Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Rajčatová omáčka se šmakounem

Amoletový dort s rajčaty

Amoletový dort s rajčaty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 l mléka, 250 g hladké mouky, 3 vejce, sůl, velká hrst posekaných bylinek (petržel, pažitka, bazalka, kopr,..), 10-12 rajčat, 300 g tvrdého sýra, sůl, mletý pepř, olej na smažení

Do mléka dáme žloutky, mouku, osolíme a ruční metličkou důkladně rozšlenáme. Z bílků ušleháme sníh a vmícháme do těsta. Necháme chvíli odpočinout. Pak vmícháme bylinky a na rozpáleném oleji usmažíme 6-7 amolet. Jednu hotovou amoletu položíme na p...

Amur na rajčatech a bílém víně

Amur na rajčatech a bílém víně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 velká cibule, 3-4 velká rajčata, 2 lžíce másla, kousek citrónu, 200 ml bílého vína, špetka soli, špetka pepře, 2-3 bobkové listy, špetka sladké papriky, 3-4 kuličky nového koření, 3-4 stroužky česneku, 1 amur nebo polovina většího

Rybu nakrájíme na podkovy, lehce osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a necháme krátce odležet. Cibuli nakrájíme na čtvrtkolečka a lehce opečeme na rozehřátém másle. Připravenou cibuli dáme na dno zapékací misky, na ni dáme nakrájená rajčata, porc...

Atún con tomate y al caparras (Tuňák s rajčaty a capari)

Atún con tomate y al caparras (Tuňák s rajčaty a capari)

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 steaky z tuňáka, sůl, 2 lžíce olivového oleje, 1 střední cibule, nakrájená na plátky, 2 stroužky česneku, nakrájeného na plátky, 500 g loupaných a nakrájených rajčat nebo Heinz TOMATO FRITO - rajčatové pyré s rostlinným olejem, ochuceným osmahnutou cibulkou a česnekem , 2 lžíce nasekané petrželky, 2 lžíce kapary, 2 lžíce vinného octa, 2 lžíce rybího vývaru nebo vody

Tuňáka osolíme z obou stran. V mělkém hrnci osmahneme na rozpáleném oleji tuňáka z obou stran dorůžova a přendáme ho do horké nádoby, aby nám zcela nevychladl. Do hrnce po tuňákovi přidáme cibuli a česnek, osmahneme, přiklopíme a na velmi ...

Bagety s rajčatovo-sardelovou pastou

Bagety s rajčatovo-sardelovou pastou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 dkg sušených rajčat, 1/2 lžičky bazalky, 1/2 lžičky oregana, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 6 ks sardinek, 4 ks bagety, 1 ks římského salátu, 4 plátky parmské šunky

Nadrobno nakrájená rajčata smícháme se sardinkami, které jsme rozdrtily vidličkou, s najemno nasekanými bylinkami, solí a pepřem. Touto pastou potřeme spodní část přepůlených baget. Přidáme plátek šunky a salát, přiklopíme horní částí baget a ...

Bleskový salát s rajčaty

Bleskový salát s rajčaty

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 velké rajčata , 200-250 g lučiny nebo žervé, sůl a pepř dle chuti, 500 g celozrnných něbo semolinových těstovin, hrst nasekané bazalky nadrobno

Rajčata nakrojíme do kříže a spaříme je vroucí vodou. Necháme chvíli ve vodě a poté sloupneme. Nakrájíme na velmi malé kousky a vložíme do mísy. Tam je rozmačkáme vidličkou a přidáme lučinu, sůl a pepř a nakonec bazalku. Vše pořádně promícháme a n...

