Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Pstruh v bazalce

Pstruh s pečenými bramborami a slaninou

Pstruh s pečenými bramborami a slaninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks brambor, 2 ks pstruhu, 4 stroužky česneku, 1 ks citrónu, 40 g uzeného špeku, 100 g goudy, 100 g anglické slaniny, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 2 lžíce libečku, 1 lžíce petrželové natě, 1 lžíce rozmarýnu

Brambory vaříme 15 minut vcelku ve slupce do poloměkka. Mezitím si nakrájíme uzenou slaninu a nastrouháme goudu. Obojí smícháme. Brambory nakrojíme do kříže a uděláme v nich tak malý důlek, který osolíme, opepříme a naplníme sýrovou směsí. Peče...

Pstruh v hořčičné omáčce

Pstruh v hořčičné omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g pstruhu, 7 g soli, 7 g pepře, 7 g muškátových ořechů, 50 g másla, 50 g hladké mouky, 70 g plnotučné hořčice, 250 ml plnotučného mléka, 1 citrón, 1/2 lžičky mleté papriky

Máslo necháme rozpustit na pánvi a zasypeme ho moukou. Chvíli opékáme a poté naředíme vlažným mlékem. Osolíme, opepříme a přidáme muškátový oříšek. Chvíli povaříme. Poté dochutíme hořčicí a citrónovou šťávou (množství dle chuti). Pstruha osolíme...

Pstruh vařený s bylinkovým máslem

Pstruh vařený s bylinkovým máslem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 pstruzi (o váze asi 1kg), 150 g másla, podle chuti sůl, 1 cibule, 1 sterilovaná okurka, 1/2 lžičky kapary, 1 sardelka (ančovička), 1-2 lžičky citronové kůry, 2 lžička petrželové natě

Ryby uvaříme v osolené vodě, opatrně vyjmeme na nahřáté talíře. Čerstvé máslo utřeme s kašičkou usekanou z cibule, okurky, citronové kůry, petržele, kaparů a sardelí. Na každou porci dáme kuličku bylinkového másla a okolo brambory s petrželí.

Pstruh se žampiony

Pstruh se žampiony

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 pstruzi, 250 g žampionů, špetka soli, troška pepře, troška drceného kmínu, 40 g hladké mouky, 150 g másla, 2 lžíce petrželové naťi

Žampiony pokrájíme a poté je podusíme na kousku másla. Opepříme, osolíme a okmínujeme je. Dáme stranou. Pstruhy mezitím očistíme, lehce osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Na pánvi rozehřejeme zbylé máslo a pstruhy osmažíme po obou stranách. Hoto...

Pikantní pstruh na pivu

Pikantní pstruh na pivu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 pstruzi, 100 ml světlého piva, 60 g másla, 4 stroužky česneku, 2 lžíce plnotučné hořčice, špetka soli, troška pepře

Pstruhy vykucháme a omyjeme. Poté je osušíme ubrouskem. Pak pstruhy osolíme, opepříme a potřeme utřeným česnekem. Vevnitř je potřeme hořčicí. Bříška pstruhů rozevřeme a ryby postavíme na bříška do horkého másla a asi 3 minuty pečeme. Potom je podl...

Pstruh na mandlích

Pstruh na mandlích

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 pstruhy, 100 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 1 pomeranč, 100 ml bílého vína, 100 g loupaných mandlí, 1 lžíce hladké mouky, 50 ml rostlinného oleje, 2 lžíce másla, 1 citrón, špetka soli, 1 lžíce petrželové naťi

Pstruhy omyjeme a osušíme. Pak je osolíme a pokapeme citronovou šťávou, obalíme v hladké mouce a zprudka opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji. Pak oheň zmírníme, přidáme máslo a pstruhy dopečeme. Pstruhy vyjmeme a do výpeku přidáme pomerančo...

