Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Quiche lorraine (Slaný koláč podle Mirky Slavíkové)

Parmezánový quiche s rajčaty

Parmezánový quiche s rajčaty

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení křehkého těsta, 2 ks vejce, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 100 g parmezánu, 300 g rajčat, 7 g soli, 7 g pepře, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce bazalky, 3 lžíce ořechového pesta

Křehké těsto rozprostřeme do koláčové formy, dno propícháme vidličkou a pečeme 10 minut na 200 °C. Mezitím smícháme smetanu, vejce, strouhaný parmezán a podle chuti sůl a pepř. Tuto směs nalijeme na předpečený korpus a pečeme dalších 25 minut. S...

Quiche lorraine (Slaný koláč podle Mirky Slavíkové)

Quiche lorraine (Slaný koláč podle Mirky Slavíkové)

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 90 g hladké mouky, 90 g celozrné mouky, špetka soli, voda dle potřeby, Náplň: 100 g anglické slaniny, 1 menší červená cibule, 100 g ementalu, 300-400 ml smetany ke šlehání, sůl a pepř dle potřeby, špetka muškátového oříšku, 2 vejce

Ingredience na těsto, kromě vody, smícháme v míse a pořádně rukama propracujeme. Přilijeme trošinku vody, aby těsto bylo krásně hladké. Vodu přidáváme jen podle potřeby, aby se těsto nelepilo. Dáme do potravinové fólie a necháme v lednici asi 15...

Quiche se šunkou, sýrem a pórkem

Quiche se šunkou, sýrem a pórkem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g špaldové mouky, 180 g másla, 6 žloutků, sůl, voda podle potřeby, 200 g šunky, 250 g Eidamu, 400 g zakysané smetany, 5 vajec, špetka pepře, špetka muškátového ořechu, 1/2 pórku

Z mouky, másla, žloutků, soli a vody vypracujeme těsto a necháme ho asi hodinu v ledničce. Těstem vyložíme plech/formu a dáme, zatížené fazolemi, na pečícím papíru předpéci (200°C 10 min). Z upečeného těsta sundáme papír s fazolemi a poklademe...