Bramborová pizza s rajčaty

Bramborová pizza s rajčaty

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g brambor, 150 g celozrnné mouky, 1 pórek, 300 g rajčat, 2 stroužky česneku, 1 lžíce olivového oleje, 10 oliv bez pecek, 5 větviček tymiánu, troška bazalky, troška oregana, 100 g ovčího sýru, špetka soli, špetka pepře, tuk na vymazání formy

Brambory opereme a pod pokličkou vaříme v osolené vodě asi 25 minut. Slijeme je, necháme odpařit, oloupeme a ještě horké prolisujeme lisem na brambory. Necháme je vychladnout. Předehřejeme troubu. Vymažeme formu. Bramborovou hmotu ochutíme solí...

Bramborové kyselo s rajčaty

Bramborové kyselo s rajčaty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4-5 brambor, 1 l mléka, 1 kostka masoxu, 3-4 lžíce hladké mouky, 300 ml rajčatového pyré, špetka soli, špetka pepře, 250 ml sladké smetany

Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kostky, zalijeme vodou, přidáme bujon a dáme vařit. Smetanu, hladkou mouku a sůl vymícháme na hladkou kaši, přilijeme mléko a když jsou brambory uvařené do poloměkka, mléko se smetanou nalijeme do polévky. Za ...

Bramborové měsíčky pečené s rajčátky a hrozny

Bramborové měsíčky pečené s rajčátky a hrozny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 menších brambor, olivový olej, sůl a pepř podle chuti, 200 g kuliček hroznového vína, 200 g cherry rajčátek

Brambory dobře vydrhneme ve vodě, neoloupané nakrájíme na měsíčky, osolíme a opepříme. Na plech vymazaný olejem vsypeme bramborové měsíčky, postříkáme je olejem a ve vyhřáté troubě necháme asi 20 - 25 minut péct. Plech vyndáme, ke skoro pečeným ...

Bramborové noky s rajčaty a bazalkou

Bramborové noky s rajčaty a bazalkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g brambor, 270 g hladké mouky, 70 g cherry rajčátek, 50 g másla, 50 ml olivového oleje, 75 g parmezánu, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 2 ks vejce, 3 lžíce bazalky, 3 lžíce petrželové natě

Brambory uvaříme ve slupce den předem. Druhý den je nastrouháme, smícháme s moukou, trochou soli, vejci a připravíme hladké těsto. Z těsta lžící vykrajujeme nočky, které vaříme v osolené vodě. V pánvi rozpustíme máslo s olejem a přidáme rajčata ...

Bramborový salát s rajčaty

Bramborový salát s rajčaty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 uvařených brambor, 4 rajčata, 1 cibuli, 3 natvrdo uvařená vejce, 5 stroužků česneku, 20 ml majonézy, špetku pepře, špetku soli

Uvařené a vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Rajčata nakrájíme na osminky, přidáme na kolečka nakrájená vejce, jemně nakrájenou cibuli, na jemné plátky nakrájený česnek. Přidáme majonézu, dochutíme solí, pepřem a promícháme. Salát...

Ciabatta z domácí pekárny s rajčaty

Ciabatta z domácí pekárny s rajčaty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 ml olivového oleje, 380 g polohrubé mouky, 1/2 balení droždí (kvasnice), 1 lžička soli, 6 sušených rajčat

Do pekárny dáme nejdříve tekuté přísady a osmahnutá rajčata. Poté mouku a na ni kvasnice. Zapneme program rychlý a po umíchání a krátkém nahřívání pekárnu vypneme. Necháme kynout v teplé pekárně asi tak 50 minut (občas můžeme na 2 minuty zapnout p...

Cizrna v rajčatové omáčce

Cizrna v rajčatové omáčce

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g cizrny, 150 ml rajčatového protlaku, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 lžička oregana

Cizrnu uvaříme podle běžného návodu. Na pánvičce necháme zesklovatět nakrájenou cibulku a opéci nadrobno nasekaný česnek, poté přidáme scezenou cizrnu, chvilku opékáme a zalijeme protlakem a okořeníme oreganem. Necháme asi 8 minut vařit, aby se n...