Pstruh po sušicku

Pstruh po sušicku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 pstruzi, 3 lžíce oleje, 60 g anglické slaniny, 1/2 bílé a 1/2 červené cibule, 200 g žampionů, 3 lžíce kečupu, 100 ml bílého vína, sůl podle chuti

Očištěné a vykuchané pstruhy osolíme a dáme opékat na rozehřátý olej. Během pečení postupně přidáváme nudličky anglické slaniny, na proužky nakrájenou cibuli a žampiony nakrájené na šestinky. Vše osmahneme, přidáme kečup, zalijeme vínem a krátce p...

Pstruh na šampaňském

Pstruh na šampaňském

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 pstruzi asi 500g, 150 g másla, 50 g zelené petrželky, kopr, bazalka, 1 stroužek česneku, 0,2 l šampaňského vína, sůl, pepř, šťáva z poloviny citrónu, worcesterská omáčka

Pstruha očistíme. Máslo utřeme do pěny a přidáme k němu nakrájenou petrželku, česnek, kopr a bazalku. Za stálého míchání přiléváme víno, ochutíme solí, pepřem, citrónovou šťávou a worcesterskou omáčkou. Pstruhy několikrát šikmo nařízneme a s bylin...

Pstruh na bílém víně

Pstruh na bílém víně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks pstruhu, 120 g mrkve, 120 g kořenové petržele, 120 g čerstvých hub, 120 g pórku, 4 kuličky pepře, 2 ks bobkového listu, 50 g citrónu, 1 hrst petrželové nati, 200 ml bílého vína, 80 g másla, 200 ml smetany, 1 lžička soli

Rozřízneme po délce pstruha a odstraníme vnitřnosti. Řádně rybu omyjeme a zvenku i zevnitř nasolíme. Mrkev, petržel, houby a pórek nakrájíme na tenká kolečka. Připravené ryby položíme do přiměřeného pekáčku. Zasypeme nakrájenou zeleninou, ochutíme...

Pstruh na másle a bylinkách

Pstruh na másle a bylinkách

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vykuchané celé pstruhy, 1 lžíce bazalky, 1 lžíce petrželky, 1 lžíce libečku, 50 g studeného másla, 1 lžíce soli, 1/2 citrónu

Pstruhy omyjeme a osušíme papírovou útěrkou. Nařízneme na hřbetu. Pstruhy hodně osolíme, i v břišní dutině. V mističce si smícháme všechny jemně nasekané bylinky a potřeme jimi břišní dutiny ryb. Když nám bylinky zůstanou, můžeme zbytek posypat ...

Pstruh plněný kuskusovo-špenátovou nádivkou

Pstruh plněný kuskusovo-špenátovou nádivkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 pstruh, 20-30 g kuskusu, 1 malá hrst čerstvého špenátu, 1 lžička citronové šťávy, 2 snítky tymiánu, 2 lžíce másla, sůl, citronový pepř

Troubu si rozehřejeme na 180°C. Pstruha nasolíme a opepříme zevnitř i zvenku. Kuskus připravíme od oka tak, že uvařenou vodou zalijeme kuskus (pamatujte na to, že vody musí být dvojnásobek, takže pokud máte malou sklenici kuskusu, zalijte ji dvěma...

Pstruh na perle

Pstruh na perle

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 pstruzi, 1 lžička drceného kmínu, 1 lžička mleté papriky , 1 cibule, 3 stroužky česneku, 4 lžíce Perly, 1 lžíce soli, 1 lžíce pepře

Umyté a osušené pstruhy osolíme, opepříme a posypeme kmínem a paprikou. Ohnivzdornou misku vymažeme perlou, vložíme do ní pstruhy a obložíme oloupanou a na kolečka nakrájenou cibulí a na plátky nakrájeným česnekem. Pečeme asi 20 minut. Můžeme podá...

Pstruh plněný sýrem a pórkem

Pstruh plněný sýrem a pórkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 pórku, 1 pstruh, 2 plátky sýra Ementál, sůl dle chuti, trocha pepře, koření na ryby podle chuti, trocha slunečnicového oleje na smažení

Vykuchaného a omytého pstruha osolíme a posypeme kořením na ryby. Dovnitř klademe plátky sýra a pórku nakrájeného na kolečka. Poté dáme naplněnou rybu na vymazaný plech a pečeme asi 20 minut v předehřáté troubě na 200°C, dokud kůžička není jemně ...

