Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Přírodní pečená kýta z divočáka

Přírodní řízečky ze Šmakouna

Přírodní řízečky ze Šmakouna

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky Šmakouna (Shmaky), lžíce pažitky, troška tymiánu, kapka olivového oleje

Plátky Šmakouna vyndáme z obalu a usušíme papírovou utěrkou. Okořeníme podle chuti a dáme péci. Nemusíme ho péci nijak dlouho, stačí aby se nám trochu opekl a prohřál. Jako přílohu doporučuji bramborovou kaši a dušenou zeleninu:)

Smažená brukev po přírodnu

Smažená brukev po přírodnu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g brukve, 2,5 g cukru moučka, 5 g hladké mouky, 0,5 dcl tatarské omáčky, 0,3 dcl kečupu, špetka soli, 10 g tuku

Na větší tenké plátky pokrájené brukve osolíme, poprášíme cukrem a moukou a smažíme na rozpáleném tuku. Podáváme polité tatarskou či jinou studenou omáčkou nebo kečupem.

Přírodní sýr

Přírodní sýr

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 l mléka, 10 lžic čerstvé citrónové šťávy

Mléko zahřejeme až do varu. Odstavíme z plotny a vmícháme citrónovou šťávu. Důkladně mícháme, až se začnou tvořit bublinky. Pak necháme vychladnout. Vychladlé mléčné sraženiny necháme okapat v čisté utěrce a potom ještě jemným vymačkáním zbavíme v...

Přírodní vepřový řízek

Přírodní vepřový řízek

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g vepřové kýty (3 plátky), olej, 1/2 kostky masoxu, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžička sojové omáčky, 1 lžíce másla

Vepřové řízky si naklepeme, osolíme, obalíme v hladké mouce a zprudka opečeme na oleji, trochu podlijeme vodou (ale jen trochu aby byla jenom šťáva na polití), přidáme 1/2 masoxu a pod pokličkou dusíme doměkka. Když jsou měkké, rozšleháme si asi v...

Přírodní vepřová kotleta s kapustovým zelím

Přírodní vepřová kotleta s kapustovým zelím

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřové kotlety bez kosti, špetka soli, špetka pepře, 1 hlávka hlávkové kapusty, 100 g slaniny, 1 cibule, 6 stroužků česneku, 1 kg brambor

Hlávkovou kapustu omyjeme a obereme z ní ovadlé listy. Kapustu nakrájíme na kousky. Mezitím si v kastrůlku osmahneme slaninu na kostičky, jakmile slanina pustí tuk, přidáme najemno nakrájenou cibulku a smažíme až cibule zesklovatí. Přidáme nak...

Přírodní pečená kýta z divočáka

Přírodní pečená kýta z divočáka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1200 g kýty z mladého kance, 100 g uzené slaniny, 1 větší mrkev, 1/2 kořenu bulvového celeru, 6 stroužků česneku, 5 malých cibulek, 80 g másla, 8 kuliček pepře, 8 kuliček nového koření, sůl podle chuti, 250 ml bílého vína, 1-2 bobkové listy

Stehno z mladého diviaka očistíme a dôkladne oplachneme. Prešpikujeme ho striedavo pásikmi slaniny, cesnaku, mrkvy, zeleru a polovicami malých cibuliek. Potom ho posolíme, dáme na maslo a slaninu piecť spolu s čiernym korením, novým korením, bobko...