Čočka s uzeným a rajčaty

Čočka s uzeným a rajčaty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g čočky, 10 rajčat, 200 g uzeného masa, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 1 lžíce sojové omáčky, 2 vejce, 5 ml octa

Na oleji orestujeme hrubě nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme uzené maso, nakrájená rajčata, zalijeme sojovou omáčkou a podusíme. Nakonec vmícháme předem namočenou čočku, trochu okyselíme a vše společně dodusíme. Podle chuti můžeme přisolit.

Cuketa a lilek na pánvi s rajčátky

Cuketa a lilek na pánvi s rajčátky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cukety, 2 lilky, 1 cibule, 250 g cherry rajčátek, 1/2 lžíce olivového oleje, 1 větvička rozmarýnu, 1 stroužek česneku, 1 kelímek zeleninového bujónu

Cuketu a lilek omyjeme a nakrájíme na hrubší kousky. Malá rajčátka omyjeme a necháme vcelku. Rozehřejeme si pánev, dáme na ni olivový olej a přidáme rozmačkaný česnek. Začneme opékat cuketu, lilek a cibuli ze všech stran dozlatova. Později přidáme...

Ďábelské kuličky s rajčatovým protlakem

Ďábelské kuličky s rajčatovým protlakem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřového mletého masa, 1 vejce, 1 cibule, 1 rohlík, 100 ml mléka, 1 lžička sladké papriky, olivový olej, 1 rajčatový protlak, 1 lžička chilli koření, sůl

Mleté maso smícháme s vejcem, nadrobno nakrájenou cibulí a rohlíkem, který jsme před tím nakrájeli na kostečky a zalili mlékem. Osolíme a přidáme mletou papriku. Ze směsi tvoříme malé kuličky, které zvolna opékáme na rozehřátém oleji. Pak přidáme ...

Domácí sušená rajčata

Domácí sušená rajčata

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g rajčat (cca na 1 plech), cibule dle chuti, česnek dle chuti, olej dle potřeby

Rajčata rozpůlíme a odstraníme z nich semínka. Plech vytřeme vydatně olejem a rozložíme na něj půlky rajčat. Pečeme velmi zvolna jen při 15OºC v troubě, asi hodinu. Mezitím si cibuli i česnek nakrájíme na půlkolečka, česnek na plátky a rajčata jim...

Dušené okurky s rajčaty

Dušené okurky s rajčaty

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 větší okurka, 3 lžíce másla, 1 cibule, 5 rajčat, špetka soli, 2 vejce, troška pepře, 1 lžíce cukru krupice, kousek citrónu

Jednu velkou okurku nebo dvě menší okurky oloupeme, rozřízneme napůl, vydlabeme semínka a nakrájíme na kostičky. Do pánve dáme máslo a rozehřejeme. Na něm osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a přisypeme okurku, přidáme pokrájená rajčata, osolíme ...

Dušenina z rajčat

Dušenina z rajčat

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 rajčata, 1 cibule, 2 jablka, sůl dle chuti, cukr krupice, 1 lžíce oleje

Tvrdší rajčata spaříme horkou vodou a sloupneme. Cibuli nakrájenou na plátky osmahneme na oleji, přidáme nakrájená rajčata, oloupaná a pokrájená jablka a chvíli dusíme. Směs podle chuti dosolíme a přisladíme. Dušeninu podáváme jako přílohu k pečen...

Farfale s brokolicí, rajčaty, šmakounem a sýrem

Farfale s brokolicí, rajčaty, šmakounem a sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

70 g těstovin Farfalle, třetina brokolice (nebo jedna malinká), 2 rajčata, 1 plátek Šmakouna (Shmaky), 30 g Nivy, 20 g Eidamu (Edamu)

Těstoviny uvaříme dle návodu, rajčata nakrájíme na drobné kostičky, brokolici nasekáma na drobné kousky, šmakouna nakrájíme na kostičky nebo natrháme na kousky, nivu a eidam nastrouháme nahrubo na struhadle. Do zapékací misky dáme nejdřív vrstvu ...