Pstruh podle Hemingwaye

Pstruh podle Hemingwaye

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 pstruzi, 120 g másla, 300 g ananasu, 120 ml bílého vína, 120 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 1 lžička čerstvého kopru, špetka soli, troška pepře bílého

Pstruhy vypitveme, očistíme, umyjeme pod prúdom tečúcej vody a utrieme čistou utierkou. Osolíme ich, trochu okoreníme a vložíme do panvice, v ktorej sme rozpustili maslo a z oboch strán prudko opečieme. Pred podávaním podlejeme vínom a necháme chv...

Pstruh v bazalce

Pstruh v bazalce

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 pstruzi, šťáva z 1 citrónu a jeden celý citrón, špetka soli, špetka bílého pepře, 1 menší cibule, svazek čerstvé bazalky, 1 sklenka slunečnicového oleje, 2 dcl zeleninového vývaru, 1 lžíce másla

Pstruhy pokapeme citrónovou šťávou, osolíme a opepříme, necháme na chladném místě odstát. Na oleji orestujeme cibuli a jemně nasekanou bazalku, pak přeložíme do zapékací mísy. Na cibulovo-bazalkový základ nalijeme vývar, uložíme ryby, plátky citr...

Pstruh plněný libečkem

Pstruh plněný libečkem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 pstruh, hrst libečku, sůl, kmín, koření na ryby, grilovací koření, hladká mouka na obalení, 2 lžíce másla

Pstruha očistíme, osolíme z venku i z vnitřku, kořením na ryby posypeme pstruha z vnitřní strany a naplníme libečkem. Z vnější strany okořeníme grilovacím kořením a kmínem. Pstruha obalíme v hladké mouce a na mírném plameni smažíme na másle z obou...

Pstruh s mandlovými lupínky

Pstruh s mandlovými lupínky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 pstruzi, 2 lžíce citrónové šťávy, 4 lžíce petrželové natě, sůl, 2 lžíce másla, 100 g mandlí

Pstruhy osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a naplníme petrželovou natí. Mandle si nakrájíme na lupínky a osmahneme na rozpáleném másle. Když jsou mandle opražené, přidáme pstruhy a smažíme z obou stran, dokud maso nezměkne.

Pstruh na smetaně

Pstruh na smetaně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 pstruzi, 100 g hladké mouky, 2 lžíce másla, 2 dcl zakysané smetany, 2 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce petrželové natě, sůl

Pstruhy osolíme, obalíme v hladké mouce a urovnáme do pekáčku. Přidáme plátky másla, vložíme do předehřáté trouby a pečeme 20 minut při 160 °C. Poté zalijeme zakysanou smetanou, kterou jsme rozmíchali s citrónovou šťávou a necháme péci dalších 15 ...

Pstruh na másle

Pstruh na másle

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 pstruhy, 150 g másla, sůl, 50 g polohrubé mouky, 400 ml vody

Pstruhy očistíme, vykucháme, omyjeme pod tekoucí vodou a důkladně osušíme. Poté je osolíme, lehce obalíme v mouce a opečeme na másle dozlatova. Vložíme do zapékací mísy, podlijeme vodou, přidáme máslo a pečeme do měkka.

Pstruh na česneku a zázvoru

Pstruh na česneku a zázvoru

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vykuchaní pstruzi, 4 lžíce rostlinného oleje, 6 stroužků česneku, 1 lžíce nastrouhaného kořene zázvoru, 4 lžíce citrónové šťávy, sůl, pepř, 1 lžíce sojové omáčky

Ryby si omyjeme ze všech stran pod studenou tekoucí vodou, osušíme je a kůži nařízneme na více místech po obou stranách. Poté je osolíme, opepříme dle chuti zvenčí i uvnitř a posypeme zázvorem. Necháme 30 minut odležet. Rozehřejeme olej, přidáme r...