , špetka pepře, 1 - 2 cibule, 1 dcl sladké smetany, sádlo na vymazání, kmín drcený , kečup jemný (ostrý)

Z hlávky zelí odstraníme poškozené listy a několik největších opatrně stáhneme, aby se nenatrhly. Zbytek zelí pokrájíme na nudličky. Cibulku osmažíme na sádle, přidáme mleté maso, vejce, trošku vody a okořeníme dle chuti. Necháme trochu oresto...

Plněný Arabský chlebík

Plněný Arabský chlebík

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 plátků Arabského chleba, 500 g kuřecích prsou, 500 g barevných paprik, 2-3 jarní cibulky, 1/2 sklenky tatarské omáčky, 3-4 lžíce kečupu, 1 velká hlávka salátu, trochu rostlinného oleje, 2 lžičky grilovacího koření, špetka soli, špetka pepře

Kuřecí maso opláchneme, nakrájíme na menší kousky, posypeme solí, pepřem a grilovacím kořením. Na oleji maso prudce osmahneme, snížíme teplotu a za občasného promíchání pražíme doměkka. Hotové kuřecí maso necháme vychladnout. Kečup a tatarskou om...

Pstruh plněný kuskusovo-špenátovou nádivkou

Pstruh plněný kuskusovo-špenátovou nádivkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 pstruh, 20-30 g kuskusu, 1 malá hrst čerstvého špenátu, 1 lžička citronové šťávy, 2 snítky tymiánu, 2 lžíce másla, sůl, citronový pepř

Troubu si rozehřejeme na 180°C. Pstruha nasolíme a opepříme zevnitř i zvenku. Kuskus připravíme od oka tak, že uvařenou vodou zalijeme kuskus (pamatujte na to, že vody musí být dvojnásobek, takže pokud máte malou sklenici kuskusu, zalijte ji dvěma...

Řízek plněný špenátem a mozzarellou

Řízek plněný špenátem a mozzarellou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vepřové řízky, 250 g špenátu, 250 g Mozzarelly, 3 vejce, strouhanka na obalení, hladká mouka na obalení, sůl, olej na smažení

Omyjeme plátky masa, nasolíme a naklepeme. Uvaříme špenát. Na řízky klademe uvařený vychladlý špenát a nahoru dáme mozzarellu. Řízky svineme a připíchneme párátky. Obalujeme v klasickém trojobalu, mouka, vejce a strouhanka. Smažíme na oleji po vše...

Závin plněný cuketou a šunkou

Závin plněný cuketou a šunkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

3 malé cukety, 4 lžíce olivového oleje, 2 stroužky česneku, 4 lžíce zakysané smetany, 100 g šunky, 100 g goudy, 400 g listového těsta, pepř, sůl, 1 vejce

Cukety oloupeme, nakrájíme na plátky, osolíme a necháme 15 minut odstát v cedníku. Poté plátky opláchneme a osušíme. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme plátky cukety, česneku a smažíme 5 minut do zlatova. Pánev odstavíme z ohně, přidáme smetanu, n...