Farfalle zapečené se sýrem rajčaty

Farfalle zapečené se sýrem rajčaty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

160 g těstovin farfalle, 5 rajčat, 100 g Nivy, 70 g Eidamu, špetka soli

Dáme si vařit vodu na těstoviny a mezitím si nastrouháme sýry a nakrájíme rajčata na kostičky. Po uvaření a zcezení těstovin si zapneme troubu, aby se nám stihla předehřát a začneme plnit zapékací misky. Jako spodní vrstvu nasypeme do misek těstov...

Farmářské kuřecí prsíčko plněné sušenými rajčátky v oleji

Farmářské kuřecí prsíčko plněné sušenými rajčátky v oleji

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g kuřecí prso, 4 sušená rajčata, 2 listy bazalky, špetka soli, špetka pepře

Vezmeme si kuřecí prsíčko a prošpikujeme ho bazalkou a sušenými rajčátky. Mlýnkem osolíme, opepříme a na rozehřáté pánvi, opečeme kuřátko z každé strany 1 minutu a 30 sekund. Vložíme do předehřáté trouby na 180°C na 10 minut. Poté kuřátko vyndáme,...

Fazole s chilli a rajčatovým salátem

Fazole s chilli a rajčatovým salátem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

540 g fazolí, 500 g rajčat, 1 ks chilli papričky, 1 hrst bazalky, 1 stroužek česneku, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžíce aceta balsamica

Fazole slijeme, rajčata nakrájíme na kousky. Osolíme, opepříme. Chilli papričku a bazalku nakrájíme najemno, přidáme prolisovaný česnek a smícháme ho s fazolemi a rajčaty. Zalijeme olivovým olejem a octem a promícháme.

Fazolky na rajčatech a česneku

Fazolky na rajčatech a česneku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g fazolek (zelených fazolových lusků), 1 cibule, 6 velkých zralých rajčat, 3 - 4 stroužky česneku, sůl, pepř a oregano podle chuti, asi 1 lžíce Worcesterové omáčky, lžička cukru krupice, olej, kousek parmazánu k podávání

Fazolky překrájíme na menší kousky a dáme vařit lehce podlité dopoloměkka. Rajčata nařízneme do kříže, vložíme do vařící vody, po malé chvilce vyndáme, sloupneme slupku a rajčata nakrájíme na kostičky. Cibuli nakrájenou nadrobno zpěníme na oleji...

Fazolová polévka s rajčaty

Fazolová polévka s rajčaty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g bílých fazolí, 2 střední brambory, 6 větších rajčat, 1/2 žluté papriky, 1 lžíce rajčatového protlaku, 50 ml slunečnicového oleje, 1 menší cibule, 2 lžíce hladké mouky, 1 kostka zeleninového bujónu, 1 lžička soli, 1 špetka černého drceného pepře

Fazole důkladně přebereme, propláchneme vodou a necháme přes noc namočené ve studené vodě. Druhý den vodu slijeme, fazole zalijeme litrem studené vody a uvaříme téměř doměkka. Brambory oloupeme, opláchneme a nakrájíme na malé kostičky. Rajčata spa...

Fazolová polévka se sušenými rajčaty

Fazolová polévka se sušenými rajčaty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks cibule, 3 lžíce slunečnicového oleje, 1 mrkev, 2 kousky řapíkatého celeru, 8 listů hlávkové kapusty, 2 lžíce rajčatového protlaku, 7 g soli, 7 g pepře, 5 g majoránky, 5 g tymiánu (Mateřídouška obecná), 2 konzervy fazolí v tomatě, 7 dkg sušených rajčat, 4 lžíce parmazánu, 150 g anglické slaniny

Cibuli a celer nakrájíme na jemno. Mrkev oloupeme a nastrouháme nahrubo. Listy kapusty a sušené rajčata nakrájíme na proužky. Parmazán nastrouháme. Na oleji smažíme cibuli dozlatova. Poté přidáme mrkev, kapustu, celer a vše necháme změknou...